ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOME CINEMA

Reaction score
182

Απλά εγω το βλέπω απο μια διαφορετικη σκοπιά το θεμα και εχω την ταση να πηγαινω κατευθειαν στα καλα μηχανηματα
που επιτρεπει η τσεπη μου... το οποίο εν κατακλειδι μπορει να ειναι και λαθος με τη λογικη σου... γιατι δεν επιτρεπει
την ευκολη αναβαθμιση... Κια να δωσω παραδειγμα... Αγόρασα το SONY RDR HX-1010  DVD-Recorder και αναρωτιεμαι
αν εκανα καλα... :lol:  Αν αργησουν να ερθουν τα Blue Ray - HD_DVD σαν μηχανηματα και κυριως σαν τιτλοι στα ΒΙΝΤΕΟ-CLUB
εκανα καλα... αν ομως ερθουν γρηγορα και σε σχετικά χαμηλές τιμές... εκανα λαθος επιλογη χρονου αγορας και μηχανηματος.
Ολα μεσα στο παιγνιδι... ειναι... θα δειξει...  Γιαυτό δεκτές οι θεσεις σου και οι διαφορετικες απόψεις σου 100%...!!!
Πολύ καλά έκανες γιατί εσύ ήδη χαίρεσαι άριστη ποιότητα τόσο από την πηγή σου όσο και από την tv που πήρες και στην τεχνολογία αν είναι να περιμένεις πάντα το " επόμενο " μια ζωή θα περιμένεις... Έχει και το περίμενε τη λογική του ειδικά αν είσαι σε μεταβατική περίοδο αλλά κυριότερος λόγος είναι το...πόσα έχεις να διαθέσεις τη συγκεκριμένη στιγμή. Με βάση αυτά πας φυσικά στην καλύτερη δυνατή λύση. Για τον laki εγώ πρότεινα απλώς το πιό οικονομικό για να μη... τρομάξει από το που μπορεί να φτάσει (σε λίγο καιρό.... 8) ).

Όσο για το πρόβλημα της tv που ανέφερες αν και άλλοι είναι πιο ειδικοί να σου απαντήσουν κατά 99% είναι πρόβλημα στο μαστερινγκ του δίσκου και όχι κάτι στην τηλεόραση. Εγώ έχω αυτό το πρόβλημα με τα άσπεκτς δεν μπορούσα να βρω ποιό είναι το κατάλληλο γιατί στο ένα παραμόρφωνε η εικόνα στο κέντρο στο άλλο στα άκρα και πάει λέγοντας και νόμιζα ότι έφταιγε ο προβολέας μέχρι που έβαλα ένα star wars για να ρυθμίσω λίγο και με το THX optimizer που έχει και εκεί είδα ότι ο προβολέας είναι άψογος απλά ότι του δώσεις να παίξει αυτό και θα παίξει.

τώρα για τα BD κτλ. Πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο όλα θα είναι ...εδώ, έτοιμα στο πιάτο μας, αλλά να σου πω και τη δικιά μου γνώμη δε νομίζω ότι θα τρεξω να γίνω και από τους πρώτους beta testers και ειδικά αν είχα dvdp σαν το δικό σου, οι διαφορές νομίζω θα είναι τόσο μικρές (τουλάχιστον στις αρχές και στις λίγες ίντσες) ώστε να μην καίγομαι ότι χάνω και κάτι το σημαντικό στην εικόνα μου.

Reaction score
51
lakiss51 said:
Αμαν ! πρεπει να συνεννοηθω και με τον επιπλοποιο που συν τοις αλλοις ετοιμαζε το επιπλο της τιβι! Εμπλεξα τωρα!

Χμμμ......Αν υποθέσω κατά μέσο όρο ότι μια TV πχ 32" θα παίζει στα 55cm ύψους, θα πρέπει το έπιπλο της TV να ΜΗΝ είναι μεγαλύτερο από 50 με 55 cm ώστε στο άθροισμα TV + έπιπλο να ΜΗΝ ξεπερνούν το 1,05 ή 1,10m (105cm & 110 cm αντίστοιχα)
Γιατί? Μα για να μπει το πανί του προβολέα πίσω από την τηλεόραση και να ΜΗΝ σηκωθεί πάνω από 1,10 από το πάτωμα.....

Συμβουλή :idea:: Κάνε το έπιπλο σχετικά φαρδύ. Ώστε κάτω ακριβώς από την TV (και στο μέσο της οθόνης) να μπει το κεντρικό ηχείο και να υπάρχει αρκετός χώρος δεξιά και αριστερά του για ενισχυτή/ DVDp / παιχνιδοκονσόλα κ.ο.κ

Reaction score
50
Από την άλλη Γιάννη, θα μπορούσε απλά να τοποθετήσει τη βάση του πανιού έτσι ώστε αυτό να πέφτει μπροστά απ' την τηλεόραση, οπότε να μην τον ενδιαφέρει το ύψος του επίπλου. Αυτό βέβαια μόνο αν του επιτρέπει ο χώρος και δεν επηρεάζει αρνητικά την απόσταση θέασης.

Reaction score
74
ilias said:
Όσο για το πρόβλημα της tv που ανέφερες αν και άλλοι είναι πιο ειδικοί να σου απαντήσουν κατά 99% είναι πρόβλημα στο μαστερινγκ του δίσκου και όχι κάτι στην τηλεόραση. Εγώ έχω αυτό το πρόβλημα με τα άσπεκτς δεν μπορούσα να βρω ποιό είναι το κατάλληλο γιατί στο ένα παραμόρφωνε η εικόνα στο κέντρο στο άλλο στα άκρα και πάει λέγοντας και νόμιζα ότι έφταιγε ο προβολέας μέχρι που έβαλα ένα star wars για να ρυθμίσω λίγο και με το THX optimizer που έχει και εκεί είδα ότι ο προβολέας είναι άψογος απλά ότι του δώσεις να παίξει αυτό και θα παίξει.
Hλία αν και καποια παιδια μου ειπανε οτι πιθανώς εχει προγραμμα ο επεξεργαστης της TV/9830 εγω αναρωτιεμαι γιατι δειχνει απροβληματιστα πολλα καλα DVD..?
Αν ηταν προβλημα HARDWARE θα το εδειχνε σε ολα... αυτη ειναι μια λογικη... και ετσι σταματησε να με απασχολει... :p ετσι κιαλλιως δεν μπορω να κανω τιποτε
αλλο.... εκτός να προσπαθησω να βρω υλικο HD απο καμερα HD για να δω πως θα δειξει..... :lol:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Μανο και λοιποι πες τε μου.Γινεται να καρφωθει (!) ο προβολεας στο δοκαρι δηλ σε υψος 2,70-2,80μ απο το πατωμα; θα ζουμαρει καλα στο πανι σε αποσταση 3,70μ (που θα μπει βεβαια στο κανονοκής θεασης υψος);

Reaction score
50
Λάκη όπως έγραψα και πριν πρέπει να κοιτάξεις τις προδιαγραφές του κάθε προβολέα για ν' απαντήσεις σε τέτοια ερώτηση. Καταρχήν να καρφωθεί ο προβολέας σε δοκάρι δεν παίζει (απ' όσο ξέρω). Γίνεται όμως να βρεις βάση custom (ή μη) που να καρφωθεί αυτή στο δοκάρι και ο προβολέας να προσαρμοστεί πάνω της. Από'κει και πέρα έχεις μεγάλη ευκολία γιατί, αναλόγως της βάσης, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Πχ. μπορείς να πάρεις μια ρυθμιζόμενου ύψους και να έχεις τον προβολέα όπου σε βολεύει. Εγώ πιστεύω πάντως πως βασικό χαρακτηριστικό μιας βάσης είναι να μπορεί να ρυθμίζεται καθ' ύψος (εκτός πια αν έχεις το ιδανικό ύψος στο ταβάνι σου και ο προβολέας έχει offset που να σε βολεύει). Με τη ρύθμιση ύψους όμως (ειδικά αν είναι αρκετά ευέλικτη) σου λύνονται τα χέρια περισσότερο και τοποθετείς τον προβολέα πιο απροβλημάτιστα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Mανο, καπου εδω μεσα ειδα φωτο βασης που ανοιγοκλεινει σαν ακορντεον για ρυθμιση υψους, θα ξαναψαξω να το βρω γιατι ειναι το ιδανικο για μενα! ευχαριστω

Reaction score
0
hal9000 said:
nickolas2005 said:
Αν περάσω καλώδιο ρεύματος και 2 hdmi απο το ίδιο κανάλι στον τοίχο υπάρχει πρόβλημα?
κατα τη γνωμη μου ναι... καλο θα ειναι να ειναι θωρακισμενα τα HDMI....
Aν είναι θωρακισμένο όμως δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι? Συνήθως όλα τα επώνυμα είναι και θωρακισμένα?

Reaction score
74
nickolas2005 said:
Aν είναι θωρακισμένο όμως δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι? Συνήθως όλα τα επώνυμα είναι και θωρακισμένα?
H θωρακιση αυτό το νοημα εχει.... να εμποδιζει τις οποιες παρεμβολές...
Ολα τα επώνυμα δεν ειναι και θωρακισμενα... :?.... μπες σε ιστοσελίδες καλωδίων και δες τις
προδιαγραφές τους...πχ.

http://www.jenving.se/
http://www.vandenhul.com/
http://www.xloelectric.com/home.php
http://www.oehlbach.de/CMS/en/product/computer_kabel-intro.php
http://www.kimber.com/#

Reaction score
0
Πρέπει να συνδέσω τον προβολέα μου και με άλλα καλώδια εκτός απο ένα hdmi? To λέω αυτό για να μην ανοίγω μεγάλες τρύπες άδικα αν μπορώ να κάνω την δουλειά μου με ένα καλώδιο. Κυρίως δεν θέλω να τραβήξω καλώδιο dvi μιας και το "βίσμα" είναι μεγάλο...Το βίσμα του hdmi επειδή δεν έχω δει ποτέ πόσο μεγάλο είναι? Σαν αυτό των καλωδίων δικτύων?

Ο εξοπλισμός που θα αγοράσω θα είναι καινούριος άρα θα έχει εξοδο hdmi...

Παρακάλω όποιος μπορεί να απαντήσει σύντομα γιατί ο μάστορας με έχει πρήξει για το πόσο να σκάψει... :)

Reaction score
51
nickolas2005 said:
Πρέπει να συνδέσω τον προβολέα μου και με άλλα καλώδια εκτός απο ένα hdmi? To λέω αυτό για να μην ανοίγω μεγάλες τρύπες άδικα αν μπορώ να κάνω την δουλειά μου με ένα καλώδιο. Κυρίως δεν θέλω να τραβήξω καλώδιο dvi μιας και το "βίσμα" είναι μεγάλο...Το βίσμα του hdmi επειδή δεν έχω δει ποτέ πόσο μεγάλο είναι? Σαν αυτό των καλωδίων δικτύων?

Παρακάλω όποιος μπορεί να απαντήσει σύντομα γιατί ο μάστορας με έχει πρήξει για το πόσο να σκάψει... :)
Nικόλα διάβασε εδώ:

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=10954.0

Reaction score
74
nickolas2005 said:

To βυσμα του HDMI ειναι περιπου το 1/3 του βυσματος DVI... δεν εχεις προβλημα...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Δεδομενου οτι η αγορα του προβολεα πηρε τον δρομο της (OPTOMA ή PAN900 μετα απο παρακολουθηση συντομα) τωρα παρακαλω για τα φωτα σας στο θεμα του ΗΧΟΥ.
(Α) Τι προτεινετε για ενισχυτη; Τον DENON που αναφερθηκε παραπανω ή αλλον και ποιον; Να σημειωσω οτι η μουσικη με ενδιαφερει στο 60% συνεπως κατι πρεπει να "λεει"! Η προτεινομενη δαπανη γυρω στα 1000€
(Β)Εχοντας απο το στερεοφωνικο τα AUDIO SPECTRUM S37III που ΔΕΝ ΘΕΛΩ να χαραμισω, λεω να τα βαλω ως κυρια με ενα καλο ομοεταιρικο κεντρικο (οπως προτεινε και παραπανω φιλος) και για πισω δορυφορους μικρους (τυπου OMNISAT) Θα ειναι επιτυχημενος σχεδιασμος αυτος. Η ειναι καλλιτερα τα υπαρχοντα να μπουν πισω (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ) και να παρω μια αλλη τριαδα (ισως οχι μικρα μα οχι πολυ μεγαλα λογω χωρου) για μπροστα; Κινουμαι στην τιμη των 1000€ και οπως σημειωνω παραπανω τα θελω ΜΟΥΣΙΚΑ. Ενταξει οχι για κλασσικη αλλα να ακουγονται ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
Πασα ιδεα καλοδεχουμενη. Ευχαριστω

Reaction score
50
Για ενισχυτής ο Denon μια χαρά φαίνεται. Για μένα πάντως ακόμα καλύτερη λύση θα ήταν φτηνός A/V (πχ. Yamaha 659 καμιά 500αριά ευρώ) και λογικής τιμής τελικός (πχ. ο Rotel 1080 νομίζω, τέσπα αυτός που κάνει γύρω στα 500 ευρώ). Βέβαια έχεις να υπολογίσεις και interconnect καλώδια και γενικά το κόστος καμιά 100αριά ευρώ πάνω απ' τα 1000 μπορεί και ν' ανέβει, αλλά επίσης θ' ανέβει και η απόδοση. Πολύ καλύτερη οδήγηση των μπροστινών ηχείων! Για μένα είναι πολύ καλύτερη λύση, εκτός αν έχεις ανάγκη τόσο πολύ τις αυτόματες ρυθμίσεις χώρου (που νομίζω έχει και ο 659) και κάτι upscaling μπλα μπλα...

Τώρα για 3άδα ηχείων στα 1000 ευρώ πολύ μουσικά, κατά την άποψή μου, είναι τα Dali Suite 2.8 + το κεντρικό τους (το οποίο φημίζεται μάλιστα για πολύ καλό ταίριασμα με τα μπροστινά - κάτι το οποίο είναι βασικότατο σε home cinema). Το σύνολο κάπου στα 1000 ευρώ, άντε λίγο παραπάνω. Με το συνδυασμό του ενισχυτή-τελικού θα είσαι super!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Μανο ευχαριστω. Την αλλη Παρασκευη θα ειμαι στον Ανδρεα θα χαρω να τα πουμε

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Εχω ως dvdp το Philips 743 το οποιο ως εξοδους εικονας εχει
1) CVBS (video out)
2) TV OUT ΜΕ SCART
3) S-VIDEO OUT
Ειναι καμια απο αυτες τις συνδεσεις καταλληλη για συνδεση με προβολεα ωστε προσωρινα να αποφυγω την αγορα dvd με hdmi και να ριξω το βαρος _τωρα- στον ηχο και σε κανα δυο μηνες στο dvd ;

Reaction score
182
κυκλοφορούσε πριν κανά 10ήμερο dvdp thompson (Νομίζω) στα media markt με 69 Ε και έξοδο HDMI. Είχαν ακουστεί καλά λόγια (για την τιμή/απόδοση).

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιειται πανι οχι σταθερο, δηλ σε καποια βαση και να το μετακινουμε αναλογα με το τι διασταση θελουμε εκεινη την ωρα. Γιατι αν εχεις 4-5 ατομα για ποδοσφαιρο, ασφαλως θα χρειασθει μια μικρη διαφοροποιηση στην αποσταση θεασης που αν το πανι ειναι σταθερο δεν θα ικανοποιει ολους. Εχοντας ενα τετοιο μετακινουμενο πανι (και για παντοτινη χρηση) θα χασεις σε αποδοση; (εννοειται οτι θα ξανακανεις ολες τις απαιτουμενες ρυθμισεις). Ακομη υπαρχει κατασκευη με "ραγες" στα ακρα στηριξης της οθονης-πανι να την μετακινει εμπρος πισω; Σε μεταβλητη αποσταση δηλ.

Reaction score
50
Λάκη απ' ό,τι θυμάμαι ο Βαγγέλης (Λάμπρου) είχε κάνει κάποια τέτοια εγκατάσταση. Για να σου βγει καλά όμως θέλει αρκετά χρήματα (σχετικά πάντα) και απ' ό,τι βλέπω προσπαθείς να σώσεις απ' όπου μπορείς. Είσαι σίγουρος ότι θες να προβείς σε τέτοιο έξοδο; Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα και με οθόνη σε σταθερό σημείο. Το πολύ πολύ κλείνει λίγο το zoom αν σ' ενοχλεί η μεγάλη εικόνα (δεν ενδείκνυται βέβαια γιατί θα χάνεις το masking απ' τα άκρα της οθόνης...). Πάντως αν καταφέρεις να έχεις κινούμενη εικόνα δε νομίζω να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα απόδοσης...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
ΜΑΝΟ τα χρηματα δεν περισσευουν , αλλωστε μερικα (πχ τα ηχητικα)μαλλον θα αγορασθουν απο Λαρισα λογω ευκολιων (και ο Ανδρεας κανει βεβαια, θα δουμε). Ελεγα μηπως υπαρχει κατι ετοιμο ή ευκολη ιδιοκατασκευη (αλλα απο...μαστορα) στο θεμα της κινητης οθονης (πρωτοτυπο δεν ακουγεται;). Για να ερθει ο Β.Λ. εδω για εγκατασταση ρυθμισεις, ε , μαλλον ειναι αδυνατον (και παλυεξοδο!). Γιατι σκεπτομαι την κινητη οθονη; Μα για να βλεπω ΜΕΓΑΛΗ εικονα οποτε θελω και να επαναφερω το πανι στη νορμαλ θεση της. Αν και τωρα που το σκεπτομαι, αραγε πως θα φαινονται οι...ραγες; Ωχ γμωτο κι αλλο προβλημα. Οποτε...σταθεροτης στα 3,20μ; Και ποσο ξεκουραστα θα βλεπω;Μηπως οι 90'' ειναι υπερβολη; Αληθεια εσυ απο τι αποσταση και διασταση βλεπεις; Υπ΄οψη οτι εχω ελαφρα πρεσβυωπια που δεν με ενοχλει στο σινεμα, αλλα βεβαια τα ματακια μου κουραζονται ευκολα (ειναι...μεγαλα καθ΄ολα! και ηλικιακα και μεγεθους!)
Ανδρεααα την Παρασκευη ετοιμασου για μονοπωλιο της αιθουσας τουλαχιστον για 2 ωρες!
Μανο, OPTOMA - INFOCUS Ή PANASONIC 900; Εχεις υπ΄οψη σου αν υπαρχει μηχανισμος να ανεβοκατεβαζει τον προβολεα στο 1,0 μ απο το ταβανι λογω ...φωτιστικου εμποδιου; (δυσκολο το βλεπω τελικα να φυγει το φωτιστικο! μεταξυ μα; ουτε εγω το θελω αυτο!!! γιατι μου αρεσει!)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid