Βοήθεια-Συμβουλές για επιλογή ήχου για μικρό σαλόνι 16 τ.μ.

TGD

Μηνύματα
4.565
Reaction score
4.357
Δεν ξερω εαν τα sonos θα μπορουν να παιξουν σε 10 χρόνια ή εαν το tidal δεν θα εχει κλείσει ή εαν το iphone που θα κυκλοφορει τότε θα μπορεί να στρώσει αυτά τα ηχεία, σίγουρα ομως ακομα και το πιο φτηνο και χαζό πικαπ θα μπορεί να παιξει αυτα τα βινύλια
Βλέπω ότι την απαξίωση του software να έρχεται πια πριν την απαξίωση του hardware...
Πίσω στη δεκαετία του '80 μπόρεσα να βρω ανταλλακτικά και να "παίξω" ταινία σε workstation HP του 1972 για να βρω κάποια δεδομένα. Επίσης πέρασα στοιχεία από διάτρητες κάρτες και μαγνητική ταινία mainframe σε floppy για τον πρώτο Mac. Η διπλωματική μου είναι σε δισκέτες 8" από Cromemco. Το μόνο που έχει απομείνει είναι η έντυπη εκτύπωση, ούτε data ούτε προγράμματα. Το διδακτορικό είναι σε ταινίες DC120. Έχω κρατήσει ένα τέτοιο drive, αλλά πλέον δεν έχω υπολογιστή που να μπορεί να συνδεθεί. Στην πράξη, μόνο με το έντυπο έμεινα. Τα αρχεία υπάρχουν, αλλά ήταν γραμμένα στο Ami Pro, οπότε δεν ανήγουν πουθενά. Ακόμα μου λείπει η ικανότητά του στην στοιχειοθεσία...
Τώρα που όλα είναι στο ίντερνετ το hardware δεν έχει ιδιαίτερη αξία, το αλλάζει και τα data είναι "κάπου εκεί". Αλλά οι εταιρίες χάνονται, τρώγοντας τα data σου. Πχ, έχω σώσει μερικές εκατοντάδες σελίδες από το Panoramio με πληροφορίες για τα ξωκλήσια των Μεσογείων. Τσιγκουνεύτηκα τον χώρο και δεν έσωσα και τις φωτογραφίες. Το υλικό αυτό δεν υπάρχει πουθενά τώρα πια.
Σε κάθε αναβάθμιση βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αποφασίσουμε τι θα μεταφέρουμε και τι θα αφήσουμε στη λήθη. Όπως κάνουμε σε κάθε μετακόμιση. Αλλά οι ψηφιακές μετακομίσεις αρχίζουν να γινονται επικίνδυνα συχνές.
 

Μηνύματα
5.593
Reaction score
4.107
2023 δεν έχουμε;
Από το 2013 έχω αγορασμένο hires κομμάτι αποθηκευμένο στον λογαριασμό μου στo Qobuz. Όποτε θέλω το στριμάρω ή το κατεβάζω ξανά και ξανά. Μια χαρά παίζει και θα παίζει.

Και να κλείσει κάποτε το Qobuz, απλά θα μεταφέρω τις playlists μου στην υπηρεσία streaming που θα υπάρχει τότε.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
167.585
Μηνύματα
2.736.601
Members
37.234
Νεότερο μέλος
loud_drammer
Top