Φιλε Cineboy, για να μπω και γω στην συζητηση,cineboy said:Και κάτι τελευταίο απο εμένα μιά και ξέχασα πριν να το αναφέρω.....
Πως είναι δυνατόν ένας προβολέας που στερείται ένα απο τα βασικότερα κλειδιά ευκολιών που είναι η οριζόντια μετατόπιση του φακού να πηγαίνει βαθμολογικά στο θέμα<ευκολίες> καλύτερα απο έναν που εκτός των υπολοίπων ευκολιών που παρέχει και ο προηγούμενος, δίνει και δυνατότητα οριζόντιας μετακίνησης;
Αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη και παρακαλώ διορθώστε με.
ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους 2 δεν παρεχει οριζοντια μετατοπιση. Μονο ο περλ εχει καθετη (περι τα 65% αν δεν κανω λαθος) παργμα που του δινει προβαδισμα εναντι του οπτομα σε αυτον τουλαχιστον τον τομεα. Απο κει και περα εχω την εντυπωση οτι μπορεις να μετατοπισεις ΕΛΑΧΙΣΤΑ τον φακο το σονυ (με χρηση κατσαβιδιου, βγαζοντας τον φακο του και κατι σκαλιζοντας εκει). Αυτα διαβασα στο μανιουαλ του σονυ.
Τωρα αν καποιος ειναι καχυποπτος με το συγκριτικο, αγαθα σκεφτομενος δεν μπορω να καταλαβω γιατι να υπαρχει οποιουδηποτε λογος για "παρασκηνιο".
Προσωπικα που δεν ημουνα παρων στο συγκριτικο, και που δεν εχω καθολου εμπειρια απο προβολεις, τον σονυ θα παρω για τουλαχιστον τους παρακατω λογους:
1. Με διευκολυνει η τοποθετηση του (vertical shift)
2. Μου δινει τις ιντζες που θελω (102 απο τα 5,50. Ο οπτομα απο τα 5,50, με "αναγκαζει" να παω στις 110+)
3. ΜΟυ αρεσει πολυ περισσοτερο απο τον οπτομα για τον τοιχο μου

Φιλικα
Ντινος