Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

εγω παντως ειδα 3 - 4 κομματια στο μντμαρκτ στο φαληρο τη παρασκευη το βραδυ.

Reaction score
0
Αναβάθμιση firmware CDVB-HD [ 05.05.2011 ]

Καλησπέρα σας! :605:

Άλλο ένα μικρό firmware update για τον CDVB-HD! Κατεβάστε το από εδώ!

Όπως θα δείτε και στο σχετικό συνοδευτικό .pdf, περιέχονται οι αναβαθμίσεις του firmware από τις 29/4/2011, καθώς επίσης και μια νέα προσθήκη, συν μια διόρθωση.

Αναλυτικά οι νέες αλλαγές περιλαμβάνουν:

1. Eπαναφορά των λειτουργιών Forward & Rewind στα εγγεγραμμένα αρχεία προγραμμάτων.

2. Ορισμός της λειτουργίας “Εγγραφη” ως προεπιλογή στο μενού του EPG.

-

Reaction score
1.187
Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Τον δέκτη τον αγόρασα τελικά από το site της Crystal Audio και τον παρέλαβα προχθές.

Τι μου άρεσε: Είδε αμέσως ότι flashάκια και σκληρούς του σύνδεσα. FAT32 και NTFS μέχρι και 500 GB (δεν είχα μεγαλύτερο) είτε 3,5" με δική τους τροφοδοσία είτε 2,5" με τροφοδοσία μέσω της θύρας USB κανένα πρόβλημα!
Δεν βρήκα όμως πουθενά επιλογή ασφαλή αποσύνδεση συσκευής USB...

Ερώτηση προς τον φίλο Crystal_Druid: Υπάρχει τέτοια επιλογή για να σταματήσουμε μια συσκευή USB ή απλώς την ξεμπριζώνουμε έτσι;

Επαιξε ότι ταινία και αν του έβαλα divx, avi, mkv, ts, ακόμα και mp4 (που δεν το αναφέρει το manual) σε αναλύσεις μέχρι 1080i χωρίς πρόβλημα (δεν είχα 1080p να δοκιμάσω αλλά σίγουρα και εκεί θα τα πηγαίνει εξίσου καλά) Μού άρεσε επίσης που οι ταινίες ξεκινάνε αμέσως σε 3~4 δευτερόλεπτα το πολύ. Και είναι και ταχύτατο στο μπρος-πίσω μέσα στην ταινία.
Κανένα πρόβλημα (φυσικά) και με τους υπότιτλους .srt τους οποίους όμως τους δείχνει λίγο μικρούς. Ευτυχώς υπάρχει η ρύθμιση μεγέθους "μικροί κανονικοί μεγάλοι" Στο "μεγάλοι" φαίνονται σε σωστό μέγεθος με μια ωραιότατη ελληνική γραμματοσειρά. Πολύ καλή και η επιλογή του χρώματος των υποτίτλων, άσπρο, μπλέ, κόκκινο κλπ. Εγώ επέλεξα πράσινους: Πανάθας!!!

Στην μουσική μού άρεσε επίσης που σού δίνει την δυνατότητα να περιηγηθείς (σε αντίθεση με άλλα media players) μέσα στα folders του δίσκου προκειμένου να επιλέξεις το επόμενο τραγούδι ενώ ήδη παίζει κάποιο άλλο. Δείχνει όλη την πληροφορία τίτλος, album, καλλιτέχνης, χρονολογία κλπ. αλλά δεν δείχνει εξώφυλλα. Μικρό το κακό αλλά θα προτιμούσα να έδειχνε και το εξώφυλλο.

Σαν δέκτης επίσης είναι άψογος με πολύ γρήγορο zapping ακόμα και στα mpeg4 κανάλια. Πάρα πολύ καλή εικόνα και ειδικά στο ΕΡΤ-HD έδωσε ρέστα!!! Αφού έψαχνα ανάμεσα στους θεατές να βρω κάποιους γνωστούς μου που έχουν πάει να δουν τον Πανάθα από κοντά. Τέτοια ευκρίνεια!!!! Σκίσαμε και την Σιένα!!! Πολύ φοβάμαι βέβαια ότι αύριο στον τελικό εκτός από την "ευρωπαϊκή" μακάμπι (αλήθεια από πότε μπήκε το ισραήλ στην Ευρώπη; ) θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την διαιτησία που θα παίζει full υπέρ της μακαμπι... Ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρουμε.
Την άλλη εβδομάδα έχει Eurovision σε HD και μετά τελικό UEFA Champions League

http://www.ert.gr/index.php/2011-04-14-13-20-25/----hd.html

Θα ήθελα να είχε λίγο καλύτερη ευαισθησία ο δέκτης γιατί στην αυτόματη σάρωση την συχνότητα 810MHz που είναι το MAD, MTV κλπ. (η οποία έχει κάπως ασθενέστερο σήμα στην περιοχή μου) την πέρασε χωρίς να βρει τα κανάλια. Τα συντόνισε τελικά όταν τα έβαλα εκ των υστέρων χειροκίνητα αλλά ζορίστηκε λίγο για να τα βρει. Ενώ αντίθετα ο δέκτης της Panasonic μου τα έβρισκε εύκολα (με την ίδια κεραία εννοείται)

Η προσοχή που έχει δοθεί στον δέκτη φαίνεται σε διάφορα σημεία: Π.χ. στις επίχρυσες επαφές, στο λογότυπο με το όνομα του ραδιοφώνου που κινείται στην οθόνη σαν screen saver για να μην καίει τις plasma οθόνες, κλπ.

Γενικώς πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα 2 σε 1 και συστήνεται ανεπιφύλακτα ειδικά σε όποιον θέλει δέκτη mpeg4 και media player.

Reaction score
0

Καλημέρα komhst! :123:

Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια, αλλά και τις όποιες παρατηρήσεις που είναι πάντα καλοδεχούμενες! :444:

Ως προς το θέμα των αποθηκευτικών μέσων USB, πράγματι δεν υπάρχει επιλογή "ασφαλούς αφαίρεσης", αν και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μιας και η λογική εδώ είναι η ίδια με τους ολοκληρωμένους ενισχυτές A/V. Όπως βάζεις το σκληρό ή το Flash drive, έτσι το βγάζεις, χωρίς διαδικασίες μέσω επιλογών μενού.

Απλώς καλό είναι να έχει σταματήσει πρώτα η αναπαραγωγή του όποιου αρχείου έπαιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή, ειδικά για τους σκληρούς δίσκους. Μην πάθουν και κανένα... σοκ, βρε αδερφέ! :116:

Επίσης θα σημειώσω πως εκ δεδομένου - τελικά - οι εξωτερικοί δέκτες MPEG έχουν ασθενέστερη λήψη από τον γενικό μέσο όρο των αντίστοιχων δεκτών που ενσωματώνονται στις σύγχρονες τηλεοράσεις.

Να είσαι καλά και μην διστάσεις να ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο σχετικό. :605:

Reaction score
0

Και ένα νέο μέλος της οικογένειας, το οποίο και αντικαθιστά το προηγούμενο μοντέλο στην κατηγορία δεκτών Standard Definition.

Oνομάζεται Micro-SD και από τα όσα προδίδει το όνομά του, ναι, είναι μικροσκοπικός και Standard Definition. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο της κατηγορίας του, ο Micro-SD εμπλουτίστηκε με βασικές λειτουργίες Media Player, βελτιώθηκε σε επίπεδο ηλεκτρονικών και έγινε ταχύτερος σε όλα.

Βάσει των χαρακτηριστικών του, μπορείτε να δείτε πως αποτελεί ένα μοντέλο για τους λιγότερο απαιτητικούς χρήστες από πλευράς προηγμένων δυνατοτήτων και φυσικά, αφορά εκείνους που επιθυμούν μια απλή σύνδεση Scart με την τηλεόρασή τους και γρήγορη, πρακτική χρήση.

Δείτε την αναλυτική περιγραφή και τα χαρακτηριστικά του Micro-SD κάνοντας κλικ εδώ.

Ο Micro-SD θα είναι διαθέσιμος από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τον προ-παραγγείλουν, ακολουθώντας κανονικά τα βήματα on-line αγοράς από το e-shop της CRYSTAL AUDIO. Για όσους το επιθυμούν, θα είναι διαθέσιμος και με αντικαταβολή.

Δείτε και δυο φωτογραφίες του νέου "μικρού"...

Reaction score
1.187

Καλημέρα komhst! :123:

Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια, αλλά και τις όποιες παρατηρήσεις που είναι πάντα καλοδεχούμενες! :444:

Ως προς το θέμα των αποθηκευτικών μέσων USB, πράγματι δεν υπάρχει επιλογή "ασφαλούς αφαίρεσης", αν και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μιας και η λογική εδώ είναι η ίδια με τους ολοκληρωμένους ενισχυτές A/V. Όπως βάζεις το σκληρό ή το Flash drive, έτσι το βγάζεις, χωρίς διαδικασίες μέσω επιλογών μενού.

Απλώς καλό είναι να έχει σταματήσει πρώτα η αναπαραγωγή του όποιου αρχείου έπαιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή, ειδικά για τους σκληρούς δίσκους. Μην πάθουν και κανένα... σοκ, βρε αδερφέ! :116:
Ναι εννοείται, έτσι τα έβγαζα όλα τα flashάκια και τους δίσκους που συνέδεα στην ψύχρα, αφού φυσικά είχε σταματήσει το transfer, απλώς αναρωτιόμουν αν έκανα σωστά.

Εκείνο που μού άρεσε επίσης είναι ότι σε κάθε ταινία που έπαιξα και την άφησα στην μέση "θυμάται" πλέον πού έχω σταματήσει και κάθε φορά ξαναρωτάει αν είναι να την παίξει από την αρχή ή από το σημείο που είχε μείνει.

Εκείνο που δεν μού αρέσει είναι ότι το info στην αλλαγή των καναλιών εξαφανίζεται σε χρόνο dt πριν καν να προλάβω να διαβάσω τι παίζει, οπότε είναι σχεδόν πάντα απαραίτητο να πατήσω το πλήκτρο info προκειμένου να διαβάσω την πληροφορία. Νομίζω όμως ότι αυτό διορθώνεται με firmware update αν δεν κάνω λάθος;
Δεν έχω προλάβει να κάνω firmware update ακόμα...

Πάντως η ποιότητα εικόνας είναι υπεράνω κριτικής είτε μιλάμε για HD είτε για SD, ακόμα και στα ταπεινά χιλιοσυμπιεσμένα divx των 699ΜΒ !!!

Σήμερα το βράδυ περιμένουμε να δούμε στην Eurovision σε high definition από την ΕΡΤ HD

Reaction score
173

Crystal_Druid αυριο λεω να περασω απο εκει για τον HD.Εχω ηδη τον παλιο αλλα ο νεος ειναι ωραιος :116:

Ελπιζω να υπαρχει γιατι στην πιατσα δεν εχει μεινει ουτε λεπι.

Reaction score
0

Ναι εννοείται, έτσι τα έβγαζα όλα τα flashάκια και τους δίσκους που συνέδεα στην ψύχρα, αφού φυσικά είχε σταματήσει το transfer, απλώς αναρωτιόμουν αν έκανα σωστά.

Εκείνο που μού άρεσε επίσης είναι ότι σε κάθε ταινία που έπαιξα και την άφησα στην μέση "θυμάται" πλέον πού έχω σταματήσει και κάθε φορά ξαναρωτάει αν είναι να την παίξει από την αρχή ή από το σημείο που είχε μείνει.

Εκείνο που δεν μού αρέσει είναι ότι το info στην αλλαγή των καναλιών εξαφανίζεται σε χρόνο dt πριν καν να προλάβω να διαβάσω τι παίζει, οπότε είναι σχεδόν πάντα απαραίτητο να πατήσω το πλήκτρο info προκειμένου να διαβάσω την πληροφορία. Νομίζω όμως ότι αυτό διορθώνεται με firmware update αν δεν κάνω λάθος;
Δεν έχω προλάβει να κάνω firmware update ακόμα...

Πάντως η ποιότητα εικόνας είναι υπεράνω κριτικής είτε μιλάμε για HD είτε για SD, ακόμα και στα ταπεινά χιλιοσυμπιεσμένα divx των 699ΜΒ !!!

Σήμερα το βράδυ περιμένουμε να δούμε στην Eurovision σε high definition από την ΕΡΤ HD
Καλησπέρα!

Πράγματι, το θέμα του "info" διορθώνεται απλά με την εγκατάσταση του νέου firmware. :102:

Ευχαριστούμε για το feedback και τα θετικά σχόλια και... καλή απόλαυση της Eurovision σε High Definition! :615:

Reaction score
0

Crystal_Druid αυριο λεω να περασω απο εκει για τον HD.Εχω ηδη τον παλιο αλλα ο νεος ειναι ωραιος :116:

Ελπιζω να υπαρχει γιατι στην πιατσα δεν εχει μεινει ουτε λεπι.
Καλησπέρα Vertigo!

Ο νέος είναι τόσο ωραίος που πριν λίγες μέρες εξαντλήθηκε! Αλλά μην απελπίζεσαι. Είχαμε προνοήσει και βάλαμε εγκαίρως νέα παραγγελία. Θα βρεις φρέσκα κομμάτια από την ερχόμενη Δευτέρα [ 16 Μαΐου ]. :615:

Λίγη υπομονή λοιπόν! Να είσαι καλά! :605:

Reaction score
0

Σκέφτομαι την αγορά ενός HD. Στο εγχειρίδιο γράφει ότι η ταξινόμηση των καναλιών γίνεται με τους εξής τρόπους: LCN, ONID, Service Name & Service ID. Χειροκίνητη ταξινόμιση δεν υποστηρίζεται; Ευχαριστώ

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.507
Αν τα μενού είναι όπως στον παληό, τότε υποστηρίζεται.

Reaction score
1.187

Δεν έχω δει τα menu του παλιού, αλλά στον καινούργιο υποστηρίζεται χειροκίνητη ταξινόμηση.

Reaction score
0

Πρόσφατα αγόρασα τον HD της Crystal. Εχω καποιες ερωτήσεις. α) Κάνει συνεχώς ένα θόρυβο σχεδόν υπόκοφο ο οποίος γίνεται όμως αντιληπτός απο όλους, είναι λογικό? β) έχω συνδέσει με hdmi με τη τηλεόραση και ταυτόχρονα με coaxial με το ηχοσύστημα. Παρόλαυτά δεν μπορώ να ακούσω ήχο απο το ηχοσύστημα παρα μόνο απο τη τηλεόραση. Ποιά ρύθμιση έχω λάθος? Ευχαριστώ

Reaction score
0

Πρόσφατα αγόρασα τον HD της Crystal. Εχω καποιες ερωτήσεις. α) Κάνει συνεχώς ένα θόρυβο σχεδόν υπόκοφο ο οποίος γίνεται όμως αντιληπτός απο όλους, είναι λογικό? β) έχω συνδέσει με hdmi με τη τηλεόραση και ταυτόχρονα με coaxial με το ηχοσύστημα. Παρόλαυτά δεν μπορώ να ακούσω ήχο απο το ηχοσύστημα παρα μόνο απο τη τηλεόραση. Ποιά ρύθμιση έχω λάθος? Ευχαριστώ
Καλησπέρα!

Από τα όσα αναφέρετε περί θορύβου, φαίνεται πως θα πρέπει να μας στείλετε τον αποκωδικοποιητή ή να περάσετε από την εταιρία για τεχνικό έλεγχο. Το πρόβλημα είναι γνωστό - αν και σπάνιο - και λύνεται πολύ απλά με μια μικρή επέμβαση από τον Τεχνικό μας.

Ως προς την έξοδο Coaxial, θα πρέπει να ρυθμίσετε σε "Ακατέργαστος" (δηλ. raw) την έξοδο ψηφικού ήχου από την αντίστοιχη επιλογή στο μενού του CDVB-HD.

Αν όμως το ηχοσύστημα που αναφέρετε δεν είναι πολυκάναλος ενισχυτής, τότε θα δέχεται σαν είσοδο από τη θύρα Coaxial, μόνο PCM. Θα χρειαστεί λοιπόν να θέσετε μέσω του μενού την ψηφιακή έξοδο Coaxial στη θέση "PCM".

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6134767 για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία!

- :605:

Reaction score
0

UPDATE :112:

Ο Micro-SD είναι επίσημα διαθέσιμος για αγορά. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να παραγγείλετε για όλη την Ελλάδα on-line μέσω του www.crystalaudio.gr ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 210 6134767.

Ειδικά οι κάτοικοι της κεντρικής Θεσσαλίας, εκτός από on-line παραγγελίες μπορούν να αρχίσουν σιγά - σιγά να ρωτούν και τα τοπικά καταστήματα ηλεκτρικών ειδών...:123:

-

Reaction score
0

Δεν έχω δει τα menu του παλιού, αλλά στον καινούργιο υποστηρίζεται χειροκίνητη ταξινόμηση.
Αγόρασα τον CDVB-HD. Μετά από αυτόματη αναζήτηση βρήκε όλα τα κανάλια. Προσπαθώ ν' αλλάξω τη σειρά των καναλιών. Έχει 4 επιλογές: LCN, ONID, Service Name & Service ID. Κάθε επιλογή αλλάζει τη σειρά των καναλιών, κανένας απ' αυτούς όμως δε με βολεύει. Υπάρχει επίσης η επιλογή "Διαμόρφωση προγράμματος". Μ' αυτή, μπορώ να αλλάξω τη σειρά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου, αυτές όμως δε λαμβάνονται υπόψη από τη συσκευή. Έτσι, αν για παράδειγμα βάλω πρώτα στη λίστα ΕΤ1, μετά ΝΕΤ και μετά ΕΤ3, αποθηκεύσω και πατήσω από το τηλεχειριστήριο το 1, το 2 ή το 3 δεν εμφανίζονται τα σχετικά κανάλια. Τι κάνω λάθος;

Reaction score
173

Πριν απο λιγο πηρα κι εγω το νεο δεκτη. Ο παλιος πλεον εγινε δωρακι στον παππου που αρχισε να τον γαργαλαει με ανοιχτο στομα :116:

Ο νεος δεκτης ειναι πιο γρηγορος στο ζαπινγκ απο τον παλιο κι εχει το ιδιο γλυκα χρωματα με τον παλιο. Παιζει τα παντα γρηγορα και χωρις κολληματα. Ειναι ομως αρκετα πιο κουφος απο τον παλιο αφου το 100% σημα του παλιου ο νεος το εκανε 77%.
Μεγεια μου λοιπον :119:

@pantelisp78
Βαλε στην ταξινομηση service name
και στο lcn εκτος και θα εισαι οκ με 1,2,3 κοκ

Reaction score
1.187

Χθες είδα .mkv στα 1080p με dts ήχο. Το μηχανηματάκι παίζει τέλεια χωρίς κολλήματα και σπασίματα της εικόνας, πολύ γρήγορο στο ξεκίνημα και στο ψάξιμο μπρος-πίσω στην ταινία. Άψογο!

Reaction score
4.480

Μπορεί να γίνει μια διευκρίνιση με λινκ, ποιος είναι ο νέος HD?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss