Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Reaction score
2
καλησπέρα. Αναρωτιόμουν , υπάρχουν κάποια Blurays που αρνείστε να πάρετε (για κάποιους λόγους) από πολύ αγαπημένες σας ταινίες;

Εγώ πχ δε μπορώ με τίποτα να πάρω:

-Το Beauty and the Beast της Disney αν και είναι η αγαπημένη μου ταινία ever, επειδή έχουν αλλάξει ριζικά τα χρώματα σε σχέση με το original theatrical version(και τα ακόλουθα VHS και LD που βγήκαν)
το πρωινό φαίνεται σα σούρουπο, το σκούρο καφε-κόκκινο της στολής του Γκαστόν έχει γίνει κατακόκκινο της φωτιάς, τα καφέ έγιναν λαδί, εξαφανίστηκαν οι σκιές, και γενικά το όλο feel είναι ταινίας direct to DVD που δεν έχει καμία σχέση με την αρχική ταινία)
οπότε αρκούμαι στο VHS και ένα rip του LaserDisc:104:

- Τα Star Wars 4, 5, 6. καλά εδώ δε χρειάζεται να πω τίποτα. Έχει βουήξει όλος ο κόσμος με τις αλλαγές..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.673
Μπορείς απλώς να χαρείς την κατά πολύ ανώτερη εικόνα, αγνοώντας τις χρωματικές αλλαγές. Το Beauty & The Beast, που το έχω και σε LD, το απόλαυσα ιδιαίτερα.

Και τα Star Wars τα παρήγγειλα, και θα τα απολαύσω.

Και, στο κάτω κάτω, δεν ξέρουμε κατά πόσον τα LD και τα DVD ήταν και τόσο πιστά στην άποψη του σκηνοθέτη. Το φιλμ πιθανότατα ήταν, βέβαια.

Υπάρχει και το θέμα της έλλειψης επιλογής. Τα LD μου δεν βλέπονται στην TV, πόσο μάλλον στον προβολέα. Έβαλα το Lion King, και κόντεψα να κάνω εμετό με το χάλι. Δε βλεπόταν...

Reaction score
20
Γενικά δεν έχω κάποιο θέμα..εγώ αρνούμαι να πάρω αγαπημένες ταινίες όταν οι τιμές τους είναι στα ύψη..Η μόνη που θα την ήθελα αλλά δεν παίρνς είναι το Slumdog Millionaire για το οποίο έχω ακούσει τα χειρότερα όσον αφορά το transfer..

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Εντάξει, εγώ θέλω να έχω τη βερσιόν όπως την πρωτοείδα και την αγάπησα.
Δε μπορώ δυστυχώς να αγνοήσω τα χρώματα γιατί είμαι ευαίσθητος σε τέτοια θεματα, και εξάλλου τα χρώματα είναι και αυτά μέρος της ταινίας..
και εντάξει, δε λέω σε ταινίες που λίγο αλλάζουν τα χρώματα και τα κάνουν πιο ζωντανά, εκεί δε με πειράζει. Αλλα στο animation φαίνεται πολύ και είναι ριζικές οι αλλαγές.
Η συγκεκριμένη όπως τη βλέπω, από μια σκοτεινή ατμοσφαιρική ταινία έγινε λίγο καρναβάλι, σαν μια παραμακιγιαρισμένη γυναίκα πχ..

Reaction score
2
Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Το από πάνω που είναι όπως το theatrical version.
όπου το βιβλίο είναι άσπρο και όχι ροζ, όπου το φως ξεπηδά από το παράθυρο (και δεν είναι μουντό κίτρινο σα σούρουπο)
Βέβαια αυτή μια σκηνή είναι, αλλού έχουν κάνει χειρότερα..
Επίσης προσέξτε οτιδήποτε που ειναι καφέ από πάνω, έγινε λαδοπράσινο (η φόρμα του βιβλιοπώλη, τα παράθυρα, ο πέτρινος τοίχος, τα πρόβατα)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.673
Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Το από πάνω που είναι όπως το theatrical version.
όπου το βιβλίο είναι άσπρο και όχι ροζ, όπου το φως ξεπηδά από το παράθυρο (και δεν είναι μουντό κίτρινο σα σούρουπο)
Βέβαια αυτή μια σκηνή είναι, αλλού έχουν κάνει χειρότερα..
Επίσης προσέξτε οτιδήποτε που ειναι καφέ από πάνω, έγινε λαδοπράσινο (η φόρμα του βιβλιοπώλη, τα παράθυρα, ο πέτρινος τοίχος, τα πρόβατα)
Θα το βάλω πάλι το βράδυ, να δω.

Reaction score
249

κι εγω που νομιζα οτι η πανω ειναι η καινουργια εκδοση!
αν αυτη ειναι η βελτιωμενη μεταφορα σε blu ειναι χαλια

Reaction score
2

εδω μπορείς να κάνεις σύγκριση των 2 για το αρχικό τραγούδι:

πηγή από Bluray:
http://www.youtube.com/watch?v=IJQr6bmmRt8

πηγή από laserdisc με τα αρχικά χρώματα του theatrical version:
http://www.youtube.com/watch?v=PtWyHMMJhRc
από 3.15'' και μετά για να συγχρονιστεί με το παραπάνω βίντεο

η αλλαγή στα χρώματα έγινε από το Dvd που βγήκε το 2002..
Επειδή την ξέρω απ'εξω και ανακατωτά την ταινία (την πρώτη φορά που την πήρα σε VHS την είδα 3 φορές μέσα στην ίδια μέρα), όταν είδα το Dvd έπαθα σοκ!
και το bluray διατήρησε τα ίδια χρώματα..
Υπάρχουν αρκετά debates σε φόρουμς από Disney purists που θέλουν την αρχική βερσιόν.
Μόνο στο beauty and the beast έχει γίνει αυτό! Σε καμία άλλη ταινία Disney τέτοια αλλαγή..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.673
Θα επαναλάβω την ερώτησή μου. Σε τι συσκευή αναπαραγωγής μπορώ να συνδέσω το LaserDisc player μου, ώστε να φανεί έτσι το Beauty & The Beast LD μου? Μόνο σε CRT, που δεν έχω πιά, και υποθέτω ότι ούτε εσύ έχεις, thinredline. Το DVD δεν το έχω πιά, μόνο BD και LD.

Στην plasma μου, δεν βλέπεται, και στον προβολέα ούτε τολμώ να το συνδέσω...

Οπότε, όλες οι αναλύσεις και οι θεωρίες είναι περιττές, αφού η Disney δεν πρόκειται να το επανεκδώσει. Θέλεις να το δεις? Blu Ray.

EDIT: Μπορείς να βάλεις την TV στην ψυχρή θερμοκρασία χρώματος, να φαίνεται πιό λευκό! :107:

Reaction score
1

Μόνο σε CRT, που δεν έχω πιά...
Εχω εγώ ! Μιά 30άρα Sony που δεν έχει παίξει καθόλου :116: ...για vintage λόγους την κρατάω, αλλιώς θα την είχα χαρίσει...οπότε μου χαρίζεις το LD και τους δίσκους...

:142::142::142:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.673
Re: Απάντηση: Re: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

οπότε μου χαρίζεις το LD και τους δίσκους...

:142::142::142:
Δεν είμαι ακόμη ψυχολογικά έτοιμος. Soon όμως.
Είναι 403 LDs και δύο players, το ένα προσφάτως σερβιρισμένο.

Reaction score
1

Βρε πλάκα κάνω, που να τα βάλω, δεν έχω χώρο...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.673
Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Βρε πλάκα κάνω, που να τα βάλω, δεν έχω χώρο...
Ζυγίζουν και 250-300 κιλά...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Ζυγίζουν και 250-300 κιλά...

Δεν υπάρχει θέμα...είμεθα χΕροδύναμοι :142::142: (τρομάρα να μου' ρθει)...

Πάντως αν τα δώσεις θα ήθελα ένα δυό δίσκους για ντεκόρ.

Reaction score
2

Θα επαναλάβω την ερώτησή μου. Σε τι συσκευή αναπαραγωγής μπορώ να συνδέσω το LaserDisc player μου, ώστε να φανεί έτσι το Beauty & The Beast LD μου? Μόνο σε CRT, που δεν έχω πιά, και υποθέτω ότι ούτε εσύ έχεις, thinredline. Το DVD δεν το έχω πιά, μόνο BD και LD.

Στην plasma μου, δεν βλέπεται, και στον προβολέα ούτε τολμώ να το συνδέσω...

Οπότε, όλες οι αναλύσεις και οι θεωρίες είναι περιττές, αφού η Disney δεν πρόκειται να το επανεκδώσει. Θέλεις να το δεις? Blu Ray.

EDIT: Μπορείς να βάλεις την TV στην ψυχρή θερμοκρασία χρώματος, να φαίνεται πιό λευκό! :107:
καλά, το λευκό είναι το τελευταίο. υπάρχουν τόσα άλλα, που δε λύνονται με αυτό που λες.
Εγώ δεν έχω laserdisc συσκευή αλλά έχω το laserdisc του Beauty and the Beast μεταφερμένο σε DVD. (κυκλοφορούσε στο νετ) (και επίσης έχω και το original VHS που βέβαια έχει την κομμένη εικόνα 4:3)
To βλέπω μια χαρά σε οθόνη 24΄΄ . Λίγο καλύτερη ποιότητα από VHS θα έλεγα..

απλώς σκέφτομαι τί τέλεια θα ήταν να υπηρχε σε Bluray με τα αρχικά χρώματα!
καλά, το ότι άλλαξαν και πλάνα, δεν το συζητάμε.
Μπορεί να πλασάρεται ως theatrical και extended, αλλά στο theatrical έχει κρατηθεί ένα πλάνο από το extended (δεν ξέρω μήπως και περισσότερα)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.673
Πάντως έκανα μιά ερώτηση στο youtube, και αυτός βλέπει σε μία CRT 20", να γιατί του φαίνεται καλό!

Reaction score
1

Μα καλά ρε...τι βλέπετε ; :142::204:

Να σας φέρω και Στρουμφάκια με Ποπάϋ να μου κάνετε βιντεοανάλυση να πούμε :142::143:

Reaction score
2

Η Πεντάμορφη και το τέρας είναι η μόνη ταινία animation που έχει προταθεί ποτε στην ιστορία του κινηματογράφου για Όσκαρ καλύτερης ταινίας (όταν δεν υπήρχε ακόμα ξεχωριστή κατηγορία για animation) στην 5δα παρακαλώ! (ούτε καν σε 10δα που είναι τώρα).
Αυτό από μόνο του λέει πολλά..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Και το Toy Story 3 προτάθηκε.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas