Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

......................να μας μιλήσει λιγάκι για την ψηφιακιά ρία?
Aει χασου................μυρμηγκακι !

Reaction score
460

Kανονιζουμε λοιπον την κοντρα σπιτι μου.Ειμαι ηδη σε συνενοηση με τα παιδια μενει μονο να ορισουμε την ημερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.823

o vet βλέπει αλλά δε τολμάει να μιλήσει...

Reaction score
2.248

Εάν μιλήσεις........ να σου ξερυθμιστεί το linn :142:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Εάν μιλήσεις........ να σου ξερυθμιστεί το linn :142:
ποτε ναρθω? εχω κανει κατι ρυθμισεις... ουτε που θα μου το ακουμπισεις...
:143:

D

deleted user 10898

Guest

Μιλα βρεεεε...
το 2010 υπηρξε παργματικη εξελιξη στα phono.
ηταν σε δυο μετωπα, και τα δυο αφορουν στην εφαρμογη της περιφημης RIAA.
το πρωτο ηταν η εφαρμογη για πρωτη φορα με τοσο μεγαλη επιτυχια μιας παλιας ιδεας. LCR με μετασχηματιστες.
το αποτελεσμα ειναι τοσο "αληθινο" που .... οποιος εχει την ορεξη να πεταχτει μεχρι την παιανια να το ακουσει. οποιος βαριεται να το διαβασει στα class A+ του stereophile.
δυστυχως, το κοστος ξεφευγει απο τα δεδομενα μας (οοοσο χαμηλοτερες να ειναι οι "Ελληνικες" τιμες...)
ευτυχως υπαρχει και ο kostasEar. και ο Chrishat.
o συνδυασμος τους προκαλει την τελειωτερη υλοποιηση της riaa, αυτης στο ψηφιακο domain. η αναγκη ψηφιοποιησης, μετα τις πρωτες 60 μερες ακροασεων, δειχνει οτι αποτελει οχι μειoνεκτημα αλλα ισσως και πλεονεκτημα για τους κατοχους καλων dac. phono του χιλιαρικου παυουν να υφιστανται... απο εκει και πανω... ε καντε και κατι μονοι σας...

Reaction score
2.215

το πρωτο ηταν η εφαρμογη για πρωτη φορα με τοσο μεγαλη επιτυχια μιας παλιας ιδεας. LCR με μετασχηματιστες.
το αποτελεσμα ειναι τοσο "αληθινο" που .... οποιος εχει την ορεξη να πεταχτει μεχρι την παιανια να το ακουσει. οποιος βαριεται να το διαβασει στα class A+ του stereophile.
δυστυχως, το κοστος ξεφευγει απο τα δεδομενα μας (οοοσο χαμηλοτερες να ειναι οι "Ελληνικες" τιμες...)
o συνδυασμος τους προκαλει την τελειωτερη υλοποιηση της riaa, αυτης στο ψηφιακο domain. η αναγκη ψηφιοποιησης, μετα τις πρωτες 60 μερες ακροασεων, δειχνει οτι αποτελει οχι μειoνεκτημα αλλα ισσως και πλεονεκτημα για τους κατοχους καλων dac. phono του χιλιαρικου παυουν να υφιστανται... απο εκει και πανω... ε καντε και κατι μονοι σας...
Μια παρουσίαση όμως δε μας έχεις κάνει...

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Μαρτυς μου ο Θεος δεν καταλαβα τιποτα,γ@μωτο.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Πάντως εγώ, θα επέλεγα ψηφιακή RIAA...

Κεφαλή --> Ποιοτικός προενισχυτής μικροφώνου --> A/D (αναλογικοψηφιακή μετατροπή) --> Εφαρμογή αποέμφασης RIAA στο ψηφιακό επίπεδο --> D/A (ψηφιακοαναλογική μετατροπή)

εχεις μεινει λιγο πισω κ θεμη. πλεον πρωτα ενισχυουμε με ενισχυτες (μικροφωνων κυριως) αριστης ποιοτητας, μετα ψηφιοποιουμε με αριστους adc και μετα ισοσταθμιζουμε με ψηφιακες riaa. δεν γραφουμε εξοδο φονο σε adc.....

Μπας και κάνεις δεύτερο λογικό λάθος?
Αυτά που λες τα γνωρίζω για μία ιδανική ψηφιοποίηση.
Εμείς όμως εδώ μιλάμε για σύγκριση του ψηφιοποιημένου σήματος από το συγκεκριμμένο πικάπ/φωνο με το συγκεκριμμένο πικάπ/φωνο.
Αυτό που λές είναι σαν να ψηφιοποιούμε από ένα αναλογικό των 30.000 και για την σύγκριση με το ψηφιακό βάζουμε τον συγκεκριμμένο δίσκο σε αναλογικό του χιλιάρικου.
Έγινα κατανοητός αγαπητέ ή είμαι ακόμη πίσω?:116:

Τα παραπάνω, στο πιο extreme τους...

Metric Halo ULN 8

Αν και το να χρησιμοποιήσεις Metric Halo ULN 8 για να ακούσεις πικάπ, αποτελεί, στην περίπτωση που δε γίνεις φλαμπέ, άμεση απόδειξη για τη μη ύπαρξη θεού...:116:

Τη δουλειά σου μπορείς να την κάνεις μια χαρά, και με πολύ λιγότερα χρήματα.

Απλά, αν ακολουθήσεις τον ψηφιακό δρόμο (όχι με ULN 8 φυσικά), θα σου μείνει ως κέρδος και η ύπαρξη ενός πολύ καλού DAC.

Καλή τύχη στις επιλογές σου.:107:
(Άκου τους Κωστήδες...)

Reaction score
29.525

Ρε συ αλεξ λεβέντη μου δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πρέπει να μεδολαβήσει μια ad και da, μετατροπή σε ενα αναλογικό σήμα χαμηλής στάθμης μάλιστα για να εφαρμοστεί η αποέμφαση.Τις απώλειες αυτών των μετατοτροπών δεν τις σταθμίζουμε καθόλου?
Εδω , τόσα χρόνια κοιτάμε να τις έχουμε οσο γίνεται λιγότερες ακόμα και στα αμιγώς ψηφιακά σήματα. Γιατί να κάνουμε κάτι τέτοιο σε αναλογικό?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

1. Το σήμα έχει περάσει από προενισχυτή μικροφώνου.
2. Με καλής ποιότητας μετατροπείς A/D και D/A, σε σχέση με τις εγγενείς παραμορφώσεις του βινυλίου, η διαδοχική μετατροπή A/D και D/A είναι συγκριτικά "διαφανής".

Και, το σημαντικότερο:

3. Για να σας "τη σπάσω"...:143::135:

Από την άλλη, από τη στιγμή που η ακρόαση δίσκων βινυλίου είναι βασικά υπόθεση ιεροτελεστίας και γούστου, βρίσκω πολύ λογική και την παρακάτω προσέγγιση:

Αμα είναι να φιάξεις κουλουράκια , διαίτης , αστο καλύτερα , γιατί μόνο κουλουράκια δεν θα είναι.Το βινύλιο το ακούς όπως είναι , και αν γουστάρεις , πετάς και μια καλή κεφαλή mc , αντε και ενα phono stage , αν δεν εχεις ,και το απολαμβάνεις ως εχει .
Αμα το ψηφιοποιήσεις χάνεις την συνταγή.

Από αυτό το thread:
Α to D η πικαπ σε dac

Αντώνη, αν δε βαριέσαι, ρίξ' του μια ματιά...

Καλημέρες.:107:

Reaction score
2.248

@Vet
Νικόλαε!!!! Μένει μόνο να επιβεβαιώσουμε την υπογραφή σου :105:
"Βρε άνθρωπε, τι να διαβάσω για LCR. Δεν άκουσες με τα αυτάκια σου?"

H ψηφιακή αποέμφαση μάλλον απευθύνεται στους "open minded" φίλους του βινυλίου (προσωπικά θα παραμείνω στόκος :138:). Για φαντάσου.... πρίν μερικά νήματα :)105:) λέγαμε για βινύλια γραμμένα από 24/96 και CD και την κοροϊδία στους καταναλωτές.....

Reaction score
29.525

Και, το σημαντικότερο:

3. Για να σας "τη σπάσω"...

Θα σου σπάσω το κεφάλι.
Ακόμα καλύτερα θα σε παω μια γρήγορη βόλτα δικάβαλο με νίτρα.

D

deleted user 10898

Guest

@Vet

H ψηφιακή αποέμφαση μάλλον απευθύνεται στους "open minded" φίλους του βινυλίου (προσωπικά θα παραμείνω στόκος :138:). Για φαντάσου.... πρίν μερικά νήματα :)105:) λέγαμε για βινύλια γραμμένα από 24/96 και CD και την κοροϊδία στους καταναλωτές.....
Γεώργιε!!!
το καλυτερο phono που εχω ακουσει βασιζεται σε lcr με μετασχηματιστες.
τωρα... οταν ο Fremer ο παλιογερος (που παρεπιπτόντως και αυτος θεωρει οτι το παραπανω Phono ειναι το καλυτερο και το αγορασε) ακουει και ικανοποιηται ψηφιοποιοωντας τα βινυλια του και γραφει ολοκληρα αρθρα για αυτο, δεν νομιζω να υπαρχει ποιο "στοκος'" απο αυτον...
δεν μπορω να ειμαι σιγουρος ακομα για το ποσο καλος ειναι ο συνδυασμος μου γιατι παιζω με "δανικα" πικαπ και οικονομικα phono (μεχρι που καποιος φιλος να αξιωθει να ρυθμισει το δικο μου... χιχι)

D

deleted user 10898

Guest

@Vet
τωρα που πηγε για "μπανιο" ο ακατανομαστος πρεπει να την αλλαξω...

Reaction score
2.248

Για LCR θα ήθελα να άκουγα από συνφορουμίστες δύο-τρία πράγματα. Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια υλοποίηση παρά μόνο ότι έχω διαβάσει. Είχε ένα θέμα με τον θόρυβο και ένα με την ενίσχυση που μάλλον έχει λυθεί από ότι λες.

Ισως ο PeterMeni και ο Τάκης σαν ντιούδες γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Εστω και σαν project όμως είναι πανάκριβο (τουλάχιστον ακόμα)

Peter & Τάκη τι λέτε;

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads