ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOME CINEMA

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Hal9000 σε ευχαριστω. Η αληθεια ειναι οτι ειμαι αρκετα μπερδεμενος με το τι θα επιλεξω. Αρχικα οπως ειδες πηγαινα για Φιλιπς που αποσυρθηκε και ανεμενα τις νεες φιλιπς (λογω πιξελπλας, εχω την 32αρα και ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος - την παιρνει ο γιος μου!).Ειδα την ΑΜΟΙ στην Λαρισα να παιζει εντυπωσιακα στα 1080, μα τηλεοπτικα λογω κακου σηματος δεν ειδα.Για το πως θα βλεπω με προβολέα; επειδη ο χωρος ειναι στενομακρος υπαρχει η περιπτωση να μπει στη μικρη διασταση η οθονη οποτε η αποσταση θεασης θα ειναι τουλαχιστον 4 μ.Επειδη δεν εχω δει εικονα προβολεα και ειμαι επηρεασμενος απο τη λεπτομερεια του πιξελπλας φοβαμαι πως ισως απογοητευτω. Γι αυτο θα παω Αθηνα να δω προσεκτικα και θα αποφασισω. Βλεπω ελαχιστο απο το τρεχον τηλεοπτικο προγραμμα, οι επιλογες μου περιοριζονται σε dvd και δορυφορικα προγραμματα, και θελω να ειναι κατι το οσο το δυνατο πιο ποιοτικο σε εικονα. Αλλωστε δεν αγοραζονται καθε μερα. Γιατι δεν εισαι ευχαριστημενος απο την 9830; (πρωτη επιλογη μου).Παντως αν βγαλει η Φιλιπς νεα μοντελα εντος του Μαίου με τα προσοντα της, αλλα λιγο φθηνοτερα θα την προτιμησω. Ολα τα χρονια Φιλιπς εχω και ειμαι ευχαριστημενος (λες να ηρθε η ωρα να δουμε κατι αλλο; ισως)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Να συμπληρωσω οτι το ηχητικο συστημα περισσιτερο θα χρησιμοποιειυαι για μουσικη, συνεπως θα πρεπει ο ενισχυτης αλλα κυριως τα ηχεια να ειναι πιο "μουσικα".Αυτος ειναι και ο λογος που δεν καταφευγω στα πληρη συστηματα των 5.1 που ειναι 'ολα σε ενα"

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Σκεψου και LCD για προβολεα! Δεν ειναι αναγκη να δωσεις 3.000
με 1900 παιρνεις καινουριο lcd !!!
Eλα Αθηνα και δες μερικους...

Εγω εχω lcd και ειμαι ευχαριστημενος παντως...
Δορυφορικη εικονα θα βλεπεις καλα στο προβολεα. Τηλεοπτικα προγραμματα ομως ξεχνα το... οι ιντες ειναι τοσο πολλες που η εικονα σπαει και χαλαει...
Για TV βασισου σε tv και οχι σε προβολεα...

Και για ηχεια οπως το λες... ΠΟΤΕ ολοκληρωμενο συστημα 5.1
Κοματι κοματι ξεχωρα θα τα παρεις τα ηχεια...

Καλα ψωνια στη Αθηνα :p

Reaction score
74
Lakiss51, απο πλευρας ενισχυτη ο DENON 3806 που μπορεις να προσεγγισεις ισως (εσυ ξερεις) ειναι συγχρόνως και μουσικος.
Εμενα με ικανοποίησε όταν συνεδεσα τα CD-Player σ' αυτόν αλλα και το ΠΙΚΑΠ μου, ασχετα αν ακολουθησα ξεχωριστό δρομο
για μουσικό συστημα, μιας και αντεχε η τσεπη και η "παντόφλα".... :lol: Ειναι μια αριστη λύση στα ποσά 1200-1500 Ε, ετσι κι' αλλιως
η DENON  ειναι στις κορυφαιες μαρκες για AV-ενισχυτές και ειδικά με το AUDESSEY.

Tωρα σχετικά με την PHILIPS 32PF9830 PIXELPLUS2, Εχει κορυφαια απόδοση ... η στις κορυφαιες, δεν εχω δει τη ΑΜΟΙ, για να συγκρινω.
Με εργα DVD αναφοράς αλλα και καλο TV-σημα εχει καταπληκτικη εικόνα, αλλα εγω αντιμετωπίζω  προβλημα με εργα υπερσυμπιεσμενα
σε DVD  και σε κακα TV-σηματα. Οταν το προσωπο μεγαλώνει στην οθόνη... χωρίζεται σε περιοχές που κινουνται με μια μικρή διαφορά
φάσης και ειναι πολυ ενοχλητικό. Το σερβις που ηρθε και το ειδε στο σπιτι μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο για την 9830 μιας και ειναι HD,
αν και εγω δεν μπορω να το καταλάβω αυτό και δεν εχω πειστει οτι ειναι ετσι. Βεβαια αλλα εργα τα δειχνει υπέροχα και αλλα με το προβλημα αυτό.
Γιαυτό ειμαι πολυ προβληματισμενος με το τι πραγματικα συμβαινει...

Εγω θα σου προτεινα... οταν πας για να δεις TV στην Αθηνα.... παρε μαζι σου σε αντιγραφα DVD ενα εργο αναφοράς με πολυ καλη εικονα και ενα
μεγαλης διαρκειας εργο πανω απο 2 ωρες που στην πραξη θα ειναι υπερσυμπιεσμενο και δες τι εικονα θα δεις και αν δεις προβλήματα...
Αν θελεις μπορω να σου στειλω αντιγραφο εργου που σε μενα κανει πολλα προβλήματα τετοια...
Σαν εργο αναφοράς μπορεις να παρεις τον ΜΟΝΟΜΑΧΟ , ενα ΜΑΤRΙΧ, το FIFTH ELEMENT (Πεμπτο στοιχειο) και ενα προβληματικο για μενα
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ...πχ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
hal9000 said:
Lakiss51, απο πλευρας ενισχυτη ο DENON 3806 που μπορεις να προσεγγισεις ισως (εσυ ξερεις) ειναι συγχρόνως και μουσικος.
εκτός του 3806 υπάρχει και ο πιο προσιτός (αλλά με μικρότερη ισχύ) 2807. Διαλέγεις και παίρνεις...

V

VIDEOMIX

Guest
Σου απάντησαν οι υπόλοιποι.
'Οσο για μένα, δεν ζαλίζομαι και ούτε μου έχει παραπονεθεί κανείς για την απόσταση σε σχέση με το μέγεθος της προβολής.

Reaction score
182
Για τον ήχο δεν ξέρω να σου πω τίποτα, μια και δεν έχω ιδιαίτερη γνώση και το αντικείμενο είναι ...ανεξάντλητο ειδικά αν πλησιάζεις το highend ή έχεις απαιτήσεις. Για την εικόνα όμως και το κόστος της δική μου πρόταση είναι
1. προβολέας epson tw600 1200 E (απίστευτη εικόνα, αρκεί να πετύχεις κομάτι χωρίς προβλήματα)
2. οθόνη από το πλαίσιο, αν δε βάψεις τοίχο να γλιτώσεις και τις ζάρες (είναι οι φτηνότερες και με πολύ καλή απόδοση για τα χρήματά τους, νομίζω με 150Ε περνεις χειροκίνητη 100") και όσο μεγαλύτερη διάσταση μπορείς να βάλεις στο χώρο σου φυσικά (το μέγεθος μετράει)
3. dvd thompson (δε θυμάμαι το μοντέλο αλλα thompson με hdmi ένα πρέπει να είναι) με έξοδο hdmi από το media markt με 69 Ε (αν δεν έχεις ήδη κάποιο dvd που μάλλον έχεις, οπότε μείνε με αυτό μέχρι να έρθουν τα BD / HD-DVD)
4. το φθηνότερο tv/tuner που μπορείς να βρεις (αν δεν έχεις παλιό βίντεο που κάνει την ίδια δουλιά) για να βλέπεις αγώνες και σπορ γενικότερα και μόνο (πρόσεξε περισσότερο το σήμα που πέρνεις από την κεραία και όχι το tuner). Κάτι aver media που κυκλοφορούν ξεκινάνε από 80 Ε.
5. Καλώδια το φτηνότερο ανώνυμο που θα βρεις για την hdmi (γύρω στα 20 Ε υπολογίζω) και ίσως λίγο καλύτερο για το tv/tuner (αλλά πάλι αναλογικό καλώδιο πόσο να δώσεις, άντε άλλα 20-30 Ευρώ)

σύνολο 1550 Ε και είσαι και έτοιμος αλλά και... ωραίος. Δεν ξέρω μετά πόσα σου περισσεύουν αλλά αν είναι να διαθέσεις έως 3.000 που είδα παραπάνω πέρνεις και 37/40 lcd/plasma με τα ρέστα και είσαι ΟΚ και με τη σύζυγο. Αν είναι 2.000 το ποσό πας για crt όπως προείπαμε ή με λίγη υπέρβαση πάλι σε πλάσμα και θα έλεγα παλιότερης τεχνολογίας με χαμηλότερη ανάλυση και όχι HDready γιατί πότε άραγε στην ελλάδα τα τηλεοπτικά θα ανεβάσουν γραμμές από τη μια και ποιος θα ήθελε να βλέπει BD ή HD-DVD ταινία σε 32"/40" όταν μπορεί να τη δει σε 120" από την άλλη?

Πάντως μη ξεχνάς ότι στην tv πατάς ενα κουμπί και βλέπεις ότι είναι να δεις ενώ στον προβολέα θέλει λίγο μακρύτεη διαδικασια αλλά πάλι εκεί δεν "βλέπεις" αλλα "απολαμβάνεις".....

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Ilias σε ευχαριστω (ειμαστε και πατριωτακια μιας και ειμαι μισος Καρδιτσιωτης, αν και ζω απο τα γεννητουρια μου στην Λαρ'σα!). Μου κανει εντυπωση ομως οτι προτεινεις φθηνο dvd player ενω ολοι κυτταμε τα ακριβα! Να μην παρω dvd recorder τωρα και να περιμενω τα BD; Σοφοτερο θα ηταν μαλλον, ποιος με βιαζει αλλωστε. Για προβολεα ειμαι μεταξυ του EPSON ( τι σημαινει "αν πετυχω καλο κομματι;" εχουν προβληματα;)και PANASONIC 900.
Παιδια ("παιδια" ; τελος παντων!) σας ευχαριστω ΟΛΟΥΣ για την προθυμια σας να με συμβουλεψετε. Τωρα πρεπει να πεισω την κυρα για τις αλλαγες (δηλ. :"παει η τιβι κορνιζα; κλπ!) Και θα σας ενημερωσω παραυτα. Αμαν ! πρεπει να συνεννοηθω και με τον επιπλοποιο που συν τοις αλλοις ετοιμαζε το επιπλο της τιβι! Εμπλεξα τωρα! (πως να ... γλυκανω την κυρα; ΕΕΕ, οχι με τον τροπο που σκεφτεστε, προτεινετε αλλον!). Φιλε Ανδρεα Κ. απο εβδομαδα τα λεμε ...φωνητικα!

Reaction score
50
Λάκη ο Ηλίας ορθώς, νομίζω, σου προτείνει φθηνό DVD-player (πάντα σε περίπτωση που δε χρειάζεσαι DVD recorder). Ο λόγος είναι κατά βάση για να έχεις μεγαλύτερα περιθώρια στις υπόλοιπες αγορές σου. Φυσικά κι ένα καλό και ακριβό player θ' αναβαθμίσει το σύστημά σου, αλλά αυτό αν έχεις την πολυτέλεια να δώσεις πολλά. Αν όχι, καλύτερα να επενδύσεις πχ. στα ηχεία παρά στο player αφού τα ηχεία μάλλον περισσότερο θα τα κρατήσεις. Ένας ακόμη λόγος είναι η επερχόμενη έλευση των HD players, οπότε αφού θ' αναβαθμίσεις που θ' αναβαθμίσεις το DVD player (με κάποιο HD, όοοοοοοταν βγουν), γιατί να δώσεις πολλά λεφτά; Τώρα βέβαια αν σε παίρνει εσύ κρίνεις!

Όσο για τους προβολείς, όπως πολύ σωστά υπέθεσες, απ' τη στιγμή που κλείνεις σε LCD, πολύ πιθανόν να τύχεις σε κάποιον με ας πούμε με περισσότερα ελαττώματα από άλλο ίδιο μοντέλο. Το θέμα έχει συζητηθεί στους προβολείς, αλλά εν συντομία η ιστορία έχει ως εξής: οι LCD προβολείς, σ' ένα απ' τα σημεία που "υστερούν" (όντας πιο φθηνοί) είναι και στην ποιότητα κατασκευής. Μη φανταστείς βέβαια ακραία πράγματα, απλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν μια standard ποιότητα. Μπορεί κάλλιστα δηλαδή να βρεις διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι (κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα της σύγκλισης). Έτσι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που δυο άτομα έχουν τον ίδιο LCD προβολέα, αλλά ο ένας έχει ελάχιστο πρόβλημα σύγκλισης και ο άλλος πολύ πιο φανερό (σε σημείο που να τον γυρίζεις πίσω). Μ' αυτά δε θέλω σε καμία περίπτωση να σε φοβίσω, απλά αναφέρω κάποιες περιπτώσεις που υπάρχουν. Αυτά τα προβλήματα βέβαια βγαίνουν σε όλα τα προϊόντα μαζικής παραγωγής, αλλά στους LCD προβολείς έχουν αναφερθεί πιο συχνά. Να σημειώσω εδώ όμως ότι αυτή είναι η μία πλευρά, από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλοί ευχαριστημένοι κάτοχοι των εν λόγω προβολέων χωρίς προβλήματα (και φυσικά η τιμή τους, γι' αυτά που προσφέρουν, είναι super).

Πάντως όσον αφορά τους DLP μην αποθαρρύνεσαι αποκλειστικά λόγω του rainbow. Δε γνωρίζω τι ευπάθεια έχεις στα μάτια, αλλά κι εγώ μυωπία έχω (όπως και πολλοί άλλοι) και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους DLP. Βέβαια, οι πιο πολλές απορίες θα σου λυθούν μόλις πας να τους δεις από κοντά, για να καταλάβεις και για τι μιλάμε...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Μανο καπως ετσι αρχισα να σκεπτομαι κι εγω για το dvd. Να κανω μια ερωτησουλα; Τι μηκος καλωδιων συνδεσης απο τις πηγες σηκωνει ο προβολεας; Δηλ ποσο μακρια μπορουν να ειναι τοποθετημενα τα μηχανηματα (επιπλο) απο τον προβολέα;

Reaction score
50
Λάκη απ' όσο ξέρω, μιλώντας πάντα για DVI/HDMI σύνδεση καθότι η καλύτερη, μπορούμε να φτάσουμε ένα μήκος ως 15 μέτρα με σιγουριά (δηλ. χωρίς να έχεις προβλήματα λόγω μήκους). Προσοχή όμως:

- Αξιόπιστα HDMI καλώδια 15μετρα υπάρχουν μεν, είναι πολύ ακριβά δε (~300 ευρώ και βάλε). Και πιο φτηνά υπάρχουν, αλλά πρέπει να τα δοκιμάσεις με τα δικά σου μηχανήματα για να είσαι σίγουρος ότι το σήμα μεταφέρεται στην απόσταση αυτή.
- Όταν λέμε 15 μέτρα εννοούμε προφανώς το μήκος του καλωδίου και όχι την απόσταση προβολέα-DVD, εφόσον το καλώδιο δε θα'ναι... τεντωμένο, αλλά αφενώς πιο χαλαρό, αφετέρου θα περνάει από γωνίες, πατώματα, θ' ανεβαίνει στο ταβάνι πιθανόν (εξαρτάται απ' την τοποθέτηση) κτλ. Άρα η απόσταση προβολέα DVD διαμορφώνεται ανάλογα.
- Αν τύχει κι έχεις πρόβλημα με την απόσταση πολύ ενδιαφέρουσα λύση (και συνιστώμενη από πολλούς) είναι να βάλεις το DVD κοντά στον προβολέα. Έτσι παίρνεις κοντό HDMI καλώδιο (και πολύ φτηνό) και απλά αγοράζεις μεγάλο ομοαξονικό/οπτικό καλώδιο για σύνδεση με τον ενισχυτή. Όσο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως "ανορθόδοξη" μια τέτοια λύση, ωστόσο έχει τα πλεονεκτήματα που αναφέρω παραπάνω και μάλιστα πολλοί την προτιμούν έτσι κι αλλιώς γιατί θεωρούν ότι οι απώλειες ενός μεγάλου ομοαξονικού/οπτικού καλωδίου είναι πολύ πιο ανεκτές στον ήχο απ' ό,τι οι απώλειες ενός μεγάλου HDMI καλωδίου στην εικόνα (δεν έχω προσωπική εμπειρία, οπότε δεν μπορώ να παραθέσω προσωπική γνώμη). Φαίνεται πάντως πράγματι καλή λύση και νομίζω ότι ένα μεγάλο ομοαξονικό/οπτικό καλώδιο είναι οικονομικότερο από ένα ποιοτικό HDMI μεγάλου μήκους καλώδιο. Βέβαια, σε περίπτωση που έχεις στο μυαλό σου περισσότερες του ενός συνδέσεις απ' την ψηφιακή (πχ. 5.1 RCA για DVD-A/SACD) τότε πιθανόν να μη βολεύει, γιατί θα έχεις 6-7 καλώδια μεγάλου μήκους να φεύγουν απ' το DVD στον ενισχυτή. Φυσικά, σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσες να φέρεις και τον ενισχυτή πίσω και να πάρεις μεγάλου μήκος καλώδια ηχείων αλλά όπως καταλαβαίνεις όρεξη να'χουμε και μπορούμε να παραθέτουμε όσες περιπτώσεις θέλουμε... Μια γενική ιδέα πιστεύω πήρες πάντως.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Μανο για μια ακομη φορα ευχαριστω. Επειδη τωρα το σχεδιαζω η αποσταση dvd-προβολεα θα ειναι (α)6μ αν μπει στον τοιχο πισω απο καναπε (β) 2,50-3,0μ αν μπει στο τραπεζακι εμπρος απο τον καναπα (μετακινουμενος).Αληθεια τι διασταση εικονας θα δωσει σε αποσταση (α) 3,5μ και (β)2,0μ (τραπεζ) ;

Reaction score
0
Αν περάσω καλώδιο ρεύματος και 2 hdmi απο το ίδιο κανάλι στον τοίχο υπάρχει πρόβλημα?

Reaction score
74
Προσωπικά θα διαφωνησω με τον ILIAS... Δεν μπορει να θελεις να εχεις ενα πολυ καλο προβολέα και μαλιστα να κανεις χρηση της εξόδου HDMI...
και να βαζεις πηγη (DVD-Player) των 60-100 Ε και να περιμενεις να ευχαριστηθεις... αυτα δεν γινονται... Ο καλος προβολέας δεν θα σκεπάσει τα
ελαττωματα της πολυ φτηνης πηγης αλλα θα τα μεγενθυνει... και ειδικά αν πας για οθονη στις 80" και πανω οπως προτεινουν τα αλλα παιδια
τοτε απλά θα κλαις με τα τεχνουργηματα που θα βλέπεις στις σημερινες ταινιες της σειρας με τη κακη συμπιεση...
Αρα αν δε αντμετωπίζεις... αγορα DVD-RECORDER και αν το DENON που εχεις .... εχει HDMI... μην το κουνας απο αυτό.... ειναι παρασσαγγας
μακρια σε ποιότητα απο τα φτηνα DVD-Player που αγοραζεις με το κιλο απο PRAKTIKER Σουπερ κλπ.
Ειναι περιεργο πως παρασυρόμαστε και παραβλέπουμε το θεμα της πηγης οταν παμε για καλο μεσο προβολής... Ειναι λαθος να νομιζουμε οτι
θα σκεπασει η θα διορθωσει τα προβλήματα της πηγης...

Τωρα... ενα αλλο θεμα που παλι θα διαφωνησω με τον ILIAS (και ελπίζω μην το παρει προσωπικά... :)... ) Εφόσον θα βαλεις οθονη το ποιο πιθανον
ειναι να εχεις μια καλη απόσταση του προβολέα από τον Ενισχυτη... η το DVD... Αυτό σημαινει οτι θα πας σε μακρύ καλωδιο HDMI...
Θα εχεις με μεγαλες πιθανότητες προβλήματα σηματος δλδ κλειδωματος ενισχυτη-DVD-Προβολεα λόγω μεγάλης απόστασης αν δεν χρησιμοποιήσεις
καλωδιο πιστοποιημενο δλδ πολυ καλης ποιότητας δλδ ... να τα εχει τα Ευρουλάκια του... μη σου πω οτι θα πρεπει να βρεις καταστημα να σου
δανεισει 2-3 για να δοκιμασεις πριν καταλήξεις... Ριξε ενα διαβασμα στα τοπικ των καλωδιων και θα καταλάβεις τι εννοω..
Εγω στη θεση σου στο συγκεκριμενο καλωδιο δεν θα εκανα την παραμικρη τσιγγουνιά... Δες δλδ κατα VAN DEN HUL, SUPRA , OELBACH...
Για να καταλάβεις... το 1.0 μετρο HDMI VAN DEN HUL , SUPRA ειναι της ταξης των 65-75 Ευρω.

Reaction score
74
nickolas2005 said:
Αν περάσω καλώδιο ρεύματος και 2 hdmi απο το ίδιο κανάλι στον τοίχο υπάρχει πρόβλημα?
κατα τη γνωμη μου ναι... καλο θα ειναι να ειναι θωρακισμενα τα HDMI....

Reaction score
182
hal9000 said:
Προσωπικά θα διαφωνησω με τον ILIAS...

Τωρα... ενα αλλο θεμα που παλι θα διαφωνησω με τον ILIAS (και ελπίζω μην το παρει προσωπικά...
Hal αν το ξαναπεις και 3η φορά τότε θα... παρεξηγηθώ πραγματικά... !!! Δεν είμαι εδώ για να παρεξηγούμαι αλλά για να μαθαίνω και αν μπορώ να μεταδίδω και την όποια εμπειρεία μου σε άλλους. Το θέμα περί παρεξηγήσεων έχει συζητηθεί πολλές φορές (σε όλα τα φορουμς) και ΔΕΝ ισχύει σε μένα, οπότε... συνεχίζουμε κανονικά.

Εγώ λοιπόν θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι καλύτερα (και ακριβότερα) μηχανήματα αποδίδουν καλύτερα από τα φτηνότερα, τότε όμως γιατί να προτείνουμε στον lakis προβολέα epson των 1200 Ε ή κάποιον αντίστοιχης τιμής και όχι ruby των 10.000 ή qualia των 30.000? Θεωρώ ότι και η εικόνα είναι συνεχώς αναβαθμίσιμη αλλά τα όσα είπα ξεκίνησαν με βάση τις όποιες ανάγκες του lakis να μπει σε ένα νεο τομέα , αυτόν της μεγάλης εικόνας. Αυθαίρετα βέβαια , αφού δεν τον γνωρίζω προσωπικά, και δεν μπορώ να ξέρω ούτε τις πραγματικές ανάγκες του ούτε τις οικονομικές του δυνατότητες, και συν τοις άλλοις τον θεώρησα και.... "άσχετο" περί εικόνας, ακριβώς όπως είμαι κι εγώ.

Να πω εδώ ότι και η δική μου επαφή με τους προβολείς ήταν ακριβώς πριν 2 μήνες μόλις, μια και τον προβολέα μου τον αγόρασα στις 10 Μαρτίου.Μέχρι τότε δεν είχα καμμία σχέση με το αντικείμενο. Εκείνη την εποχή έψαχνα κι εγώ για τηλεόραση, αλλά μέσα από το φόρουμ και διαβάζοντας διάφορα, πείστηκα ότι ο προβολέας μου ταιριάζει περισσότερο κι έτσι πήρα προβολέα και ακόμα δεν έχω τηλεόραση.
Τι έκανα λοιπόν? Έβαψα τον τοίχο μου με κοινή μπογιά του εμπορίου (όχι τις πανάκριβες goo) έφτιαξα κάδρο μόνος μου με σανίδια (το οποίο είναι και λίγο στραβό), έβαλα φτηνό μαύρο ύφασμα γύρω γύρω για μασκινγκ (και όχι ακριβό μαύρο βελούδο) βλέπω από dvd blusky των 30 Ε με καλώδια ήχου rca και να σου πω και το καλύτερο? Μέχρι στιγμής ακόμα παρακολουθώ ταινίες από εφημερίδες και περιοδικά μια και είχα καμμιά 100ρια και δεν τις είχα δει ποτέ. φαντάσου δηλαδή τι...... χάλια ποιότητα έχουν ΑΛΛΑ.... το αποτέλεσμα είναι πολύ παραπάνω από αυτό που περίμενα όταν αγόραζα τον προβολέα.
Ακόμα και άτομα που έχουν γνώση, βλέποντας την εικόνα μου, είπαν ότι το αποτέλεσμα ειναι πολύ καλό για την.... "φτηνοκατάσταση" με την οποία προβάλλω.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχω δει τα 70 από τα 100 έργα και ακόμα να βαρεθώ ή να αρχίσει να μου λείπει κάτι... Α!!!!! δεν έχω ακόμα ούτε 5.1 ηχεία αλλά ακούω από τα 2 του στερεοφωνικού.... Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα αν εγώ είμαι τόσο "βολικός-άσχετος"( που είμαι) και δεν καταλαβαίνω διαφορές εμφανέστατες σε αλλους, αλλά όπως είπα και μέλη με γνώση έμειναν ικανοποιημένα από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Φυσικά δε μιλάω για φίλους και γνωστούς που δεν έχουν καμμία σχέση με το σπορ και απλά έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Μόλις λοιπόν βαρεθώ από τα όσα βλέπω μέχρι τώρα (το οποίο το βλέπω να αργεί ακόμα) και είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι τις όποιες διαφορές μπορώ να ξεκινήσω τις αναβαθμίσεις μου (μη ξεχνάς ότι μέχρι τώρα κι εγώ αλλά και αυτά που πρότεινα στον laki είναι τα βασικά για να πάρει μια πρώτη ιδέα και όλα μπορεί να τα αναβαθμίσει με βάση του τι χρειάζεται πλεόν αφού θα εχει μάθει και 5 πράγματα παραπάνω από μόνος του και χωρίς να έχει ακριβοπληρώσει κάτι ώστε να λυπάται να το αλλάξει, εκτός από τον προβολέα φυσικά που για μένα είναι η βάση του συστήματος γι αυτό και του πρότεινα κάτι σχετικα καλό και όχι έναν με D4 ή με πάνελ ακόμα μικρότερο).
Φαντάσου το δικό μου το σύστημα που μπορεί να φτάσει με 1. καλύτερο dvdp 2. καλύτερο καλώδιο (hdmi) 3. επαγγελματική ρύθμιση προβολέα 4. dvd δισκάκια κανονικά και όχι του κιλού 5. καλύτερο μασκινκγ οθόνης και χώρου 6. καλύτερη οθόνη 7. ηχεία
Ακόμα κι έτσι ομως το...απολαμβάνω (αν καθησω να δω ταινία βέβαια, αν καθήσω να ασχοληθώ με τον προβολέα και τις ρυθμίσεις τότε ήδη διαπιστώνω "προβλήματα" που πρέπει να διορθωθούν με καλύτερο εξοπλισμό, αλλά αποφάσισα να περιμένω το trueHD).

Για το θέμα του "καλού κοματιού" με κάλυψε απόλυτα ο Μάνος και να τονίσω εδώ (όπως και ο Μάνος) ότι δεν είναι και κάτι να σε απασχολεί ή να σε αποτρέπει από την αγορά. Κι εγώ είχα τις ανησυχίες μου, κι εγώ έχω την ανομοιομορφία μου αλλά είναι μέσα στα αποδεκτά πλαίσια.

Για τα καλώδια (HDMI) o Hal έχει δίκιο για τα πολλά μέτρα αλλά δεν είναι και κανόνας, έχω ακούσει και επώνυμα καλώδια να έχουν πρόβλημα στα μέτρα ή να μη κλειδώνουν γενικότερα. Γνώμη μου είναι πως είτε φτηνό είτε ακριβό ή θα παίξει ή δεν θα παίξει, μονο η δοκιμή θα δείξει.Απλά με τα επώνυμα έχεις περισσότερες πιθανότητες να παίξει. Εγώ πάντως έχω το dvd δίπλα στον προβολέα ώστε όταν έρθει ή ώρα να μη χρειάζομαι πολλά μέτρα.

Για το ότι προτείνω τον επσον είναι γιατί εγώ τουλάχιστον πείστηκα ότι είναι παρόμοιος σε δυνατότητες με όλους τους υπόλοιπους lcd αλλά ο πιο φτηνός, με μεγαλύτερη εγγύηση, με καλό after sale service , με άριστο lens shift και.... αυτός που έχω φυσικά (αν δεν παινέσεις το σπιτι σου...).
Με dlp δεν ασχολήθηκα καθόλου (όταν έψαχνα για μένα) λογω ακριβότερου κόστους απόκτησης και μόνο.

υγ1 αν παρεξηγηθεί ο lakis που τον είπα "άσχετο" θα παρεξηγηθώ κι εγώ..... !!!!!
υγ2 δεν είμαι από την καρδίτσα αλλά από τις Σέρρες

Reaction score
50
lakiss51 said:
Μανο για μια ακομη φορα ευχαριστω. Επειδη τωρα το σχεδιαζω η αποσταση dvd-προβολεα θα ειναι (α)6μ αν μπει στον τοιχο πισω απο καναπε (β) 2,50-3,0μ αν μπει στο τραπεζακι εμπρος απο τον καναπα (μετακινουμενος).Αληθεια τι διασταση εικονας θα δωσει σε αποσταση (α) 3,5μ και (β)2,0μ (τραπεζ) ;
Λάκη καλημέρα... αυτό που με ρωτάς εξαρτάται από τον εκάστοτε προβολέα, τι είδους φακό έχει (short ή long throw) και τι zoom διαθέτει. Σ' αυτό τον τομέα οι LCD είναι πιο ευέλικτοι (γενικώς στο θέμα της ευελιξίας οι LCD υπερτερούν). Μη φανταστείς πάντως ότι θα έχεις και πρόβλημα με τους DLP. Σε μια απόσταση 3-4 μέτρα τις 100 σου ίντσες θα τις έχεις. Κοίτα όμως τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε προβολέα. Θύμισέ μου, σε τι απόσταση θα κάθεσαι απ' την οθόνη; Αν είναι στα 3 μέτρα, με 92'' πάνω κάτω θα'σαι μια χαρά!

Πάντως προσωπικά συνηγορώ μακράν υπέρ της τοποθέτησης προβολέα στο ταβάνι! Τους λόγους μπορείς να τους δεις εδώ: http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=11303.0 (αναφέρονται κάπου μέσα στο topic). Ένας παραπάνω λόγος για την περίπτωσή σου είναι πως 2 μέτα απόσταση προβολέα-οθόνης (αν τον βάλεις σε τραπεζάκι) είναι πολύ λίγα (νομίζω) και δύσκολα θα σου δώσουν πολύ μεγάλη οθόνη.

Reaction score
1
Για να καταλάβεις... το 1.0 μετρο HDMI VAN DEN HUL , SUPRA ειναι της ταξης των 65-75 Ευρω.
Εγώ αγόρασα 8 μέτρα HDMi-HDMI της SUPRA στα 85 ευρώ. Αψογο Καλώδιο και κλείδωσε αμέσως με Προβολέα μέχρι και τα 1080i

Reaction score
74
dtziouvaras said:
Για να καταλάβεις... το 1.0 μετρο HDMI VAN DEN HUL , SUPRA  ειναι της ταξης των 65-75 Ευρω.
Εγώ αγόρασα 8 μέτρα HDMi-HDMI της SUPRA στα 85 ευρώ. Αψογο Καλώδιο και κλείδωσε αμέσως με Προβολέα μέχρι και τα 1080i
Οντως πολυ καλο καλωδιο και απο τις λιγες εταιρειες που τολμουν την πιστοποιηση του καλωδιου πριν βγει στην αγορά.

Reaction score
74
ilias said:
Hal αν το ξαναπεις και 3η φορά τότε θα... παρεξηγηθώ πραγματικά... !!! Δεν είμαι εδώ για να παρεξηγούμαι αλλά για να μαθαίνω και αν μπορώ να μεταδίδω και την όποια εμπειρεία μου σε άλλους. Το θέμα περί παρεξηγήσεων έχει συζητηθεί πολλές φορές (σε όλα τα φορουμς)  και ΔΕΝ ισχύει σε μένα, οπότε... συνεχίζουμε κανονικά.

υγ2 δεν είμαι από την καρδίτσα αλλά από τις Σέρρες

:D :D :D Κανενα προβλημα Ilias και εγω δεν παρεξηγουμαι ευκολα... απόψεις ανταλλάσουμε και δεν παιζουμε τα αμερικανακια
στο ΙΡΑΚ.... :lol: :lol:

Απλά εγω το βλέπω απο μια διαφορετικη σκοπιά το θεμα και εχω την ταση να πηγαινω κατευθειαν στα καλα μηχανηματα
που επιτρεπει η τσεπη μου... το οποίο εν κατακλειδι μπορει να ειναι και λαθος με τη λογικη σου... γιατι δεν επιτρεπει
την ευκολη αναβαθμιση... Κια να δωσω παραδειγμα... Αγόρασα το SONY RDR HX-1010 DVD-Recorder και αναρωτιεμαι
αν εκανα καλα... :lol: Αν αργησουν να ερθουν τα Blue Ray - HD_DVD σαν μηχανηματα και κυριως σαν τιτλοι στα ΒΙΝΤΕΟ-CLUB
εκανα καλα... αν ομως ερθουν γρηγορα και σε σχετικά χαμηλές τιμές... εκανα λαθος επιλογη χρονου αγορας και μηχανηματος.
Ολα μεσα στο παιγνιδι... ειναι... θα δειξει... Γιαυτό δεκτές οι θεσεις σου και οι διαφορετικες απόψεις σου 100%...!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid