Αυριο πρωτες εντυπωσεις απο Hitachi PJ TX300

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πρεπει να φταινε αυτα τα χαπια που μου εδωσε η γυναικα μου για το κρυωμα. :lol:
Τα βλεπω ολα με κοτετσοσυρμα...

GTX

Reaction score
39
Ε μα τώρα ρε Καφάτε και συ είσαι προκλητικός :D
Χάπια, η γυναίκα σου, τοοο "κρύωμα" που να πάει ο νούς μας :lol: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Βρε Νικο μαλλιασε το δαχτυλο μου να γραφω οτι εχω και εχω δει μονο τον PJ-TX 200 και οχι τον 300αρη .

Εσυ βεβαια υπονοεις οτι αφου δεν τον ειδα κακως εκφερω γνωμη .

Δεν διαβαζεις προσεκτικα τα γραφομενα τοσο τα δικα μου οσο και των υπολοιπων καθως και της HITACHI ωστε να αντιληφθεις οτι η μονη διαφορα μεταξυ 200 και 300 εκτος απο το χρωμα των πλαστικων , ειναι η ταχυτερη δυναμικη ιριδα η οποια τεχνηεντως δημιουργει εναν εικονικο λογο αντιθεσης 10000:1 .

Εφ οσον χρησιμοποιουνται τα EPSON lsd pannels D5 δεν ειναι δυνατον μεταξυ των δυο προβολεων να υπαρχει διαφορα στην στοιχειοποιηση (pixelation) για δεδομενο εμβαδο οθονης απο δεδομενη ιδια αποσταση . Τοσο δυσνοητο ειναι αυτο :shock:;;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Ρένο, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ο βιντεοπροβολέας που έχω στο ταβάνι, είναι Hitachi... :lol: :lol:

Τώρα, ρε φίλε για ορθολογισμό, μάλλον δεν είσαι ο καταλληλότερος να μιλάς. Εκτός κι αν είσαι σε θέση να μου εξηγήσεις γιατί ένα καλώδιο ρεύματος των 600€ παίζει καλύτερα από ένα των 300€. :lol:
Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά...

Το αν στο συγκεκριμένο θέμα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, είναι κάτι που ούτε εσύ το ξέρεις, ούτε εγώ, απλά διότι δεν είμαστε επαρκώς καταρτισμένοι. Οπότε ας αρκεστούμε και οι δύο, στις απόψεις όσων έκαναν την άμεση αντιπαράθεση η οποία είπε συγκεκριμένα πράγματα. :wink:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Νίκος Τσαρουχάς said:
Ρένο, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ο βιντεοπροβολέας που έχω στο ταβάνι, είναι Hitachi... :lol: :lol:

Τώρα, ρε φίλε για ορθολογισμό, μάλλον δεν είσαι ο καταλληλότερος να μιλάς. Εκτός κι αν είσαι σε θέση να μου εξηγήσεις γιατί ένα καλώδιο ρεύματος των 600€ παίζει καλύτερα από ένα των 300€. :lol:
Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά...

Το αν στο συγκεκριμένο θέμα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, είναι κάτι που ούτε εσύ το ξέρεις, ούτε εγώ, απλά διότι δεν είμαστε επαρκώς καταρτισμένοι. Οπότε ας αρκεστούμε και οι δύο, στις απόψεις όσων έκαναν την άμεση αντιπαράθεση η οποία είπε συγκεκριμένα πράγματα. :wink:

Νικο επειδη τυχαινει να μου το εχεις πει , εχεις τον PJ-TX 100 . Τυχαινει επισης να "φοραει" το D4 της EPSON που ειναι παλαιολιθικο σε σχεση με το D5 . Τυχαινει να ηταν ο αμεσως προηγουμενος προβολεας μου . Επισης τυχαινει τα pixel στα D5 να ειναι πολυ πιο κοντα σε σχεση με το παλαιοτερο D4 ωστε και στο πανι να ειναι αντιστοιχως συμπαγεστερη η εικονα . Αυτα ομως ειναι γνωστα απο καιρο .

Το οτι εσυ δεν γνωριζεις ποιοι παραγοντες παιζουν ρολο οπως και η δικη σου ανεπαρκης καταρτιση στους βιντεοπροβολεις δεν οριζει την δικη μου καταρτιση . Το σχολιο σου εκτος απο ατυχο ειναι μειωτικο και προσβλητικο .

Επισης το οτι εμπορευομαι και καλωδια δεν ειναι δειγμα υπαρξης η μη ορθολογισμου απο την πλευρα μου και ειλικρινα δεν καταλαβαινω απο που και ως που αναλαμβανεις και τον ρολο του καταμετρητη ορθολογισμου και τον ρολο του ποιος επιτρεπεται να μιλαει και ποιος οχι .

Το οτι εχουμε συζητησει τηλεφωνικως καποια πραγματα δεν σημαινει οτι φυσικα ταυτιζονταν και οι αποψεις μας .

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Eαν μου επιτρεπετε κυριοι, θα ηθελα να προσθεσω πως οι ισσοροπιες για ορισμενους απο εμας ειναι πολυ λεπτες.
Για να γραψεις σε ενα φορουμ εικονας- ηχου και να εισαι συγχρονως επαγγελματιας ειναι δικοπο μαχαιρι.Θα πρεπει να εχεις αποφασισει απο την αρχη πως θα εισαι στυγνος σε οτι αφορα τα προιοντα που εμπορευσαι...αλλιως δεν γραφεις.
Βγαζει μαπα μοντελο η Hitachi?Θαψιμο!
Βγαζει μαπα μοντελο η Optoma?Θαψιμο!
Bγαζει μαπα μοντελο η Benq?Θαψιμο!

Μιλωντας για τα μουτρα μου και μονο, εχω ερθει σε πολυ δυσκολες θεσεις στο παρελθον με φιλους αντιπροσωπους που εξεφραζαν διαμαρτυριες και παραπονα για το προφανες.Απο τοτε αποφασισα πως τερμα οι φιλιες στον χωρο.

Το να ανταλλασουμε κοσμιτικα επιθετα μεταξυ μας δεν οδηγει πουθενα.
Περιμενω απο τον Ρενο να αναλογιστει καλυτερα τα οσα εγραψε και οταν ειναι πιο ηρεμος να εκφερει μια πιο κοσμια αποψη.

Και μην ξεχνατε:
Ολοι οι βιντεοπροβολεις ειναι καλοι οταν τους βλεπουμε μονους τους.
Τα προβληματα αρχιζουν οταν βαζεις καποιον αλλον διπλα... :wink:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αντρεα μου δεν διαφωνησα ως προς την "σκληρη" κριτικη απεναντι στον HITACHI . Οπως διαβασες ουτε για χρωματα ,ουτε για "βαθος" ,ουτε για εσωτερικο scaler ,ουτε για "shading" μιλησα . Ετσι δεν ειναι ; Διαφωνησα με την "ορατοτητα" του pixelation μονο .

Οσον αφορα τα κοσμητικα επιθετα , αυτα απλως δεν υπαρχουν ουτε απο τον Νικο ουτε απο εμενα .

Βλεπω ομως να ανακατευονται ασχετα θεματα μεταξυ τους ...." Εκτός κι αν είσαι σε θέση να μου εξηγήσεις γιατί ένα καλώδιο ρεύματος των 600€ παίζει καλύτερα από ένα των 300€." ...και το smilie που ακολουθει δεν βοηθαει .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Μαρίνε αλλού δεν είσαι τόσο ορθολογιστής, τι να κάνω εγώ φταίω? :lol:...
Η σύγκριση με τα καλώδια γίνεται και μάλιστα πολύ πετυχημένα διότι στο ένα τονίζεις μόνο την εμπειρία των ακροατών (αφού δεν υπάρχει τεχνική εξήγηση) ενώ στο άλλο την ίδια εμπειρία την πετάς και τονίζεις ένα τεχνικό χαρακτηριστικό, δηλαδή την τεχνική εξήγηση (ορθολογισμός). Το αν εμπορεύεσαι XLO ή Hitachi εγώ δεν το ανέφερα καν, δεν το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Εγώ μίλησα για τις απόψεις σου και τον τρόπο σκέψης σου. Επίσης δεν σε χαρακτήρισα με οιονδήποτε τρόπο. Σκοπός μου φυσικά και δεν ήταν να σε προσβάλω.

Αυτό που με παραξενεύει, είναι ότι ακόμη και 100 άτομα που είδαν τον προβολέα να σου πούνε ότι έχει περισσότερο κοτετσόσυρμα από τον 200, εσύ θα λες τα δικά σου. Αν ξαναδιαβάσεις λοιπόν την άποψη ανθρώπων που είδαν ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ προβολείς, θα δεις ότι:

- Το αυξημένο contrast και ενδεχομένως τα οπτικά του 300, κάνουν ΠΙΟ ΟΡΑΤΟ το κοτετσόσυρμα από ότι στον 200.

Αλλά τελικά δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σου. Το πρώτο μας μέλημα εδώ μέσα είναι να βοηθήσουμε τον αναγνώστη για να καταλάβει μερικά πράγματα και να βγάλει συμπεράσματα. Τα υπόλοιπα δεν τα καταλαβαίνω, ειλικρινά. Αν θέλεις μου τα εξηγείς...

Reaction score
297
Κάτι μου λέει ότι ο LUXMAN πουλάει τον βιντεοπροβολέα που με τόσο πάθος υπερασπίζεται. Όπως πουλάει και όλα τα άλλα προϊόντα που, επίσης με πάθος, υπερασπίζεται. Εύχομαι να κάνω λάθος. Εύχομαι - δεν το προβλέπω 8)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και εγώ μετά τον panasonic 900 πίστεψα ότι αυτό το πρόβλημα των lcd θα είχε πάψει να υφίσταται...

Νομίζω (και αυτό γιατί έχω πολλούς μήνες να δω τον 200) ότι ο 300 έχει ένα πρόβλημα με πέπλο στην εικόνα του που εγώ το είδα και με hd υλικό ενώ ο 200 δεν το είχε τόσο έντονα...

Μάλιστα πήγα και κάθισα στην δεύτερη σειρά καθισμάτων στην αίθουσα που όλοι γνωρίζετε μήπως και απλά είχα κάνει λάθος...

Ίσως είμαι επηρεασμένος από τις τελευταίες εικόνες που έχω δει από προβολείς και τηλεοράσεις 1080p... πάντως δεν μου άρεσε αυτή η εικόνα από τον 300... θεωρώ ότι ο 200 ήταν καλύτερος και ας είχε λιγότερο contrast...

Reaction score
1
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι ο ΤΧ200 δεν παρουσιάζει ορατό SDE (και όχι pixelation- στοιχειοποίηση, όπως λανθασμένα αναφέρεται), σε οθόνη 105" και απόσταση θέασης ~ 4μ.

Πλησιάζοντας την οθόνη, το SDE γίνεται φυσικά ορατό, όπως συμβαίνει με όλα τα D5 panels, πλην του Panasonic ΑΕ900, που χρησιμοποιεί το τέχνασμα του soft focus, με τις γνωστές βέβαια επιπτώσεις στην ευκρίνεια της εικόνας.

Ο αποπλέκτης τόσο του 200 όσο και του 300, βασίζεται στο τσιπ της Pixelworks αν δεν απατώμαι, και παραμένει μέτριος και στις δύο υλοποιήσεις. Εννοείται φυσικά, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναλαμβάνει ο προβολέας μας την υπόθεση της απόπλεξης. Αντίθετα, πρέπει να τροφοδοτείται με σήμα στην εγγενή ανάλυση του πάνελ του, μέσω του αποπλέκτη της πηγής.

Τα καλύτερα αποτελέσματα φυσικά αποδίδονται όταν το εν λόγω panel τροφοδοτείται με εγγενές 720p σήμα και όχι με 576p ή 1080i.

Δεν αναφέρεται αν ο προβολέας δοκιμάστηκε υπό αυτές τις προυποθέσεις.

Δεν έχω δεί τον ΤΧ300...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Ο 900αρης δεν χρησιμοποιει de-focus τεχνασμα για την εξαλειψη του SDE. Χρησιμοποιει μια πατεντα με πρισματα, τα οποια δεν εχουν επιπτωση στην ευκρινεια του. Οχι στο τελευταιο μοντελο τουλαχιστον.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
RDoherty said:
Κάτι μου λέει ότι ο LUXMAN πουλάει τον βιντεοπροβολέα που με τόσο πάθος υπερασπίζεται. Όπως πουλάει και όλα τα άλλα προϊόντα που, επίσης με πάθος, υπερασπίζεται. Εύχομαι να κάνω λάθος. Εύχομαι - δεν το προβλέπω 8)
Οχι αγαπητε μου . Προτεινω Optoma , Infocus , Benq κατα κυριο λογο και Panasonic , Hitachi κατα δευτερο λογο .
Σ ευχαριστω για την ευκαιρια διαφημισης που μου προσφερες . :lol: :lol:

NIX

Reaction score
0
Κύριοι,δεν είστε σοβαροί.Για ένα ήσσωνος σημασίας θέμα αλληλοπροσβάλεστε.

Reaction score
59
Παντως ρε παιδια εδω στην Ελλαδα ειμαστε οι μονοι μαλλον που θαψαμε ετσι τον hitachi εξω απο τοτε που βγηκε ο 200αρης μαλλον χαιρει καλων κριτικων!
Αλλα οπως σε ολα μας ειμαστε πολυ μπροστα
Μαλλον κατι παραπανω θα ξερουμε
Anyway εχω το hitachi απο τον περασμενο Δεκεμβριο με ενα oppo και πραγματικα πιστευω πως αξιζε και το καθε ευρω του.
Οσο για τον 300 δεν μπορω να εκφερω αποψη μιας και δεν τον εχω δει αλλα στον ηχο γραφουν ξεκαθαρα πως υπερεχει σαφως απο τους 600,900,z4 αλλα μαλλον δεν υφισταται συγκριση αφου πρεπει να δουμε και τα αλλα μοντελα που θα ερθουν.

Reaction score
1
tazmania said:
Παντως ρε παιδια εδω στην Ελλαδα ειμαστε οι μονοι μαλλον που θαψαμε ετσι τον hitachi εξω απο τοτε που βγηκε ο 200αρης μαλλον χαιρει καλων κριτικων!
Αλλα οπως σε ολα μας ειμαστε πολυ μπροστα
Μαλλον κατι παραπανω θα ξερουμε
Anyway εχω το hitachi απο τον περασμενο Δεκεμβριο με ενα oppo και πραγματικα πιστευω πως αξιζε και το καθε ευρω του.
Οσο για τον 300 δεν μπορω να εκφερω αποψη μιας και δεν τον εχω δει αλλα στον ηχο γραφουν ξεκαθαρα πως υπερεχει σαφως απο τους 600,900,z4 αλλα μαλλον δεν υφισταται συγκριση αφου πρεπει να δουμε και τα αλλα μοντελα που θα ερθουν.
Απλά θέμα marketing δυστυχώς, αλλά και επιθετικής κοστολόγησης του αντιπάλου δέους (Epson)..

Η δική μου (αιρετική) κατάταξη, όσο αφορά στα D5 πανελ, ρυθμισμένα κατά D65:
1. Epson TW600
2. Hitachi TX200 (απέχει μακράν..ακολουθώντας σε απόσταση αναπνοής τον Epson! αμίμητο HITECH..). Υστερεί έναντι του πρώτου στο μαύρο και στην ποιότητα του scaler.
3. Panasonic AE900 (ελαφώς μειωμένη ευκρίνεια σε σχέση με τους Epson και Hitachi).
4. Sanyo Z4 (too dark, too sharp)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι ο ΤΧ200 δεν παρουσιάζει ορατό SDE (και όχι pixelation- στοιχειοποίηση, όπως λανθασμένα αναφέρεται
Μμμ, ειτε καποιος πει στοιχειοποιηση(pixelation) , ειτε δομη εικονοστοιχειων(pixel structure) ειτε SDE(screen door effect) στην γλωσσα των βιντεοπροβολεων τουλαχιστον εχει επικρατησει να ειναι το ιδιο και το αυτο πραγμα.

Στην ουσια μιλαμε για το μαυρο τετραγωνο το οποιο περιβαλλει το καθε pixel και το οποιο γινεται περισσοτερο η λιγοτερο ορατο αναλογως των περιστασεων.

Το φαινομενο σαφως ονομαζεται SDE αλλα προερχεται απο τα δυο προηγουμενα.Αρα η λεξη "λανθασμενα" ειναι μαλλον βαρια. :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Οσο για την δικη σου(αιρετικη) καταταξη monsoon , θα μου επιτρεψεις να σου πω πως απεχει ετη φωτος απο την δικη μου(αιρετικη) καταταξη.
Αλλα οπως λεω παντα, γουστα ειναι αυτα.
Το γουστο βεβαια στην εικονα σταματαει εκει που ξεκινα η αντικειμενικη ομαδικη κριση :wink:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.366
Members
38.450
Νεότερο μέλος
Ec_K