Αποσταση ηχειων μεταξυ τους...??

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.087
Ναι είναι δυνατον να μετακινηθούν οι καναπέδες ... το ειχα σκοπο αυτό .....
Οσο για την αποσταση από τον τοιχο αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα μου.....
Από την οπη πισω τα ηχεια απέχουν 22cm ...παίρνω αρκετα καλο μπασο νομιζω...να τα παω μπρος η πισω?
Πισω από τον καναπε να σημειώσω ότι υπάρχει η συνέχεια του σαλονιού που είναι άλλο τοσο και λιγο μεγαλύτερος χωρος από ότι βλέπετε στην φωτο!
Στο manual όλων των ηχειων συνήθως αναφέρεται απο τον κατασκευαστή η προτεινόμενη απόσταση απο τον τοίχο. Αμφιβάλλω πως θα ειναι 20-30 πόντοι. Περιμένω πολυ περισσότερο. Κοίταξε το.

Reaction score
59
Δεν αναφέρεται καπου η απόσταση συγκεκριμένα από οσο γνωρίζω,,,, απλα πως πρεπει να υπάρχει καποια απόσταση ....
Κάποιο άλλο μελος θα μπορούσε να γνωρίζει περισσότερα ....παρακαλώ παραθέστε ιδεες η γνωσεις επι του θεματος
Ευχαριστω

I

iason

Guest
Δεν αναφέρεται καπου η απόσταση συγκεκριμένα από οσο γνωρίζω,,,, απλα πως πρεπει να υπάρχει καποια απόσταση ....
Κάποιο άλλο μελος θα μπορούσε να γνωρίζει περισσότερα ....παρακαλώ παραθέστε ιδεες η γνωσεις επι του θεματος
Ευχαριστω
Εάν δεν εχεις πρόβλημα με γυναίκα η πεθερά τότε πειραματίσου καί έλα 50 εκατοστά από τον πίσω τοιχο πρός τα εμπρός , ενδεχομένως να εχεις καλύτερο και καθαρότερο ηχο. Εάν δεν είσαι ευχαριστημένος τα πάς πάλι πίσω ..... δεν κοστίζει τίποτα.Καλό βράδυ.:)

Reaction score
59
Εάν δεν εχεις πρόβλημα με γυναίκα η πεθερά τότε πειραματίσου καί έλα 50 εκατοστά από τον πίσω τοιχο πρός τα εμπρός , ενδεχομένως να εχεις καλύτερο και καθαρότερο ηχο. Εάν δεν είσαι ευχαριστημένος τα πάς πάλι πίσω ..... δεν κοστίζει τίποτα.Καλό βράδυ.:)
Δεν εχω Γυναικα και πεθερα ακομα στο σπιτι αυτό.... οποτε είμαι free για πειραματισμούς... Αλλα 50(!!!) εκαταστα από τον τοιχο μου φαινοντε παρααα πολλα.....Ποιος παει μπρος πισω 30 κιλα ??... :p

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.087
Δεν εχω Γυναικα και πεθερα ακομα στο σπιτι αυτό.... οποτε είμαι free για πειραματισμούς... Αλλα 50(!!!) εκαταστα από τον τοιχο μου φαινοντε παρααα πολλα.....Ποιος παει μπρος πισω 30 κιλα ??... :p
Οχι, δεν ειναι καθολου πολλα τα 50 εκατοστα. Καντο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.087
Απο το manual:

The speakers require a few inches of clearance behind them to allow their ports to breat h e ,a n d t h ey w i l l s o un d b e s t w he n th e y a r e a t l e a s t t w o f e e t ( 6 0 c e n ti me t e r s ) f r o m a ny n e a r b y w a l l s .

(Sorry για τα κενα, ετσι το βγαζει το copy -paste)

Οποτε μεταφραση:
Θελουν χωρο πισω τους, και παιζουν καλυτερα οταν εχουν αποσταση απο οποιονδηποτε τοιχο (πισω-πλαι κτλ) τουλαχιστον 60 εκατ.

Το διαβασες το manual? Το βρηκα σε 3 λεπτα, δεν ηταν τοσο δυσκολο...

http://images.klipsch.com/ReferenceIVFloorstandersManual_635042116221490000.pdf

Reaction score
59
Nαι .... σωστα.... το εχα διαβασει αυτό το Manual μονο που σε εκεινο το σημειο η το παρελειψα η το αγνοησα.....
Οποτε ανυπομονώ να τα παω ποιο μπροστά αυριο στα 50cm ......και ειδωμεν...
Stay tuned

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Η γεωμετρια του κυματοδηγου (κορνα) της σειρας RF δεν εχει σχεση με αυτη της νεας σειρας των klipsch. Νομιζω οτι το toe-in για την RF πρεπει να ειναι τετοιο που τα ηχεια να εχουν μετωπο τον ακροατη στη θεση ακροασης. Εκτος βεβαια εαν ο ακροατης νιωθει υπερβολικες τις υψηλες οποτε ενα toe-out λειτουργει ευεργετικα καθως τον βγαζει off axis απο την κατευθυντικοτητα της ακτινοβολιας.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.490
Klipsch:

α. Ως προς την απόσταση από τους πίσω τοίχους. Τοποθέτηση σε όποιο σημείο μας ευχαριστεί ή έχομε ικανοποιητική ΜΕΙΩΣΗ του χαμηλού: Λόγω του ότι είναι από τα λίγα ηχεία που στην κατηγορία τους διαθέτουν ισχυρή απόδοση σε αυτό το κομμάτι, εξαρτάται από τον χρήστη πόσο έντονα ή όχι θέλει την παρουσία των χαμηλών συχνοτήτων. Πχ προσωπικά που δεν θέλω τόσο έντονη παρουσία αλλά και από την άλλη θέλω την συμμετοχή τους, θα είχα λίγο μεγαλύτερη απόσταση από τον τοίχο.

Μεταξύ των chario delphinus & των Klipsch RB-61 II (βάσης και τα δύο) αυτό που μου έλειπε από τα πρώτα ήταν η παρουσία των χαμηλών συχνοτήτων, εν αντιθέσει με τα 61 που έχουν απόδοση σαν δαπέδου, στο σχετικό πείραμα που αναφέρω στο ειδικό κομμάτι για τα klipsch στο forum!http://www.avsite.gr/forum/threads/klipsch-greek-club.134191/page-32#post-2029155

Δυστυχώς δεν έχω σωστό μικρόφωνο για να μπορέσω να ανεβάσω κάποιο video ώστε να έχετε πιο σωστή άποψη στα αναφερόμενα.

β. Ως προς την κλήση μεταξύ τους: Πρέπει η κόρνα να είναι ακριβώς απέναντι από τον ακροατή. Μόνο έτσι επιτυγχάνεται αυτή η ευχαρίστηση που προσφέρει η κόρνα κατά την ακρόαση! Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα στερεοφωνικής εικόνας.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.490
Παρακαλώ διορθώστε στην παραπάνω σημείωση Klipsch rp 160m αντί των rb 61II.
Συγνώμη για το μπέρδεμα!

Reaction score
59
Καλημέρα..
Ανοιξα την απόσταση μεταξοι τους λιγο γυρο στους 5-6 ποντους και τα εφερα μπροστα κι άλλο στους 47 ποντους
Δεν εχασα από μπασο κατι ...ου τε κερδισα.... Όμως η στερεοφωνικη εικονα ανοιξε κατά πολύ! .....πολύ καλύτερη αποδοση ....
Σας υπερ ευχαριστω ολους παιδια ...είστε εξυπηρετικότατοι και φιλικοί ολοι σας!
Θα ανεβάσω εικόνα του νεου μου setup με τηλεόραση αυτή την φορα :p για να μην κοροϊδεύετε

Reaction score
132
Καλημέρα..
Ανοιξα την απόσταση μεταξοι τους λιγο γυρο στους 5-6 ποντους και τα εφερα μπροστα κι άλλο στους 47 ποντους
Δεν εχασα από μπασο κατι ...ου τε κερδισα.... Όμως η στερεοφωνικη εικονα ανοιξε κατά πολύ! .....πολύ καλύτερη αποδοση ....
Θα ανεβάσω εικόνα του νεου μου setup με τηλεόραση αυτή την φορα :p για να μην κοροϊδεύετε
αν σε παίρνει (λόγω απουσίας πεθεράς κυρίως) να ανοιξεις κι άλλο λίγο, μόνο κερδισμένος θα βγεις

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.563
Θεωρώ ότι εάν μεγαλώσει κι άλλο την απόσταση μεταξύ των ηχείων, θα φτάσουν να "ακτινοβολούν" πάνω στα "χέρια" των καναπέδων - επομένως δεν θα κερδίσει κάτι.

Μια δοκιμή, θα μας πείσει.

Reaction score
132
Θεωρώ ότι εάν μεγαλώσει κι άλλο την απόσταση μεταξύ των ηχείων, θα φτάσουν να "ακτινοβολούν" πάνω στα "χέρια" των καναπέδων - επομένως δεν θα κερδίσει κάτι.

Μια δοκιμή, θα μας πείσει.
Εννοείται ότι αντίστοιχα πρέπει να μετακινηθει κι ο αριστερός καναπές. Απο όσο λέει ο φίλος Cosmicrain το σαλόνι του ειναι αρκετά μεγάλο και έχει τη δυνατότητα να το δοκιμάσει.

Reaction score
1.187
Καλημέρα..
Έτσι όπως τα έχεις τώρα η θέση στην οποία κάθεσαι και τα δύο ηχεία σχηματίζουν ισόπλευρο τρίγωνο;

Reaction score
59
Έτσι όπως τα έχεις τώρα η θέση στην οποία κάθεσαι και τα δύο ηχεία σχηματίζουν ισόπλευρο τρίγωνο;
Ναι ένα ισόπλευρο τρίγωνο σχηματίζουν.....στην θεση ακροασης λαμβανω τρομερη λεπτομέρεια σε κάθε ηχο!Εκανα μικροδιορθώσεις με την κληση των ηχειων και είμαι 100% ευχαριστημένος ως εχει ,,,,, δεν κουναω ρουπι ....

Reaction score
59
IMG_1392.JPG
Και για του λογου το αληθές.... οριστε πως κοιτάνε τα ηχεία τωρα.
Η φωτο τραβηγμένη λιγο πισω από την θεση ακρόασης......
Συγνωμη για την κακη ποιοτητα φωτογραφιας....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.989
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas