Αποτελεσματα 1ου Πανελληνιου Hdtv τεστ

V

VIDEOMIX

Guest
Να και τα καλά νέα. Ερχωνται τέτοιας ποιότητας πηγές για τον OPTOMA μου. Ουφφφ. ευτυχώς. :)

Y.Γ. Διοτι ειμαι απαιτητικός. :roll:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Πολύς λόγος έγινε για το επερχόμενο KiSS και το τι θα "φοράει".

Επειτα απο ελεγχο και επικοινωνία με την KiSS, διαπιστώθηκε ότι το 600 θα φοράει το EM8624L, δηλαδή το μεγαλύτερο αδελφό των υπολοίπων , του EM8620L και του EM8622L.

Αρα σημαίνει ότι παίζει όλα τα σημερινά φορμά , και είναι πλήρως συμβατό με το επερχόμενο Mpeg4.10 (H.264) και VC.1.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Βεβαια μαζί με το 600 θα βγούν και άλλα players ,εδώ φαίνεται αναλυτικά τί μας περιμένει...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Λοιπόν τώρα όσο αφορά το HTPC Spresso της ASUS, αυτο που είδαμε στην παρουσίαση ήταν το Mytheater με τon decoder Dscaler.

Η χρήση CPU είναι γύρω στο 45-55% σε HD και 20-25% σε SD.

Δεν εχω δοκιμάσει ακόμη με τον decoder της Nvidia αλλα μόλις το κάνω θα σας πώ ανάλογα την χρήση CPU.

Εδω με την δική μου κεραία και τον ενισχυτή σήματος έχω signal 68% και 93% quality στον HellasSat για το Euro1080 χωρίς σπασίματα.

Ειπαμε ο δέκτης της TWINHAN είναι λίγο "αναίσθητος"...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Περα απο οσα σας ειπε ο Πανος θα ηθελα να προσθεσω και εγω κατι , ετσι για να σας κανω να νοιωσετε λιγο υπερηφανοι που ειστε μελη του AVSite :wink:

Το μεσημερι που μιλησα με τον Rolf απο την Kiss-Technologies μου ειπε να σας μεταφερω τα ακολουθα:

"Πολλους χαιρετισμους σε ολα τα μελη του AVSiteTo Kiss DP-600 θα κυκλοφορησει μεσα με τελη Αυγουστου και θα μπορει να παιζει ολα τα φορμα HD.Ειναι η φθηνοτερη-και συγχρονως αξιοπιστη λυση- για οσους θελουν να απολαυσουν HDTV"

Μου ζητησε επισης το link αυτου εδω του thread , οχι μονο για να το δει ο ιδιος αλλα και να το στειλει στους Ευρωπαιους αντιπροσωπους της Kiss.
Δεν ξερω εαν καταλαβατε καλα.
Οι Ευρωπαιοι αντιπροσωποι θα δουν το link του AVSite και εμεις εχουμε ηδη δει την συσκευη!!!:shock:

Απλα περιμενω και τις υπολοιπες φωτογραφιες που θα περασει ο Πανος για να το στειλω ολοκληρωμενο.

Επισης σημερα μου τηλεφωνησαν καποιοι δημοσιογραφοι του ειδικου τυπου για να με ρωτησουν λεπτομερειες για την παρουσιαση.
Εμεις εδω ομως τα μαθαινουμε και τα βλεπουμε πρωτοι!!! :shock:

Τωρα μην μου πειτε πως δεν νοιωθετε υπερηφανοι... :oops:

Reaction score
0
Ανδρέα συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την πρωτιά!

Πάνο, ο Nvidia codec πέραν του 2.55 δεν συνεργάζεται με το MyTheatre (δυστυχώς). Το θέμα έχει εξαντληθεί ήδη στο forum του MyTheatre όπου ο ένας (Saar) τα "ρίχνει" στον άλλο (nvidia). Επομένως Pure Video και MyTheatre γιοκ :-( Πάντως ο dscaler σε VMR9 mode με την 6600 έπαιξε χωρίς προβλήματα de-interlace σε όλα τα κανάλια, κάτι που δεν έχω καταφέρει ακόμα με την Χ800. Εντυπωσιάστηκα και θα το ψάξω

Όσο για την Twinhan 1030 (αυτή με το CI) να έχουν υπόψη οι υποψήφιοι αγοραστές πως θα ταλαιπωρηθούν όπως ταλαιπωρήθηκα και εγώ για μήνες με signal drops και παγώματα. Όποιος θέλει CI (για να βλέπει EURO 1080 και NOVA) πρέπει να πάει είτε σε Phoenix και Skystar2 με τα γνωστα προβλήματα καθυστέρησης στα συνδρομητικά κανάλια, ή σε TT Budget/Hauppauge Nova-S/CI αν έχει κουτί με αρκετό χώρο. Αν όμως η τσέπη του το αντέχει (200 και κάτι ευρώ μαζί με το MyTheatre liscence), ή αν ψάχνει μια λύση για laptop, υπάρχει και το FireDTV με το οποίο θα ξενοιάσει μια και καλή (όπως εγώ). Κρίμα που στην παρουσίαση δεν προβλέφθηκε θύρα Firewire για να παίξει και να δείξει τα δόντια του (δηλαδή την άψογη λειτουργία του με αμελητέο CPU usage).

Ανδρέα, αν κάποιος τρέμει το HTPC τι πρόκειται να κερδίσει πηγαίνοντας στο Reelbox; HTPC δεν είναι και αυτό; Μέχρι να ωριμάσει (δηλαδή μετά από κανένα εξάμηνο) το ίδιο δεν θα έχει συμβεί με τα PC; Τα επόμενα MCE της Microsoft που θα βασίζονται στον πυρήνα Longhorn, από όσο ξέρω θα υποστηρίζουν και DVB Sat. Μια χαρά μου ακούγεται

Και μια Ιδέα!

Την Xcard της Sigma Designs την ξέρετε http://www.sigmadesigns.com/products/xcard.htm . Μια αναβαθμισμένη έκδοση με τα καινούργια τσιπάκια που θα έπαιζε Η264 μέχρι 1080p σε hardware mode και HDMI έξοδο θα την αγοράζατε; Εγώ προσωπικά όσο-όσο και το ίδιο πιστεύω θα έκανε οποιοσδήποτε HTPC user που σέβεται τον εαυτό του. Μήπως ξέρει κανείς αν πρόκειται να κυκλοφορήσει τέτοιο πράμα και πότε;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ανδρέα, αν κάποιος τρέμει το HTPC τι πρόκειται να κερδίσει πηγαίνοντας στο Reelbox; HTPC δεν είναι και αυτό; Μέχρι να ωριμάσει (δηλαδή μετά από κανένα εξάμηνο) το ίδιο δεν θα έχει συμβεί με τα PC; Τα επόμενα MCE της Microsoft που θα βασίζονται στον πυρήνα Longhorn, από όσο ξέρω θα υποστηρίζουν και DVB Sat. Μια χαρά μου ακούγεται
Δεν με πειθεις με τιποτα! :lol: :lol:

Φιλιππε , σου χρωστω την συνδεση VGA απο το Inverto στον Η77 αλλα σημερα δεν προλαβα με τιποτα.
Αυριο πρωι-πρωι :wink:

Reaction score
5
Δυο λόγια από εμένα, μιας και εγώ έφερα τα θηλυκά:)
Κανένα πρόβλημα με το πρώτο video, δεν ήταν δα και τόσο 'σκληρό'. Το ωραίο (και καμπυλάτο!) πρέπει να θαυμάζεται :) Ειλικρινά δεν έγινε κανένα θέμα, ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Όσο για την παρουσίαση, πολύ καλή, bravo στους συντελεστές που ξόδεψαν τόσες ώρες. Προσωπικά πήρα μια πιο ρεαλιστική ιδέα ως προς το τι να περιμένω από προσιτού κόστους components (το σύστημα του Τριανόν ήταν φοβερό αλλά πολύ ακριβό), οπότε περιμένω με ανυπομονησία τον HD projector μου (όλο αύριο και αύριο με έχει ο Ανδρέας :twisted:)

Ως γνήσιο παιδί της γενιάς του internet (από το 1991 είμαι στο ρημάδι) και των PCs, δεν μου κάνει κόπο να σετάρω ένα PC να κάνει παπάδες, οπότε το Reel-'γεφύρι της Άρτας'-Box δεν μου λέει πολλά, αλλά καταλαβαίνω γιατί μπορεί να βολεύει πολύ κόσμο.

Και πάλι bravo, το ευχαριστήθηκαν και οι καλεσμένοι μου από την Πορτογαλία, που έχουν πολύ εμπειρία σε high-end συστήματα εικόνας-ήχου.

Προσφέρομαι να βοηθήσω την επόμενη φορά.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αφιερωμένο εξαιρετικά.... απο τον Αντρέα στον Γενικό...

το KiSS σε ...δράση...

σε πολλή δράση...

σε ΠΙΟ πολλή δράση......

ουπς ... λογοκρισία ..αυτή δεν την δείχνω!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό ειδικά το test πως το έχασα εγώ μου λέτε?
Πώς?.....
Πάνο μήπως έχεις κρατήσει το υλικό της παρουσίασης? :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Ο Αντρέας -εν ώρα εργασίας- παρουσιάζοντας το KiSS...
Τι κάνει εκεί κάτω με το φορητό PC στο πάτωμα ο Yiannis.Larissa ???

Μέρος των παρευρισκομένων παραδωμένοι στη μαγεία του HD...
και ο Γενικός, χαμένος...

και απο άλλη πλευρά... οι υπόλοιποι έξω

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Δεν είναι φανατικοί φίλοι του Avsite παρακολουθώντας το συγκριτικό...
Αν και ποτέ δεν ξέρεις που μπορούμε να φτάσουμε !!!

Αλησμόνητες στιγμές απο την Πορτογαλία... (θα ξανάρθουν άραγε?)

Την είχα μέσα στο φάκελο, και ξέρετε ....

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Νίκο τα μάζεψε όλα ο γνωστός και μη εξαιρεταίος κύριος.. ΑΚ.
Τα εξαφάνισε χωρίς να αφήσει ίχνος.
Αναζητούνται...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Λοιπόν...

Ξεκινώντας απο το KiSS και απο κάτω το ταπεινό 3910, κατόπιν διακρίνουμε το HTPC Spresso και πιο δίπλα από πάνω πρός τα κάτω, FireDTV, Quali, Inverto, Reelbox...

τα ¨οπίσθια¨ του KiSS...

ΜΗΠΩΣ λέω ΜΗΠΩΣ , λείπει η HDMI (κάτω αριστερά) που ξηλώθηκε στην προσπάθεια να συνδεθεί(?).

Κατα τα άλλα ethernet,component, optical scart κλπ, όλα παρόντα...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
το KiSS παίζοντας ...μπουζούκι, απο την έναρξη των Ολυμπιακών.

εδώ ο γνωστός ΑΚ, δίνοντας ΖΩΝΤΑΝΗ τηλεφωνική συνεντευξη για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ του KiSS στο CNN μου φαίνεται... ή στο NBC???

ΥΓ. προσέξτε το βλέμμα του...!!!

[/img]

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αριστερά Spresso, δεξιά απο πάνω FireDTV, Quali 1080, Inverto, Reelbox

και η "οπισθεν" αυτών

το FireDTV διαθέτει όπως βλέπετε και θύρα CI για κάρτες.

Φαίνεται η DVI του Quali η VGA quali - inverto και κάτω-κάτω ο Reelbox με τα διπλά καρμπυρατέρ...εε..tuner ήθελα να πώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μπραβο Πανο!

Παιδια, οσοι δεν εχετε μιλησει ακομα ας το κανετε.
Εδω ειμαστε πολυφωνικοι αρα οσο περισσοτεροι τοσο καλυτερα :wink:

Reaction score
438
Κάτι που ξέχασα να ρωτήσω.
Τα clips που έπαιξε το kiss ήταν όλα 720p ή έπαιξε και 1080;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536