Γράψε ό,τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή

Μηνύματα
968
Reaction score
1.674
"Η τρέλα σ' όλα τα στάδια" (Γιωργής Ζάρκος)

Η παθητική διαμαρτυρία της παλινδρόμησης
• Ο Αναστάσης τρελάθηκε με το διωγμό και τις σφαγές που γίνανε στη Μικρασιατική καταστροφή. […] Ήτανε έμπορας υφασμάτων. […] με πρόσωπο που δεν έχει καμιά έκφραση, όλη μέρα μένει σκυφτός αποβλακωμένος χωρίς να μιλάει. Αυνανίζεται ταχτικά, γυμνώνεται όταν τον στενοχωρούνε τα ρούχα του, και τρώει μόνον όταν του δίνουνε. Όταν πεινάει δεν ζητάει αλλά πηγαίνει στις βούτες και τα αποχωρητήρια, αν είναι ημέρα και τον έχουνε έξω, και τρώει ακαθαρσίες. Η μάνα του, μια δυστυχισμένη γριούλα, που τον έχει μονάκριβο, δουλεύει και κοιμάται μέσα στο τρελοκομείο, πλύστρα. Πλένει τρεις φορές την εβδομάδα τις μπλούζες και τα εσώρουχα των δύο νοσοκόμων που είναι στο διαμέρισμα τού γυιού της για να της τον περιποιούνται. […] Την ημέρα τον δένει, ο νοσοκόμος, με μια αλυσίδα στα κάγκελα, για να μην πηγαίνει στα αποχωρητήρια και τρώει ακαθαρσίες. (σελ. 34)


"Η αλυσοδεμένη"
• Σ' αυτό το χώρο, στις κολόνες ήτανε δεμένος ένας γυμνός και με ένα τσουβάλι -που το είχε φορέσει κι από μια τρύπα έβγαινε το κεφάλι του- προσπαθούσε να κρύψει τη γύμνια του. Εφώναζε […] Φώναζε δυνατά και γρήγορα σαν κείνες τις φωνές που βγάνουνε, στις ταβέρνες, οι μεθυσμένοι όταν μαλώνουνε. Χάμω το τσιμέντο ήτανε βρεμένο με κάτουρα και λερωμένο από ακαθαρσίες δικές του. […] Σε μια άλλη κολόνα ένα γέρος, ολόγυμνος, με πρησμένα χέρια και πόδια, ήτανε δεμένος, με μια φαρδιά ζώνη πέτσινη, από τη μέση… γιατί δεν μπορούσανε να τον δέσουνε με αλυσίδα, ούτε από τα πληγιασμένα του πρησμένα χέρια, ούτε από τα πόδια που ήσαντε το ίδιο κι αυτά πρησμένα. Αυτός γέλαγε, τραγούδαγε και φώναζε: «Εγώ είμαι ο Πασχαλίδης· ακούτε ρε σεις τρελοί: είμαι ο Πρόεδρος των Κουμουνιστών των τρελοκομείων. Το πρόγραμμά μου είναι: στις ζωντοχήρες θα δώσω δύο άντρες, τις χήρες και τις λεύτερες θα τις παντρέψω, τις παντρεμένες θα τις χωρίσω. Φυσική τρέλλα εγώ δεν έχω: έχω μηχανική τρέλλα, επιστημονική τρέλλα, τρέλλα της φτώχειας, τρέλλα της δυστυχίας, πραχτική τρέλλα και ερωτική τρέλλα… έχω πέντε ειδών τρέλες…»
[…] και σε όλη την τραπεζαρία, χάμω το τσιμέντο ήτανε γεμάτο από ακαθαρσίες ανθρώπινες και κάτουρα, που τα είχανε κάνει οι τρελοί, που ξενυχτήσανε δεμένοι. Κάτι χειρότερο από αποχωρητήριο ήτανε και όχι τραπεζαρία αυτό το υπόστεγο… (σελ. 69-70)

• Στον θάλαμο [των χεζάκηδων] μένουνε παιδιά 15-18 χρονών μισοπαράλυτα, επιληπτικά, μουγκά… Όλη τη νύχτα αλείβονται με τις ακαθαρσίες τους -κοιμούνται καβάλα τόνα απάνω στάλλο, τα κάνουνε απάνω τους, αλείβονται μ' αυτά… Κάθε πρωί -όπως κι αυτό το πρωί- τα γδύνει ο νοσοκόμος και με τη βοήθεια δύο που είναι μισότρελα τα πλακώνει με ντενεκέδες νερό που τους ρίχνει με ορμή σαν να πλένει κατάστρωμα βαποριού… τους φοράει καθαρά ρούχα, τα βγάζει έξω να λιαστούνε γιατί τρέμουνε από το κρύο και μετά σφουγγαρίζει το θάλαμο. (σελ. 106)

 


Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.879
Reaction score
34.259
παλια τα φιλμ, τελος.

οτι λεει ο ΕΑΡ για τα μηχανακια τα μουσικα ενα πραμα...

χαχαχαχα
 

Μηνύματα
2.064
Reaction score
1.467
Αφού τα δικά μου μπακαλιαράκια είναι καλύτερα από του γείτονα, γιατί η μυρωδιά από τα δικά του με αναστατώνει πιο πολύ από την μυρωδιά των δικών μου;
Το ίδιο γίνεται και άλλες φορές, κάτι Κυριακές, κάτι τσικνοπέμπτες κ.λ.π.
Ο Μέρφυ;
Το χω παθει κι εγω με γείτονα...

Αλλα με την γυναίκα του :o
[DOUBLEPOST=1522141857][/DOUBLEPOST]
'Οταν δεν σε θέλει...

Την Κυριακή, σε μία απότομη κίνηση του χεριού μου, χτύπησα δυνατά το Panerai ρολόι μου σε ένα τραπέζι. Το κοιτάω, όλα καλά. Μετά από λίγο διαπιστώνω ότι είχε φύγει από τη θέση της η στεφάνη της ημερομηνίας και δεν "άκουγε" στο γύρισμα του κουρδιστηριού. Δεν θέλω να ρωτήσω τιμή επισκευής. 8-)

Χθες, Δευτέρα, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο πέφτει το iPhone X από 40cm ύψος και σπάει η οθόνη... Γνωρίζω ότι στην Ευρώπη το κόστος αντικατάστασης παίζει από 300 έως 350€. Πάω σήμερα στο iStorm και ρωτάω. Μου λένε 410€ και θα το παραλάβω σε 10-12 μέρες γιατί ακολουθεί τη γνωστή διαδικασία αποστολής στην Ιρλανδία που βρίσκεται το επίσημο service της Apple για όσες χώρες δεν έχει επίσημη παρουσία. Επειδή το είχα αγοράσει από τον Γερμανό, πάω για μία δεύτερη ψυχρολουσία. Ρωτάω την ευγενέστατη κοπέλα και μου λέει να περιμένω να δει τον επίσημο κατάλογο αλλά να είμαι προετοιμασμένος γιατί μπορεί να έχει πάνω από 150€. Της λέω ότι με 150€ δεν αλλάζεις ούτε την οθόνη του iPhone 7 και παραξενεύεται. Όταν βρίσκει την τιμή μου λέει να καθίσω στο σκαμπό πριν την ακούσω. Της λέω είμαι έτοιμος για όλα και μου δείχνει στην οθόνη το νούμερο γιατί δεν μπορούσε να το διαβάσει. 635€ χρεώνει ο Γερμανός την αλλαγή οθόνης στο iPhone X!!! :party:

Μια χαρά σου λέω... :D
Ενημερωτικά

Ασφάλεια μπορείς να κάνεις εως ενα μηνα μετα την αγορα και απο οπου και να το πήρες στον ξηρογιαννακη αν το λεω σωστά το ονομα κ κόστος για ενα ετος γύρω στα 30€

Τωρα οσον αφορα το πανεραι μήπως ονθεος θέλει να σου πει αστο ρολοι του Stallone και ασχολεισου με κάτι σοβαρό (και μικρότερο απο 45-60mm κασα?):D....
 






Μηνύματα
5.615
Reaction score
3.431
Ταπετσαρία τότε.Αν είναι μικρός τοίχος υπάρχουν αυτοκόλλητα ρολλά μαύρο στο πλαίσιο, φθηνό.
3x3 +- πισω απο την οθονη...αμα ειναι και ηχοαπορροφητικο ακομα καλυτερα
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.222
Reaction score
27.786
Εδώ και 3 μέρες μας έχουν σπάσει τα νεύρα ο τσίπρας και το σκυλολόϊ του, που μαζεύτηκαν σ΄ένα ξενοδοχείο εδώ κοντά και έχουν κλείσει όλους τους δρόμους και γίνεται της πουτάν@ς.
Να είσαι 150 μέτρα από το σπίτι σου και να μην μπορείς να πας και να θέλεις μισή ώρα για να τα διανύσεις.
Το τι βρισίδι του έχουν ρίξει δεν λέγεται.
Και τόση αστυνομία που βρέθηκε ξαφνικά, δεν ήξερα ότι έχουμε τόσους πολλούς.
Περιπολικά, μηχανές, κλούβες, ματ, swat, πυροσβεστική.

Άντε να τελειώσετε, να φύγετε και να πάτε στο διάολο επιτέλους.
 






Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.879
Reaction score
34.259
Ευχαριστω κι απο δω τον Μελιδη Μιχαλη για την αμεση αποκριση του και αμεση στηριξη σε μια κατασκευη που χρειαστηκα για τη δουλεια.

Ευχαριστω Μιχαλη μου να σαι καλα!
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.222
Reaction score
27.786
Όταν μπορεί μια σουρλουλού να παίρνει παρανόμως επί 22 χρόνια την σύνταξη του αποθανόντος μπαμπά της και δεν μπορεί κανένας να ελέγξει τίποτα επί 22 χρόνια, σε τι να ελπίζουμε;
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.305
Reaction score
93.817
Όταν μπορεί μια σουρλουλού να παίρνει παρανόμως επί 22 χρόνια την σύνταξη του αποθανόντος μπαμπά της και δεν μπορεί κανένας να ελέγξει τίποτα επί 22 χρόνια, σε τι να ελπίζουμε;
Σε διορισμό της ως διευθύντρια ανύπαρκτου νοσοκομείου. Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη.
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.867.007
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top