Γάμος

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Γάμος

Ο φίλος που άνοιξε το νήμα θα αποφασίσει μόνος του, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τον αποθαρρύνουμε τον άνθρωπο.
Αν είναι να καεί κανείς σε μια σχέση, καίγεται και χωρίς γάμο.
+1

Reaction score
3.943

Περί γάμου τώρα...

Δηλώνω κατά του γάμου. Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

αποφάσισα, ότι θα "πιούμε μαζί το πικρόν τούτον ποτήριον" και της πρότεινα να παντρευτούμε...

Είσαι ψυχούλα :138:
Η αδερφή μου υπέγραψε το σύμφωνο λίγο πριν γεννήσει. Ρώτησαν τι γίνεται με το παιδί και μια υπάλληλος που δεν είχε δει την "κατάστασή της" φώναξε "ακόμα δεν παντρεύτηκαν θέλουν και παιδί;".
Όταν είδε την κοιλιά δαγκώθηκε...

sk

Reaction score
499
Απάντηση: Γάμος

Out of Topic /on

Μπα μη το λές...εγώ που είμαι από 'κει και δεν μπορώ να κάτσω ούτε μιά βδομάδα, και δεν είμαι καταθλιπτικός :142:
Ρε συ Νικόλα, πατριώτες είμαστε τελικά ?
:135:

Out of Topic /off

Περί Γάμου ...

IMHO, αν σκοπεύεις να διαιωνίσεις το είδος μάλλον επιβάλλεται.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι μαλλον ψιλοαδιάφορο το πως να «ονοματίσεις» την σχέση σας (σχέση, συμβίωση, γάμο κ.λ.π.).

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.578

Το θέμα αφορά όπως το καταλαβαίνω την κοινή, σταθερή συμβίωση γενικότερα, και λιγότερο μια συγκεκριμένη νομική μορφή την οποία θα επιλέξει το ζεύγος. Οι καιροί αλλάζουν.

Υπάρχει ο κλασικός ορισμός του γάμου, από τους Πανδέκτες του Ιουστινιανού τον οποίο σε παλιότερες δεκαετίες αποστήθιζαν οι φοιτητές νομικής. (nuptiae sunt) conjuctio maris et feminae, et consortium omnis vitae, divini et humani iuris communicatio. O ορισμός μάλιστα αυτός προέρχεται από αρκετά παλιότερα, από τον νομομαθή του 2ου αιώνα Ουλπιανό. Σχεδόν τίποτα δεν έχει μείνει από αυτόν. Ούτε το "θεϊκό δίκαιο", ούτε καν η σύζευξη ανδρός και γυναικός. Σε λίγο θα φύγει και το ανθρώπινο δίκαιο.

Reaction score
1.967

Το μυστικό (αν αυτό υπάρχει τελικά) για να έχει μια συμβίωση/γάμος/σχέση (πείτε το όπως θέλετε) περισσότερες πιθανότητες να αντέξει στον χρόνο, δεν είναι τα τόσο τα κοινά ενδιαφέροντα. Είναι οι κοινές παραξενιές και δυστροπίες.
Γιατί κακά τα ψέματα, όσο περνάνε τα χρόνια όλοι μας παραξενεύουμε και γινόμαστε πιό δύστροποι....! Και εκεί είναι που χάνετε η μπάλα σε βάθος χρόνου.

Είμαι με την σύζυγο από το 2000 μαζί, παντρεμένοι από το 2006 και με 2 πιτσιρίκια. Ωρες ώρες αναρωτιέμαι πως θα ήταν να είμαι ελεύθερος στα 35 μου, τί δυνατότητες θα είχα για να κάνω διάφορα χωρίς περιορισμούς κλπ τέτοια. Το πρωί σήμερα φεύγοντας για να έρθω στην δουλεία, μου λέει η κόρη μου (3+ ετών) ''Στο καλό Γιόβο, να προσέχεις μην σε πατήσουν τα αμάτσια'' (μηχανόβιος γαρ) και έρχετε τρέχοντας και μου σκάει ένα ρουφηχτό φιλί...!!! Έκει τελιώνει κάθε σκέψη....
Αν κάποιος θέλει να κάνει παιδιά τότε ναι να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Αν δεν τον ενδιαφέρει αυτό το κομάτι της ζωής...δεν έχει κανενα λόγο να παντρευτεί. Μένει όπως είναι και περνάει καλά για όσο μπορεί....

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Ο φίλος που άνοιξε το νήμα θα αποφασίσει μόνος του, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τον αποθαρρύνουμε τον άνθρωπο.
+1

Reaction score
20
Απάντηση:

Είναι ένα θέμα που με απασχολεί περίπου 10 χρόνια και ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη... :414:
Σ' αυτήν την ταινία (που αντέγραψε ο Σπήλμπεργκ κάνοντας το γνωστό ρημέηκ) υπάρχει η σκηνή που δίνουν 48 ώρες διορία
στον πρωταγωνιστή να αποφασίσει αν θέλει να δεχτεί τον ρόλο που του προτείνουν λέγοντάς του
"αν δεν καταφέρεις να αποφασίσεις μέσα σε 48 ώρες δεν θα τα καταφέρεις ποτέ!"...
Εσύ λες έχουν περάσει πόσα χρόνια :111: που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη??? :142:
Μήπως καιρός να αλλάξεις... χόμπυ??? :143:

Και επειδή μόλις μου τελείωσαν τα σμάηλης που δικαιούμαι θα συνεχίσω σε άλλο μήνυμα...

Reaction score
20

Η τελετή δεν κάνει την κατάσταση πιο "σοβαρή".
Την κάνει, όμως, πολύ "σοβαρότερη"...
Οπου σοβαρότερη=δυσκολότερη.
Ολες οι ελευθερίες μειώνονται και όλες οι υποχρεώσεις αυξάνονται.
Τα "ανταλλάγματα" τις περισσότερες φορές ανεπαρκέστατα μπροστά στα 2 παραπάνω αρνητικά...

Reaction score
20

Αν ξέρεις τι θέλεις για τον εαυτό σου μέσα σε 3 μήνες συμβίωσης εισαι ήδη σε θέση να καταλάβεις αν μπορεί ή όχι να χαραχτεί κοινή πορεία.
Το τροποποιώ ως εξής:
μέσα σε 6 μήνες συμβίωσης το ζευγάρι γνωρίζει (ή οφείλει να γνωρίζει) αν μπορεί να συνεχίσει κοινή πορεία.

Reaction score
20
Και το χρυσό μετάλλιο:
Προσωπικά δεν μου φαίνεται και πολύ 'τίμιο' να παντρευτείς για να έχεις κάποιον στα γεράματα...
ούτε ως παρέα ούτε ως "να σε τρέξει - ενδιαφερθεί".
Αυτό δεν είναι πιο εγωιστικό ?

Μου άρεσε αυτό για την "κοινή πορεία"...
αλλά πως μπορείς να ξέρεις που θα πας ?
....
Μου αρέσει επίσης που βλέπω κάποιους να είναι παντρεμένοι χρόνια και να ζουν καλά...
Ας πω κι εγώ τον δικό μου κανόνα για τον γάμο/συμβίωση/κ.λπ:
Για να μπορέσει ένα ζευγάρι να συμβιώσει
πρέπει να τα "βρίσκει" σε δύο πράγματα.

Το ένα είναι το σέκς,
[RELIOPS="και το άλλο είναι"]όλα τα υπόλοιπα!!!

:142: :143:[/RELIOPS]

Reaction score
4

Κάθε άλλο παρά με αποθαρρύνετε... μάλιστα περίμενα τα πράγματα πιο απαισιόδοξα.. :132:

Ενώ διάβαζα το θέμα πριν μου έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό και γράφει :

"ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΤΙ
ΚΑΝΕΙΣ;ΧΑΘΗΚΑΜΕ!
ΕΓΩ ΧΩΡΙΣΑ ΠΡΙΝ
4 ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ
ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΞΙΕΣ
ΜΟΥ Κ ΨΑΧΝΟΜΑΙ!
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΝΑ
ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ
ΚΟΝΤΑ; ΑΠΑΝΤΑ
ΕΔΩ 69******** -
ΑΝΤΖΕΛΑ

:137:

Reaction score
33

Το τροποποιώ ως εξής:
μέσα σε 6 μήνες συμβίωσης το ζευγάρι γνωρίζει (ή οφείλει να γνωρίζει) αν μπορεί να συνεχίσει κοινή πορεία.
Καλό το έφτιαξες, τύλιξέ το θα το πάρουμε! :136:

:142:

Reaction score
54

Κάθε άλλο παρά με αποθαρρύνετε... μάλιστα περίμενα τα πράγματα πιο απαισιόδοξα.. :132:

Ενώ διάβαζα το θέμα πριν μου έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό και γράφει :

"ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΤΙ
ΚΑΝΕΙΣ;ΧΑΘΗΚΑΜΕ!
ΕΓΩ ΧΩΡΙΣΑ ΠΡΙΝ
4 ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ
ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΞΙΕΣ
ΜΟΥ Κ ΨΑΧΝΟΜΑΙ!
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΝΑ
ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ
ΚΟΝΤΑ; ΑΠΑΝΤΑ
ΕΔΩ 69******** -
ΑΝΤΖΕΛΑ

:137:
Το μήνυμα στο κινητό είναι ΑΠΑΤΗ , δεν είναι λάθος!
Το έχω πάρει και γω και πολλοί άλλοι. Λένε ότι αν απαντήσεις καταφέρνουν να υποκλέψουν στοιχεία σου, δεν ξέρω αν αληθεύει, πάντως είναι απάτη!

Reaction score
4

:111:
Έχω ήδη απαντήσει... ότι είναι λάθος και καλή επιτυχία στην επόμενη επιλογή της. :137:

Δηλαδή τώρα κινδυνεύω ?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.864

:111:
Έχω ήδη απαντήσει... ότι είναι λάθος και καλή επιτυχία στην επόμενη επιλογή της. :137:

Δηλαδή τώρα κινδυνεύω ?

Να σε τυλίξει! :136:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.235
Members
38.434
Νεότερο μέλος
free77