Α to D η πικαπ σε dac

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.891
Απάντηση: Α to D η πικαπ σε dac

Λοιπόν, η πρώτη τριάδα είναι ηχογραφημένη με την έξοδο του phono συνδεδεμένη κατ' ευθείαν στην είσοδο της κάρτας ήχου, ενώ στη δεύτερη το σήμα οδηγήθηκε στην κάρτα από την έξοδο του προενισχυτή. Το phono είναι με τελεστικούς και παθητικό φίλτρο RIAA, o προενισχυτής είναι με λάμπες, μια EF86 και μισή ECC82 ανά κανάλι. Η κάρτα ήχου είναι μια Soundblaster Live! value του 1999, πάνω σε Windows XP, με τους ενσωματωμένους στο λειτουργικό σύστημα divers. Ο σκληρός δίσκος δεν είναι με επίχρυσα πλατώ, είναι απλός, καθ' όσον ο Μπλατσάρας δεν έχει πάρει ακόμα τα royalties για την εφεύρεσή του. :114:

Reaction score
2.248

Και έτσι μόνο μπορούσε να ήταν..... απλό:102:
Επισταμένως όμως αποφεύγεις (γκουχ γκουχ) να μας αναφέρεις την πηγή.....
και όταν λέω πηγή δεν εννοώ την κεφαλή :102: εννοώ πλατό, βραχίονα, κεφαλή, phono stage, επειδή αυτό ψηφιοποίησες.... δεν το ψηφιοποίησες από το υπερπέραν......

Τα επίχρυσα HD δεν κάνουν πιο στρόγγυλο το ΜΗΔΕΝ από "0" σε "Ο" και ούτε το ΕΝΑ να στέκεται ντούρο απο "/" σε "1" (λα'ι'κισμός ξέρω αλλά εδώ είναι thead αναλογικών πηγών και θα λα'ι'κίζω :136:)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.891

Η πηγή είναι γνωστή, είχα κάνει σχετική δήλωση και στο CNN. :114:

Sumico Blue Point πάνω σε Rega RB300, πάνω σε Systemdeck IIX. Το phono είναι ιδιοκατασκευή και τοποθετημένο μέσα στο σασί του πικάπ, ώστε η κεφαλή να οδηγεί το ελάχιστο δυνατό καλώδιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.585

και τον προ (τον λαμπάτο) εσύ τον έφτιαξες βρε? αν ναι, μπράβο, δυνατό εργαλείο! ίσα ίσα που βάζει το χέρι του στον ήχο! άξιος!

Reaction score
1.187

Λοιπόν, η πρώτη τριάδα είναι ηχογραφημένη με την έξοδο του phono συνδεδεμένη κατ' ευθείαν στην είσοδο της κάρτας ήχου, ενώ στη δεύτερη το σήμα οδηγήθηκε στην κάρτα από την έξοδο του προενισχυτή. Το phono είναι με τελεστικούς και παθητικό φίλτρο RIAA, o προενισχυτής είναι με λάμπες, μια EF86 και μισή ECC82 ανά κανάλι. Η κάρτα ήχου είναι μια Soundblaster Live! value του 1999, πάνω σε Windows XP, με τους ενσωματωμένους στο λειτουργικό σύστημα divers. Ο σκληρός δίσκος δεν είναι με επίχρυσα πλατώ, είναι απλός, καθ' όσον ο Μπλατσάρας δεν έχει πάρει ακόμα τα royalties για την εφεύρεσή του. :114:
Εάν είναι έτσι τότε αλλάζω... Η ΠΡΩΤΗ τριάδα μού άρεσε!!! :137: :114:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.322

Εάν είναι έτσι τότε αλλάζω... Η ΠΡΩΤΗ τριάδα μού άρεσε!!!
Τότε να ακούς με Primax των 12 Ευρώ (δες ποστ 73) !! :103: :103: :103:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.322

Ημίθεε, όντως εξαιρετική η ψηφιοποίησή σου. Προσλαμβάνεσαι :615:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.322

Οχι, αλλά να μας πεις πως παίζουν με συγκροτημένο τρόπο (δεν ανοίγεις νέο θρεντ; ) γιατί οι αξιόπιστες αναφορές σε δαύτα σπανίζουν, ενώ ενδιαφέρουν αρκετούς. Να τα συγκρίνεις με τίποτα γνωστά HiFi μοντέλα σαν αναφορά, να μας πεις τι γίνεται όταν δεν τα ακούς και τοσο nearfield, κλπ.
Review αγόρι μου, review.

Reaction score
2.248

Μου βάζετε ιδέες. χμμμ Ενα LINN, μια κεφαλή, 4 βραχίονες.... Θα δούμε διαφορα?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.434

Εγω , εχω κάνει ψηφιοποίηση βινυλίου σε dat.
Sony dtc 59es.
Δεν μπορώ να πω οτι δεν μου άρεσε αλλά εχω την αμυδρή υποψία οτι το βινύλιο είχε λίγο καλύτερο αέρα.Μιάς και δεν είμαι σίγουρος θα το επαναλάβω με την νεα κεφαλή μόλις μου έρθει το dat απο το service.
O τρόπος θα είναι κεφαλή , phono stage, έξοδος σε dat.
Μια μικρή δοκιμή που έκανα πάντως με την mc , στο dat , σκότωνε.Αλλη αυτή η δοκιμή οχι η πρώτη, με άλλη κεφαλή.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Α to D η πικαπ σε dac

Εγω , εχω κάνει ψηφιοποίηση βινυλίου σε dat.
Sony dtc 59es.
Δεν μπορώ να πω οτι δεν μου άρεσε αλλά εχω την αμυδρή υποψία οτι το βινύλιο είχε λίγο καλύτερο αέρα.Μιάς και δεν είμαι σίγουρος θα το επαναλάβω με την νεα κεφαλή μόλις μου έρθει το dat απο το service.
O τρόπος θα είναι κεφαλή , phono stage, έξοδος σε dat.
Μια μικρή δοκιμή που έκανα πάντως με την mc , στο dat , σκότωνε.Αλλη αυτή η δοκιμή οχι η πρώτη, με άλλη κεφαλή.
Δεν θα ήταν λογικό να έχεις πολλές απαιτήσεις από το ADC και την αναλογική είσοδο ενός φθηνού DAT recorder σαν το 59.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.434

Δεν ήταν φθηνό το 59.
Πέρα απο αυτό εχει πολύ καλό adc. Το εχω δοκιμάσει και σε studio ,σαν master recorder,τότε, μια χαρά τα πήγαινε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88