Αποτελεσματα:VII Μακρυ Καυτο Τεστ

Reaction score
281
cineboy said:
Και κάτι τελευταίο απο εμένα μιά και ξέχασα πριν να το αναφέρω.....
Πως είναι δυνατόν ένας προβολέας που στερείται ένα απο τα βασικότερα κλειδιά ευκολιών που είναι η οριζόντια μετατόπιση του φακού να πηγαίνει βαθμολογικά στο θέμα<ευκολίες> καλύτερα απο έναν που εκτός των υπολοίπων ευκολιών που παρέχει και ο προηγούμενος, δίνει και δυνατότητα οριζόντιας μετακίνησης;
Αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη και παρακαλώ διορθώστε με.
Φιλε Cineboy, για να μπω και γω στην συζητηση,
ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους 2 δεν παρεχει οριζοντια μετατοπιση. Μονο ο περλ εχει καθετη (περι τα 65% αν δεν κανω λαθος) παργμα που του δινει προβαδισμα εναντι του οπτομα σε αυτον τουλαχιστον τον τομεα. Απο κει και περα εχω την εντυπωση οτι μπορεις να μετατοπισεις ΕΛΑΧΙΣΤΑ τον φακο το σονυ (με χρηση κατσαβιδιου, βγαζοντας τον φακο του και κατι σκαλιζοντας εκει). Αυτα διαβασα στο μανιουαλ του σονυ.
Τωρα αν καποιος ειναι καχυποπτος με το συγκριτικο, αγαθα σκεφτομενος δεν μπορω να καταλαβω γιατι να υπαρχει οποιουδηποτε λογος για "παρασκηνιο".
Προσωπικα που δεν ημουνα παρων στο συγκριτικο, και που δεν εχω καθολου εμπειρια απο προβολεις, τον σονυ θα παρω για τουλαχιστον τους παρακατω λογους:
1. Με διευκολυνει η τοποθετηση του (vertical shift)
2. Μου δινει τις ιντζες που θελω (102 απο τα 5,50. Ο οπτομα απο τα 5,50, με "αναγκαζει" να παω στις 110+)
3. ΜΟυ αρεσει πολυ περισσοτερο απο τον οπτομα για τον τοιχο μου :wink:

Φιλικα
Ντινος

Reaction score
281
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
RDoherty said:
Θα προτιμούσα να μας δώσει τα αναλυτικά σκορ του καθενός. Ο Καφάτος π.χ. ψήφισε 100 τον Optoma και 0 τον Sony, σε όλα :mrgreen:
Ο Καφατος δεν ψηφιζει πλεον.
Δυο λεπτακια διοτι τρωω τα burittos που εφτιαξε η συζυγος και θα απαντησω και στα υπολοιπα.
Α, και γω τοτε.
Παω για την μακαροναδα της, και ερχομαι...

Reaction score
0
cineboy said:
Και κάτι τελευταίο απο εμένα μιά και ξέχασα πριν να το αναφέρω.....
Πως είναι δυνατόν ένας προβολέας που στερείται ένα απο τα βασικότερα κλειδιά ευκολιών που είναι η οριζόντια μετατόπιση του φακού να πηγαίνει βαθμολογικά στο θέμα<ευκολίες> καλύτερα απο έναν που εκτός των υπολοίπων ευκολιών που παρέχει και ο προηγούμενος, δίνει και δυνατότητα οριζόντιας μετακίνησης;
μη ξεχνας οτι στις ευκολιες συγκαταλεγεται και το 2-part design του optoma, που επιτρεπει να γινουν ολες οι συνδεσεις του προβολεα διπλα σου αντι για το ταβανι, και φυσικα το 3->1 hdmi switch που εμεσα αποκτας.

Υποκειμενικο ειναι βεβαια αλλα προσωπικα το θεωρω πολυ μεγαλυτερη ευκολια απο ενα περιορισμενο lens shift. Βεβαια μπορω να κατανοησω οτι καποιος με χαμηλο ταβανι που δε θα μπορει ΚΑΝ να τοποθετησει τον 81, θα πει το αντιθετο....σεβαστο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
@ολους
Ακολουθησαμε την μεθοδολογια που εισηγηθη ο zoglair οπως εχει διατυπωθει εδω:
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=15485.0
εκτος της βαθμολογικης κλιμακας η οποια πιθανον να αλλαξει απο το επομενο τεστ

@Βασιλης Τσαντουλης
Δεν υπαρχει κανενας συντελεστης βαρυτητας
Ο καθενας κρινει αναλογα με τις δικες του προτιμησεις.
Το τελικο συνολο/αποτελεσμα ισως δεν ειναι απαραιτητο

@thomas
Θα βγει αλλη μια συνολικη βαθμολογια(οχι μονο ευκρινειας) αλλα εαν θες το συζηταμε

@cineboy
πιθανοτατα το κοινο εδωσε μεγαλυτερη βαρυτητα στον εξωτερικο scaler/switcher απο οτι στο lens shift

@Δημητρης Α.
Οχι δεν βλεπουμε το ιδιο και για αυτο θα αλλαξουμε τις μελλοντικες βαθμολογιες-μετα και απο την εισηγηση σου-ωστε τα αποτελεσματα να ειναι περισσοτερο "δημοκρατικα"

Εχετε καταλαβει τι παμε να δημιουργησουμε εδω περα?

GTX

Reaction score
39
cineboy προφανώς ευκολίες θεωρείς μόνο το lens shift και έναν εξωτερικό scaler/switch δε το θεωρείς ευκολία???? :wink: :D

Στο θέμα των βαθμολογιών επειδή μάλλον δε θα βγάλω άκρη με μερικούς, θα σας βάλω πίνακα με όσα δεκαδικά βγάζει να τα δείτε να γουστάρετε και να βγάλετε πιο "ακριβή" συμπεράσματα :wink: Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και το excelακι για να βγάλει ο RDoherty standard deviation, mean να βάλει και το median και κανένα σχηματάκι να ξέρουμε που βαδίζουμε :wink:

Πάω να φάω και γω και επιστέφω!

Reaction score
1
cineboy said:
Κάνεις λάθος και η συγγνώμη σου γίνεται αποδεκτή.

cineboy said:
Τέλος και γιά να μην σας σπάω τα νεύρα, αποσύρομαι απο την κουβέντα και παραμένω απλός θεατής στην εξέληξη του θέματος, μιά και εδω όπως είπατε δεν συχνάζουν μηνύματα του δικού μου στύλ....γειά σας.
Προσδοκώ να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να εκπληρώσεις την υπόσχεσή σου. Τα ακλόνητα επιχειρήματα που τόσο απλόχερα προσέφερες, θα γίνουν υπόδειγμα μεθοδολογίας και οδηγός στο δύσβατο δρόμο που επιλέξαμε.

Εν τω μεταξύ, αναζήτησε την ερμηνεία της λέξεως "troll".

Reaction score
250
Επειδή δεν νομίζω ότι κανείς απεκόμισε την εντύπωση δια ζώσης στο συγκριτικό ή διαβάζοντας

από τις εδώ εντυπώσεις ότι η διαφορά των δύο μηχανημάτων είναι 1% (δηλ. τίποτα)

προτείνω να υιοθετηθούν συντελεστές βαρύτητας και να υπολογίζεται ο σταθμικός μέσος !

Δεν νομίζω για παράδειγμα ότι το βάθος πεδίου μπορεί να αξιολογηθεί ως ίδιας βαρύτητας

με το χρώμα ή την ευκρίνεια ......

Reaction score
281
zoglair said:
cineboy said:
Κάνεις λάθος και η συγγνώμη σου γίνεται αποδεκτή.

cineboy said:
Τέλος και γιά να μην σας σπάω τα νεύρα, αποσύρομαι απο την κουβέντα και παραμένω απλός θεατής στην εξέληξη του θέματος, μιά και εδω όπως είπατε δεν συχνάζουν μηνύματα του δικού μου στύλ....γειά σας.
Προσδοκώ να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να εκπληρώσεις την υπόσχεσή σου. Τα ακλόνητα επιχειρήματα που τόσο απλόχερα προσέφερες, θα γίνουν υπόδειγμα μεθοδολογίας και οδηγός στο δύσβατο δρόμο που επιλέξαμε.

Εν τω μεταξύ, αναζήτησε την ερμηνεία της λέξεως "troll".

Φιλε Ζoglair, δεν νομιζω οτι ειναι σταση διαχειριστου κατηγοριας αυτη...

Reaction score
8.350
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
@Δημητρης Α.
Οχι δεν βλεπουμε το ιδιο και για αυτο θα αλλαξουμε τις μελλοντικες βαθμολογιες-μετα και απο την εισηγηση σου-ωστε τα αποτελεσματα να ειναι περισσοτερο "δημοκρατικα"
το πιο πανω ποστ αφορα μονο την αριθμητικη διασταση του θεματος και οχι βεβαια καποιου ειδους ενσταση.Ωστοσο καλο ειναι να αναλυθει λιγο ο τροπος βαθμολογισης γιατι οπως διαπιστωσα μετα το τελος της εκδηπωσης υπηρχε καποια συγχιση σχετικα μ'αυτο.Πιστευω οτι ο καθενας εγραψε την αποψη του αλλα εχει σημασια και το αριθμητικο αποτελεσμα.

Αυτο που ειπα στον Αντρεα και τον Βαγγελη ειναι ,οτι ριχνοντας μια γρηγορη ματια στα
χαρτια μας διαπιστωσα οτι ο καθενας βαθμολογουσε με αλλο τροπο.Δεν ειναι και ευκολο να εκτιμησεις ποσοτικα αυτες τις παραμετρους.Πχ.Ολοι συμφωνουν οτι υπηρχε διαφορα ευκρινειας.Υπαρχει επιστημονικος τροπος να μετρηθει η ευκρινεια αλλα δεν μας αφορα αυτη τη στιγμη.Εντελως αυθαιρετα μπορει ο καθενας να εκτιμησει ενα ποσοστο % που πιθανοτατα να διαφερει,αλλα αυτο που ειπα ειναι ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ποσοστο ας κοβουμε τουλαχιστον τους ιδιους βαθμους.Ειδα οτι αλλος εκοβε 20 βαθμους και αλλος 2 και αμφιβαλλω αν υπηρχε τοση διαφορα εκτιμησης.
Προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει μια διαφορα της ταξης τουλαχιστον 5% για να δεις διαφορα.Δεν πιστευω οτι 1% ειναι αντιληπτη διαφορα αλλα αυτο ειναι μονο η αποψη μου.
Για να ξεπεραστει αυτο το προβλημα προτεινα να αντιστοιχισουμε την αποδοση των παραμετρων σε δεκαδες που θα εχουν την εννοια ,κατι αντιστοιχου σε κακο,μετριο,καλο,πολυ καλο,αριστο,πραγματα που μπορουν ευκολα να γινουν κατανοητα.Ετσι πχ.Η ευκρινεια του Οπτομα θα παρει αριστα 100 αλλα ο ΣΟΝΥ θα παρει
πχ.μετριο και θα κοψουμε 30 μοναδες.

Αυτη ειναι μονο μια προταση ωστε να ειναι πιο ευκολος ο τροπος βαθμολογησης. 8)

Reaction score
14
οταν δίνεις 100 (που είναι στην ουσία 100%) στον πρώτο της προτίμησης σου, τότε ο δεύτερος οφείλει να λάβει το ποσοστό που του αντιστοιχεί. Εγώ π.χ. στον ΟΠΤΟΜΑ εβαλα 100 στην ευκρίνεια, και στον ΣΟΝΥ 88. Αλλος μπορεί να έβαζε 100 στον ΟΠΤΟΜΑ και 98 στον ΣΟΝΥ. Αυτό αν το δείτε απο μόνο του εχει μεγλάη απόκλιση και ο μέσος όρος των δυο αυτών αποτελεσμάτων δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά που υπήρχε.

Νομίζω ότι η μεθοδολογία βαθμολόγησης ώς έχει δεν είναι κακή. Απλά οι συμμετέχοντες να είναι προσεκτικοί και να βάζουν ακριβώς την ποσοστιαία διαφορά που βλέπουν και όχι απλά πρώτη & δευτερη θέση όπως ίσως έπραξαν.

Reaction score
446
cineboy
ότι και να ειπωθεί, είσαι αποφασισμένος, χωρίς να τους έχεις δει δίπλα-δίπλα, ότι ο sony είναι καλύτερος.
Τότε τι κουβέντα να κάνουμε;
Προτιμώ να μου πεις όπως ο φίλος ο Ντίνος, ότι προτιμάς το contrast από την ευκρίνεια.
Αυτό το δέχομαι.
Εγώ πχ προτιμώ την ευκρίνεια, προτιμώ τις ευκολίες του scaler από το lens shift.
Πήγαινε δες τους και τα ξαναλέμε.

Reaction score
0
Εγω παντως αν επαιρνα καποιο προβολεα αυτης της κλασης, θα τον επαιρνα για την τρισδιαστατη αισθηση, οχι για τη λεπτομερεια.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι σε κινουμενη εικονα και παρακολουθωντας ταινια δυσκολα κανεις θα καταλαβαινε διαφορα στη λεπτομερεια σε ενα καλης ποιοτητας hd-dvd/blueray ειτε επαιζε σε εναν 720p ειτε σε εναν 1080p προβολεα. Δηλαδη χωρις να παγωνουμε την εικονα και χωρις να "ψαχνουμε" νομιζω η διαφορα ειναι ελαχιστη στη λεπτομερεια, και απο μια λογικη αποσταση θεασης.

Αυτο που ευχαριστως θα πληρωνα, θα ηταν η τρισδιαστατη αισθηση, που πραγματικα υπαρχει και ειναι παντου εμφανης.

Καθαρα προσωπικη αποψη ετσι...οποιος θελει συμφωνει/διαφωνει...

Και σε αυτον τον τομεα αποτι καταλαβα απο τα λεγομενα σας ο optoma κυριαρχισε.

Reaction score
4
Και κατι αλλο που θα ηθελα να αναφερω ειναι οτι επειδη ηταν η πρωτη φορα που ειχα την τυχη να δω απο κοντα ενα συγκριτικο μπορω να πω οτι αν δεν δεις απο κοντα και ζωντανα το συγκριτικο και δεις μετα απλα τις φωτογραφιες και διαβασεις τις γνωμες απλα δεν θα βγαλεις ακρη καμια. Οσο και καλες και σε μεγαλη αναλυση να ειναι οι φωτος δεν μπορεις να καταλαβεις.
Εγω για παραδειγμα που διαβασα το προγουμενο συγκριτικο και ειδα μονο τις φωτος απο το site σας περασα για τρελους που βλεπατε διαφορες αναμεσα σε διαφορα μηχανηματα. :shock: :shock: :shock:
Το ιδιο επαθα οταν εδειξα σε εναν φιλο αυτες τις φωτος και προσπαθουσα να του εξηγησω ποσο μεγαλη διαφορα ειχαν στην ευκρινεια
της εικονας κατι που δεν φαινοταν με τιποτα. Ενω στο live για εμενα τουλαχιστον ειχε μεγαλη διαφορα.

Και κατι τελευταιο που ρωτησα και πιο πανω. Ακουσα οτι εκτος ελλαδας μπορεις να παρεις τον 81 χωρις τον scaler κατι που θα ριξει το κοστος κατα 1800 ευρω περιπου και επειδη ειναι μεγαλο το κοστος του ετσι και αλλιως θα ηθελα να μαθω πως παιζει χωρις και αν μπορει ο αντρεας να μας πει 5 πραγματακια για το αν αξιζει τελικα αυτο που λεω. Καταλαβαινω οτι ειναι σπαστο το μηχανημα σε δυο κομματια για λογους ευκολιας και λογικα υπαρχει και ''μυαλο'' στον scaler αλλα ειναι οντως ετσι ή τα λεω εγω ? Γιατι για μενα ειναι πια μονοδρομος αυτος ο προτζεκτορας μεχρι βεβαια να δω καποιον καλυτερο και επειδη οπως ειπα δεν μπορω να διαθεσω αυτα που ζηταει παω να το ''σωσω'' καπως.

Ευχαριστω και παλι

Reaction score
14
B said:
Εγω παντως αν επαιρνα καποιο προβολεα αυτης της κλασης, θα τον επαιρνα για την τρισδιαστατη αισθηση, οχι για τη λεπτομερεια.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι σε κινουμενη εικονα και παρακολουθωντας ταινια δυσκολα κανεις θα καταλαβαινε διαφορα στη λεπτομερεια σε ενα καλης ποιοτητας hd-dvd/blueray ειτε επαιζε σε εναν 720p ειτε σε εναν 1080p προβολεα. Δηλαδη χωρις να παγωνουμε την εικονα και χωρις να "ψαχνουμε" νομιζω η διαφορα ειναι ελαχιστη στη λεπτομερεια, και απο μια λογικη αποσταση θεασης.

Αυτο που ευχαριστως θα πληρωνα, θα ηταν η τρισδιαστατη αισθηση, που πραγματικα υπαρχει και ειναι παντου εμφανης.

Καθαρα προσωπικη αποψη ετσι...οποιος θελει συμφωνει/διαφωνει...

Και σε αυτον τον τομεα αποτι καταλαβα απο τα λεγομενα σας ο optoma κυριαρχισε.
πολύ σωστά, όμως μιλάω για την δική μου προτίμηση. Έτσι τους είδα και εγώ. Τα πάττερνς είπαμε είναι για να δεις σχολαστική λεπτομέρεια, αυτό που μετράει είναι όταν παίζουν οι προβολείς. Η διαφορά ήταν στο καλύτερο focus, άρα στην καλύτερη ευκρίνεια, άρα καλύτερο βάθος στην εικόνα = τρις-διάστατη εικόνα

Reaction score
0
pseiras said:
Και κατι αλλο που θα ηθελα να αναφερω ειναι οτι επειδη ηταν η πρωτη φορα που ειχα την τυχη να δω απο κοντα ενα συγκριτικο μπορω να πω οτι αν δεν δεις απο κοντα και ζωντανα το συγκριτικο και δεις μετα απλα τις φωτογραφιες και διαβασεις τις γνωμες απλα δεν θα βγαλεις ακρη καμια. Οσο και καλες και σε μεγαλη αναλυση να ειναι οι φωτος δεν μπορεις να καταλαβεις.
Εγω για παραδειγμα που διαβασα το προγουμενο συγκριτικο και ειδα μονο τις φωτος απο το site σας περασα για τρελους που βλεπατε διαφορες αναμεσα σε διαφορα μηχανηματα. :shock: :shock: :shock:
Το ιδιο επαθα οταν εδειξα σε εναν φιλο αυτες τις φωτος και προσπαθουσα να του εξηγησω ποσο μεγαλη διαφορα ειχαν στην ευκρινεια
της εικονας κατι που δεν φαινοταν με τιποτα. Ενω στο live για εμενα τουλαχιστον ειχε μεγαλη διαφορα.

Και κατι τελευταιο που ρωτησα και πιο πανω. Ακουσα οτι εκτος ελλαδας μπορεις να παρεις τον 81 χωρις τον scaler κατι που θα ριξει το κοστος κατα 1800 ευρω περιπου και επειδη ειναι μεγαλο το κοστος του ετσι και αλλιως θα ηθελα να μαθω πως παιζει χωρις και αν μπορει ο αντρεας να μας πει 5 πραγματακια για το αν αξιζει τελικα αυτο που λεω. Καταλαβαινω οτι ειναι σπαστο το μηχανημα σε δυο κομματια για λογους ευκολιας και λογικα υπαρχει και ''μυαλο'' στον scaler αλλα ειναι οντως ετσι ή τα λεω εγω ? Γιατι για μενα ειναι πια μονοδρομος αυτος ο προτζεκτορας μεχρι βεβαια να δω καποιον καλυτερο και επειδη οπως ειπα δεν μπορω να διαθεσω αυτα που ζηταει παω να το ''σωσω'' καπως.

Ευχαριστω και παλι
Νομιζω οτι δε γιενται να παρεις σκετο τον προβολεα. Μακαρι να γινοταν, αρκετοι (και εγω μεσα) δε θα ειχαν κανενα προβλημα να τον τροφοδοτησουν κατευθειαν με 1080p hdmi ειτε απο PC ειτε απο media box κλπ, και να μη χρειαστουν το scaler καθολου, και να γλιτωσουν ενα σεβαστο ποσο, αλλα μαλλον δε γινεται.

Πραγματικα διαβασες καπου οτι στο εξωτερικο τον πουλανε και σκετο? ή μηπως επηρεαστηκες απο καπου εδω μεσα που λεγαμε οτι η τιμη του δεν ειναι ασχημη αν σκεφτει κανεις οτι σκετος ο scaler Πωλειται περι τα 1800 ευρω?
Οπως και να εχει, τη συγκεκριμενη στιγμη και με το powerbuy που τρεχει (το οποιο εχει ξεκαθαριστει οτι ειναι ΜΟΝΟ για το πληρες πακετο) ήδη με την εκπτωση καλυπτεται πανω απο το μισο κοστος του scaler οποτε δε θα ειχε πολυ νοημα να τον παρει κανεις σκετο ακομα και να ειχε τη δυνατοτητα...
Μελλοντικα μακαρι να γινεται.

Και επειδη και εγω ειμαι λιγο σαν και εσενα, και τηγν πρωτη φορα που ειδα τον 81 σε αλλη παρουσιαση τον σεπτεμβριο, ειπα "ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ" , αλλα δεν μπορω να διαθεσω τα λεφτα....το ερωτημα περιμενει, τι κανουμε? Περιμενουμε να ερθει στα λεφτα μας? (πιθανον ενα αρκετ μεγαλο διαστημα, 1 χρονο+) ή παιρνουμε εναν φτηνο 720p να μας προετοιμασει και σε καναχρονο+ παιρνουμε τον hd83 στα λεφτα μας πλεον?

Εγω μαλλον για το δευτερο παω...

Reaction score
4
Σε ευχαριστω blinky για την αμεση απαντηση σου
Εχεις απολυτο δικιο και μαλλον επειδη ακουσα απο τα παιδια το σαββατο οτι κανει 1800 ευρω ο scaler , το εδεσα εγω. Μαλλον ειναι οτι αλλα ακουω και καταλαβαινω αυτα που με συμφερουν. :D :D :D
Αλλα εχω ακομη αμυδρη εντυπωση οτι ειπε ο αντρεας οτι υπαρχει και χωρις. Θα δουμε.

Για να φανταστεις την λυσσα μου, εχω περιπου 100 τανιες και ''ανεβαινω'' συνεχεια σε αριθμο αλλα δεν βλεπω καμια γιατι της κραταω για την μεγαλη μερα του που θα ερθει ο προτζεκτορας. Δεν τις χαραμιζω για την 30 lcd απο την μερα που ειδα 2 εργα κολλητα σε 120 ιντσες.
Ημουν σιγουρος οτι ειμαι απολυτα καλυμενος με 720p αλλα μετα τα σαββατιατικα καταστραφηκα. Ηταν δρομος χωρις γυρισμο. Ερχεται και το ps3 με full HD και δεν ξερω ποσο θα μπορεσω να κρατηθω.
Η μονη μας ελπιδα φιλε μου, ειναι να βγουνε καμια 20αρια 1080 μαζεμενοι και να εχουμε καμια δραματικη πτωση τιμων κατι που το βλεπω δυσκολο. :( :( :( 'η ακομη να βγει καμια εταιρεια και κατα λαθος βγαλει με 2000 ευρω στην αποδοση του 81. Τι να πω.

Υπομονη προς το παρον :o :o :o

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απο οσα γνωριζω δεν νομιζω να βγει ο βιντεοπροβολεας μονος του.
Βιντεοπροβολεας και scaler, ναι!
Scaler μονος του, ναι!

Ο zoglair επεξεργαζεται ηδη επαγγελματικοτερους τροπους αξιολογησης ωστε ολα αυτα τα τεστ να αποτελεσουν σημεια αναφορας.
Και καλο θα ηταν να ερχονται συνεχως νεοι ανθρωποι ωστε να γνωριζουν απο κοντα την δουλεια που κανουμε.

Σας χρωστω και εγω μια μικρη αναφορα, αλλα θα περιμενω τον Δημητρη(Τσαλλα) ο οποιος εχει προβλημα με το pc του

Reaction score
4
Κριμα.
Περιμενω εναγωνιος λοιπον να εμφανιστουν και αλλοι 1080 πιο προσιτοι οπως και ακομη ενα καυτο τεστ με τους καινουργιους.

Ευχαριστω και παλι.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πάντως με βάση αυτό το συγκριτικό μεταξύ 2 κορυφαίων προβολέων έχουμε ξεκινήσει μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το τι μετράει και τι αξίζει τελικά σε μία εικόνα...

Αυτή η συζήτηση περί τρισδιάστατης εικόνας vs contrast ή ευκρίνεια vs χρωματική παλέτα ή patterns vs κίνηση (overall αίσθηση εικόνας) είναι πραγματικά η ουσία ακόμα και της ύπαρξης του avsite.

Μόνο όμως σε κορυφαίους προβολείς όπως αυτοί οι δύο μπορούσε να γίνει μία τέτοια συζήτηση. Γιατί η εικόνα τους είναι έτσι και αλλιώς εντυπωσιακή!

Τους έχω δει και τους 2 ξεχωριστά και αύριο θα τους δω και από κοντά μαζί (σιγά μην δεν πήγαινα!!!). Προτείνω μάλιστα και σε άλλα μέλη να κάνουν το ίδιο. Δεν έχουν αλλού την ευκαιρία στην Ελλάδα να τους δουν δίπλα - δίπλα, ρυθμισμένους...

Reaction score
4
Μια ερωτηση που ξεχασα να κανω και πιστευω οτι πολλοι θα ηθελαν να ξερουν την απαντηση της , ειναι ποσο στοιχιζει αυτην την στιγμη η λαμπα αν χρειαστει αλλαγη και των δυο μηχανηματων.
:?: :?:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.691
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI