Γνώμες για το zerostat

Reaction score
2.557
Συμφωνώ με τον skal...
Είχα πολλά χρόνια το Zerostat και πάντα έκανε καλή δουλειά.
Υπ όψιν ότι απελευθερώνει αρνητικά ιόντα στον αέρα όταν αφήνουμε τη σκανδάλη αργά (να μη κάνει τσάκ). Όταν πιέζουμε τη σκανδάλη δεν κάνει κάτι ενδιαφέρον...
Σε απόσταση περίπου 20 εκ από το κέντρο του δίσκου.
Είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε, αλλά το λέω για κάθε ενδεχόμενο.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το μαλακτικό δίνει την αντιστατικότητα που χρειάζεται! ;)
+ μια ελάχιστη λίπανση.
Ηξερα για το υγρο των πιατων οτι βοηθα στην αντιστατικοτητα αλλα δεν το ηξερα για το μαλακτικο.

ryk

Reaction score
925
Ηξερα για το υγρο των πιατων οτι βοηθα στην αντιστατικοτητα αλλα δεν το ηξερα για το μαλακτικο.
Καμία σχέση η δυνατότητα του ενός με το άλλο. Το ένα είναι φτιαγμένο να μαλακώνει και να αφαιρεί τους λεκέδες (και να τους εμποδίζει να ξανακάτσουν), ενώ το άλλο είναι να εξαφανίζει τον στατικό και να δημιουργεί ένα φίλμ "λιπαρότητας" -ας πούμε-. Δοκίμασέ το. Α, δεν πειράζει και το βινύλιο, έτσι;
:drinks:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καμία σχέση η δυνατότητα του ενός με το άλλο. Το ένα είναι φτιαγμένο να μαλακώνει και να αφαιρεί τους λεκέδες (και να τους εμποδίζει να ξανακάτσουν), ενώ το άλλο είναι να εξαφανίζει τον στατικό και να δημιουργεί ένα φίλμ "λιπαρότητας" -ας πούμε-. Δοκίμασέ το. Α, δεν πειράζει και το βινύλιο, έτσι;
Θα το δοκιμασω συντομα

Reaction score
30.455
Έχω στα σκαριά ένα "αυτοσχέδιο" πλυντήριο δίσκων.Στην πρώτη δοκιμή που θα κάνω θα τεστάρω το διάλυμα που προτείνεις!!:)

ryk

Reaction score
925
Έχω στα σκαριά ένα "αυτοσχέδιο" πλυντήριο δίσκων.Στην πρώτη δοκιμή που θα κάνω θα τεστάρω το διάλυμα που προτείνεις!!:)
Ανέβασε και καμιά φωτό!

Reaction score
3
Παιδιά η ''συνταγή'' που μας έδωσε ο ryk μάλλον έχει αποτελέσματα!!!:)

Το δοκίμασα σήμερα σε 3 δίσκους που είχαν μεγάλο θέμα με στατικό ηλεκτρισμό και μόλις τους καθάρισα με αυτό το ''μαγικό μίγμα''o_O είχαν λυθεί τα πάντα.Ούτε βόμβοι, ουτε σήκωμα τσοχας (και μιλάμε γι' αυτη του pro-ject essential που είναι πολύ πολύ λεπτή), ούτε σκόνη στο βινύλιο...

Απλά δεν είχα όσο χρονο θα ήθελα να συνεχίσω τα πειράματα, αλλά τον ένα δίσκο τουλάχιστον τον γυρισα πλευρα πάνω απο πέντε φορές ενώ έπαιζε για ωρα.
Απο πλευρας καθαριοτητας τα αποτελέσματα δεν ήταν τέλεια αλλά νομίζω πως εφταιγε η τεχνική μου:errwhat:

Μου ήταν δύσκολο να ριχνω το υγρο με ποτήρι η με μπουκαλάκι γιατι πιτσίλιζε λίγο την ετικέτα και στον πρώτο δίσκο απλωσα με πανάκι το υγρο και τον άφησα να στεγνωσει μόνος του και στους άλλους 2 χρησιμοποίησα ενα βελούδινο πανάκι για να απλώσω το υγρο και ένα ποτηροπανο για να τους σκουπίζω με καλύτερα σαφώς αποτελέσματα.

Νομίζω πως θα βοηθούσε ενα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα (σαν αυτο του azax ας πουμε)

Θα να μας πει ο ryk την διαδικασια καθαρισμου που αυτός ακολουθει.

ΥΓ. ...και να τον ευχαριστήσω βέβαια:drinks:

ryk

Reaction score
925
Ωραία! Χαίρομαι που είχες αποτέλεσμα.
Εγώ χρησιμοποιώ το Knosti, οπότε το αποτέλεσμα καθαριότητας είναι σίγουρα καλύτερο.
Αν θες χειροκίνητα παλιά τι έκανα:
έβαζα τον δίσκο πάνω σε βετέξ και με σφουγγαράκι κουζίνας βουτηγμένο στο διάλυμα (με την μαλακή μεριά ε; ) με κυκλικές κινήσεις τον καθάριζα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποια μαλακή βούρτσα, με φυσική τρίχα (το ίδιο έχει και το knosti μέσα στον κάδο). Μην χρησιμοποιήσεις πουθενά πανάκια μικροϊνών, δαγκώνουν!
Και φυσικά στο τέλος σκούπισμα με ποτηρόπανο. Έχω δει δίσκο που λες "αυτός είναι για πέταμα" να γυαλίζει σαν καινούριος μετά! Φυσικά θαύματα δεν γίνονται, αλλά θα δεις αισθητή μείωση του "τζακιού"!

Reaction score
3
Ωραία! Κάπως έτσι το έκανα και εγω σήμερα και είχα πολύ καλύτερα αποτελέσματα!

Δαγκώνουν;;; :unsure:Δηλαδή;

ryk

Reaction score
925
Ωραία! Κάπως έτσι το έκανα και εγω σήμερα και είχα πολύ καλύτερα αποτελέσματα!

Δαγκώνουν;;; :unsure:Δηλαδή;
Φθείρουν ! Βέβαια χρειάζονται επανειλημμένες προσπάθειες, αλλά καλύτερα να μην πειραματιστείς!;)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Συμφωνώ με τον skal...
Είχα πολλά χρόνια το Zerostat και πάντα έκανε καλή δουλειά.
Υπ όψιν ότι απελευθερώνει αρνητικά ιόντα στον αέρα όταν αφήνουμε τη σκανδάλη αργά (να μη κάνει τσάκ). Όταν πιέζουμε τη σκανδάλη δεν κάνει κάτι ενδιαφέρον...
Σε απόσταση περίπου 20 εκ από το κέντρο του δίσκου.
Είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε, αλλά το λέω για κάθε ενδεχόμενο.
Καλα κανεις και το λες! Κι εγω στην αρχή λαθος το δουλευα....

ika

News
Reaction score
16.756
Χρησιμοποιώ το ZEROSTAT για 30 χρόνια. Μειώνει σημαντικά το στατικό ηλεκτρισμό του δίσκου, ο οποίος καθαρίζεται πολύ καλύτερα μετά το γνωστό αντιστατικό βουρτσάκι. Νομίζω ότι στη χρήση του, θέλει 30 εκ πάνω από τον δίσκο και την πίεση της σκανδάλης και την απελευθέρωσή της, όχι μόνο το ένα στάδιο. Η πίεση δημιουργεί (+) ιόντα και η απελευθέρωση της (-) που αλληλοεξουδετερώνονται.

Attachments

Last edited:

Reaction score
34
εγω χρησιμοποιώ αποσταγμένο νερο με πράσινο σαπούνι ελαιόλαδου πολλα χρόνια οι δίσκοι μου ειναι λες και τους αγόρασα χθες.
παλιά συνταγή......

ryk

Reaction score
925
εγω χρησιμοποιώ αποσταγμένο νερο με πράσινο σαπούνι ελαιόλαδου πολλα χρόνια οι δίσκοι μου ειναι λες και τους αγόρασα χθες.
παλιά συνταγή......
Δεν το συνιστώ. Αφήνει στερεά υπολείμματα.
Αν δεν με πιστεύεις σε ένα ποτήρι κάνε σαπουνάδα με υγρό πιάτων και σε ένα άλλο με σαπούνι. Θα δεις ότι το ένα είναι διαυγές, το άλλο θολό (στερεά υπολείμματα).

Reaction score
34
Δεν το συνιστώ. Αφήνει στερεά υπολείμματα.
Αν δεν με πιστεύεις σε ένα ποτήρι κάνε σαπουνάδα με υγρό πιάτων και σε ένα άλλο με σαπούνι. Θα δεις ότι το ένα είναι διαυγές, το άλλο θολό (στερεά υπολείμματα).
τα δεκάδες χημικά ομως που περιέχουν τα υγρα πιατων και τα μαλακτικά ειναι οτι καλύτερο δηλαδή για τον δισκο.
βαζω λιγο απο την σαπουνάδα του σαπουνιού σε ψεκαστήρι με αποσταγμένο νερο δεν ειπα οτι βαζω το σαπούνι πανω στον δίσκο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis