Α to D η πικαπ σε dac

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579
Απάντηση: Α to D η πικαπ σε dac

κι έχεις καιρό να καθαρίσεις τους δίσκους σου, όλο σκρατς σκρουτς είναι! :143::138::135:

καλά ρε, τι πικάπ έχεις? με συσπασιόν είναι? δεν είναι ντιρεκτ ντράιβ?:138:

Reaction score
1.187

Μμμμ, ωραίο κομπλιμέντο αυτό! Ποια ομάδα είναι πιο "καθαρή"; Ποια είναι πιο σωστή; Ποια είναι περισσότερο αρεστή;
Μεταξύ 1 και 4 θα έλεγα το 4
επίσης μεταξύ 2 και 5 θα έλεγα το 5
μεταξύ 3 και 6 όμως δεν βρίσκω διαφορές.

Dither έχεις βάλει στο 4 και στο 5;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882

Μεταξύ 1 και 4 θα έλεγα το 4
επίσης μεταξύ 2 και 5 θα έλεγα το 5
μεταξύ 3 και 6 όμως δεν βρίσκω διαφορές.
Ωχ αμάν - αμάν! :114:

Dither έχεις βάλει στο 4 και στο 5;
Στο 1.

Reaction score
1.187

Η πλάκα είναι ότι τώρα που κοιτάω τα statistics τους με το Sound Forge το 1 έχει σαφώς μεγαλύτερη δυναμική περιοχή από το 4 κάτι που φαίνεται και με το μάτι κοιτώντας απλώς τις κυματομορφές.

Πάντως διάφορα είδη dither ακούγονται διαφορετικά. Κάποια (κατά την γνώμη μου) κάνουν και κακό, ενώ κάποια άλλα βελτιώνουν τον ήχο.

Reaction score
70
Εγώ δεν άκουσα καμία διαφορά. Ίσως γιατί μου ήταν αδιάφορα τα τραγούδια:142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882

Δηλαδή τι "μύθο" σού γκρέμισα; :138:
Άσε! Πάω για ψάρεμα! :114:

Α! Το dwe guitari ειδικά αφιερωμένο στον exile. Ξέρω ότι του αρέσει. Εγώ μ' αυτήν εδώ την ερμηνεία λιώνω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579

συμπέρασμα: πολύ καλά υλοποιημένος ο λαμπάτος!

(αλλά ο άλλος πιο καλά τα λέει....)

Reaction score
1.187

Για να το πάρει λοιπόν το ποτάμι....

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.317

Λοιπόν (αρχίζω να γράφω μετά το ποστ #71), θα πω τα δικά μου, που μάλον είναι έντονα άσχετα με το θέμα, αλλά εσείς που είσαστε γκουρούδες και βαθυγνώστες ίσως τα εκμεταλλευτείτε για να βγάλετε πολύτιμα συμπεράσματα - (λέω τώρα) το είδος των οποίων, εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή.
Γιατί άσχετα; Διότι η ακρόαση έχει γίνει από PC της πλάκας, μεσω του media player των γουίντοους και ηχείων Primax των 12 Ευρώ (μα φυσικά αυτοενισχυόμενα, καλέ).

Λοιπόν, ο ήχος της παραμόρφωσης απεφάνθη:

Το 1 λίγο καλύτερο του 4.
Το 5 με σαφώς περισσότερο "αέρα" από το 2, αλλά το 2 είναι το πιό φυσικό - εδώ επιμένω άνευ φόβου, κι' ας κάνουν 12 Ευρώ τα Primax.
Ω ναι, με άγριο πειθαναγκασμό της φαντασίας μου, τις εντόπισα τις διαφορές μεταξύ 6 και 3!: ένα τόοοοοσο δα παραπάνω τσιμπηματάκι αέρα και δυναμικών για το 6, εκεί που μπαίνουν οι κιθάρες, εκεί που μπαίνουν τα λάτιν κρουστά και στο φινάλε των κρουστών...(Καλά ντε μη βαράτε, το ξέρω οτι τα αυτιά μου κάνουν κουκου στα πολλαπλάσια του τρία).

Επιστρέφω, αξιότιμοι Κύριοι για να δω τι ποστάρατε μετά το #71, και περιμένω.... τα συμπεράσματά σας για τον ήχο του PC μου!

Reaction score
2.248

Εγώ θα πω αύριο. Αφησα το wav κοντά στο λαμπατέρ να πάρει μία ζεστασιά από λάμπα όλο το βράδυ

Καληνύχτα σας :102:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882

συμπέρασμα: πολύ καλά υλοποιημένος ο λαμπάτος!

(αλλά ο άλλος πιο καλά τα λέει....)
Πού τα είδες τα λαμπάτα; Στις χροιές; Σε ποια κομμάτια;

Reaction score
2.248

Λοιπόν τα κατέβασα από το rapidshare μετά από 1 ώρα αφού η HOL με έχει τρελάνει με τα disconnections. :620:
Εκαψα ένα CD-R (χαλάλι δεν βαριέσαι), ξεσκόνισα το CDP (πάλι βρήκα ξεχασμένο τον Πλούταρχο μέσα) και μετά από ένα short καυγαδάκι με τη συμβία μου να μην ξεχνά τα CD μέσα στο player το έβαλα να παίξει.

Αλλά ήχος τίποτα :412: ...... Με μια πρόχειρη ματιά είδα ότι η είσοδος του προ είχε καπαρωθεί από τον A/V ραδιοενισχυτή που είναι συνδεδεμένο το PS3 του υιού και εκτελεί χρέει DVD/BRD και ένα δεύτερο short καυγαδάκι άρχισε να μην μου μπλέκει τα καλώδια του home cinema με αυτά του hi-fi και εάν θέλει να ακούει love-radio να ακούει από τα ηχεία του home cinema αντί για τα ML.

Με τα νεύρα τσίτα κάθησα να κάνω ακρόαση το αναλογοψηφιακοαναλογό περιεχόμενο :142:

Τα αποτελέσματα εδώ
1. Τα βινύλια του Κώστα θέλουν πλύσιμο. Ενα καλό κε Κώστα (ε να προτίνουμε και εμείς κατιτίς στον ημίθεο) είναι αυτό

2. η ψηφιοποίηση που έκανε είναι μίλια ανώτερη από πολλά ψηφιακά remastering σκουπιδαριά και αυτό το λέω με θλίψη για όλους αυτούς που μας τα πασάρουνε

Καλή σας μέρα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882

Αμ δε φταίει η βρωμιά. Τα μεγάλα πλοπς είναι από τη χρήση (και το στατικό ηλεκτρισμό, δευτερευόντως)...

Reaction score
1.187

1. Τα βινύλια του Κώστα θέλουν πλύσιμο. Ενα καλό κε Κώστα (ε να προτίνουμε και εμείς κατιτίς στον ημίθεο) είναι αυτό
Τα βινύλια φθείρονται, αυτό είναι και το μεγάλο τους ελάττωμα. Πάντως έχω ακούσει και χειρότερα. Αυτά μια χαρά ήταν.

2. η ψηφιοποίηση που έκανε είναι μίλια ανώτερη από πολλά ψηφιακά remastering σκουπιδαριά και αυτό το λέω με θλίψη για όλους αυτούς που μας τα πασάρουνε
Καλή σας μέρα
Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Άριστη ψηφιοποίηση.
Το έχω πει κι εγώ κατά καιρούς σε διάφορα threads. Όταν βλέπετε remaster στα CDs ΜΑΚΡΙΑ! Αν βρείτε π.χ. την κόπια του 1985 αγοράστε την. Αν βρείτε το remaster του 2000+ ΜΑΚΡΙΑ! Καλύτερα να το κατεβάσετε αν το θέλετε σώνει και καλά, μπορεί να είναι χάλια αλλά τουλάχιστον δεν θα κλαίτε τα λεφτά σας...

Reaction score
2.248

Τα βινύλια φθείρονται, αυτό είναι και το μεγάλο τους ελάττωμα. Πάντως έχω ακούσει και χειρότερα. Αυτά μια χαρά ήταν.

Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Άριστη ψηφιοποίηση.
Το έχω πει κι εγώ κατά καιρούς σε διάφορα threads. Όταν βλέπετε remaster στα CDs ΜΑΚΡΙΑ! Αν βρείτε π.χ. την κόπια του 1985 αγοράστε την. Αν βρείτε το remaster του 2000+ ΜΑΚΡΙΑ! Καλύτερα να το κατεβάσετε αν το θέλετε σώνει και καλά, μπορεί να είναι χάλια αλλά τουλάχιστον δεν θα κλαίτε τα λεφτά σας...
Πιά κόπια του 1985? :133: Δεν έχει μείνει ούτε ασημένια φλούδα επάνω. Τα άλλα remasters όπως πολύ σωστά λες δεν έχω ιδέα σε ποιούς απευθύνονται.... σε ηλίθιους καταναλωτές?
Ασε που ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ με αυτά τα τα copied protections που έχουν ενσωματώσει και όλες τις άλλες μπούρδες.

Θυμάμαι το OPEN DOOR από EVANESCENCE (το τελευταίο CD που αγόρασα πριν χρόνια) δεν α κ ο υ γ ό τ α ν. Μόνο στο φορητό CDP με ακουστικά και αυτά σε χαμηλή ένταση :143:

Reaction score
1.187

Πιά κόπια του 1985? :133: Δεν έχει μείνει ούτε ασημένια φλούδα επάνω.
Οχι σ' αυτό δεν έχεις δίκιο. Εχω αρκετά CDs αγορασμένα την 10ετία του '80 (πανάκριβα τότε) και παίζουν και σήμερα μια χαρά! Δεν έχουν πάθει τίποτα.

Τα άλλα remasters όπως πολύ σωστά λες δεν έχω ιδέα σε ποιούς απευθύνονται.... σε ηλίθιους καταναλωτές?
Απευθύνονται σε κόσμο που δεν γνωρίζει. Βλέπουν επάνω Remaster και υποθέτουν πως αφού σήμερα έχει προχωρήσει τόσο πολύ η τεχνολογία, άρα με την επεξεργασία που έχουν υποστεί θα είναι καλύτερα από τα πρωτότυπα....

Ασε που ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ με αυτά τα τα copied protections που έχουν ενσωματώσει και όλες τις άλλες μπούρδες.
Δεν ακούγονται κυρίως λόγω του clipαρίσματος όλων των κορυφών, του αυξημένου RMS level και της συμπίεσης που έχουν υποστεί προκειμένου να μπορέσει να ανέβει το RMS level στον Θεό.

Θυμάμαι το OPEN DOOR από EVANESCENCE (το τελευταίο CD που αγόρασα πριν χρόνια) δεν α κ ο υ γ ό τ α ν. Μόνο στο φορητό CDP με ακουστικά και αυτά σε χαμηλή ένταση :143:
Ναι, αυτό το είχα αγοράσει κι εγώ και δεν ακουγόταν με τίποτα. Όπως και πολλά άλλα: Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen κλπ. Αυτός ήταν και ο λόγος που σταμάτησα να αγοράζω πλέον CDs. Προτιμώ να τα κατεβάζω όλα για να μην κλαίω τα λεφτά μου. Και αν κάποιο μου αρέσει το "παλεύω" και το διορθώνω όσο μπορώ με το Cool Edit Pro και το Sound Forge πριν να το γράψω τελικά σε CD.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88