- Μηνύματα
- 870
- Reaction score
- 1.204
Χωρίς λόγια...

- και εγώ αυτό κάνω . . . τα αποσύρω από την φωτιά μόλις βράσουν και τα κρατάω μέσα και σκεπασμένα από 3,5΄ έως 6΄ για μελάτο - σφιχτό αντίστοιχα , αυτό για το κρύο νερό δεν το ήξερα . . .Το σωστά βρασμένο αυγό θέλει low and slow σύμφωνα με την παρακάτω τεχνική.
Βάζετε το αυγό στο κατσαρόλι με το νερό, όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις φτάσει το νερό σε βρασμό αποσύρετε από τη φωτιά και κρατάτε χρόνο για 6 λεπτά και τα βγάζετε.
Μην τα βάλετε σε κρύο νερό γιατί θα κάνουν "πέτσα" από μέσα. Είτε τα τρώτε αμέσως μόνο με σπάσιμο από πάνω και τα τρώτε με το κουτάλι, προφανώς είναι μελάτο όπως πρέπει να είναι ένα αυγό, είτε το καθαρίζετε όλο (με γαντάκι αν καίγεστε) είτε αφήστε το λίγη ώρα να κρυώσει ομοιόμορφα.
όλοι προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να συνεισφέρουμε...οπου να 'ναι θα 'ν' ερθει ο bretsos να τα καμει ομελλετα ...![]()
Εχει μια κοτα εδω....Αν βγήκαν αυτά πρώτα ή η κότα.![]()