Βραδινό γεύμα

Reaction score
17.817
Re: Απάντηση: Βραδινό γεύμα

Ααααα ρε Σπυρο τι μου κανεις βραδιατικα.....ποσο καιρο εχω να το φαω αυτο το φαι!!!!
Εγω παντως πριν λιγο γυρισα απο την δουλεια και χτυπησα ενα χοιρινο με σελινο,μελιτζανες τουρσι χειροποιητες της μανας,ελιτσες καλαμων,και δυο μπυρονια!!!
Και τωρα εχω μια υπογλυκεμια.....παω στο ψυγειο που με περιμενει ενα ραβανι!!!

Εγω σ αυτο το θεμα ...δεν ξαναμπαινω το βραδυ!!!!:142:

Reaction score
31
Απάντηση: Βραδινό γεύμα

Λοιπόν σήμερα το μενού είχε γαριδομακαρονάδα. Θα σας έβαζα φωτογραφία, αλλά την έφαγα (την μακαρονάδα, όχι την φωτογραφία)...

Συνταγή:

1. Κόβουμε τα μουστάκια από τις γαρίδες τις πλένουμε και βγάζουμε το εντεράκι.
2. Βάζουμε χυμό ντομάτας, κον-κασέ, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά περίπου. Μόλις αρχίσουν να βράζει το μείγμα προσθέτουμε τις γαρίδες. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε ρίγανη και μυζήθρα ξερή τριμμένη.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσουμε τα ανακατεύουμε καλά με την σάλτσα από τις γαρίδες
μπορεις να βρασεις και τις γαριδες και μετα μες το νερο που εβρασες της γαριδες να βρασεις τα μακαρονια μετα να τριψεις ντοματα λιγο κρεμυδι να φτιαξεις την σαλτσουλα σου και αφου βρασει η σαλτσα να την ρηξεις μεσα στα μακαρονια μαζι με τις γαριδες να παρουν μια μικρη βραση και εισαι κομπλε εγω ετσι την κανω

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

μπορεις να βρασεις και τις γαριδες και μετα μες το νερο που εβρασες της γαριδες να βρασεις τα μακαρονια μετα να τριψεις ντοματα λιγο κρεμυδι να φτιαξεις την σαλτσουλα σου και αφου βρασει η σαλτσα να την ρηξεις μεσα στα μακαρονια μαζι με τις γαριδες να παρουν μια μικρη βραση και εισαι κομπλε εγω ετσι την κανω

το ξέρω αλλά βιαζόμουν, οπότε απλοποίησα τις διαδικασίες...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.444
Re: Απάντηση: Βραδινό γεύμα

Λοιπόν σήμερα το μενού είχε γαριδομακαρονάδα. Θα σας έβαζα φωτογραφία, αλλά την έφαγα (την μακαρονάδα, όχι την φωτογραφία)...

Συνταγή:

1. Κόβουμε τα μουστάκια από τις γαρίδες τις πλένουμε και βγάζουμε το εντεράκι.
2. Βάζουμε χυμό ντομάτας, κον-κασέ, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά περίπου. Μόλις αρχίσουν να βράζει το μείγμα προσθέτουμε τις γαρίδες. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε ρίγανη και μυζήθρα ξερή τριμμένη.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσουμε τα ανακατεύουμε καλά με την σάλτσα από τις γαρίδες
Για ποιό χάι εντ αποτέλεσμα σωτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο(ξέχασες το ψιλικομμένο κρεμμύδι Σπύρο) με 1 φύλλο δάφνης και σβύνουμε με ασπρο κρασί.Αφήνουμε 2 λεπτά απ την κάθε πλευρά τις βγάζουμε και κάνουμε την λοιπή διαδικασία.

Τip:Για κόκκινες σάλτσες σε μακαρόνάδες ένα μεγάλο τηγάνι δίνει καλύτερα αποτελέσματα.

Reaction score
31

τι να κανω που ειμαι σε διαιτα και δεν μπορω να την φτιαξω.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

θα ανοιξω thread "Πρωινο ξυπνημα μετα το βραδυνο γευμα":142:
Για να δω ποσο...μαγκες :406:ειμαστε ολοι το πρωι..
Το thread δεν αφορα σιγουρα τον φιλο Μιχαλη που πεταει εκεινα τα σνιτσελ στην "υψικαμινο" και τα εξαφανιζει.
Αφορα ομως εμας τους κοινους θνητους

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τι να κανω που ειμαι σε διαιτα και δεν μπορω να την φτιαξω.
"Γιατρε μου, δεν μπορω να καταλαβω γιατι παχαινω...:118:"
"Μια φορα τη μερα τρωω.... 14:00 με 20:00!":135:

Reaction score
5.945

θα ανοιξω thread "Πρωινο ξυπνημα μετα το βραδυνο γευμα"
Για να δω ποσο...μαγκες ειμαστε ολοι το πρωι..
Το thread δεν αφορα σιγουρα τον φιλο Μιχαλη που πεταει εκεινα τα σνιτσελ στην "υψικαμινο" και τα εξαφανιζει.
Αφορα ομως εμας τους κοινους θνητους
Παντελη,το κολπο ειναι αφου φας οτι φας,μετα γλυφεις και ενα simeco και πας για υπνο!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.444
Μακαρονάδα με λουκάνικα Φρανκφούρτης ή cocktail.

1ψιλοκομμένο κρεμύδι
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 τριμένο καρότο
Δαφνη,μπαχάρι,γαρύφαλλο,καννέλα(ολοκληρα όχι σκόνη)
1 πακετάκι λουκάνικα.
1 πασσάτα ή ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες χωρίς την καρδιά τους
Αλάτι,πιπέρι,ελάχιστο σκόρδο

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά και το καρότο μαζί με την δάφνη και τα μπαχαρικά.Προσθέτουμε την ντομάτα(ή την πασσάτα) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαράζουμε τα λουκάνικα απ την μία πλευρά και τα βάζουμε στην σάλτσα.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε 20-30' η σάλτσα είναι έτοιμη.
Σερβίρετε με μακαρόνια την αρεσκείας σας.
Αν δεν θέλετε λουκάνικα βάλτε μανιτάρια,απλώς τα μανιτάρια θέλουν σωτάρισμα μαζί με το κρεμμύδι.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

"Γιατρε μου, δεν μπορω να καταλαβω γιατι παχαινω...:118:"
"Μια φορα τη μερα τρωω.... 14:00 με 20:00!":135:
Υπαρχει και καλυτερο:

"Αααα, εγω δεν κανω μια, κανω δυο διαιτες... Με τη μια δεν χορταινω με τιποτα!" :135:

Reaction score
1.847

Ρε άει να χαθείτε όλοι βραδιάτικο .... :119:
Για ποιό χάι εντ αποτέλεσμα σωτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο(ξέχασες το ψιλικομμένο κρεμμύδι Σπύρο) με 1 φύλλο δάφνης και σβύνουμε με ασπρο κρασί.Αφήνουμε 2 λεπτά απ την κάθε πλευρά τις βγάζουμε και κάνουμε την λοιπή διαδικασία.

Τip:Για κόκκινες σάλτσες σε μακαρόνάδες ένα μεγάλο τηγάνι δίνει καλύτερα αποτελέσματα.
Έτοιμο σε βρίσκω ... έχω ένα καλό κορίτσι ασούμε ... :410:
Παντελη,το κολπο ειναι αφου φας οτι φας,μετα γλυφεις και ενα simeco και πας για υπνο!!!
Άλλη είναι η φυσική λύση, το έχει τονίσει ο Πρόεδρος ΕΒΒΕ:
- Ποτέ δεν κάθεσαι να φας νηστικός!
:138:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βραδινό γεύμα

Τα θαλασσινά δεν πάει η καρδούλα μου να τα μαγειρέψω με κρεμμύδι και σκόρδο και δάφνη. Μια χαρά είναι και από μόνα τους.

Το σβήσιμο με κρασί καλό είναι να γίνεται με το ίδιο κρασί με το οποίο θα συνοδεύσεις το γεύμα σου.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.996

Βλέπω έχουμε κι άλλα ταλέντα της μαγειρικής και της γαστρονομίας.
Δεν κατάλαβα όμως κάτι.
Που είναι το περίεργο να φάει κανείς για βράδυ σνίτσελ και συκώτι.
Αμφότερα είναι ελαφριά και δεν δημιουργούν παρενέργειες.
Δεν φάγαμε δα και κανένα ιμάμ μπαϊλντί, ούτε στιφάδο.
Πάντως το συκώτι είναι το πιο νόστιμο.
Και είναι απλό.
Το βουτάς στο αυγό, μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζεις αλλά με ελαιόλαδο.
Όχι σπορέλαιο, σογιέλαια, καλαμποκέλαια και άλλα έλαια.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.444
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βραδινό γεύμα

Τα θαλασσινά δεν πάει η καρδούλα μου να τα μαγειρέψω με κρεμμύδι και σκόρδο και δάφνη. Μια χαρά είναι και από μόνα τους.

Το σβήσιμο με κρασί καλό είναι να γίνεται με το ίδιο κρασί με το οποίο θα συνοδεύσεις το γεύμα σου.
Είναι επειδής δεν είσαι χαιεντας:137:

Διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου κρασιού όταν χρησιμοποιείται για σβήσιμο:Οι ταννίνες.
Τις αποφέυγουμε στα θαλασσινά,τα λαχανικά και τα λευκά κρέατα μιας και δίνουν στιφή γεύση.Αντιθέτως δεν μας ενοχλεί στα λοιπά κρεάτα.Άσχετα αν η σάλτσα είναι λευκή ή κόκκινη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.140
Members
38.660
Νεότερο μέλος
nikosnatsios1989