Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!
Τις ευχές μου για το εξαιρετικό φόρουμ!

Θέλω λοιπόν να αγοράσω πικάπ. Το budget είναι στα 500€ δυστυχώς για αρχή. Διάβασα πολλά post εδω στο φόρουμ και σε άλλα sites. Ενώ αρχίζω να καταλαβαίνω την λογική για μια τέτοια αγορά και γενικότερα τον τομέα αναλογική πηγή, υπάρχουν τόσες επιλογές στην κατηγορία των 500€ που έχω πραγματικά χάσει λίγο τη μπάλα, γιατι προφανώς "χωλαίνω" σε εμπειρία.

Όχι δεν θέλω το ΜΚΙΙ για να σας προλάβω. Είναι εξαιρετικό μηχάνημα, το έχει ενας φίλος. Δεν μου αρέσει αισθητικά και το ξέρω πως στην κατηγορία αυτή είναι μονόδρομος. Θα αρκεστώ σε ενα λίγο κατώτερης απόδοσης πικάπ αλλά να μου αρέσει και να το κοιτάω (χαζός i know..).

Δεν έχω τον χρόνο να ψάξω για μεταχειρισμένο αν και έριξα τις ματιές μου μόνο ηλεκτρονικά. Γνωρίζω πολύ καλά πως σε αυτά τα λεφτά πιθανόν να βρώ ενα πικάπ 20-30 χρονών και να είναι "τούμπανο", απλά δεν μπορώ να ασχοληθώ και δεν θα ξέρω πως να το αξιολογήσω αν είναι σε καλή κατάσταση ή όχι.

Έτσι λοιπόν σε κανα μήνα - να έχω μαζέψει και το cash - σκέφτομαι ένα απο τα παρακάτω:

Thorens TD 190-2
http://www.thorens.com/turntables/drives/td-190-2.html

Pro-Ject 1 Xpression III
http://www.project-audio.com/main.php?prod=xpression&cat=turntables&lang=en
με μια ortofon 2m RED

Rega P3 - 24
http://www.rega.co.uk/html/p3.htm

DUAL CS 455-1/EV
http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=37050

Cambridge Audio TT50
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=288

Δεν ξέρω ποιό να προτιμήσω. Σε αυτή τη κατηγορία είναι το ίδιο? Η μήπως το καθένα απο αυτά έχει πλεονέκτημα σε διαφορετικό τομέα? Το ένα να έχει καλύτερο βραχίονα, το άλλο καλύτερο μοτέρ, το άλλο περισσότερο ευέλικτο σε αναβάθμιση κ.τ.λ.

Αν δηλαδή δεν διάλεγα κάποιο απο τα παραπάνω αλλά το φτηνό

Pro-Ject Debut III
http://www.project-audio.com/main.php?prod=debut&cat=turntables&lang=en

και του φόραγα μια καλύτερη κεφαλή-βελόνα(τύπου MC που όπως διάβασα είναι καλύτερες) μήπως είναι καλύτερη λύση? Μήπως σε αυτή τη κατηγορία η κεφαλή είναι μεγαλύτερη υπόθεση οπότε να βολευτώ με ενα μέτριο πλατώ-βραχίονα (που στο μέλλον θα αναβαθμιστεί ούτως η άλλως) και μια καλή βελόνα?..

Στο παραπάνω σενάριο ίσως το μεταχειρισμένο Rega Planar3 ?(το πουλάει σοβαρό κατάστημα στο χώρο και δεν αμφιβάλλω για την λειτουργία του)

Τώρα μετά απο χρόνια ξαναμπαίνω στο χώρο και ξέρω ότι έχω δρόμο μπροστά μου, αλλά για το παρόν θέλω κάτι για να ξεκινήσω. Ξεκινάω απο πηγή και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα. Προσωρινά θα το καρφώσω επάνω στην Soundcraft κονσολίτσα μου και θα ακούω απο τα μονιτοράκια M-Auduo BX-5. Στο άμεσο μέλλον με ενα phono preamp στον Yamaha RX-V463. Ναι γνωρίζω πως και τα 2 setup είναι χάλια αλλά όπως είπα αργότερα και τα περιφερειακά.

Όποιος έχει λίγο χρόνο για μια γρήγορη απάντηση θα το εκτιμούσα πολύ.
Το ξέρω ότι διαβάζοντας το post έχετε ήδη φάει αρκετό χρόνο οπότε και μονολεκτικά μια απάντηση είναι πολύτιμη για μένα, λαμβάνοντας υπόψιν την τεχνογνωσία - εμπειρία σας!
Αν πάλι βαριέστε να απαντήσετε no worries, το φόρουμ απο μόνο του είναι χρυσός! :107:

Keep up the good work!
Ευχαριστώ!
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.260
Reaction score
8.157
για σου bonobo, καλως ηρθες. (πιθικακι δεν ειναι αυτο το μπονομπο?)
πριν απο 2-3 χρονια ηθελα να παρω και εγω πικαπ (και με πιανει καθε χριστουγεννα...)
ψαξε τα αναλογα αφιερωματα...
εμπλεξες εδω που ηρθες, θα σε μουρλανουν....
αντε καλη τυχη...
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Ποσους δισκους εχεις για να εχουμε καλορωτημα?
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.260
Reaction score
8.157
Re: Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Ποσους δισκους εχεις για να εχουμε καλορωτημα?
Νατο! ετσι ξεκιναει παντα...
 

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

@ vet
Ναι όντως πιθηκάκι είναι :107:
Είχα διαβάσει και το δικό σου Post νομίζω αλλά εσύ έπαιζες σε άλλη κατηγορία με υψηλότερο budget. Το ξέρω ότι έμπλεξα ανοίγωντας post εδώ αλλά να με μουρλάνετε όσο θέλετε :102:
Εχω την εντύπωση ότι αν διαβάσει το post ο κύριος Coyias θα ήθελε να με είχε μπροστά του να με χαστουκίσει, χαχαχαχα. Πρώτον γιατι προσανατολίζομαι σε μέτρια σανίδια τύπου Rega, Project και όχι Technics και δεύτερον γιατι με τα λεφτά που διαθέτω θα μπορούσα να έχω καλύτερη ανταπόκριση και απόδοση στον τομέα της ψηφιακής πηγής. Σίγουρα θα έχει δίκιο γιατι γνωρίζει και 10.000(και λίγα λέω..) πράγματα παραπάνω απο μένα. Απλά μερικές φορές θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια επιθυμία μας και να πειραματιστούμε ακόμα και αν δεν είναι ολότελα σωστή.

@ Manos58
Δεν έχω δίσκους, γύρω στους 100. Δεν έχει σημασία όμως, και εναν να είχα πάλι θα αγόραζα πικάπ. Είναι πιο πολύ η υλοποίηση της επιθυμίας που ανέφερα πιο πάνω, που με κάνει και αδημονώ μέχρι να το αγοράσω και που θα μου δώσει χαρά μόλις το αποκτήσω και θα με κάνει ευτυχισμένο παίζοντας το πρώτο βυνίλιο. Για όσο κρατήσει δεν έχει σημασία. Στις μέρες μας αναζητούμε αυτές τις μικρές στιγμες χαράς, ξεχνιόμαστε απο την μιζέρια της καθημερινής ρουτίνας.

Διάβασα σε ενα πρόσφατο post που είχες συμβουλέψει ενα άλλο παλικάρι να πάρει ενα Debut III και να κάνει απλά και όμορφα τη δουλεία του. Μπορεί να είναι ασήμαντο το ποσό που διαθέτω με την εισοδό μου στον χώρο, παρ' όλα αυτά θα ήθελα τα λεφτά αυτά να πιάσουν τόπο.
Γιαυτό και ρωτάω την γνώμη σας.
Αν δεν υπάρχει διαφορά σε ενα πικάπ των ~300€ με ενα πικάπ των ~500€, στην δικιά μου περίπτωση που δεν έχω τα περιφερειακά να αξιολογήσω και αξιοποιήσω στο full την πηγή, τότε να αγοράσω το φτηνό και να ακουμπήσω τα υπόλοιπα σε κεφαλή βελόνα. Αν όμως υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά στα πλατώ-βραχίονα στις τιμές αυτές, τότε να προτιμήσω ενα πικάπ των ~500€ και τα χριστούγεννα αναβαθμίζω και την κεφαλή-βελόνα.
Ελπίζω να είμαι κατανοητός και να μην σας κουράζω.

Ευχαριστώ και τους 2 σας για το ενδιαφέρον!
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Λοιπον καινουργιε μας φιλε:201:
Αφου εχεις παρει αποφαση (υπαρχει ακομη χρονος να μην) για πικαπ μεχρι 500περιπου ασε την εικονα και εστιασε στην μουσικη εικονα.Technics
Aργοτερα πας για μια καλη κεφαλη η καλυτερη η ακομα καλυτερη η ακομα πιο καλυτερη και εχεις την σταθερη αξια το πικαπ.(σε αυτα τα χρηματα).Για να χρειαστεις αναβαθμιση πλατω-βραχιονα θα περασει καιρος πολυυυυυυυυυυυυς και πολλααααααααααααα €€€€€.
Αν παρεις τις πινακιδες καθε ειδους γρηγορα θα πεσεις στα χερια των εμπορων για βραχιονα,καλωδιωση,ματ,βινυλιοπλακωστρες(record clamps) ποδαρακια κλπ.κλπ,κλπ
Η επιλογη δικη σου.Αν επιμενεις (σεβαστη καθε αποφαση) παρε το μεταχειρισμενο απο Ορφεα για να δωσεις τα λιγοτερα και βλεπεις πως παει στην πορεια,
Η ζωη ειναι γνωστη π@υτανα και δεν ξερεις ποτε πως θα ερθει η ζαρια

Καλη τυχη
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Εχω την εντύπωση ότι αν διαβάσει το post ο κύριος Coyias

ΤρομοΚογιοκρατια:205::430::142::142:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.435
Reaction score
125.820
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

κι εγώ υπερ του τεκνικς είμαι.

σιγά το περίεργο, ε?:137::138:
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Ποιος σε ρωτησε εσενα?:142::142:
Για λεγε για τα ακουσματα του Βλασση στην Athens Pro
 

Μηνύματα
27.333
Reaction score
25.364
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Bonobo, πάρε ενα sl 1200 , μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση αν βρείς , και μια κεφαλή κινητού πηνίου υψηλής εξόδου , που είναι και φτηνές για αρχή και θα είσαι μια χαρά.
Με περίπου 500 ευρώ θα εχεις αρκετά αξιόλογο ηχο.
 

Μηνύματα
3.768
Reaction score
6.740
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Φαντάσου να είχε και τεκνίκς στις επιλογές του το παλικάρι:119:
Τέσπα.
Μκ2. Μονόδρομος:114:
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.639
Reaction score
12.226
Αφού λοιπόν με τη σειρά μου σε καλωσορίσω, θα σου επιστήσω τη προσοχή στο πόσο λαμβάνουμε υπόψιν μας τη γνώμη του άλλου σε αυτήν την ιστοσελίδα...

Με το που ανέφερες πως δεν είναι στις επιλογές σου το ΜΚII κανείς δεν σου το πρότεινε...:142::142::142:
 

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας!!

Οκ, ενοείται πως φέρατε λίγο τα πάνω κάτω απο την αρχική μου σκέψη :102:
(Αχ και μου τα λεγες βρε Vet..)
Μου φοράτε τα γυαλιά για να ξεστραβωθώ και πολύ καλά κάνετε. Στην κατηγορία που παίζω λοιπόν δεν υπάρχει ανταγωνιστής του ΜΚΙΙ. Το έχω διαβάσει σε πολλά posts και reviews και το επιβεβαιώνετε. Απλά θεώρησα ότι ίσως ενα απο αυτά που ανέφερα να μπορούσε να κοντοσταθεί δίπλα στο ΜΚΙΙ και να αγόραζα ενα πικάπ με περισσότερο audiophile αισθητική και χαρακτήρα..(και όχι αυτό το ψυχρό, ντιτζεϊδικο feel μπλιάχ.. :119: )

Αλλά βρε παιδιά τι να το κάνω το pitch control και την ταχύτατη εκκίνηση και όλα τα υπόλοιπα ντιτζεϊδικα specs? Δεν πρόκειται ποτέ να το παίξω σε πάρτυ και γενικότερα να μιξάρω. Ζεστή, γεμάτη μουσική θέλω να ακούω ο κακομοίρης και να ομορφαίνει και τον χώρο μου. (Δεν προσδιορίζω την χρήση του μην το παρεξηγήσετε, απλά αναφέρω extra features που μου είναι άχρηστα)

Να μην μακρυγορώ, σας συμβουλεύομαι, δείχνετε άνθρωποι με μεράκι και πολύ όρεξη και θα κάνω το εξής. Όπως είχα αναφέρει αρχές του επόμενου μήνα πάω για την αγορά, οπότε μέχρι τότε έχω χρόνο να ψαχτώ για μεταχειρισμένο Technics SL-1210 MKII. Σαφέστατα ανώτερο αισθητικά στο μαύρο του. Αν δεν καταφέρω να βρώ κάτι, θα ακολουθήσω την συμβουλή του Manos58 και θα πάω για το Rega.

Σας ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σας και τον χρόνο σας. Ειλικρινά εχω αρχίσει και εγώ να το κοιτάω ζεστά το θέμα του SL-1210 με μια αξιόλογη κεφαλή και μακάρι να κάτσει κανα καλό μεταχειρισμένο, είδωμεν.

Υπόσχομαι να σας κρατήσω ενήμερους όταν αγοράσω το πικάπ, σας το χρωστάω!
 

Μηνύματα
27.333
Reaction score
25.364
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Tην γνώμη του μανου 58 μην την παίρνεις πολύ στα σοβαρά, διότι πάντα ήθελε , αλλά δεν μπορούσε να πάρει sl 1200.
ΑΝΕΥ πλάκας το μηχανάκι μαμάει σε οτι και αν το βάλεις.
Στον χώρο μου , που είταν παρόντες, vlassis, manos58, geomiat, jomark 911 , στα 300 wrms το ρημάδι δεν καταλάβαινε τίποτα στα 70 cm απο το ηχείο , και αυτό ουσιαστικά δίπλα του.Δεν υπάρχει καλύτερο πικ απ απο το sl-1200 , τερμα.
 

Μηνύματα
27.333
Reaction score
25.364
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Πάρε ενα καιθα δείς τις αρετές του αμέσως.
Once you go japan you can never go back.
Παράφραση του once you go black , you can never go back.
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Sτις ποσες μπυρες το εγραψες αυτο?
Οντως αν πας Ιαπωνια δεν γυρνας πισω,χανεσαι,δεν υπαρχει πινακιδα σε αλλη γλωσσα:414:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.123
Reaction score
20.631
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Λοιπόν, να πω κι εγώ κατιτίς; Φίλε μου, μη πάρεις πικάπ που είναι απλώς ένα σανίδι με τέσσερα λαστιχένια πόδια. Θα υποφέρει από ακουστική ανάδραση και θα σε απογοητεύσει. Αν δεν σε γεμίζει με την εμφάνισή του το SL1200MK2 (MK3 - 4 - 5), που εδώ που τα λέμε, είναι ένα εξαιρετικό πικάπ - εκτός παραγωγής πλέον, προσπάθησε (σ' αυτά τα λεφτά) να βρεις ένα μεταχειρισμένο πικάπ με ανάρτηση, όπως κάποιο παλιό Systemdeck, Manticore ή Walker, ή κάποιο Thorens TD166. Επίσης, κάτι πιο πρόσφατο με ανάρτηση και μουράτη εμφάνιση είναι το Project 6.9. Μην πάρεις σανίδι, κρίμα τα λεφτά. Επίσης, ψάξε για κάποιο Dual με νέας εσοδείας ανάρτηση, δες εδώ.
 

Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Απάντηση: Γνώμη για αγορά καινούριου πικάπ!

Tην γνώμη του μανου 58 μην την παίρνεις πολύ στα σοβαρά, διότι πάντα ήθελε , αλλά δεν μπορούσε να πάρει sl 1200.
ΑΝΕΥ πλάκας το μηχανάκι μαμάει σε οτι και αν το βάλεις.
Στον χώρο μου , που είταν παρόντες, vlassis, manos58, geomiat, jomark 911 , στα 300 wrms το ρημάδι δεν καταλάβαινε τίποτα στα 70 cm απο το ηχείο , και αυτό ουσιαστικά δίπλα του.Δεν υπάρχει καλύτερο πικ απ απο το sl-1200 , τερμα.


Αν και διαφωνώ κάθετα,:)142:), με τον φίλο τον JOHN MARKOY , πάρε και από εμένα μία ψήφο για το μηχάνημα φετίχ, αισθητικά και τεχνολογικά, το TECHNICS!





Δεν υπάρχει τίποτα άλλο!


:107:
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.245
Members
37.934
Νεότερο μέλος
daemon76
Top