ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOME CINEMA

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Μια απορια:
Πειραζει στην ποιοτητα εικονας εαν ο ενισχυτης A/V δεν κανει upscalling και αφηνει το καθηκον αυτο στις αλλες συσκευες; Δηλ. στο dvd και στον προβολεα.

Reaction score
0
Τις περισσοτερες φορες ο scaler του προβολεα υπερτερει εναντι των αλλων.
Η εικονα που παιρνω απο ενα pioneer 380 στον pany900 ειναι καλυτερη απο οταν την κανει upscaling o yamaha 2600 !

Reaction score
74
lakiss51 said:
. Για να ερθει ο Β.Λ. εδω για εγκατασταση ρυθμισεις, ε , μαλλον ειναι αδυνατον (και παλυεξοδο!).
Λακη δεν νομιζω οτι θα ειναι μεγαλο εξοδο αυτό... σε σχεση με το τι θα παρεις σαν εικονα... εξάλλου οπως ειδες
στην αλλη ενοτητα οπου συζηταμε το εν λογω θεμα... ο Β. Λαμπρου δήλωσε οτι θα δωσει πλλυ καλη τιμη
για εμας των εκτός Αθηνων αν μαζευτει μια ομαδα ικανή και μεχρι τωρα... ειμαστε κοντά στα 10 ατομα περιπου
αν δεχτει ο Β. Λάμπρου να κανει σταση σε Κατερινη και Λαρισσα.... αυτό βεβαια θα το αποφασισει εκεινος αν μπορει
να ακολουθησει ενα τετοιο προγραμμα. Αλλα σου συνιστώ να αφησεις ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.... μην το
αποκλειεις de facto... :p

Reaction score
50
Μεγάλο έξοδο η ίδια η ρύθμιση δεν είναι νομίζω, απλά η συγκεκριμένη κατασκευή που λέει ο Λάκης μπορεί να είναι! Σκέψου να εγκαθιστάς ράγες και υποδοχές για την οθόνη και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο! Νομίζω θα είναι λίγο υπερβολικό, ειδικά δεδομένου ότι σχεδόν κανείς δεν το κάνει! Άλλωστε άμα σε βολεύει ένα μέγεθος, γιατί να το αλλάξεις; Δηλ. όταν βλέπεις τηλεόραση τη μετακινείς μπρος πίσω; Θα μου πεις άλλο ο προβολέας, μεγαλύτερη οθόνη κτλ. αλλά ακόμα κι εκεί μπορείς να παίξεις με το zoom στη χειρότερη (όχι ότι ενδείκνυται γιατί μόνο με συγκεκριμένο zoom θα σου γεμίζει η οθόνη αλλά δεν παθαίνεις και τίποτα!). Για το μέγεθος είπαμε ο γενικός κανόνας είναι απόσταση θέασης = πλάτος οθόνης x 1.5 (δηλ. από 3+ μέτρα περίπου 92'') αλλά αφού θα πας που θα πας να δεις προβολείς δες και τι σου ταιριάζει στο μέγεθος της εικόνας! Ό,τι και να σου πούμε εμείς εσύ θα διαλέξεις. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο, κάτσε στην απόσταση που θα βλέπεις όταν πας με το καλό στον Ανδρέα, παίξει λίγο με το zoom (το πολύ πολύ βάλε ένα προβολέα με ευέλικτο zoom για να τεστάρεις το μέγεθος μόνο, όχι την ποιότητα, νομίζω ο Panasonic είναι μια χαρά γι' αυτή τη δουλειά) και κάτσε να δεις λίγη ώρα. Α έχε κι ένα μέτρο μαζί σου καλού κακού:) Τώρα ανάμεσα στους 3 που μου είπες είναι προσωπικά τα γούστα. Αν σ' ενοχλεί πολύ το rainbow αναγκαστικά Panasonic. Αν όχι προσωπική μου προτίμηση είναι ο Optoma αλλά δεν έχω δει τον Infocus 76 (φαντάζομαι γι' αυτόν λες σωστά;) άρα δεν μπορώ να σου πω γι' αυτόν. Αλλά ό,τι και να λέμε αφού θα δεις που θα δεις... κρίνεις μόνος σου.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Μανο οι 92" στα 3,50μ με καλυπτουν φυσικα, μα ελεγα ...σπρωχνοντας την οθονη να μεγαλωωωωσω την εικονα (αχορταγοι ειμαστε τελικα!). Εκεινο που με καει ειναι το φωτιστικο στη μεση. Πως να το παρακαμψω; Με εκκεντρα τον προβολεα δεν γινεται. Αρα : το ερωτημα προς εσας: Αν η επανω δεσμη φωτος του προβολεα περνα κατω απο το φωτιστικο (δηλ στα 2,0 μ,) τοτε σε αποσταση 3,50μ. τι υψος εικονας θα εχουμε στο πανι με τι αντιστοιχη διαγωνιο; Αν το υψος ειναι 1.0μ. αρα το υψος ματιων στο κατω μερος θα ειναι στο 1,0μ τοτε μαλλον ειναι καλα ετσι;. Πεστε μου για να ηρεμησω απο αυτο τουλαχιστον

Reaction score
50
Ναι αλλά αυτό σημαίνει ότι και το μέγεθος της εικόνας θα έχει ύψος 2 μέτρα - 1 απ' το έδαφος = 1 μέτρο, άρα σε περιορίζει στο μέγεθος (1 μέτρο ύψος = λιγότερο από 92'' άρα πας στην αμέσως μικρότερη). Αυτά βέβαια αν τον βάλεις ανάποδα στα 2 μέτρα και με μηδενικό offset (που δεν έχουν όλοι) για να προσπερνάει το φωτιστικό αλλά και να εκμεταλλεύσαι το ύψος. Με παραπάνω offset θα κατεβαίνει κι άλλο η οθόνη, από'κει και πέρα εξαρτάται απ' τον προβολέα. Τι το θες το #$%#$ το φωτιστικό; :) Να σου πω, γιατί δε μετακινείς τον καναπέ πιο πίσω και να βάλεις τον προβολέα μπροστά σε τραπεζάκι με απόσταση όμως πάνω από 3 μέτρα για να σου δώσει και αξιοπρεπή εικόνα; Δε γίνεται; Τέλοσπάντων, για να μη στεναχωριέσαι χωρίς λόγο, πήγαινε πρώτα να δεις προβολείς και βλέπουμε μετά...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Mανο το &*^%$#@ φωτιστικο ΔΕΝ το θελω εγω μα το ετερον ΕΝΑΜΙΣΥ μου (συζυξ!!!) και ο καναπες δεν παει πισω .Γι αυτο η φαντασια μου καλπασε με...ραγες! Αν τον βαλω στο τραπεζι η αποσταση θα ειναι 2,50μ οποτε%^$#@!! Την Παρασκευη στον Ανδρεα θαχω δουλεια.Ευχαριστω

Reaction score
1
συγνωμη το φωτιστικό δεν γίνετα να μετακινηθεί - επανατοποθετηθεί πιο δεξιά ή πιο αριστερά ??

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
dtziouvaras said:
συγνωμη το φωτιστικό δεν γίνετα να μετακινηθεί - επανατοποθετηθεί πιο δεξιά ή πιο αριστερά ??
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΡΟΖΕΤΑ ΓΥΨΙΝΗ. ΑΧ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ! ΜΑΛΛΟΝ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΩ!
Τωρα η απορια μου λαμβανει διαστασεις διαμαρτυριας!!!
ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ; ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ...ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ; (χμ...αυτο δεν ειναι και ασχημο μα για ΑΛΛΗ δουλεια)
πεστε μου τι να κανω ΑΠΕΛΠΙΣΤΗΚΑΑΑΑ (ΚΛΑΨΚΛΑΨΚΛΑΨ!!!)

Reaction score
1
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΡΟΖΕΤΑ ΓΥΨΙΝΗ
ε και? ξηλωνεις τη ροζέτα, μεταφέρεις το φωτιστικό και παραγγέλνεις (εφόσον επιθυμείς) από ενα γυψαδόρο νέα ροζέτα...

Reaction score
1
είναι κάτι που σκέφτομαι να κάνω και εγώ όταν θα τοποθετήσω τον προβολέα στο ταβάνι....Βέβαια θα υπάρξει Διοικητικό Συμβούλιο πρώτα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Το Δ.Σ. εγινε και απορριφθηκαν οι προτασεις! Η ροζεττα παιδες μπαινει στο κεντρο του ταβανιου οπως και το κ...οπολυφωτο κι οχι στην ακρη (θαναι για φτυσιμο!). Υπαρχουν φωτιστικα που μπαινουν κολλητα στη ροζεττα μα ειναι πανασχημα γ@#$% με κρυσταλλακια και αρχοντοχωριατιες! Η μονη λυση ειναι βαση προβολεα που ανεβοκατεβαινει στο ενα μετρο (ΥΠΑΡΧΕΙ;) και οτι διαγωνιος οθονης βγει. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; απο καθολου ιντσες ασ ειναι ...85! αρκετες;

Reaction score
50
Ε κρέμασέ τον απ' το πολύφωτο να τελειώνεις:p Χμμμ... το πολύφωτο αν καταλαβαίνω καλά είναι γύρω στα 3+ μέτρα απ' τον τοίχο, σωστά (αν είναι παραπάνω κρέμα τον προβολέα μπροστά απ' το πολύφωτο - τώρα πόσο αισθητικό θα είναι δε γνωρίζω...); Γιατί δε φέρνεις τα... πάνω κάτω: δηλαδή πρόβαλε εικόνα στον άλλο τοίχο. Γύρνα καναπέδες ανάποδα και τα συναφή. Σύνολο 7.5 μέτρα δεν είναι; Ε αφού το πολύφωτο είναι στα 3+ μέτρα απ' τον ένα τοίχο, απ' τον άλλο θ' απέχει 4+. Ε βάλε τον προβολέα έτσι ώστε ν' απέχει 4 μέτρα απ' τον πίσω τοίχο και καθάρισες. Αλλά εδώ δεν μπορείς να κάνεις τον καναπέ λίγο πιο πίσω, σκέψου να ξεφουρνίσεις την πρόταση να τον γυρίσεις και ανάποδα :)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Μανο διαβασαμε τα γραφομενα σου ολοι μαζι (εγω συζυξ και υιος) και ξεσκιστηκαμε στο γελιο! Οι αλλοι βεβαια τα εβαλαν μαζι μου που σας εφερα σε σημειο αγανακτησης! Αλλα βρε φιλε ειναι δυνατον στα 7,30μ να υπαρχει ΜΟΝΟ ενα πολυφωτο; τι ειναι, προβολεας γηπεδου; σε αλλα τρια μ υπαρχει κι αλλο! ΔΡΑΜΑ σου λεω!!! Παντως ρομπα εγινα με αυτο το θεμα. Θα δω τι θα κανω βλεποντας εικονα κατω Σας ευχαριστω παιδες.

Reaction score
0
Κατηργησε το ρε φιλε και βαλε μια πλαφονιερα (νομιζω ετσι λεγονται) 20 cm και εισαι Οκ.
Στο λεω γιατι περιπου ειχα και εγω το ιδιο προβλημα αλλα με δημοκρατικες διαδικασιες ς (χμ..8) )
αποφασιστικε να μπει πλαφονιερα αντι για κρεμαστος φωτισμος.
Σε καποια παλιοτερα post ειχα ανεβασει και fotos
Υ.Γ.Την παλαφονιερα ΔΕΝ την εχω βαλει ακομα. :oops: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
182
Αν θέλεις ευκολία τοποθέτησης και νομίζεις ότι σου λύνει το πρόβλημα πάνε στον επσον, νομίζω είναι ο μόνος που έχει shift 100% στον κάθετο άξονα και 50% στον οριζόντιο. Πάντως εγώ στη θέση σου θα σκεφτόμουν περισσότερο πως να χωρέσω τουλάχιστον 120" οθόνη στο χώρο και όχι που θα έβαζα τον προβολέα. Η απόσταση θέασης είναι σχετική (αν κουράζει η όχι) κατι σαν το rainbow και αυτό θα το δεις όταν θα τεστάρεις τους προβολείς από κοντά.
Πάντως και το τραπεζάκι, δεν είναι άσχημη λύση, εγώ θα θυσίαζα κάποια ευκολία χρήσης (τοποθέτηση προβολέα, σύνδεση καλωδίων, ρύθμιση κτλ) για να πάρω μεγαλύτερη εικόνα (μη μας τη βγαίνουν και οι τηλεορασάκηδες σε λίγο που σιγά σιγά πιανουν τις 50 και 60 ίντσες κι εμεις έχουμε μόνο 80).
Άσε που όταν δε χρησιμοποιείται ο προβολέας μπορεί να μπαίνει σε κάποιο ντουλάπι και να προφυλάσσεται από σκόνες και καπνίλες με το να είναι κρεμασμένος συνεχώς στο ταβάνι.

Reaction score
50
lakiss51 said:
Μανο διαβασαμε τα γραφομενα σου ολοι μαζι (εγω συζυξ και υιος) και ξεσκιστηκαμε στο γελιο! Οι αλλοι βεβαια τα εβαλαν μαζι μου που σας εφερα σε σημειο αγανακτησης! Αλλα βρε φιλε ειναι δυνατον στα 7,30μ να υπαρχει ΜΟΝΟ ενα πολυφωτο; τι ειναι, προβολεας γηπεδου; σε αλλα τρια μ υπαρχει κι αλλο! ΔΡΑΜΑ σου λεω!!! Παντως ρομπα εγινα με αυτο το θεμα. Θα δω τι θα κανω βλεποντας εικονα κατω Σας ευχαριστω παιδες.
Χεχεχε :) Καλά εννοείται δεν με έχεις φέρει σε σημείο αγανάκτησης (και κανέναν άλλο νομίζω)! Χμμμ ωστέ πολλά πολύφωτα ε; Ε τότε πρέπει να διαπραγματευτείς! Το ένα το κρατάτε σύμφωνοι αλλά δίκαιο δεν είναι το άλλο να το κάνετε ό,τι θες εσύ (πχ. να το πετάξεις απ' το μπαλκόνι;); :) Φυσικά αστειεύομαι! Είπαμε να μη γυρίσουμε και τα πάνω κάτω για ένα προβολέα! Τι να πω, βρες ένα short throw, να'χει και καλό zoom και βάλτον στον τραπεζάκι μπροστά... ή πας για πίσω στα 2 μέτρα ύψος με κάποιον "ευέλικτο" LCD. Πάντως κάτι θα βρεθεί, μην ανησυχείς!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid