Α to D η πικαπ σε dac

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Aμαν αμαν ξυπνησαν τα αιματα!!!

Ωραια δοκιμη μυριζομαι!!!

να οργανωσουμε αποστολη (διχασμενη) απο Β.Ελλαδα με αναλογικο-ψηφιακους εκδρομεις ...
Σε διαφορετικά πούλμαν!!!:116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888
Απάντηση: Α to D η πικαπ σε dac

Αυτο το ANALOG WARMTH ειναι η αιτια του αιωνιου καβγα.
Αρμονικες,Χροιες,Ζεστασια,Μουσικοτητα,Γλυκυτητα και ποσα ακομα η ΟΧΙ
Πηγαδι χωρις πατο
Να ετοιμάσω και να ανεβάσω κάτι απόψε έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα, με λάμπες, με τρανζίστορ, με χροιές κου-λου-που, να σχολιάσουμε; Εννοείται από πικάπ A to D στο δίσκο. Υπάρχει ενδιαφέρον;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580

και είναι καλός ο a/d μετατροπέας σου δηλαδής?

Reaction score
2.248

Δηλαδή θα πάρουμε 2 αρχειάκια σε ψηφιακή μορφή και το ένα θα το βαφτίσουμε αναλογικό...... και θα βγάλουμε συμπεράσματα...... και ασφαλή.....

Αναμένω ένα καλώδιο τερματισμένο σε XLR απευθείας από το σπίτι σας από το phono stage σας να το συνδέσω στον προ μου.

(Εγώ θα αναμένω τα δικά σας επιτόπου αποτελέσματα)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.076
Re: Απάντηση: Α to D η πικαπ σε dac

Να ετοιμάσω και να ανεβάσω κάτι απόψε έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα, με λάμπες, με τρανζίστορ, με χροιές κου-λου-που, να σχολιάσουμε; Εννοείται από πικάπ A to D στο δίσκο. Υπάρχει ενδιαφέρον;

Υπαρχει ενδιαφερον Κωστα αλλα απ οτι καταλαβαινω θα ναι 2 ψηφιακα αρχεια διαφορετικα επεξεργασμενα το καθενα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

Όχι, διαφορετικά. Τα ίδια πράγματα, ηχογραφημένα δυό φορές. Μόλις τα τελείωσα. Πόσο πήρε, μισή ωρίτσα...

Reaction score
2.248

.......
Στην πράξη, μετά την ψηφιοποίηση ενός δίκου από πικάπ, το ψηφιακό αρχείο σε τυφλό τεστ πολύ θα ήθελα να δω ποια χρυσά αυτιά θα το ξεχωρίσουν από το πικάπ...
Διαμαρτύρομαι και ασκώ βέτο

Το τεστ είναι να το ξεχωρίσουμε από το πικαπ !!!!!

Μόνο ο Κώστας μπορεί να δει διαφορά, όχι εμείς.
Βέτο βέτο :135:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

Λοιπόν, τα κομμάτια είναι εδώ:

http://rapidshare.com/files/378543651/Coyias_A-to-D.rar.html

Ηχογραφήθηκαν κατ’ ευθείαν σε φορμά 16-44. Η πρώτη τριάδα έχει ηχογραφηθεί με διαφορετικό τρόπο από αυτόν της δεύτερης. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, έχω περικόψει τα κομμάτια για λόγους αντι-πειρατείας. Λάβετε υπ’ όψιν πως το πρώτο είναι χαραγμένο στην εξώτατη επιφάνεια του δίσκου, απολαμβάνοντας μέγιστη γραμμική ταχύτητα και επομένως την ελάχιστη δυνατή συμπίεση, ενώ το δεύτερο είναι χαραγμένο στο τέλος του αντιστοίχου δίσκου, όπου η συμπίεση είναι μέγιστη. Και στις δύο αυτές περιοχές, το σφάλμα ανάγνωσης είναι υπαρκτό σε σημαντικό βαθμό. Το τρίτο κομμάτι είναι χαραγμένο κάπου στη μέση του δίσκου, ανάμεσα στα δύο σημεία μηδενισμού του σφάλματος ανάγνωσης, αλλά ας πούμε ότι εκεί το σφάλμα είναι κάπως μικρότερο. (Ο βραχίονας είναι ρυθμισμένος έτσι, ώστε να μηδενίζει το σφάλμα ανάγνωσης σε δύο σημεία, κατά το πρότυπο IEC).

Το αρχείο μπορεί να κατέβει μέχρι 10 φορές. Αν εξαντληθεί αυτό το όριο, θα το ανεβάσω εκ νέου.

Κατεβάστε τα, αν θέλετε κάψτε τα σε ένα CD, ή ακούστε τα κατ’ ευθείαν από τον υπολογιστή, και σχολιάστε.

Reaction score
1.187

Τα άκουσα αλλά δεν βρήκα σημαντικές διαφορές, πέραν του ότι μου φάνηκε λίγο πιο δυναμικός ο ήχος στην δεύτερη 3άδα.
Μήπως θα έπρεπε να προσέξουμε κάτι συγκεκριμένο;

Τα άκουσα με foobar (χωρίς κανένα dsp φυσικά) => ASIO => Prodigy Cube => AKG

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580

το λοιπόν, νταουνλόντιασα κι αποσυμπίεσα το Coyias_A-to-D.rar των όλμοστ ογδοήκοντα μεγαλομπάιτς, κι ήκουσα τας 2 τριάδας των αρχείων, από τα ηχεία του πισίου μου, μέσω ορθώς στημένου φούμπαρ.

(στο σημείο τούτο να καταγγείλω την ανόητη κατασπατάληση χώρου στο δίκτυο των γουαβ φάιλς, καθώς εις φλακ μορφήν θα ήτο σημαντικώς μικρότερα)

μην απαξιώνετε τα ηχεία του πισίου μου διότι είναι τα μπέρινγκερ εμ-ες 16 μόνιτορ σπίκερς τα οποία ιδιαιτέρως εκτιμώ, αλλά και τα οποία είναι ιδανικώς στημένα εμπρός μου δια νίαρφιλντ ακροάσεις...

στο δια ταύτα, να πω τι ήκουσα ή να περιμένω άλλα μέλη πρωτίστως?:116:

ε τρομερέ μου κι υπέροχε τροχονόμε μου, κυρ κόγια μου?:138::137:

Reaction score
2.248

Εγώ δεν το ακούσα επειδή δεν μου έστειλε το καλώδιο από το phono stage του, αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρει η δική του εκτίμηση και να μάθω το αναλογικό σύστημα που έκανε αυτό το test :107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

Τα άκουσα αλλά δεν βρήκα σημαντικές διαφορές, πέραν του ότι μου φάνηκε λίγο πιο δυναμικός ο ήχος στην δεύτερη 3άδα. (...)
Μμμμ, ωραίο κομπλιμέντο αυτό! Ποια ομάδα είναι πιο "καθαρή"; Ποια είναι πιο σωστή; Ποια είναι περισσότερο αρεστή;

Reaction score
2.248

το λοιπόν, νταουνλόντιασα κι αποσυμπίεσα το Coyias_A-to-D.rar των όλμοστ ογδοήκοντα μεγαλομπάιτς, κι ήκουσα τας 2 τριάδας των αρχείων, από τα ηχεία του πισίου μου, μέσω ορθώς στημένου φούμπαρ.

(στο σημείο τούτο να καταγγείλω την ανόητη κατασπατάληση χώρου στο δίκτυο των γουαβ φάιλς, καθώς εις φλακ μορφήν θα ήτο σημαντικώς μικρότερα)

μην απαξιώνετε τα ηχεία του πισίου μου διότι είναι τα μπέρινγκερ εμ-ες 16 μόνιτορ σπίκερς τα οποία ιδιαιτέρως εκτιμώ, αλλά και τα οποία είναι ιδανικώς στημένα εμπρός μου δια νίαρφιλντ ακροάσεις...

στο δια ταύτα, να πω τι ήκουσα ή να περιμένω άλλα μέλη πρωτίστως?:116:

ε τρομερέ μου κι υπέροχε τροχονόμε μου, κυρ κόγια μου?:138::137:
Οι Κωνσταντίνοι βάλατε σκοπό να μας τρελάνετε βραδιάτικα :135:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

το λοιπόν, νταουνλόντιασα κι αποσυμπίεσα το Coyias_A-to-D.rar των όλμοστ ογδοήκοντα μεγαλομπάιτς, κι ήκουσα τας 2 τριάδας των αρχείων, από τα ηχεία του πισίου μου, (...)
Πω πω φτύσιμο! Δηλαδής, για να ακούσεις από τις μπαλκονόπορτες, τί πρέπει να ανεβάσω; Τον Κλάους Κίνσκι να απαγγέλλει Μπρεχτ;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

Επίσης, σε κάποιο κομμάτι αναγκάστηκα να βάλω λίγο dithering. Για δείτε αν είναι αντιληπτό...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580

Πω πω φτύσιμο! Δηλαδής, για να ακούσεις από τις μπαλκονόπορτες, τί πρέπει να ανεβάσω; Τον Κλάους Κίνσκι να απαγγέλλει Μπρεχτ;
καλά ρε, περίμενε τότε, θα ακούσω από τις μπαλκονόπορτες,
αλλά τα βασικά μου συμπεράσματα, τα οποία δε πρόκειται να αλλάξουν, είναι τα εξής:

1. το 1ο κομμάτι είναι ίδιο με το 4ο
2. το 2ο κομμάτι είναι ίδιο με το 5ο
3. το 3ο κομμάτι είναι ίδιο με το 6ο

:143::135::143:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88