Αυριο πρωτες εντυπωσεις απο Hitachi PJ TX300

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
LUXMAN said:
Βρε παιδια πως να "αυξηθει" το ....κοτετσοσυρμα αφου χρησιμοποιει το ιδιο D5 chip ?
Ρενο, κανεις δεν ειπε πως εχει χειροτερο κοτετσοσυρμα.
Μιλαμε παντα για βιντεοπροβολεα του 2006 και με αυτα τα κριτηρια κρινεται.
Μολις εβαλα τον 200 απεναντι στον 300 και ναι εχουν το ιδιο αποτελεσμα.
Απλα ο...300αρης εχει καλυτερη ευκρινεια και ισως φαινεται καπως χειροτερα.
Επισης εχει καλυτερη αντιθεση αλλα...ως εκει.

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Ανάλυση: 1280x720
Φωτεινότητα: 1.200 Ansi Lumens
Αντίθεση: 10.000:1
Είσοδοι: Computer Input: 1 x 15-pin Mini-D-sub, Video Input:1 x Composite Video RCA Jack, 1 x S-Video Mini DIN 4-pin, 3 x Component Video RCA Jack.
Άλλες θύρες: RS-232C
Βάρος: 4,7 Kg
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ σε mm): 340 x 113 x 298
το δι'αβασα, το ξαναδιάβασα.....ρε παιδιά, που είναι η HDMI ή DVI????
Βγαίνουν home cinema προβολείς σήμερα χωρίς ψηφιακή είσοδο εικόνας?
Μήπως ο 300άρης δεν είναι για ταινίες αλλά το'χασε κάπου στην πορεία? Μόνο και μόνο αυτό το χαρακτηριστικό είναι ικανό να τον ρίξει στα τάρταρα πριν καν κυκλοφορήσει!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
90" οθονη απο 3 μετρα θεαση και η εικονα ειναι συμπαγης και μιλαω για τον PJ-TX 200 που εχω σπιτι μου . Αν μη τι αλλο το D5 σε οποιο προβολεα και να το δεις δεν παρουσιαζει κοτετσοσυρμα απο τετοιες αποστασεις . Μην εισαστε υπερβολικοι .
Επειδη καποιοι ειμαστε ευαισθητοι στο rainbow και στα εγγενη προβληματα των DLP δεν πρεπει να εκφραζομαστε απαξιωτικα για τις DLP υλοποιησεις .
Με μια ISF ρυθμιση και μια ATI X1300 ο PJ-TX 200 τσακιζει κοκκαλα .

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θοδωρη ο 300 εχει HDMI
Tα χαρακτηριστικα εκανα copy/paste απο γνωστο ιντερνετομαγαζο.

Για τα υπολοιπα που λεει ο Luxman θα διαφωνησω, αλλα ολοι δικαιουνται να εχουν την γνωμη τους.
Θα παρακαλουσα μονο τον Κωστα Πετρουλια, φανατικο LCDακια, που ηταν χθες μαζι μας να μας πει και αυτος δυο λογια...

Reaction score
0
Πάντως εγώ που έχω δει τον Hitachi PJ TX200, μπορώ να πω ότι η εικόνα του με απογοήτευσε αφού ήταν ελάχιστα καλύτερος από τον "προ-Χριστιανικό" sony vpl 10ht και χειρότερος από τον άμεσα συγκρίσιμο infocus X3 (ειδικά στο μαύρο).

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
LUXMAN said:
Βρε παιδια πως να "αυξηθει" το ....κοτετσοσυρμα αφου χρησιμοποιει το ιδιο D5 chip ?
Ρενο, κανεις δεν ειπε πως εχει χειροτερο κοτετσοσυρμα.
Μιλαμε παντα για βιντεοπροβολεα του 2006 και με αυτα τα κριτηρια κρινεται.
Μολις εβαλα τον 200 απεναντι στον 300 και ναι εχουν το ιδιο αποτελεσμα.
Απλα ο...300αρης εχει καλυτερη ευκρινεια και ισως φαινεται καπως χειροτερα.
Επισης εχει καλυτερη αντιθεση αλλα...ως εκει.
Η ευκρίνεια όντως δημιουργεί την αίσθηση του περισσότερου pixelation...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
LUXMAN said:
90" οθονη απο 3 μετρα θεαση και η εικονα ειναι συμπαγης και μιλαω για τον PJ-TX 200 που εχω σπιτι μου . Αν μη τι αλλο το D5 σε οποιο προβολεα και να το δεις δεν παρουσιαζει κοτετσοσυρμα απο τετοιες αποστασεις . Μην εισαστε υπερβολικοι .
Επειδη καποιοι ειμαστε ευαισθητοι στο rainbow και στα εγγενη προβληματα των DLP δεν πρεπει να εκφραζομαστε απαξιωτικα για τις DLP υλοποιησεις .
Με μια ISF ρυθμιση και μια ATI X1300 ο PJ-TX 200 τσακιζει κοκκαλα .
Και εγώ που είμαι φανατικός των lcd για λόγους rainbow νομίζω ότι ο 200 δεν έχει την αίσθηση pixelation του 300... Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει στον προβολέα... αλλά και με υλικό 1080i δεν είδα αυτό την τρισδιάστατη εικόνα που περίμενα...

Σαφώς η διαφορά με τον panasonic 900 αλλά και τον Ζ4 είναι εμφανής...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νίκος Τσαρουχάς said:
Με αυτά που ακούω και βλέπω τον τελευταίο χρόνο από το στρατόπεδο των lcd, καταλαβαίνω ότι τελικά η κοροϊδία των εταιρειών είναι κολλητική. Από την φάση του dark chip 1 ή 1,2 ή 1,75 ή 2,325, HD, DC1/2 XYZ με διπλά διαφορικά και τετρακίνηση, περάσαμε πλέον στην παραγωγή μηχανών για πλάκα του άλλου στρατοπέδου και το σήριαλ με τα πάνελ της Epson δείχνει να το γράφει ο Φώσκολος. Από ότι φαίνεται, οι εταιρείες και τα marketing τμήματα αυτών, συμπεριφέρονται στο κοινό γνωρίζοντας πολύ καλά την καταναλωτική μανία του χομσινεματζίδικου νεολαίου. Ελπίζω να τους κράξουν όλα τα περιοδικά – φόρουμ παγκοσμίως μπας και αρχίσει να ωριμάζει ποτέ το σπορ της βιντεοπροβολής.

p.s. Γι αυτό σας λέω, κατηφορίστε επιτέλους… 8) :lol:
Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά σκέψου... έχουμε συνηθίσει τους lcd τόσα χρόνια γύρω στα 2000 Ευρώ. Αν ξαφνικά βγεί lcd 1080p αρκετά πιο πάνω από τα 2000 πως θα καλυφθεί η αγορά αυτή;

Γι' αυτό λοιπόν βγάζουν τους καινούργιους 720p γύρω στα 1500 Ευρώ για να μπορούν σε 2 μήνες να βγάλουν τους 1080p αρκετά ακριβότερα.

1080p στα 2000 Ευρώ δεν νομίζω να έβγαζε ποτέ καμμία εταιρία όταν ο φτηνότερος dlp θα ήταν στα 5500 Ευρώ και ο pearl ακόμα πιο ακριβός... είναι λάθος από πλευράς marketing...

Reaction score
25
Ειναι γνωστό το "κόλπο" με το ...σχεδόν (!) focus που κάνουν αρκετες εταιρειες στους lcd στις εκθέσεις για να μην είναι πολύ ορατό το Pixelation

Reaction score
449
Ο 300 είναι καλό μηχάνημα όσον αφορά την τεχνολογία lcd.
Δεν μπορώ να τον συγκρίνω καν με dlp, την στιγμή που έχουν πέσει οι τιμές των 720 και δεν υπάρχει πλέον η γνωστή "καραμέλα".
Το contrast των 10000:1, μόνο αστείο μπορεί να ακουστεί. Για χρώματα δεν το συζητάμε καν.
Βάθος ανύπαρκτο.
Πιστεύω ότι αν με ενοχλούσε το rainbow, δεν ξέρω αν θα έπαιρνα ακόμα projector.
Θα δυσκολευόμουν πολύ, ξέροντας ότι με λιγότερα χρήματα, ή έστω με λίγα παραπάνω, θα έπαιρνα μία σαφώς ανώτερη εικόνα.
Μάλλον κάτι ξέρει ο Γενικός που αναμένει.........

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ said:
Ειναι γνωστό το "κόλπο" με το ...σχεδόν (!) focus που κάνουν αρκετες εταιρειες στους lcd στις εκθέσεις για να μην είναι πολύ ορατό το Pixelation
Αν θες να εξαλειψεις το pixelation σ ενα LCD πολυ απλα μπορεις να "παιξεις" με την φαση . To ....οut of focus ειναι απλα κουτο .

Οσον αφορα το κοτετσοσυρμα σε 90 ιντσες διαγωνιο και σε 2,80 μετρα αποσταση θεασης (PJ-TX 200) , απλα δεν φαινεται . Υπαρχει καποιος που το βλεπει σ αυτην την αποσταση ;;;;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Οσον αφορα το κοτετσοσυρμα σε 90 ιντσες διαγωνιο και σε 2,80 μετρα αποσταση θεασης (PJ-TX 200) , απλα δεν φαινεται . Υπαρχει καποιος που το βλεπει σ αυτην την αποσταση ;;;;
Εγω!
και απο αποσταση 4 μετρων...

Reaction score
14
και εγώ...!

Επίσης και σε 120" ιντσες απο τα 4 μέτρα και σε 150" ίντσες απο 6 μέτρα αποσταση είναι αρκετά ορατό στον 200 και τώρα ακόμα χειρότερα στον 300 που μόλις τον αντικατέστησε φίλος μου.

Η εικόνα είναι αρκετά in-focus (είναι πολύ καλά "νετταρισμένη") και το κοτέτσι είναι εντονότερο. Ομως πάιξαμε πειραματιζόμενοι με το contrast και το μειώσαμε λίγο. Πάντως εχει πολύ καλή φωτεινότητα και με φούλ φώτα στο σαλόνι βλέπεις τέλεια.

Κάτι αλλο με αρκετά φώτα στο σαλόνι το pixelation ήταν αισθητά λιγότερο απο ότι με τα φώτα σβηστά.

Reaction score
220
Ειδα και εγω χθες τον Hitachi 300 .Οταν τον πρωτοειδα, επαθα ερωτα . Τι κουκλι ηταν αυτο? Λεω του Αντρεα βαλτον αμεσως να παιξει,και αν παιζει τοσο καλα οσο το design του, τον αγοραζω επι τοπου. Ομως δυστυχως η απογοητευση ηλθε πολυ γρηγορα.... Πεπλο παιδια, πολυ πεπλο. Κοτετσοσυρμα μπολικο. Ειχα την εντυπωση οτι το μηχανημα επαιζε out of focus,και διαρκως επαιζα με τη ροδα του focus προσπαθωντας να εστιασω. Deiterlacing χαλια... Αυτα σε συνδεση component .Σε συνδεση DVI η κατασταση βελτιωθηκε λιγο, και σε συνδεση με υλικο high definition υπηρξε αισθητη βελτιωση . Το μηχανημα δυστυχως εδειξε συμπτωματα ''παιδικων ασθενειων'' των προβολεων LCD, εν ετει 2006, προβληματα που με την εμφανIση του PANASONIC 900 νομισαμε οτι αποτελουσαν παρελθον πλεον για αυτην την τεχνολογια . Το μονο καλο του προβολεα , ηταν το contrast του, που για LCD προβολεα ηταν εξαιρετικο. Ομως κοιτωντας τον OPTOMA 70 που επαιζε διπλα, διαπιστωνες μια αισθητη υπεροχη του ΟΡΤΟΜΑ . Προσωπικα πιστευω οτι το προβλημα ηταν πιθανον της συγκεκριμενης συσκευης . Σε παραμονες εμφανισης προβολεων LCD στα 1080ρ , ουτε συζητηση για αγορα του.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Εγω!
Αητε μου !!! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
LUXMAN said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Εγω!
Αητε μου !!! :lol: :lol: :lol:
τρώει πολλά καρότα!!! :p :p :p

...ο λαγοαετός!!!!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ρε παιδια μολις πριν λιγο τελειωσε μια ταινια και πηρα μετρο και μετρησα !!! Εχω 10/10 :shock: :shock: !! Τωρα που γραφω επιφανεια εργασιας ειναι ο προβολεας .

Ρε μπας και ξεπεσε κανενα D4 στον PJ-TX 300 ;;; Θα με τρελλανετε ;;; Η θελετε να περασετε καμια βολτα να δειτε το κοτετσοσυρμα μου ;;;; Γιατι ......the chickens run without πιξελοσυρμα :lol: !!!

Νικο εφ οσον εχουν το ιδιο D5 και οι δυο τους , δεν μπορει να παρουσιαζουν για τις ιδιες ιντσες και αποσταση θεασης διαφορετικο pixelation . Για σκεψου το λιγο :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
LUXMAN said:
Νικο εφ οσον εχουν το ιδιο D5 και οι δυο τους , δεν μπορει να παρουσιαζουν για τις ιδιες ιντσες και αποσταση θεασης διαφορετικο pixelation . Για σκεψου το λιγο :wink:
Α, δηλαδή δεν τον είδες... :wink:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos