gkontoletas
trouble in my brain
- Reaction score
- 2.192
9. Μήπως να αναθεωρήσω για τον i5? Διαβάζω παντού πως ακόμη όλες οι εφαρμογές καλύπτονται από έναν διπύρηνο. Εκτός των games, αν είναι να καίει τσάμπα ένας i5 χωρίς να υπάρχει όφελος ούτε στην ταχύτητα ανοίγματος ιστοσελίδων, ούτε στη διατήρηση 15 καρτελών, ούτε στην αναπαραγωγή video,
να βάλω έναν Pentium G3420 (ούτε καν i3 όπως το βλέπω) ;
Γιατί και με τον Α6-3400Μ που έχω στο laptop, τα κυκλάκια της αναμονής δεν τα έχω γλυτώσει, και βλέπω και τους 4 πυρήνες να καααάθονται. (και από τα 6GB της μνήμης σπάνια χρησιμοποιούνται τα 3,5).Ούτε ο i5 που έχω σε άλλο laptop δεν ανοίγει αστραπιαία τα Office... και είναι και σχετικά καθαρή ακόμη η εγκατάσταση των Windows 7.
Για χρήση office και internet καλύπτεσαι απόλυτα με έναν i3, δεν είναι πολύ καλός σε αναπαραγωγή Blu-Ray και mkv, γι αυτή τη δουλειά και για παιχνίδια θες ξεχωριστή κάρτα γραφικών.ok τότε! Ευχαριστώ!
στο θέμα της χρησιμότητας ή μή των i5, i3 και G3420 ;
έλεγα σε αντικατάσταση ενός core2duo Ε6300 (s775) να στήσω ένα απλά πιο σύγχρονο με i3 & H81
ή ένα βαρβάτο (νόμιζα) με i5K & Z87 O.C κλπ
An o ι5 είναι χρήσιμος μόνο για παιχνίδια,
τότε να φτιάξω το απλοϊκό με ι3 (αφού δε θα υστερεί από τον ι5 στις εφαρμογές γραφείου-ιντερνετ-video)
και
με την ησυχία μου να φτιάξω ένα άλλο με ι5 και z87 με προδιαγραφές για O.C. & games.
Είναι όμως έτσι ή θα απογοητευτώ με τις (αργές) ανταποκρίσεις ενός ι3? (πάντα με ssd αφού είναι must πλέον).
Η απόκριση ενός Η/Υ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από τον επεξεργαστή, η ποσότητα μνήμης και κυρίως η ταχύτητα των αποθηκευτικών μέσων καθορίζουν σε ποσοστό 90%+ τον χρόνο απόκρισης.