Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Θα το δεις στο σπίτι μου και single ended και balanced όταν με το καλό έρθουν τα ενισχυτικά και κάνουμε το πάρτυ. Εχει μεγάλη διαφορά μια φορά Κώστα.

Reaction score
1.685

Με μεγαλη μου χαρα θα το δω Γιωργο, και πραγματι ειμαι βεβαιος οτι εχει διαφορα στον ηχο με αυτο το κολπακι..

Αλλο ομως αυτο και αλλο το οτι ειναι balance...σηκωνει μεγαλη κουβεντα...

Reaction score
2.248

Δεν είναι κολπάκι του κατασκευαστού. Είναι dual mono balanced.
To κάθε κανάλι στην είσοδο υλοποιήται από μια πλακέτα (πάνω-κάτω στο σασί) με δική της τροφοδοσία (από διπλό τροφοδοτικό) σε δύο ενισχυτικά στάδια και ένα διαφορικό ενισχυτή ανά κανάλι. (τρία σύνολο)

Οι πλακέτες είναι δύο μέσα στο σασί και όχι μία δηλαδή. Γιαυτό το είδες λάθος και έχεις δίκιο.

Reaction score
1.788

Γιωργο ο Κωστας εχει δικιο , ειναι ψευτομπαλανς. σιγουρα κανει διαφορα στον ηχο αλλα καθαρο μπαλανς δεν ειναι. αν μπορεσω θα ανεβασω ενα καθαρο μπαλανσ οπως το εννοει ο κωστας [το κανονικο δηλαδη]

Reaction score
2.248

Τάαααακη μάναμ έχεις project για LCR phono stage με λάμπες !!!!!!

Reaction score
1.788

εχω μπολικα τετοια!!!!! κοιτα ποσο απλα τροφοδοτικα εχουν οι παλιοι μαγκες!!!! αυτο εχει καργα αναδραση!!! και με χαλαει!

Reaction score
2.248

Για LCR θα ήθελα να άκουγα από συνφορουμίστες δύο-τρία πράγματα. Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια υλοποίηση παρά μόνο ότι έχω διαβάσει. Είχε ένα θέμα με τον θόρυβο και ένα με την ενίσχυση που μάλλον έχει λυθεί από ότι λες.

Ισως ο PeterMeni και ο Τάκης σαν ντιούδες γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Εστω και σαν project όμως είναι πανάκριβο (τουλάχιστον ακόμα)

Peter & Τάκη τι λέτε;
Πες κάτι εδώ για αυτή την υλοποίηση :201:

Reaction score
1.788

λοιπον το πρωτο σταδιο εχει την γνωστη πεντοδο ef 86 . δεν την συνδεει σαν τριοδο που ειναι πολυ συνηθες αλλα θελει να παρει ολο το κερδος!! η riaa εφαρμοζεται στο τελος μεσο των δυο τσοκ και ολικης σκληρης αναδρασης!!!! γι αυτο θελει και ολο το κερδος!!!! τωρα πως ακουγεται...........δεν μπορω να το γνωριζω!! κατι τετοια με τρομαζουν!!!

Reaction score
1.788

τα choke εχουν και την μεριδα του λεοντος σε θεματα χρονου [φασεις]

Reaction score
1.685

Εδω εχουμε το clearaudio για το οποιο γινεται ο λογος.
Κατω απο τις ψυκτρες ανα καναλι υπαρχουν δυο ακομα τσιπακια που ψυχονται απο αυτην καθως και τα δυο συμπηρωματικα Mosfet της εξοδου.
Φαινεται καθαρα η balance εισοδος και εξοδος.
Το gain οριζεται με τα ρελεδακια για να μην υπαρχει καμια απωλια απο εχτρα συρματα.
Το pot προεραιτικα ρυθμιζει την εξοδο του phono αλλα και της διαταξης των ακουστικων.
Το τροφοδοτικο βρισκεται σε αλλο κουτι ιδιων διαστασεων και περιλαμβανει απο την μαμα 200 watt τοροιδη Μ/Σ, 20.000μF, και σταθεροποιηση με διακριτα Mosfet. Το custom τροφοδοτικο μου εχει 500 watt Μ/Σ , 168.000 μF και βελτιωμενη σταθεροποιηση παλι με διακριτα Mosfet, σε διαφορετικο κουτι απο το μαμα...

Η τιμη του ειναι η ιδια με του RCM...

Reaction score
2.248

Προβλέπω καλή κόντρα Κώστα :105:

Reaction score
460

Oι transrotor οι κεφαλες τι λενε?
Τις γνωριζει κανεις?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.634

το ΔΝΤ το γνωρίζει κανείς?

Reaction score
460

Ο Δ. Σταματακος ανεβασε ενα τεστ του avid pulsare phono,τι γνωμη εχετε για το κατασκευαστικο παντα κομματι του?Σαν ασχετος που ειμαι απο ηλεκτρονικες γνωσεις ρωταω.Το εχει στο σαιτ του με τα εντερα εξω.

Reaction score
2.248

Από πότε κατασκευάζει κεφαλές η transrotor; :121:
Μήπως σου είπαν transfiguration Αντώνη;

Reaction score
2.248

Αντώνη καταλαβαίνω τους προβληματισμούς σου και για τα πλατώ και τις κεφαλές και τα stages και για το ότι θες να κάνεις την καλύτερη αγορά με τα χρήματα που έχεις σκοπό να διαθέσεις :102:

Χωρίς να θέλω να σε απογοϊτέυσω θα πω δύο-τρία πραγματάκια:
- Οτι και να διαλέξεις να ξέρεις ότι υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο, φτηνότερο ή ακριβότερο που θα ταιρίαζει στο συστημά σου και εάν δεν υπάρχει σήμερα να είσαι βέβαιος ότι θα υπάρξει αύριο.

- Το οτι κάποιος αγοράζει το κορυφαίο πλατώ, κεφαλή, βραχίονα, stage ΔΕΝ συνεπάγεται ότι θα έχει συγχρόνως και το κορυφαίο αναλογικό σύστημα. Οι παράγοντες που κάνουν ένα αναλογικό αρκετά καλό δεν έχουν καμία σχέση με τη τιμή των επιμέρους.

- Το παρεξηγημένο matching σε ένα αναλογικό σύστημα ακόμα και σε ακραία πράγματα (πχ η ιδιοσυχνότητα των μηχανικών μερών ή των συνελεύσεων) είναι ικανό να υποβιβάσει ένα πολύ καλό αναλογικό σε απλός καλό χωρίς καν να το καταλάβουμε.

- Το γυαλισμένο αλουμίνιο ακούγεται το ίδιο με το αγυάλιστο

- Ο Σταματάκος που έχει ακόμα το LP12 με τον Ittok και την karma σαν αναφοράς θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε άλλο πλατώ σαν αναφοράς (και έχουν περάσει πολλά από τα χέρια του)

Αυτά

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.634

GeoVaz, είσαι άψογος! :126:

(πρόσεξε μόνο, γιατί αρχίζεις να θυμίζεις λίγο κόγια στα γραπτά σου :138::137:)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili