ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOME CINEMA

V

VIDEOMIX

Guest
lakiss51 said:
Σπυρο απο Δευτερα θα τα πουμε  και ασφαλως θα εισαι στα...εγκαινια!!!
Θέλουμε και φώτος έτσι; Και φυσικά στο αντίστοιχο thread παρουσιάσεων. 8)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Γ. Α. ο DENON δεν εχει ψηφιακα κυκλωματα επεξεργασιας εικονας (upscalling...κοινως!) ειναι αυτο μειονεκτημα σοβαρο ή μας αρκουν οι ρυθμισεις απο dvd-προβολεα; Σημειωτεον πως ο ΥΑΜΑΗΑ ΔΕΝ εχει ΗDΜΙ (!!!) οποτε....DENON;
VDMX φωτο θα βαλω , τα καρουμπαλα λογω συζυγου (φωτιστικο ντε!), να...φαινονται;

V

VIDEOMIX

Guest
Φυσικά. Η καλύτερη φώτο θα είναι. Η εννοείς πολλές τέτοιες; :lol:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
VDMX θαλεγα να ετοιμαζεις τα ...προικια σου (ας ειναι και ...home cinema) γιατι μαλλον ηγγικεν η ωρα σου για να γευθεις το γλυκο "καρουμπαλο"!!!

Reaction score
14
lakiss51 said:
Παρακληση σε οσυς φιλους ξερουν: τι να προτιμησω για ενισχυτη τον YAMAHA 659 ή τον DENON 2807. Η διαφορα τιμης ειναι 100% αρα θα παρω το αντιστοιχο οφελος σε ποιοτηα; Σημειωτεον οτι με ενδιαφερει κυριως η μουσικη. Ευχαριστω
Για ρίξε και μια ματιά προς RXV 1600 που δεν διαφέρει σε τιμή 100%, έχει HDMI, και αν κρίνω από τις παλαιότερες σειρές της Yamaha θα πρέπει να ακούγεται σαφώς ανώτερα από τον 659... :wink:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Και τωρα οι τελευταιες αποριες αφου βρισκομαστε στο τελος (μπα, δε νομιζω!) και αναμενω απαντησεις από τους επαϊοντες:
(1) Ο προβολεας (optoma μαλλον) εχει κάθε ειδους συνδεσεις εικονας, όπως και ο προς αγοραν ενισχυτης . Αν συνδεσω όλα τα μηχανηματα (dvd-rec, βιντεο,δορυφορικο και επιγειο δεκτη, ) στον ενισχυτη και από εκει με ένα ΗDΜΙ τα δωσω στο προβολεα, θα υπαρξει προβλημα; Ρωτω γιατι όπως ειδα για να εχει ο προβολεας ολες τις συνδεσεις (υποδοχες) επανω του, υπεθεσα ότι όλα θα συνδεονται σε αυτόν. Το upscalling θα γινεται από τον προβολεα ή από τον ενισχυτη;
(2) Πιθανη αποσταση ενισχυτη – προβολεα στα 7-8 μ. Θα υπαρξει προβλημα συνδεσιμοτητας και αποδοσης με το HDMI ;
(3) Για οποιον το εφαρμοζει κυριως: ο προβολεας χαμηλα (τι λεγαμε για το…φωτιστικο;) σε τραπαζακι υψους 50-60 εκ. και αποσταση από πανι στα 4-5μ.Τι διαγωνιο θα δωσει; Μηπως εξ αιτιας χαμηλου υψους θα παραμορφωσει το ανω μερος της εικονας; Σε τι υψος θα ηταν καλιτερα να μπει; (εννοω σε βαση ώστε να μεταφερεται)
(4) Ενισχυτες Pioneer AX2 (βλ. τεστ Φεβρ, στο Hitech) ή Υamaha 1600; Τους Βρηκα σε ιδια σχεδον τιμη!
Αναμενω απαντησεις σας Ευχαριστω

V

VIDEOMIX

Guest
1. το είπαμε και απο κοντά. Μάλλον θα υπάρχει προβληματάκι.
2. Οχι, καμμία επίπτωση.
3.διαγώνιο, τεράστια η και μικρή (ζούμ) δεν έχεις πρόβλημα. Το ίδιο και για το ύψος. Έχει συστηματάκι ο προβολέας για τετράγωνη εικόνα.(δεν θυμάμαι πως το ονομάζει)
4. Δεν γνωρίζω. 8)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Δηλ. VDMX θα πρεπει καθε μηχανημα να συνδεεται κατ΄ευθειαν στον προβολεα κι οχι μεσω του ενισχυτου; Τοτε τι ρολο παιζει αυτος(ο ενισχυτης;).Και πως θα μετεραπουν τα αναλογικα σηματα σε ψηφιακα; εσυ στο συστημα σου πως τα συνεδεσες;

V

VIDEOMIX

Guest
lakiss51 said:
Δηλ. VDMX θα πρεπει καθε μηχανημα να συνδεεται κατ΄ευθειαν στον προβολεα κι οχι μεσω του ενισχυτου; Τοτε τι ρολο παιζει αυτος(ο ενισχυτης;).Και πως θα μετεραπουν τα αναλογικα σηματα σε ψηφιακα; εσυ στο συστημα σου πως τα συνεδεσες; 
Δεν χρησιμοποιώ τον ενισχυτή για λόγους προβλημάτων σύνδεσης.
Πάντως όσοι το κάνουν (σύνδεση με ενισχυτή) το κάνουν για ευκολία αλλα νομίζω οτι έχουμε χαμηλώτερη ποιότητα. Ας πεί και κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα το θέμα.

Reaction score
50
Ο Videomix έχει δίκιο. Είναι γενικός κανόνας αυτός - όσο περισσότερες συσκευές παρεμβάλλονται τόσο πέφτει η ποιότητα του σήματος, καθότι έχουμε και περισσότερες απώλειες. Έτσι, αν συνδέσεις το DVD σου κατευθείαν στον προβολέα θα έχεις καλύτερη ποιότητα απ' το να παρεμβάλεις τον ενισχυτή. Βέβαια θα μου πεις τι κάνεις αν έχεις 2 συσκευές με έξοδο HDMI και θες να τις συνδέσεις στον προβολέα - εκεί ο ενισχυτής χρησιμεύει σαν switcher. Αν βαριέσαι να βάζεις-βγάζεις καλώδια (που λογικό είναι γιατί άντε να τα συνδέεις και στον προβολέα) χρήσιμο θα είναι. Τώρα για upconvert επίσης χρησιμεύει αλλά τώρα δε νομίζω να περιμένει και κανείς φοβερά αποτελέσματα απ' το upconversion του πολυκάναλου! Εδώ τα scalers μόνα τους ξεκινάνε από 1000 ευρώ πάνω κάτω, σκέψου ο ενισχυτής που ολόκληρος κάνει τόσο τι scaler θα έχει. Βέβαια μια δοκιμή μπορεί να δείξει ότι κάτι κάνει κι αυτός αλλά προσωπικά εγώ δε θα μ' ενδιέφερε και ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσω αυτή τη λειτουργία του ενισχυτή. Γενικώς νομίζω ότι επειδή είναι στα "πρώτα τους" ακόμα και προβλήματα θα έχουν και ασυμβατότητες κτλ. κτλ. Προτιμώ DVD-προβολέας και να τελειώνει η υπόθεση. Τώρα, όσο για τα αναλογικά σήματα καταρχήν δεν είναι απαραίτητο να τα μετατρέψεις σε ψηφιακά για να δεις απ' τον προβολέα, αφού έχει και αναλογικές εισόδους. Φυσικά μπορείς να πειραματιστείς αν έχεις τέτοιο ενισχυτή να δεις πώς τα πάει η εικόνα, αλλά εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μια τέτοια λειτουργία δεν είναι αναντικατάστατη! Μην ξεχνάς άλλωστε ότι ενισχυτές με HDMI εισόδους/εξόδους άρχισαν να βγαίνουν σχετικά πρόσφατα, δεν ήταν μέσα στις "βασικές" λειτουργίες τους. Εμένα όχι ότι θα με χάλαγε να το έχει ο ενισχυτής μου, αλλά σίγουρα δε θα βάσιζα την επιλογή μου σε τέτοιες λειτουργίες. Ο καθένας βέβαια ανάλογα με τις ανάγκες του - αν νομίζεις ότι για τις δικές σου ανάγκες οι λειτουργίες αυτές είναι απαραίτητες φυσικά θα είναι βασικό κριτήριο στην αγορά σου. Πάντως μην τρελαίνεσαι και ιδιαίτερα με τους ενισχυτές (κατά την άποψή μου). Κοίτα να δώσεις καλύτερα βάση στα ηχεία που θα σου μείνουν κιόλας. Ο ενισχυτής σε 2-3 χρόνια έτσι κι αλλιώς ξεπερασμένος θα είναι (όχι ότι δε θα χρησιμοποιείται, αλλά θα σκέφτεσαι ότι προβληματιζόσουν με HDMI 1.1 όταν θα έχει βγει τότε 1.3 και θα γελάς :) ). Δε λέω να μην πάρεις κάτι καλό, απλά (γνώμη μου είναι) κοίτα κάτι που θα "σηκώνει" τα ηχεία σου κατά κύριο λόγο. Τώρα οι άλλες ευκολίες ιδιαίτερη σημασία έχουν αν τις χρειάζεσαι πραγματικά. Αν όχι μη σκας και πολύ...

Reaction score
0
Προτεινω να συνδεσεις το DVD απ’ευθειας με τον Projector με HDMI
και τα υπολοιπα στον ενισχυτη και από εκει με ένα component τα στειλεις στον Projector.
Ετσι νομιζω θα εχεις την καλυτερη εικονα, αφου γενικα οι προβολεις εχουν καλυτερα
scaler απο τους ενσχυτες (αντιστοιχης τιμης) και παρεμβαλονται λιγοτερες μετατροπες στο σημα.

Στα 7-8μ. δεν θα πρεπει να εχεις προβλημα συμβατοτητας.

Η διαγωνιος και το υψος τοποθετησης εξαρταται απο το zoom και το offset του φακου του καθε προβολεα.
Δες αυτα τα στοιχεια πριν καταληξεις σε καποιον

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Nεες αποριες:
(1)αν συνδεθουν οσες συσκευες εχουν HDMI (dvd και δορυφορκος δεκτης δηλ.) με τον προβολεα παρακαμπτοντας τον ενισχυτη με hdmi switcher θα εχουμε απωλεια ποιοτητας;
(2) οι νεοι ενισχυτες (Pioneer vsx-ax2a - Υamaha 2600) εχουν μετατροπεις αναλογικου-ψηφιακου σηματος ενω ο Denon 2807 δεν εχει κανενα εικονικο συστημα (και οι τρεις ειναι παρομοιας τιμης) οπως και ο κατα πολυ φθηνοτερος Yamaha 659..Αρα, προτιματε ο 659; Γιατι τοτε βγαινουν (και πληρωνονται) ολα αυτα τα συστηματα, μονο για εφε;
(3) λογω εγγενων προβληματων σκεφτομαι ως ηχεια το B&W ΜΤ-20. Τα προβληματα ειναι χωροταξικα.Εχετε καμμια καλλιτερη προταση περιπου στην τιμη αυτη; (και με pm αν θελετε)
(4) Θα παιρνατε dvd rec ή οχι;(λογω επερχομενων BD). Θα προτιμουσατε ενα ποιοτικο player σαν το Denon 1920;
Αντε παιδια και φθανουμε στο...τερμα αυτη την εβδομαδα!

Reaction score
182
lakiss51 said:
(3) Για οποιον το εφαρμοζει κυριως: ο προβολεας χαμηλα (τι λεγαμε για το…φωτιστικο;) σε τραπαζακι υψους 50-60 εκ. και αποσταση από πανι στα 4-5μ.Τι διαγωνιο θα δωσει; Μηπως εξ αιτιας χαμηλου υψους θα παραμορφωσει το ανω μερος της εικονας; Σε τι υψος θα ηταν καλιτερα να μπει; (εννοω σε βαση ώστε να μεταφερεται)
Από τη στιγμή που θα προβάλλεις από τραπεζάκι δώσε ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στις δυνατότητες shift/offset/throw του προβολέα για να έχεις το μέγεθος εικόνα που θέλεις αλλά και την ποιότητα. Ο προβολέας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν κεντραρισμένος αλλά και κάθετος προς όλους τους άξονες και της οθόνης και του πατώματος. Οι DLP είναι λίγο δύσκολοι στην τοποθέτησή τους και στα παραπάνω. ΠΡΟΣΕΞΕ.

Επίσης για τον παραπάνω λόγο (τραπεζάκι) μάλλον κάθε φορά θα πρέπει να συνδέεις καλώδια στον προβολέα, οπότε τα διάφορα switcher μπορεί να σου είναι και άχρηστα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ... ΤΥΠΟ:
1) A/V.PIONEER 2
2) DVD-REC ....PANASONIC EH65
3) PROJECTOR..OPTOMA 72
4) HXEIA...... H ΕΜΠΡΟΣ ΤΡΙΑΔΑ KAI TO SUB TOY B&W MT-20 (χωροταξικοι λογοι)
ΠΙΣΩ ...TA AUDIO SPECTRUM S37 (αν δεν ταιριαξουν θα συμπληρωθουν και τα πισω δυο του ΜΤ-20)
5) ΟΘΟΝΗ...110΄΄ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗ
και το καλλιτερο.........Φωτιστικο θα αλλαξει μονον αν η τοποθετηση του προβολεα σε υπερυψωμενη βαση (σαν τραπεζακι) δεν δουλεψει οποτε θα μπει σε ταβανι κι εγω σε επι πλεον εξοδα!
ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!

V

VIDEOMIX

Guest
Λάκη, τελικά έκανες κίνηση ΜΑΤ στην γυναίκα,ε; Αγόρασες δυνατά εργαλεία,έτσι; Και τελικά αγόρασες και σαμπάκι.
Δεν πιστεύω να αρχίσεις τώρα τίποτα.... "ευχαριστώ την γυναίκα μου που με ανέχεται"!!!!!!!!! και τέτοια κουλά. :lol:

Reaction score
0
Λακη καλοριζικα και απο εμενα.
Καλες θεασεις.
Και να ανεβασεις και καμμια photo.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
VDMX αν αρχισω τα "ευχαριστω" στη συζυγατα θα επρεπε να της πω για αλλα σοβαροτερα ! Αστα δικε μου! Το Σαββατο αν πεσει σημα ελα στον Α.Κ. να βοηθησεις στο φορτωμα, θα κερασω και σουβλακια (εκτος κι αν σε περιμενουν για ...φαϊ!!!)
ANDREW φωτο θα μπουν οταν ολοκληρωθει η εγκατασταση (περιμενουμε τα νεα επιπλα (οχι δεν ειμαστε νιοπαντροι, παμπαλαιοι ειμαστε, απλως μια καλη ανακαινιση για να ταιριαζουν με τον προβολεα!!!!!)

Reaction score
14
lakiss51 said:
VDMX αν αρχισω τα "ευχαριστω" στη συζυγατα θα επρεπε να της πω για αλλα σοβαροτερα ! Αστα δικε μου! Το Σαββατο αν πεσει σημα ελα στον Α.Κ. να βοηθησεις στο φορτωμα, θα κερασω και σουβλακια (εκτος κι αν σε περιμενουν για ...φαϊ!!!)
ANDREW φωτο θα μπουν οταν ολοκληρωθει η εγκατασταση (περιμενουμε τα νεα επιπλα (οχι δεν ειμαστε νιοπαντροι, παμπαλαιοι ειμαστε, απλως μια καλη ανακαινιση για να ταιριαζουν με τον προβολεα!!!!!)
Τι επιπλα πήρες LCD ή DLP ?????????? :p :p :p :p :shock:

Καλορίζικα και καλοδούλευτα τα καλούδια σου Λάκη

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.480
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO