Αποτελεσματα του VI τεστ

Reaction score
7
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Για τις τιμες, εξαρταται παντα στο ποσο πουλαει καθε καταστημα.
Ετσι σας βαζω τιμες στο περιπου και απο εκει και περα... :wink:

Optoma HD70i 1850ευρω
72i εννοεις ετσι; Πρεπει να παθατε με τοσες ωρες τεστ.

Πρωτη φορα (ας πουμε ) που διαβαζω σχολια τοσο περιεκτικα και δεν χρειαζομαι φωτο για να δω κατι παραπανω.

Μπραβο παιδες ! Μπραβο Αντρεα και κ.Λαμπρου !

Εnergy τα σχολια σου , σουπερ.

Αντε βαλτε τωρα και καμια φωτο :mrgreen:

Βρε θηρια 3-4 ωρες τεστ; :shock:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Το διορθωσα finder :oops:
Εχεις δικαιο εχω "παθει"
Δεν ηταν μονο οι σημερινες 3-4 ωρες.
Ηταν και αλλες 5 εχθες για το στησιμο-ρυθμιση.
Γιατι αλλωστε το λεμε "Μακρυ καυτο τεστ"? :lol:

Reaction score
0
Βρε Energy , δε λεω, και εμενα με εντυπωσιασε πολυ ο panasonic, δεν τον περιμενα τοσο καλο, αλλα στη σκηνη του δορυφορικου με τη χορευτρια, δεν ξενερωσες οταν ειδες το μαυρο, και το χρωμα του φορεματος, και ειδες διπλα και στον DLP?
Εγω μεχρι εκεινη τη στιγμη σκεφτομουνα αν ο panasonic ειναι αρκετα καλυτερος για να δικαιολογει τα 400 ευρω πανω απο τον 70....και το ειχα παρει δεδομενο οτι ειναι καλυτερος, αλλα εκει ξενερωσα πραγματικα.

Στο DVD δε μπορω να εξηγησω γιατι μου αρεσε τοσο πολυ ο panasonic, ενω στο HD μου φανηκε στα ιδια επιπεδα και χειροτερος σε σημεια απο τους DLP. Αλλα επειδη οι προβολεις ολοι περνανε "ετοιμο" σημα 720p και δε δουλευε scaler/de-interlacer , δε μπορω να καταλαβω γιατι αυτη η διαφορα που ειδα απο SD σε HD με προβολεις ιδιας αναλυσης.

Reaction score
118
Ας γράψω και εγώ 2 λόγια.

Hitachi PJ-TX300:
Ο HITACHI για τα χυτά. Δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στα "αδέλφια" του Lcd. Υστερεί σε όλους τους τομείς.

Optoma HD70
Δυστηχώς δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Ναι μεν η διαφορά του ήταν εμφανής στην "κόντρα" του με τον Hitachi αλλα είχε "χτυπητές" αδυναμίες. Εκεί που με απογοήτευσε περισσότερο είναι στον τομέα οπου θα έπρεπε να υπερτερεί έναντι των lcd's. Στο μαύρο του το οποίο ήταν ξεπλυμένο. Όμως κρατώ επιφυλάξεις γι'αυτό διοτι στην ρύθμισή του υπήρξε ενα "έκτακτο" πρόβλημα.
Οι παρευρισκόμενοι θα ενθυμούνται τι εννοώ. :wink:

Epson TW700
Μαζί με τον Hitachi οι πλέον αδιάφοροι βιντεοπροβολείς.
Δεν θα τον αγόραζα ποτέ εαν φυσικά αυτή είναι η σωστά ρυθμισμένη εικόνα του.
Και κυρίως όταν πολύ κοντά στην τιμή του βρίσκουμε τον panasonic.

Panasonic PT-AX100
Ο καλύτερος βιντεοπροβολέας του δοκιμαστικού.
Ανέλπιστα καλύτερος και απο τον μεγάλο optoma.
Η εικόνα του ζωντανή και μεστή, οχι όμως σαν τους περισσότερους lcd's που ξέρουμε. Αυτούς δηλαδή που σου πετάνε άπλετο χρώμα και προσπαθούν να σε εντυπωσιάσουν ώστε να κρύψουν τις αδυναμίες τους.
Στο δορυφορικό πρόγραμμα HD είδε τον 72άρη να κάνει ντεμαράζ και να προσπαθεί να κόψει πρώτος το νίμα. Ίσως και να τα κατάφερνε εαν δεν είχαμε όμως την προηγούμενη εικόνα απο το απλό DVD.
Και έτσι τελικά κατ'εμέ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο βάθρο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία μου και η διαφορά τιμής. + οτι θα έχω και το θετικό οτι κανα δυό άτομα απο τους χίλιους που θα τον δούν στο σπίτι μου, δεν θα μου παραπονεθούν για πολύχρωμα στιγμιαία "στίγματα".

Optoma HD72i
Τέλος ο Κινέζος φίλος μας ο οποίος είναι ενας πολύ καλός παίκτης που όμως βρήκε αντίπαλό του εναν "γκαζομένο" αντίπαλο που ίσως και "ντοπαρισμένος" (ώστε να καταλάβει ισχυρό μερίδιο στην αγορά) τον νικά στα σημεία.
Για το μοναδικό σημείο που θα τον αγόραζα είναι το καλύτερο μαύρο που όμως βρε παιδιά σε κανέναν δεν έμεινα ευχαριστημένος. Έχουν πολύ δρόμο ακόμη οι βιντεοπροβολείς στον τομέα αυτόν. Κάτι θα πρέπει να ανακαλύψουν γι'αυτό. :?

Υπογραμμίζω πως οι κρίσεις μου αφορούν τα κομμάτια του δοκιμαστικού με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις τους. Ίσως υπο άλλες συνθήκες τα αποτελέσματα να ήταν ανατρεπτικά. Δεν ξέρω.

Ευχαριστούμε τον Ανδρέα και τον Βαγγέλη καθώς και τον ιδιοκτήτη της ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗΣ ο οποίος είναι ενας πολύ ευγενικός και συζητήσιμος άνθρωπος, γνώστης κι αυτός του αντικειμένου σφαιρικά. 8)

Υ.Γ. Πηγαίνω για ύπνο τώρα διότι πριν λίγο σχόλασα απο νυχτερινή βάρδια. Καλημέρα σας.

Υ.Γ.2 και πρωινό edit: Εκτός απο φώτος, κυρίως έχω hd video-κάλυψη οπου όλα τα λεφτά είναι η εισαγωγική ομιλία του Βαγγέλη Λάμπρου οπου μας μιλά γενικά για τις τεχνολογίες των 2 "στρατοπέδων". 8)
.
.
.
.
.
.
.Αυτά.

Reaction score
25
Μπράβο για μια ακόμη φορά σε όλους σας για το πιο καυτό test για την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα ( :wink:)
Περιμένω και τις φωτογραφίες εν ώρα δράσης!
Ο Videomix ήταν εκεί , αρα πρεπει να υπάρχουν και φωτό!!

Κρίμα που έλειπε ο Sanyo Ζ5 .......Πιστευω πως θα ήταν εξίσου ένας ισχυρός αντίπαλος

Reaction score
7
Συγχαρητήρια κι από μένα.
Μπράβο σε όλους και πάντα τέτοια.
Και να επισημάνω κάτι που έχει ξαναειπωθεί βέβαια :
Οι απόψεις και τα σχόλια των "κοινών θνητών" εδώ, έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα για μένα από οποιοδήποτε περιοδικό ή ανεξάρτητο review (πληρωμένο εννοείται).
Χωρίς να έχω δει, έχω καταλάβει τι παίζεται και δε έχω και την παραμικρή αμφιβολία.

ΜΕΓΑΛΗ υπόθεση αυτό.

Το κύριο πλεονέκτημα εδώ βρίσκεται στο γεγονός ότι οι "reviewers" μας
δεν έχουν προσωπικό όφελος να παρουσιάσουν κάτι σαν κάτι άλλο,
και ακόμα και οι προσωπικές τους προκαταλήψεις είναι αδύνατον να συγκλίνουν μαζικά προς μία κατεύθυνση.
(Αυτό θα γινόταν μόνο αν ήταν επιλεγμένα "στημένο" το πάνελ.)

Η απορία μου κι εμένα είναι πως δικαιολογείται ο optoma να έπαιζε καλύτερα με HD αλλά να χάνει
σε DVD. (??)

Ακόμα μια άλλη γενικότερη ερώτηση έχω και αν μπορεί κάποιος να την απαντήσει :
Εχει δει κανείς "τρισδιάστατη" εικόνα από LCD (εννοώ από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ LCD) ??

Reaction score
5
B said:
Βρε Energy , δε λεω, και εμενα με εντυπωσιασε πολυ ο panasonic, δεν τον περιμενα τοσο καλο, αλλα στη σκηνη του δορυφορικου με τη χορευτρια, δεν ξενερωσες οταν ειδες το μαυρο, και το χρωμα του φορεματος, και ειδες διπλα και στον DLP?
ναι σαφως ηταν καλυτερο... αλλα το καλυτερο μαυρο και που ειναι ορατο ηταν κακο γιατι επαιζε διπλα ο 72ι... Το μαυρο για μενα δεν ειναι λογος αγορας προτζεκτορα... Εξαλου ειναι και πιο φωτεινος ο πανασονικ απο τον 72ι... με λιγο fine tunning που δεν ειχε καθολου ο πανασονικ θα χαμηλωνε κιαλλο... Το θεμα ειναι συνολικα ποιος ηταν καλυτερος οχι σε ενα πλανο, γιατι και στα σκοτεινα απεδιδε καλυτερα ο πανασονικ...!

NIX

Reaction score
0
Μπράβο σας παιδιά.
Αντρέα συγχαρητήρια για την επιτυχή διοργάνωση ενός ακόμα καυτού τεστ.
Στεναχωρήθηκα που δεν μπόρεσα να είμαι μαζί σας.
Ελπίζω να τα πούμε απο κοντά στο επόμενο.

Ο panasonic μπορεί να έπαιζε καλύτερα σε dvd για δύο λόγους.
Πρώτον το smothscreen μπορεί να μην κόβει ανάλυση σε dvd,μιας και η ανάλυση του dvd είναι χαμηλή,αλλά να τρώει ανάλυση σε HD
Δεύτερον λόγο των τριών πάνελ και μοιραία της μικρής αποσύγκλισης.Ενω στο dvd μπορεί να μην πειράζει στο HD μειώνει την ανάλυση.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ said:
Κρίμα που έλειπε ο Sanyo Ζ5 .......Πιστευω πως θα ήταν εξίσου ένας ισχυρός αντίπαλος
Σακη, ειχαμε ηδη πεντε βιντεοπροβολεις για τους οποιους ξοδεψαψε 4+5=9 ωρες!!!
Εαν θελουμε να κανουμε κατι καλα, φανταζεσαι ποσες ωρες θα χρειαζομασταν για επιπλεον μηχανηματα :shock:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σχετικα με την αποριες που αφορουν την αλλαγη συμπεριφορας των προβολεων σε SD και HD σημα θα πω πως εκτος απο τα οσα σωστα μας ειπε ο ΝΙΧ δεν πρεπει να ξεχναμε πως οι προβολεις ειχαν ρυθμιστει μονο απο την HDMI του Pioneer 989.
Aρα ειναι βεβαιο πως το σημα απο τον Humax(αν και παιξαμε με ιδια εξοδο και ιδια αναλυση) θα ειχε αποκλισεις.

Μην ξεχνατε πως δεν εχουν μιλησει ολοι και δεν εχουμε τα τελικα αποτελεσματα, αρα δεν μπορουμε να εχουμε ακομα ασφαλη συμπερασματα(οχι τιποτα αλλο, για να σας εχω στην "τσιτα" :lol: )

Τελος, ολοι οσοι εχουν καποιες αποριες σχετικα με την διαεξαγωγη του τεστ- και μεχρι να μιλησουν ολοι οσοι ελαβαν μερος - καλο θα ηταν να τις παραθεσουν εδω :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όπως είπα και πριν επειδή έχω δει όλους τους προβολείς έστω και σε διαφορετικές συνθήκες θα ήθελα να πω και εγώ ορισμένα πράγματα:

1. Ο panasonic πραγματικά είναι εντυπωσιακός προβολέας. Δείχνει ότι οι lcd πλέον είναι μία πολύ ώριμη τεχνολογία και έχει να δώσει πολλά ακόμα. Φυσικά όλοι περιμένουμε τον 1080p προβολέα της panasonic.

2. Επιτέλους φθηνοί και καλοί προβολείς dlp. Και ο 70 και ο 72 είναι πολλύ καλές επιλογές. Για τους άλλους βέβαια γιατί εγώ βλέπω πολύ rainbow...

3. Χαίρομαι που και άλλοι είδαν τα προβλήματα του hitachi 300. Λίγο ακόμα και θα πίστευα ότι είχα πρόβλημα...

4. Θέλω να δω τον 700 μετά τις ρυθμίσεις του Λάμπρου γιατί σαφώς αυτό που είδα στην Έκθεση ήταν απαράδεκτο...

Τελικά ένας καλός προβολέας δείχνει την αξία του σε οποιεσδήποτε συνθήκες...

Reaction score
0
Καταρχάς να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον Ανδρέα και το Βαγγέλη για την οργάνωση του συγκριτικού, και το χρόνο που διέθεσαν για να μπορέσουμε να έχουμε μια όσο πιο αντιπροσωπευτική εικόνα των δυνατοτήτων και της αξίας του κάθε μηχανήματος. Επειδή δεν διαθέτω οπτική μνήμη για να ανακαλέσω με απόλυτη λεπτομέρεια τα συμπεράσματα μου απο τη διεξοδική και διαδοχική θέαση των 5 προβολέων, θα προσπαθήσω με σαφήνεια και ουσία να διατυπώσω την γνώμη μου για τα μηχανήματα που δοκιμάσαμε χθες.

Ξεκινώντας απο το τέλος, και συμφωνώντας με τα παιδιά που έγραψαν ήδη, θεωρώ κι εγώ χειρότερο όλων όσων είδαμε τον Hitachi pj-tx 300. Αν και δεν είδα το sde που παρατήρησαν οι άλλοι, είδα χρωματική ανωμαλία με πολύ ματζέντα στην εικόνα που αν θυμάμαι καλά παρά την προσπάθεια ρύθμισης δεν έφευγε. Το κόντραστ και το μαύρο του θεωρώ ότι ήταν υποδεέστερα των υπολοίπων, ενω η ευκρίνεια του δε με ενθουσίασε. Στην καλύτερη περίπτωση πιστεύω ότι προβολέας αυτός θα έπερνε μια ουδέτερη βαθμολογία, δυστηχώς για αυτόν και τα χρήματα που ζητά νομίζω ότι δεν είναι ανταγωνιστικός.
Ακολουθεί ο Epson 700. Προσωπικά με απογοήτευσε, περίμενα να έχει εικόνα εφάμιλλη του Panasonic με τον οποίο συγκρίθηκε αλλά όχι. Έχασε σε όλες τις κατηγορίες σύγκρισης. Μαύρο, ευκρίνεια, κόντραστ, ανάγλυφο εικόνας, χρωματική απόδοση, τρισδιάσταση αίσθηση, σε όλα έμεινε πίσω απο τον πανίσχυρο αντίπαλο. Χώρια η ελαφρά απώλεια πληροφορίας που μέχρι να διορθώσουμε τη ρύθμιση της πηγής μας έκοψε τη χολή. Ελπίδα για το νέο μοντέλο της Epson, αποτελεί κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι όπως προαναφέρθηκε το μηχάνημα που είχαμε ήταν προ-παραγωγής, και πιθανώς τα παραγωγικά μηχανήματα να διορθώνουν κάποια απο τα προβλήματα που είδαμε, όπως επίσης και το γεγονός ότι αυτό όπως και όλα τα καινούργια lcd, έχουν μεγάλες δυνατότητες ρυθμίσεων, κάτι που αφήνει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης όπως επεσήμανε και ο Βαγγέλης.
Τώρα, απο τους τρείς εναπομείναντες, πιστευω ότι στην κορυφή τοποθετούνται άνετα ο Panasonic 100 και ο Optoma 72i, με μια πολύ πολύ μικρή υπεροχή του Optoma στο κόντραστ και το μαύρο. Πραγματικά, για να βγάλω αυτή τη διαφορά έβγαλα τα μάτια μου στην τεράστια συγκριτική οθόνη. Κάποιος που δεν πολυασχολείται με λεπτομέρειες δεν θα δει διαφορά, αυτό είναι αλήθεια. Το ζευγάρι αυτό συμφωνήσαμε σχεδόν όλοι είχε την πιο κοντινή μεταξύ τους ποιότητα εικόνας απο κάθε άλλο. Ο Panasonic ήταν εντυπωσιακός με εξαιρετικά συμπαγή εικόνα, όμορφα και φυσικά χρώματα, εκπληκτικό μαύρο και κόντραστ για lcd, και φοβερη ευκρίνεια. Ομοίως και ο ήδη καταξιωμένος Optoma, με την μικρή υπεροχή που προανέφερα.
Τέλος ο μικρός Optoma 70, πιστεύω ότι αν και σε συνολική σύγκριση έρχεται τρίτος, με την ποιότητα εικόνας που προσφέρει σε σχέση με τα χρήματα που ζητά, κάποιοι ίσως τον θεωρήσουν νικητή. Εγώ αν σήμερα, τώρα αγόραζα προβολέα, αυτόν θα έπερνα. Όχι μόνο γιατί τα εν μέρη χαρακτηριστικά του, τα οποία ικανοποιούν απόλυτα το μέσο θεατή απέχουν πολύ λίγο κατά τη γνώμη μου απο τους 2 πρωτοπόρους σε ποιότητα dvd, αλλα κυρίως γιατί σε υλικό HD, το μηχάνημα πραγματικά βγάζει μάτια. Ξεπερνά άνετα τον Panasonic (χωρίς πολύ κόπο έβγαλα αυτό το συμπέρασμα) και παίζει σχεδόν στα ίσια το μεγάλο αδελφό του. Ειλικρινά δεν ξέρω πως γίνεται αυτό, και άλλα παιδιά στην αίθουσα αναρωτήθηκαν, αλλά είναι γεγονός. Επίσης περιττό να πω ότι και 72i νίκησε εύκολα τον 100 στο HD. Σαφέστατη διαφορά.
Τέλος όσον αφορά το RBE, δεν αναφέρω τπτ γιατι βρε παιδιά εγώ δε βλέπω με τπτ στον Χ1, στους καινούργιους να δω; Επίσης δεν είδα sde ούτε στον Hitachi όπως προανέφερα αλλά και σε κανεναν άλλο lcd.

Πιθανώς αν έγραφα αυτο το post λίγο μετά το τεστ να έγραφα κι άλλα πράγματα και σίγουρα μπορούν να γραφούν περισσότερα.. Μόλις θυμηθώ κάτι που μου διαφεύγει θα επανέλθω. Και πάλι τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήρια στον Ανδρέα και το Βαγγέλη για την καλή δουλειά.

Reaction score
0
πσιτ....

...στο χτεσινο τεστ αποτι θυμαμαι δεν υπηρχε και η κατηγορια "ευκολιες" που βλεπω στα παλια χαρτια....

Ποιοους αραγε ευνοει αυτο?....

:lol: :lol: :lol: 8)

Reaction score
0
Μπράβο παιδιά για το τέστ :). Παρόλο που δεν ήμουν εκεί αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι θα έπρεπε ένα καινούριο μοντέλο όπως ο panasonic 100 να συγκριθεί με ένα εξίσου ολοκαινούριο μοντέλο όπως ο optoma HD73 (DarkChip3) όταν αυτός θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Τότε θα δούμε πραγματικά ποιος θα είναι ο νικητής με άνεση χωρίς την πραγματική αμφιβολία.

Reaction score
1
Μπορώ να κάνω μια γελοία (μάλλον) ερώτηση???

Επειδή έχω παρακολουθήσει παλαιότερο συγκριτικό παρόμοιο με το χθεσινό έχω μια αποροία:
Όταν βάζεις έναν προβολέα να παίζει και έχεις μια πηγή φωτός δίπλα η ποιότητα του προβολέα αλλοιώνεται και τα μαύρα "πέφτουν" .Ενώ σε ένα απολύτως σκοτεινό δωμάτιο με μαύρους τοίχους αναδεικνύεται το μάυρο του προβολέα και η φωτεινότητά του.
Στα συγριτικά που γίνονται παίζουν ταυτόχρονα δυο προβολείς και συνήθως ο ένας είναι πιο φωτεινός απο τον άλλο (τουλάχιστον στην θεωρία).Κατα πόσο επηρεάζει η φωτεινώτητα του ενός την απόδοση του άλλου?
Όχι οτι μπορεί να υπάρξει πιο αξιόπιστος τρόπος σύγκρισης απο το "δίπλα-δίπλα" απλά έχω την εντύπωση οτι στο μάτι ένας προβολέας δείχνει καλύτερος όταν παίζει μόνος του.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
@Cinemusic-Ανδρεας
Την ανομοιομορφια την βλεπουν ολοι, το rainbow oxi
Σε καθε περιπτωση στο τεστ που καναμε στην κατηγορια "ομοιομορφια" στους DLP προβολεις υπαρχει μια παυλα(-) οπως θα δεις αργοτερα.

@blinky
εαν οντως ειναι ετσι ειναι παραλειψη μας και σαφως ευνοουνται οι DLP απο την ελλειψη αυτη

@Siera Victor
Aπο οσα γνωριζω ο HD73 θα ειναι κοντα μας γυρω στα Χριστουγεννα
και οπως πολυ σωστα λες θα πρεπει να γινει μια συγκριση :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
@savvas
Πολυ σωστα και καθολου γελοιο.Το φως του διπλα προβολεα ασκει επηρρεια σε αυτο που βλεπουμε.
Χθες μαλιστα εξηγουσα στα παιδια πως οι "τασεις" που εχουν οι προβολεις προς ενα χρωμα δεν ειναι τοσο μεγαλες οσο αυτες που εβλεπαν εχθες.Απλα οταν παιζουν διπλα αυτες αποκτουν αλλες διαστασεις.
Εαν οι οπτικη μας μνημη ηταν τοσο μεγαλη ωστε να μπορει να συγκρατησει μια εικονα αρκετα μεχρι να τοποθετησουμε το δευτερο μηχανημα αμεσως μετα, ο καλυτερος τροπος θα ηταν να παιζει καθε προτζεκτορας μονος του.
Απο την στιγμη που δεν ειναι τοσο μεγαλη, ο πλεον αξιοπιστος τροπος ειναι αυτος που χρησιμοποιουμε στα τεστ του AVSite.
Οτιδηποτε αλλο θα ανηκε στην σφαιρα της φαντασιας μας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.697
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13