Αποτελεσματα:VII Μακρυ Καυτο Τεστ

Reaction score
0
Δημητρης Α said:
Απόσο γνωριζω πολλοι εχουν αναρωτηθει στα διαφορα φορουμ που οφειλεται αυτη η μειωμενη ευκρινεια χωρις να υπαρχει προς το παρον ξεκαθαρη απαντηση.Παντως ειναι ενδεικτικο οτι ολοι το εχουν παρατηρησει αρα δεν ειναι μονο σ'αυτο το κομματι.
Δημήτρη, "μειωμένη ευκρίνεια", πάντα σε σχέση με μονότσιπο, έχουν όλοι οι SXRD, έχει και ο Ruby.
Ίσως έχεις ακούσει για το φαινόμενο "Silk Screen" της SONY.
Αν παρατηρήσεις ένα desktop σε σύνδεση με HTPC, θα δείς οτι οι γραμμές μεταξύ των pixels σε έναν 1080p DLP ξεχωρίζουν σαν να τις έκοψες με ξυράφι. Σε έναν SXRD υπάρχει μια μικρή θολούρα μεταξύ τω pixels κι αυτό το ονομάζουν silk screen.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εικόνα των DLP να είναι μεν πιο "ευκρινής" αλλά να δείνει μια πιο ψηφιακή αίσθηση και η εικόνα των SXRD να είναι σχετικά πιο "θολή" αλλά να δείχνει πιο αναλογική.
Ανάλογα σε ποιά σχολή ανήκεις διαλέγεις και παίρνεις.
Οι άνθρωποι πάντως που σήμερα έχουν DLP και παίζουν με HTPC και Luma Sharpen 4 και πάνω, όσοι θέλουν να βλέπουν τον πόρο και το χνούδι του δέρματος παραβλέποντας άλλα προβλήματα στην εικόνα, μην ασχολούνται με SXRD. Τσάμπα κόπος.

GTX

Reaction score
39
Για να έχετε και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των αποτελεσμάτων λοιπόν :lol:

Τελικά είχατε δίκιο άλλο να έχουν διαφορά 1% και άλλο 1,6071429% :lol: :lol: :lol:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπάμπης Κολέζας said:
Δημητρης Α said:
Απόσο γνωριζω πολλοι εχουν αναρωτηθει στα διαφορα φορουμ που οφειλεται αυτη η μειωμενη ευκρινεια χωρις να υπαρχει προς το παρον ξεκαθαρη απαντηση.Παντως ειναι ενδεικτικο οτι ολοι το εχουν παρατηρησει αρα δεν ειναι μονο σ'αυτο το κομματι.
Οι άνθρωποι πάντως που σήμερα έχουν DLP και παίζουν με HTPC και Luma Sharpen 4 και πάνω, όσοι θέλουν να βλέπουν τον πόρο και το χνούδι του δέρματος παραβλέποντας άλλα προβλήματα στην εικόνα, μην ασχολούνται με SXRD. Τσάμπα κόπος.
Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις τώρα...

Όταν το ζητούμενο είναι η κινηματογραφική αίσθηση, και η εικόνα των crt είναι ακόμα στην κορυφή, τι αλήθεια πρέπει να επιλέγουμε; Αναλογική αίσθηση εικόνας από ψηφιακή πηγή ή την μέγιστη δυνατή ευκρίνεια;;;

Εμένα με εντυπωσιάζουν και τα δύο. Όμως στο μυαλό μου έχω πάντα την εικόνα ενός 9ιντζου crt...

Πάντως στην Έκθεση είδα και την 70άρα προβολική της Sony τεχνολογίας SXRD... αλλά και τους ruby και pearl. Νομίζω ότι στην τηλεόραση η ευκρίνεια δεν είχε πρόβλημα... ίσως οι λιγότερες ίντζες.

Reaction score
446
Μπάμπης Κολέζας said:
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εικόνα των DLP να είναι μεν πιο "ευκρινής" αλλά να δείνει μια πιο ψηφιακή αίσθηση και η εικόνα των SXRD να είναι σχετικά πιο "θολή" αλλά να δείχνει πιο αναλογική.
Ακριβώς έτσι. Διαλέγεις και παίρνεις.
Προφανώς όσοι ήταν στο συγκριτικό, έδωσαν μεγαλύτερη σημασία στην ευκρίνεια (όπως κι εγώ) γι αυτό θεώρησαν τον optoma καλύτερο.
Ή ακόμα πιο σωστά: "μου ταιριάζει καλύτερα". :)

Reaction score
8.350
Μπάμπης Κολέζας said:
Δημητρης Α said:
Δημήτρη, "μειωμένη ευκρίνεια", πάντα σε σχέση με μονότσιπο, έχουν όλοι οι SXRD, έχει και ο Ruby.
Ίσως έχεις ακούσει για το φαινόμενο "Silk Screen" της SONY.
Αν παρατηρήσεις ένα desktop σε σύνδεση με HTPC, θα δείς οτι οι γραμμές μεταξύ των pixels σε έναν 1080p DLP ξεχωρίζουν σαν να τις έκοψες με ξυράφι. Σε έναν SXRD υπάρχει μια μικρή θολούρα μεταξύ τω pixels κι αυτό το ονομάζουν silk screen.
νομιζω οτι εγιναν σχολια δiεθνως σε σχεση με τον Ruby,σ'αυτα αναφερομαι,δεν τους εχω δει διπλα -διπλα οποτε δεν μπορω να κρινω,αν μιλαμε για συγκριση με DLP ειναι οντως θεμα γουστου,προσωπικα ξερεις πολυ καλα οτι προτιμω την εικονα SXRD. 8)

Reaction score
2
Nα ξεκαθαρησουμε οτι και οι δυο προβολεις ανηκουν στην ελιτ της κατηγοριας και αν εβλεπα τον Σονυ μονο του (οπως εγινε στην εκθεση) μαλλον θα τον επερνα και θα εφευγα τρεχοντας!!!
Μονο στην αμμεση αντιπαραθεση με τον Οπτομα φανηκε η εντονη διαφορα στην οξυτητα - ευκρινεια.
Δεν ξερουμε αν αυτη η διαφορα ειναι πραγματικη ή αν οφειλεται σε ελλατωματικο κομματι.
Επισης δεν ξερουμε ποιο απο τα δυο απο αυτα που βλεπουμε ειναι αυτο που εβλεπε ο σκηνοθετης την ωρα που μονταρε...
Η διαφορα ειναι αισθητη αλλα το προσωπικο γουστο υποκειμενικο.
Επισης να εχουμε στο μυαλο μας οτι το υλικο HD (ντοκιμαντερ-live ποδοσφαιρο κλπ) δεν εχει καμια σχεση με κινηματογραφο και εκει υπηρχε μεγαλη διαφορα.
Εγω παντως ακομη δεν ξερω ποιον θα διαλεγα.

Reaction score
8.350

η συγκλιση στο κομματι που εστειλε η ΣΟΝΥ στο cine4home.Καμμια σχεση με το δικο μας.μονο το μπλε εχει φυγει λιγο. 8)

Reaction score
2
Τοτε μαλλον υπαρχει προβλημα στο συγκεκριμενο προβολεα ή την συγκεκριμενη παρτιδα.

Reaction score
14
toxotis70 said:
Τοτε μαλλον υπαρχει προβλημα στο συγκεκριμενο προβολεα ή την συγκεκριμενη παρτιδα.
ή η φωτογραφία έχει παρθεί απο απόσταση και όχι με macro photography απο 20 εκατοστά απο το πανί..

Reaction score
8.350
dream_GR said:
toxotis70 said:
ή η φωτογραφία έχει παρθεί απο απόσταση και όχι με macro photography απο 20 εκατοστά απο το πανί..
οχι,ετσι ειναι,ηταν πολυ καλο κομματι που χαροποιησε το σαιτ και εχουν και περιγραφη.Μαλιστα αναφερουν οτι ελπιζουν ολα τα κομματια να ειναι τοσο καλα,δυστυχως ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. 8)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θα ηθελα πολυ να λαβω μερος στην ωραια συζητηση σας αλλα...που χρονος?
Να ενημερωσω μονο οσους με ρωτησαν πως μολις τωρα, μαζι με τον hatzik, βγαλαμε απο τον scaler του Οptoma το καλωδιο που παει στον προβολεα και το συνδεσαμε στην 42αρα Αmoi.
Αμεσως πηραμε απιστευτη εικονα στα 1080ρ!!! :wink:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Δηλαδη με τι υλικο αποδιδουν καλυτερα οι 1920χ1280? Κυκλοφορει κατι? Η πρεπει να αρκεστουμε στα κλιπακια και στα δορυφορικα. Οποτε παιρνω τωρα εναν προηγουμενης αναλυσης και περιμενω τις εξελιξεις μεχρι να καλιμπραριστουν οι τριτσιποι? Και τελικα ολοι οι μονοτσιποι παιζουν καθαροτερα και αναλυτικοτερα απο τους τριτσιπους? Οι οποιοι τριτσιποι παιζουν "αναλογικοτερα" αλλα θαμπα σε σχεση με τους μονοτσιπους? Προσπαθω να καταλαβω αν και νομιζω θα κατεβω ηχοεκφραση για μινι σεμιναριο.... Συγγνωμη για τις αποριες αλλα πλησιαζει η μεγαλη ωρα..........

Reaction score
0
Φίλοι μου καλοί και αγαπημένοι ...

Από όσα διάβασα και είδα εδώ και σύμφωνα με όσα έχουν δεί τα μάτια μου μετά από καμμιά 30αριά ώρες στον SONY είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πέσατε σε προβληματικό κομμάτι από αυτά που - ευτυχώς για όλους - η SONY αντικαθιστά αμέσως. Αυτό αποδεικνύεται και από τη λάθος σύγκλιση (πέρα του επιτρεπτού) και από τη χρωματική διάχυση και από την πράσινη γραμμή που ήταν όπως λέτε ορατή σε όλη τη διάρκεια του τεστ.
Βάσει αυτών θα έλεγα ότι θα ήταν απόλυτα δίκαιο να επικοινωνήσετε με τη SONY να αντικαταστήσετε τον προβολέα και - αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό - να επαναλάβετε το τεστ. Έτσι για την αποκατάσταση του αισθήματος του δικαίου.

Οι παιδικές ασθένειες είναι συχνές σε αυτή την πρώτη γενιά των 1080 κάτι αντίστοιχο μάλιστα είχε συμβεί και στην παρουσίαση του Οptoma σε άλλη ιστοσελίδα (ήμουν παρών εκεί) όπου αρνιόταν πεισματικά να κλειδώσει στα 1080 και με HTPC και με το κορυφαίο DENON DVD player. Ε αν τότε μοιράζαμε βαθμολογίες ακόμα και ο αείμνηστος Χ1 (θυμάστε τι φασαρία είχε γίνει τότε που κυκλοφόρησε στα 2000 Ευρώ;) μπορεί να έπαιρνε μεγαλύτερη. Και το λέω αυτό χωρίς να θέλω να θίξω κάνέναν σας ούτε τη διαδικασία που ακολουθήσατε. Άλλωστε ο Ανδρέας αλλά και αρκετοί άλλοι πιστεύω γνωρίζουν πως σκέφτομαι και λειτουργώ.
Προς Θεού αυτή η αδυναμία που είδαμε τότε στον Οptoma (μάλλον επρόκειτο για ένα επίσης προβληματικό κομμάτι) δεν μειώνει την ικανότητα του συγκεκριμένου προβολέα (όπως και του SONY στην περίπτωση μας) να μας χαρίσει εικόνα που λίγο καιρό πριν δεν θα φανταζόμασταν καν. Είναι κρίμα και άδικο λοιπόν να κρίνεται ένας προτζέκτορας από ένα προβληματικό ή ελαττωματικό κομμάτι. Και σας το λέω με το χέρι στην καρδιά κρίνοντας από την εικόνα του δικού μου που είναι στην κυριολεξία υποδειγματική, ιδιαίτερα με πηγές υψηλής ευκρίνειας.
Δώστε λοιπόν μια δεύτερη ευκαιρία στον SONY. Πιστεύω ότι και το συγκεκριμένο μηχάνημα την αξίζει, αλλά και στην αντικειμενικότητα του χώρου σας (που εγώ προσωπικά δεν τολμώ να αμφισβητήσω... το ξεκαθαρίζω) θα κάνει μόνο καλό.
Και αν ξαναχάσει με τα χέρια κάτω τότε όλοι μαζί ας αναφωνήσουμε: Ζήτω ο νέος βασιλιάς στη κατηγορία του ...πεντοχίλιαρου!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γιωργο σου απαντω οσο πιο γρηγορα μπορω διοτι θα με..."φανε" :lol:
Ο Optoma που δεν κλειδωνε ειναι ο ιδιος που χρησιμοποιησα στο προχθεσινο τεστ.
Kαι οι τρεις Pearl που εχω δει εχουν ακριβως το ιδιο προβλημα.
Εαν τον δεις μονο του δεν φαινεται(εκτος απο το πολυ εμπειρο ματι), η αντιπαραθεση ομως "σκοτωνει".

Reaction score
0
Δείτε την παρακάτω φωτογραφία.
Είναι ένα screenshot απο το Ruby και δίπλα το screenshot του Pearl που είδατε.
Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι το pattern του Ruby είναι 1920Χ1080 και το έφτιαξε ο mr.Pattern ο Παναγιώτης ο Βογιατζάκης. 8)
Η διαφορά,απ' ότι είδαμε με τον Παναγιώτη, το pattern του DVE είναι ελάχιστη παρ΄όλα αυτά υπαρκτή.

Reaction score
239
Ανδρεα βαλε το και στον σονυ να δουμε τι λεει. Τι διαφορα εχει στην Ελλαδα σε τιμη ο ενας απ τον αλλο?

Reaction score
8.350
Μπάμπης Κολέζας said:
Δείτε την παρακάτω φωτογραφία.
Είναι ένα screenshot απο το Ruby και δίπλα το screenshot του Pearl που είδατε.
Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι το pattern του Ruby είναι 1920Χ1080 και το έφτιαξε ο mr.Pattern ο Παναγιώτης ο Βογιατζάκης. 8)
Η διαφορά,απ' ότι είδαμε με τον Παναγιώτη, το pattern του DVE είναι ελάχιστη παρ΄όλα αυτά υπαρκτή.
μαλλον ειναι εμφανες ποια ειναι η λογικη αποκλιση και ποια οχι........
φοβαμαι οτι εδω μπορει να εχει γινει μια συγχιση....δηλαδη αλλη η διαφορα στην οξυτητα μεταξυ των τεχνολογιων που μαλλον υπαρχει και ειναι αποδεκτη και αλλο
η διαφορα λογω κακης συγκλισης.
Για να ξεκαθαρισουμε κατι...η κακη συγκλιση ΣΙΓΟΥΡΑ μειωνει την ευκρινεια.
Αυτο το ξερουμε πολυ καλα οι ιδιοκτητες CRT.Αυτο δεν σημαινει οτι αν ειχε τελεια συγκλιση ο ΣΟΝΥ θαπαιζε σαν τον Οπτομα,αλλα σιγουρα θαπαιζε καλυτερα.
Το ζητημα ειναι ποση ειναι η διαφορα στην ευκρινεια.Αν δω εγω εναν "καλο" ΣΟΝΥ και ειναι λιγο πιο "σοφτ" απο εναν Οπτομα,και δω μετα εναν "κακο" ΣΟΝΥ και πω τα ιδια,δημιουργειται η εντυπωση οτι βλεπω το ιδιο ενω μπορει να υπαρχει σημαντικη διαφορα. 8)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ από ότι κατάλαβα η διαφορά στην σύγκλιση δεν πρέπει να δίνει τεράστιες διαφορές (εμφανείς από όλους) παρά μόνο τέτοιες που μόνο σε αντιπαράθεση μπορείς να τις προσέξεις... εγώ π.χ. στην Έκθεση δεν πρόσεξα ιδιαίτερο πρόβλημα στον pearl... (εντάξει δεν έχω και το πιο έμπειρο μάτι αλλά μεγάλες διαφορές μπορώ να καταλάβω...)

Επίσης νομίζω ότι ruby και pearl έχουν αρκετά μεγάλες διαφορές! Πάντως η εικόνα που είδα από τον ruby στην Έκθεση με dvd σε 576p μου έχει μείνει... η εικόνα του pearl ήταν ένα κλικ πιο κάτω...

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Εγώ από ότι κατάλαβα η διαφορά στην σύγκλιση δεν πρέπει να δίνει τεράστιες διαφορές (εμφανείς από όλους) παρά μόνο τέτοιες που μόνο σε αντιπαράθεση μπορείς να τις προσέξεις... εγώ π.χ. στην Έκθεση δεν πρόσεξα ιδιαίτερο πρόβλημα στον pearl... (εντάξει δεν έχω και το πιο έμπειρο μάτι αλλά μεγάλες διαφορές μπορώ να καταλάβω...)

Επίσης νομίζω ότι ruby και pearl έχουν αρκετά μεγάλες διαφορές! Πάντως η εικόνα που είδα από τον ruby στην Έκθεση με dvd σε 576p μου έχει μείνει... η εικόνα του pearl ήταν ένα κλικ πιο κάτω...
Σου έχει μείνει γιατί δεν τον είδες σε αντιπαράθεση με τον Optoma!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
cineboy said:
Σου έχει μείνει γιατί δεν τον είδες σε αντιπαράθεση με τον Optoma!!!!
Βρε συ θα με σκάσεις. Θες να είναι ο πιο καλός προβολέας του πλανήτη ο pearl? :lol:
ΟΚ μαζί σου. Τι έχεις πάθει, τον παρήγγειλες και δεν θες να σου χαλάσουν τον μύθο τα παλιόπαιδα με τα συγκριτικά τους? Κι εγώ pearl θα πάρω, βλέπω rainbow σε οτιδήποτε με ένα chip…

Χαλαρώστε ρε, για hi end (!) προβολείς μιλάμε. Δεν είναι μάπα ο ένας και κορυφή ο άλλος. :wink:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.700
Members
38.600
Νεότερο μέλος
Dorak