Γάμος

Reaction score
4
Απάντηση: Γάμος

Όπως τα λέτε. Απλά να προσθέσω ότι ένας γάμος για να αντέξει θέλει δουλειά και αρχές. Αν μάθουμε να ζούμε εγωιστικά και να περιστρέφονται όλα γύρω μας δύσκολα θα μας αρέσει ο έγγαμος βίος.
Κρατάω την δική σου άποψη και αυτών που συμφωνείς :137:

Προσωπικά δεν μου φαίνεται και πολύ 'τίμιο' να παντρευτείς για να έχεις κάποιον στα γεράματα...., ούτε ως παρέα ούτε ως "να σε τρέξει - ενδιαφερθεί".
Αυτό δεν είναι πιο εγωιστικό ?

Από την άλλη κάτι θα πρέπει να σημαίνει ο 'γάμος' για να το κάνει ο κόσμος...

Το να μην αλλάξει τίποτα, το κάνει άσκοπο..
Το να 'καβατζωθείς', δείχνει άποψη ήδη γερασμένη... και χωρίς καθόλου θάρρος. :138:
Τα παιδιά όμως είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος, λίγο μικρότερος του Έρωτα... :137:

Μου άρεσε αυτό για την "κοινή πορεία" . . . αλλά πως μπορείς να ξέρεις που θα πας ?
....
Μου αρέσει επίσης που βλέπω κάποιους να είναι παντρεμένοι χρόνια και να ζουν καλά...

Reaction score
4.906

Κρατάω την δική σου άποψη και αυτών που συμφωνείς :137:

Προσωπικά δεν μου φαίνεται και πολύ 'τίμιο' να παντρευτείς για να έχεις κάποιον στα γεράματα...., ούτε ως παρέα ούτε ως "να σε τρέξει - ενδιαφερθεί".
Αυτό δεν είναι πιο εγωιστικό ?

Από την άλλη κάτι θα πρέπει να σημαίνει ο 'γάμος' για να το κάνει ο κόσμος...

Το να μην αλλάξει τίποτα, το κάνει άσκοπο..
Το να 'καβατζωθείς', δείχνει άποψη ήδη γερασμένη... και χωρίς καθόλου θάρρος. :138:
Τα παιδιά όμως είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος, λίγο μικρότερος του Έρωτα... :137:

Μου άρεσε αυτό για την "κοινή πορεία" . . . αλλά πως μπορείς να ξέρεις που θα πας ?
....
Μου αρέσει επίσης που βλέπω κάποιους να είναι παντρεμένοι χρόνια και να ζουν καλά...
Αν ξέρεις τι θέλεις για τον εαυτό σου μέσα σε 3 μήνες συμβίωσης εισαι ήδη σε θέση να καταλάβεις αν μπορεί ή όχι να χαραχτεί κοινή πορεία. Πχ αν εσύ δεν θέλεις παιδιά και η προαλειφόμενη για συμβία σου θέλει, καλύτερα να το διαλύσετε απο την αρχή. Θελω να πω πως υπάρχουν βασικές αρχές και απόψεις που...δεν σηκώνουν διαπραγμάτευση και άλλες που σηκώνουν υποχωρήσεις και διαπραγματεύσεις. Το δεύτερο σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη, χωρίς αυτό επίσης δεν πρόκειται να πας πολύ μακριά. Τελος το τρίτο και πλέον σημαντικότερο-όσο κι αν φαίνεται εγωιστικό- είναι να δίνεις (να μπορεις να δώσεις) περίπου όσα παίρνεις κι εσύ απο μία σχέση και αυτό υπονοεί πολλά (αντίστοιχο επίπεδο εμφάνισης, αντίστοιχο επίπεδο μόρφωσης, παρόμοιες απόψεις για το τρόπο ζωής κλπ κλπ)

Reaction score
1

Ενώ ένας άλλος δημόσιος υπάλληλος που ήταν εργένης, αυτοκτόνησε.
Καρυωτάκη θαρρώ τον έλεγαν.

Μπαααααα, ήταν καψούρης με την Πολυδούρη, αλλά της έγραφε κάτι ποιήματα για το θάνατο και τη μαυρίλα και τον σιχτίρισε :137: ...του είχε κάνει και τη ζωή μαύρη το καθεστώς του Μεταξά τότενες, ήταν και αυτός πεσιμιστής, δεν ήθελε και πολύ να στρίψει η βίδα...

Αγαπημένος ποιητής πάντως !

Reaction score
3.918
Re: Απάντηση: Γάμος

Μπαααααα, ήταν καψούρης με την Πολυδούρη, αλλά της έγραφε κάτι ποιήματα για το θάνατο και τη μαυρίλα και τον σιχτίρισε :137: ...του είχε κάνει και τη ζωή μαύρη το καθεστώς του Μεταξά τότενες, ήταν και αυτός πεσιμιστής, δεν ήθελε και πολύ να στρίψει η βίδα...

Αγαπημένος ποιητής πάντως !

Και επίσης είχε σύφιλη πράγμα που τον καταρράκωνε ψυχολογικά.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.503

του είχε κάνει και τη ζωή μαύρη το καθεστώς του Μεταξά τότενες,
Ο Μεταξάς ήρθε 8 χρόνια μετά. Ο Καρυωτάκης ήταν απογοητευμένος από δυσμενή μετάθεσή του στην Πρέβεζα, πήγε εκεί και αυτοκτόνησε ένα μήνα αργότερα.

Reaction score
1

Ο Μεταξάς ήρθε 8 χρόνια μετά. Ο Καρυωτάκης ήταν απογοητευμένος από δυσμενή μετάθεσή του στην Πρέβεζα, πήγε εκεί και αυτοκτόνησε ένα μήνα αργότερα.
Κάποια δικτατορία ήταν τότε πάντως, του Πάγκαλου μήπως ; Δεν θυμάμαι και καλά ούτε το έψαξα, αλλά κάτι με τα πολιτικά των έτρωγε...όντως η Πρέβεζα τον έκανε κομμάτια, καταθλιπτική πόλη, η πόλη μου :137: το πρώτο σπίτι που έμεινε όταν τον εξόρισαν ήταν μέσα στη θάλασσα κυριολεκτικά...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Κάποια δικτατορία ήταν τότε πάντως, του Πάγκαλου μήπως ; Δεν θυμάμαι και καλά ούτε το έψαξα, αλλά κάτι με τα πολιτικά των έτρωγε...όντως η Πρέβεζα τον έκανε κομμάτια, καταθλιπτική πόλη, η πόλη μου :137: το πρώτο σπίτι που έμεινε όταν τον εξόρισαν ήταν μέσα στη θάλασσα κυριολεκτικά...
Καμία δικτατορία δεν υπήρχε...
Η περίοδος 1928 - 1932 ήταν η τελευταία περίοδος πρωθυπουργίας του Βενιζέλου, κι ο ΚΚ τύγχανε σφόδρα αντιβενιζελικός, οπότε από την Αθήνα που υπηρετούσε αποσπάστηκε αρχικά στην Πάτρα και τέλος στην Πρέβεζα.

Τώρα όσο αναφορά την αυτοκτονία δε φταίει η Πρέβεζα, αλλά η κατάθλιψη στην οποία είχε πέσει ο ΚΚ , είτε λόγω της επαγγελματικής και ερωτικής του αποτυχίας, είτε λόγω της σύφιλης...

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μακρίδης, στη μελέτη του για τον Καρυωτάκη, διατυπώνει την άποψη ότι "ο ποιητής αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα, όχι πιεζόμενος από τη μετάθεσή του εκεί, αλλά φοβούμενος να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, όπως συνέβαινε με όλους τους συφιλιδικούς στο τελικό στάδιο της νόσου την περίοδο εκείνη". Θέλοντας, μάλιστα, να ισχυροποιήσει το επιχείρημά του, τονίζει ότι "δεν είναι δυνατόν ένας βαριά καταθλιπτικός ασθενής να αστειεύεται στο επιθανάτιο γράμμα του".

πηγή...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Μπα μη το λές...εγώ που είμαι από 'κει και δεν μπορώ να κάτσω ούτε μιά βδομάδα, και δεν είμαι καταθλιπτικός :142:
Εγώ πάλι πήγα 2 μέρες τον Νοέμβριο και ανυπομονώ να ξαναπάω.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Περί γάμου τώρα...

Δηλώνω κατά του γάμου. Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Θα μου πεις τώρα γιατί παντρεύτηκες;

Παντρεύτηκα γιατί δεν μου άρεσε να φέρω σε δύσκολη θέση την συμβία μου, η οποία ενώ είχε δεχθεί τις προτιμήσεις μου περί γάμου και είχε αποφασίσει να συζήσουμε, δεχόταν ανηλεή "πόλεμο" από το περιβάλλον της περί γάμου. Για ένα μεγάλο διάστημα "κατάπινε" τις επιθέσεις χωρίς να αναφέρει τίποτε, αλλά όταν υπέπεσε στην αντίληψή μου ο πόλεμος που δεχόταν αποφάσισα, ότι θα "πιούμε μαζί το πικρόν τούτον ποτήριον" και της πρότεινα να παντρευτούμε...

Φυσικά δεν πρόκειται να πιέσω ποτέ κανέναν (γνωστό μου, φίλο μου, συγγενή μου ή παιδί μου) να παντρευτεί, να αρραβωνιαστεί, να ανταλλάξει βέρες κλπ κλπ. Χαλκάδες και σαμάρια φοράνε τα ζώα και όχι οι άνθρωποι...

Reaction score
54

Περί γάμου τώρα...

Δηλώνω κατά του γάμου. Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

...
Και ποια η ουσιαστική διαφορά βρε Σπύρο; Πάλι δεν υπογράφεις; Οι τελετές και το νταβαντούρι μόνο λείπουν, που αν κάποιος δεν τα επιθυμεί, πάει απλά στο Δημαρχείο. Είτε κάνεις γάμο, είτε συμβόλαιο, απλά επικυρώνεις την πρόθεση μονιμότητας της σχέσης. Με το γάμο κατοχυρώνεις και τους τυχόν απογόνους σου, που ως γεννηθέντες σε γάμο, θεωρούνται δικά σου παιδιά από το νόμο. Μήπως σε μια συμβίωση δεν υπάρχουν δεσμεύσεις; Νομικές όχι, αλλά ουσιαστικές μπορεί να υπάρχουν πιο δυνατές, από αυτές που υπάρχουν σε έναν γάμο.

Reaction score
4.906

Περί γάμου τώρα...

Παντρεύτηκα γιατί δεν μου άρεσε να φέρω σε δύσκολη θέση την συμβία μου, η οποία ενώ είχε δεχθεί τις προτιμήσεις μου περί γάμου και είχε αποφασίσει να συζήσουμε, δεχόταν ανηλεή "πόλεμο" από το περιβάλλον της περί γάμου. Για ένα μεγάλο διάστημα "κατάπινε" τις επιθέσεις χωρίς να αναφέρει τίποτε, αλλά όταν υπέπεσε στην αντίληψή μου ο πόλεμος που δεχόταν αποφάσισα, ότι θα "πιούμε μαζί το πικρόν τούτον ποτήριον" και της πρότεινα να παντρευτούμε...

Φυσικά δεν πρόκειται να πιέσω ποτέ κανέναν (γνωστό μου, φίλο μου, συγγενή μου ή παιδί μου) να παντρευτεί, να αρραβωνιαστεί, να ανταλλάξει βέρες κλπ κλπ. Χαλκάδες και σαμάρια φοράνε τα ζώα και όχι οι άνθρωποι...
Κι εγω για τον ίδιο περίπου λόγο παντρεύτηκα στην Εκκλησία αντι για το Δημαρχείο. Η πεθερά μου θα είχε μείνει στον τόπο απο αποπληξία...(και μιλάμε για το 1984)
Η ουσία όμως, όπως λες κι εσύ, δεν ειναι ο γάμος αλλα η "κοινή απόφαση για μακροχρόνια συμβίωση"...για να το πω απλά!

Reaction score
562

Και ποια η ουσιαστική διαφορά βρε Σπύρο; Πάλι δεν υπογράφεις; Οι τελετές και το νταβαντούρι μόνο λείπουν, που αν κάποιος δεν τα επιθυμεί, πάει απλά στο Δημαρχείο. Είτε κάνεις γάμο, είτε συμβόλαιο, απλά επικυρώνεις την πρόθεση μονιμότητας της σχέσης. Με το γάμο κατοχυρώνεις και τους τυχόν απογόνους σου, που ως γεννηθέντες σε γάμο, θεωρούνται δικά σου παιδιά από το νόμο. Μήπως σε μια συμβίωση δεν υπάρχουν δεσμεύσεις; Νομικές όχι, αλλά ουσιαστικές μπορεί να υπάρχουν πιο δυνατές, από αυτές που υπάρχουν σε έναν γάμο.
Εχεις πμ λεω... :138:

Στο θεμα μας:
Ειμαι εντελως κατα του γαμου.
Εκτος κι αν με αφηνει η γυναικα να σουρτουκευω ποτε ποτε...
Ας σουρτουκευει κι αυτη. Νο προμπ.

Reaction score
54

Ο φίλος που άνοιξε το νήμα θα αποφασίσει μόνος του, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τον αποθαρρύνουμε τον άνθρωπο.
Αν είναι να καεί κανείς σε μια σχέση, καίγεται και χωρίς γάμο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.200
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike