Αποτελεσματα του VI τεστ

Reaction score
7
Να κανω μια ερωτηση και γω ε;

Παλαιοτερα ακουγα για διαφορα στην κινηση αναμεσα lcd-dlp με τους lcd καπως καλυτερους .

Τωρα που εδατε ολους προβολεις ειδε καποιος διαφορα στην κινηση;

Reaction score
6
Την ιδια ερώτηση θα έκανα.
Με τι ταχύτητα τρέχει ο χρωματικός τροχος στον optoma για να έχει καλυτερη κινηση από τον Panasonic;
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα

Την ανομοιομορφια την βλεπουν ολοι, το rainbow oxi
Κατά την προβολή την ανομοιομορφία δεν την βλέπει κανείς.
Μην μου πείτε τώρα ότι βλέπατε ανομοιομορφία εν ώρα προβολής ( θα φαω τις καλτσες μου) και μάλιστα στον Pan;;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Για το θεμα της κινησης αρμοδιοι ειναι να απαντησουν οσοι ηδη εγραψαν τις εντυπωσεις τους και οσοι θα τις γραψουν απο εδω και περα :wink:

Ανδρεα, ελπιζω οι καλτσες σου να εχουν καλη γευση διοτι η ανομοιομορφια φαινεται κατα την ωρα της προβολης. :lol:
Σε οποιο πλανο με λευκο η γκρι φοντο...
Και ειδικα στον Panasonic :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Cinemusic - Ανδρεας said:
Α μαλιστα...
Ειχατε πλανα λευκα και γκρι.

Λες και δεν το ξερα :D
Ανδρεα, ο Pan που παιξαμε ηταν ο ιδιος με αυτον που επαιζε στην εκθεση.
Οπως θα διαβασεις αργοτερα ισως και να υπηρχε λογος για τον μεγαλο βαθμο shading που ειχε.

Stay tuned...

Reaction score
5
Μεχρι το βραδυ να δωσεις τα αποτελεσματα... αρκετο το μαγειρεμα επεσε!... και αν βγαλεις τον οπτομα μπροστα... θεωρειτε η ψηφοφορια νοθευμενη! :p

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
eNeRGy said:
Μεχρι το βραδυ να δωσεις τα αποτελεσματα... αρκετο το μαγειρεμα επεσε!... και αν βγαλεις τον οπτομα μπροστα... θεωρειτε η ψηφοφορια νοθευμενη! :p
Τα αποτελεσματα δεν τα εχω εγω, δεν προκειται να τα δω, και δεν με ενδιαφερει να τα δω πριν γραψω την δικη μου αποψη.
Παντως εαν επρεπε να στοιχηματισω για εναν απο τους δυο...δεν θα το εκανα :roll:

Reaction score
0
θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να πω τις εντυπώσεις που άφησαν οι προτζεκτορες του συγκριτικού.

Hitachi PJ-TX300 vs Optoma HD70
Ο Hitachi φάνηκε υποδιεστερος σε όλους ανεξαιρέτως τομείς απέναντι στο hd70. Αυτό που μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η χρωματική απόκλιση από το φυσικό (αντί για μπλε, μοβ) σε σημείο που θα μπορούσα να πω (αν δεν ήξερα ότι συμμετείχε και ο Βαγγέλης Λ.) ότι ήταν τελείως αρρύθμιστος.

Epson TW700 vs Panasonic PT-AX100
O ΑΧ100 καλύτερος σε όλα. Μπορεί ο Epson να ήταν προ-παραγωγής αλλά έχω τη γνώμη ότι έπαιζε χειρότερα ακόμα και από τον tw600.

Panasonic PT-AX100 vs Optoma HD72i
Εδώ τα πράγματα δυσκόλεψαν. Αυτή η αναμέτρηση με μπέρδεψε περισσότερο από όλες. Οι δυο prj ήταν πολύ κοντά σε όλα. Στην αρχική θέαση με πηγή dvd φάνηκε να υπερέχει ο AX100 από τον 72 σε χρώμα, αντίθεση, οξύτητα και βάθος αλλά όταν η πηγή άλλαξε με HD o Optoma HD72i πέρασε μπροστά.

Optoma HD70 vs Optoma HD72i
Το παράξενο εδώ είναι η ομοιότητα που έχουν οι δυο dlp του συγκριτικού. Αν εξαιρέσουμε ότι το μαύρο του hd70 να είναι χειρότερο αλλά σε όλα τα άλλα δεν βρήκα μεγάλες διαφορές υπέρ του 72 ίσως η αντίθεση να γέρνει υπέρ του 70(ελπίζω να υπάρχουν μετρήσεις από τον Βαγγέλη Λ.).

Τελικά αν θα αγόραζα αύριο prj βάση εικόνας νομίζω ότι θα πήγαινα στον Optoma HD72i. Νομίζω, γιατί ο Panasonic φάνηκε στα μάτια μου ισάξιος. Μπορεί ο HD72i να ήταν καλύτερος σε HD υλικό αλλά ο PT-AX100 για μένα ήταν ποιο κινηματογραφικός σε θέαση dvd.

Αν πάλι αγόραζα βάση τιμής / απόδοσης σήμερα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον Optoma HD70. Αν δεν σας ενοχλεί το rainbow τότε με 1200€ αγοράζεις εικόνα κοντά στον HD72i και PT-AX100.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω Ανδρέα και Βαγγέλη για την διοργάνωση του συγκριτικού καθώς και την Ηχοεκφραση για την φιλοξενία.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.914
Πω πω Ανδρέα (Καφάτε) αυτός ο Ανδρέας (cinemusic) δεν τρώγεται.
Χειρότερος από μένα είναι.
Μπράβο παληκάρια για την όλη διαδικασία που κάνατε για να γίνει η δοκιμή.
Στην επόμενη ελπίζω ότι θα συμμετέχουν οι προβολείς 1080.
LCD και DLP.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Quiz της ημερας:
"Πως μπορει κανεις να διακρινει, βλεποντας τον Panasonic PT-AX100, εαν παιζει DLP η LCD?"

Η απαντηση ειναι "δεν μπορει"!
Η μαλλον στους εμπειροτερους θεατες θα υπερισχυσουν καποια φαινομενα που μαρτυρουν την τεχνολογια.
Τα χρωματα, λιγο VB εδω και εκει και εαν προσεξετε πολυ καλα η περιφημη ανομοιομορφια.
Περα απο αυτα ο προβολεας ειναι σαν να βλεπεις DLP! :shock:
Kαι εδω ειναι το μεγαλο ζητουμενο, ο Panasonic PT-AX100 ειναι σαφεστατα ο καλυτερος LCD που εχω δει διοτι...μιμειται μια αλλη τεχνολογια αντιθετη απο την γηγενη του.
Θυμηθειτε μονο την αντιπαραθεση Optoma 72 και Panasonic...

Aς ξεκινησουμε απο την αρχη.
Δεν θα παιξω τιμια.
Και αυτο διοτι-πλην του Epson- ειχα την δυνατοτητα να δω τους βιντεοπροβολεις σε ολες τους τις "φασεις"
Για τον HD72 τα ειχαμε γραψει απο το προηγουμενο τεστ και τα γραφαμε ολο αυτον τον καιρο
Για τον HD70 τα ειχαμε πει εν ολιγοις εδω:
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=14306.0

Για τον Hitachi PJ-TX300 πριν λιγες ημερες εδω:
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=14790.0

Toν Panasonic ειχα την ευκαιρια να τον δω λιγο πριν την εκθεση, κατα την διαρκεια, και λιγο μετα.
Ετσι το μονο μυστηριο ηταν για μενα ο Epson και η ομολογουμενως κακη αποδοση του στο αντιστοιχο περιπτερο της εκθεσης.
Εδω πρεπει να σημειωσουμε πως το κομματι που ειχαμε στα χερια μας ειναι pre production unit αρα και ασφαλως επιδεχεται βελτιωσεων.
Επισης, κανονικα δεν θα επρεπε να κριθει κατω απο αλλες συνθηκες αλλα απο την στιγμη που το ιδιο κομματι δοθηκε στα περιοδικα....

Το βραδυ πριν το τεστ, και μολις ο Βαγγελης τελειωσε με ολες τις ρυθμισεις, ετσι κουρασμενοι οπως ημασταν δεν αντεξαμε και καναμε τις συγκρισεις πριν τις δειτε εσεις.Τα αποτελεσματα ηταν πανω κατω ιδια με οσα ειδατε αλλα νομιζω πως θα πρεπει να ξερετε ορισμενα πραγματα απο αυτα που δεν εγιναν γνωστα:

1.Για τον Epson τα ειπαμε.Κομματι προ παραγωγης.
2.Ο Pαnasonic ειχε αισχιστη ανομοιομορφια σε σημειο που ο Βαγγελης αρνηθηκε να τον ρυθμισει και ρυθμισε μονο τα βασικα(φωτεινοτητα, αντιθεση κλπ)
Ειναι πιθανον ολα αυτα να δημιουργηθηκαν απο την "κακη η βαρια" μεταχειριση που ειχε το μηχανημα στην εκθεση.Παντως οφειλω να πω πως το shading ηταν αντιληπτο και εκει.
3.O Optoma HD72 επαιζε με 300+ ωρες στην λαμπα του σε αντιθεση με τα υπολοιπα "φρεσκα" μηχανηματα.
4.Ο Optoma HD70 με καποιον μαγικο τροπο :oops: εχασε τις ρυθμισεις του

Περα απο ολα αυτα θα πρεπει να σας πω πως γνωριζω(χονδρικα) και τις μετρησεις των μηχανηματων αλλα ποτε δεν επαναπαυομαι σε αυτες.

Η μεγαλη εκπληξη του τεστ ακουει στο ονομα Panasonic PT-AX100 !!!
Η καλυτερη σχεση ποιοτητας/τιμης ειναι αναμφισβητητα ο Optoma HD70

Ποιος ηταν ο καλυτερος του τεστ ομως?
Σαν καλυτερη εικονα ψηφισα τον HD72
Για μενα εχει ολα εκεινα τα στοιχεια(και κυριως punch) που τον κανουν να ξεχωριζει ακομα και σε SD σημα.
Στις επιμερους βαθμολογιες ομως επιασα τον εαυτο μου να ψηφιζει σε 2-3 περιπτωσεις τον Panasonic εναντι του HD72(ολα αυτα ειναι προσωπικες αποψεις)

Δεν γνωριζω την τελικη βαθμολογια και θα προτιμουσα να την μαθω μαζι με εσας.Παντως οποιος και εαν ειναι ο νικητης μαλλον θα ειναι πολυ κοντα σε σχεση με τον δευτερο... :wink:

Υ.Γ. Περισσοτερα αυριο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Περα απο ολα αυτα θα πρεπει να σας πω πως γνωριζω(χονδρικα) και τις μετρησεις των μηχανηματων...
Αυτές τις μετρησούλες θα τις δούμε σύντομα? 8)

Reaction score
0
Παντως οταν βλεπαμε τον 70 μαζι με τον 72, νομιζω οτι ο 70 επαιζε πιο φωτεινα αποσο επρεπε και ο 72 πιο σκοτεινα αποσο θα επρεπε. Η διαφορα στο μαυρο ηταν αισθητη υπερ του 72, αλλα υπηρχαν και σκηνες που ενιωθα οτι χανοταν λεπτομερεια στον 72 επειδη ηταν πιο σκοτεινος. Δεν ειμαι κανενας ειδικος, αλλα νομιζω οτι ο 72 θα επρεπε να ειναι 1-2 κλικ πανω στη φωτεινοτητα και ο 70 1-2 κλικ κατω. Και τοτε μπορει να φαινονταν ακομα πιο ομοια τα 2 μηχανηματα.

Σιγουρα η εκπληξη παντως ειναι ο panasonic, αλλα προσωπικα με χαλαει η τιμη του....σε 1 μηνα θα παιρνεις HD73 με darkchip3 με 300 ευρω παραπανω, που νομιζω θα ειναι σαφεστατα καλυτερος, και αυτη τη στιγμη παιρνεις HD70 με 500! ευρω λιγοτερα, με εικονα που στο HD αν δεν ειναι τουλαχιστον ιδια ειναι και καλυτερη (κατα τη γνωμη μου παντα!).

Ο panasonic ηταν ΣΟΥΠΕΡ στο DVD, αλλα δυστυχως το DVD ειναι το παρελθον, και θα δωσω βαση περισσοτερο στο HD οταν επιλεξω...

Μια απορια, οταν βλεπαμε δορυφορικο με τι συνδεση το βλεπαμε? Component?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νίκος Τσαρουχάς said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Περα απο ολα αυτα θα πρεπει να σας πω πως γνωριζω(χονδρικα) και τις μετρησεις των μηχανηματων...
Αυτές τις μετρησούλες θα τις δούμε σύντομα? 8)
Αυτο εξαρταται απο αλλον... :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μια απορια, οταν βλεπαμε δορυφορικο με τι συνδεση το βλεπαμε? Component?
Blinky, οπως εγραψα και στο αρχικο μου μηνυμα ολες οι συνδεσεις ηταν με hdmi
Ο Panasonic ΡΤ-ΑΧ100, οπως αλλωστε και τα προηγουμενα μοντελα πριν απο αυτον, υστερει σχετικα σε συνδεση component
Me hdmi απογειωνεται :wink:

Reaction score
0
τωρα που εισαι χαρουμενος Ανδρεα (ατιμε Εμπεντε!) για πες μου, μηπως εχεις δοκιμασει καθολου τους προβολεις με το VGA πως αποδιδουν?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
B said:
τωρα που εισαι χαρουμενος Ανδρεα (ατιμε Εμπεντε!) για πες μου, μηπως εχεις δοκιμασει καθολου τους προβολεις με το VGA πως αποδιδουν?
Τωρα που ειμαι χαρουμενος μπορω να σου γραψω οτι θελεις :lol:
Με VGA δεν εχω δοκιμασει, εχω δοκιμασει με component ομως σε ολες τις αναλυσεις-και κυριως 576i και 1080i :wink:
Στο θεμα αποπλεξης με τον Hitachi να πιανει σχεδον πατο , τον HD70 να παιζει τιμια για την τιμη του και κορυφαιο του hd72 και του Panasonic(μια η αλλη)
Σαν συνολο εικονας ομως ο HD72 ειναι πολυ καλυτερος με αυτη την συνδεση :shock:

Reaction score
0
Δε με ενδιαφερει το de-interlacing, θα δινω παντα Progressive σημα 720p , απλα μεχρι να παρω καταλληλο PC και να δινω μεσω HDMI , θα χρησιμοποιησω προσωρινα το xbox360 σαν player και για streaming HD videos απο PC. Και ενω το xbox εχει Component, για να κανει upscaling στα DVDs πρεπει να χρησιμοποιησεις το VGA καλωδιο (παιζει νομικο προβλημα με upscaling στο component)...γι'αυτο ειχα απορια, κυριως ο HD70 πως θα επαιζε με VGA.

Για ολα φταιει η Microsoft που δε βγαζει HDMI Καλωδιο να ξεμπερδευουμε...

Reaction score
38
Να καταγράψω λοιπόν κι εγώ τα συμπεράματά μου από το συγκριτικό:
Θα ξεκινήσω όμως με μία παρατήρηση - επιφύλαξη. Τα συμπεράσματά μου βασίζονται στην εικόνα που είδα με τις συγκεκριμένες ρυθμίσιες των προβολέων.
Οι πρώτοι δύο (ο 300 και ο 70) ήταν και οι χειρότεροι του συγκριτικού. Ο 300 ήταν τελείως λάθος χρωματικά (πολύ μωβ) και ο 70 με ανύπαρκτο μαύρο - κόντραστ (σα να έβλεπες τα πάντα πίσω από ένα γκρι πέπλο). Απλώς ο 70 φάνηκε με κάποιες ρυθμίσεις που έγιναν στο τέλος ότι μπορεί να παίξει καλύτερα.
Οι επόμενοι δύο (ο 100 και ο 700) ήταν σαφώς καλύτεροι από τους προηγούμενους με τον 100 όμως σαφώς να ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς: χρώμα - λεπτομέρειες - ανάγλυφο της εικόνας. Ο 700 μπροστά του έδειχνε απλώς περσινό (καλό) μοντέλο.
Όταν τέλος έπαιξαν ο 72 με τον 100, έγινε σαφές ότι βλέπαμε τους δύο καλύτερους του συγκριτικού και μάλιστα τα δύο μοντέλα που έμοιαζαν πιο πολύ σε χαρακτηριστικά εικόνας. Σε θέαση DVD οι δύο ήταν περίπου εφάμιλλοι (λίγο καλύτερο μαύρο και λίγο πιο φυσικά χρώματα ο 72, λίγο καλύτερη ανάδειξη των λεπτομερειών στα σκοτεινά πλάνα και λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα ο 100), με τον 72 να παίρνει ένα μικρό πλεονέκτημα σε εικόνα HD. Συνολικά σε ποιότητα εικόνας και μόνο, αν ο 72 πάρει το (σχετικό και όχι απόλυτο) 100 ο 100 θα πάρει 98.
Ανακεφαλαιωτικά λοιπόν οι ακόλουθες παρατηρήσεις:
1. Σειρά αξιολόγησης με βάση την ποιότητα εικόνας 72 - 100 -(σε σημαντική απόσταση)- 700 -(σε σημαντική απόσταση)- 70 - 300.
2. Έχω την αίσθηση ότι ο 300 και ο 70 πρέπει να δικήθηκαν (ειδικά ο δευτερος) από τις ρυθμίσεις τους. Όλοι λένε ότι ο 70 δίνει μια εικόνα πολύ κοντά στην αντίστοιχη του 72, πλην όμως αυτό δε φάνηκε κατά κανένα τρόπο στο συγκριτικό.
3. Νομίζω ότι όλοι οι προβολείς (καλά ρυθμισμένοι) θα δώσουν μια κατ' ελάχιστον πολύ ικανοποιητική εικόνα και ο μέσος (και βάλε) αγοραστής θα μείνει ευχαριστημένος όποια επιλογή κι αν κάνει. Απλώς η σύγκριση τονίζει τα ελαττώματά τους.
4. Δεν με ενόχλησε καμία από τις ενγενείς αδυναμίες των δύο τεχνολογιών: ούτε rainbow στους DLP είδα (δεν το βλέπω γενικώς) ούτε η ανομοιομορφία ή το κοτετσόσυρμα των LCD αποτέλεσαν για μένα πρόβλημα (καθόμουν στην τελευταία σειρά).
5. Αν συνυπολογίσουμε την τιμή και τις ευκολίες, για μένα παίρνει σαφές προβάδισμα ο 100 έναντι του 72, καθώς θεωρώ σημαντικά ατού το μεγάλο ζουμ (2,0Χ έναντι 1,2Χ) και το lens shift που λύνουν τα χέρια στην εγκατάσταση. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν ο 100 θα είναι η επόμενη αγορά μου. Μόνο στην ίδια τιμή (ή μάλλον λίγο χαμηλότερη από τον 100) θα σκεφτόμουν τον 72. Αυτό όμως μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί (περιμένω το αντίθετο, οι LCD να φθηνύνουν περισσότερο σύντομα, τόσο λόγω του ότι μόλις κυκλοφόρησαν όσο και λόγω μεγαλύτερου ανταγωνισμού).

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Aπλα να συμπληρωσω στα οσα ωραια μας ειπε ο Χαρης πως ο Hitachi "ηρθε" πιο ευκολα και ικανοποιητικα απο ολους τους βιντεοπροβολεις που ελαβαν μερος στο συγκριτικο.
Μαλιστα ειχε και την μικροτερη ανομοιομορφια απο τους υπολοιπους LCD.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.697
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13