Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Reaction score
0
Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Αγόρασα τον CDVB-HD. Μετά από αυτόματη αναζήτηση βρήκε όλα τα κανάλια. Προσπαθώ ν' αλλάξω τη σειρά των καναλιών. Έχει 4 επιλογές: LCN, ONID, Service Name & Service ID. Κάθε επιλογή αλλάζει τη σειρά των καναλιών, κανένας απ' αυτούς όμως δε με βολεύει. Υπάρχει επίσης η επιλογή "Διαμόρφωση προγράμματος". Μ' αυτή, μπορώ να αλλάξω τη σειρά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου, αυτές όμως δε λαμβάνονται υπόψη από τη συσκευή. Έτσι, αν για παράδειγμα βάλω πρώτα στη λίστα ΕΤ1, μετά ΝΕΤ και μετά ΕΤ3, αποθηκεύσω και πατήσω από το τηλεχειριστήριο το 1, το 2 ή το 3 δεν εμφανίζονται τα σχετικά κανάλια. Τι κάνω λάθος;
Καλησπέρα! :123:

Μόλις μίλησα με έναν κύριο που μας κάλεσε και είχε το ίδιο θέμα. Το λύσαμε μαζί, άμεσα!

Η διαδικασία είναι απλή:

1. Από το μενού συντονισμού καναλιών επιλέγουμε ταξινόμηση κατά "LCN" και στην ακριβώς από κάτω επιλογή " LCN - εκτός " (ή LCΝ - off). Αυτό εξασφαλίζει πως τα κανάλια θα αντιστοιχούν και στα αριθμητικά πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου.
  2. Μεταβαίνουμε στη λίστα των καναλιών μέσω της επιλογής "Διαμόρφωση προγράμματος".
  3. Επιλέγουμε από την λίστα το κανάλι που θέλουμε να μετακινήσουμε (π.χ ΕΤ1 που βρίσκεται στη θέση "8")
  4. Ενεργοποιούμε την επιλογή Μετακ. ("Move") με το αντίστοιχο χρωματιστό πλήκτρο (ένδειξη στο κάτω μέρος της οθόνης). Θα εμφανιστεί ένα σύμβολο, δεξιά από τη γραμμή επιλογής του καναλιού.
  5. Μετακινούμε τώρα το κανάλι στη θέση "1".
  6. Πατάμε ΟΚ στο τηλεχ/ριο.
  7. Αφού ολοκληρώσουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κανάλια, πιέζουμε "EXIT" στο τηλεχ/ριο.

All set! Μην διστάσεις να ρωτήσεις ότι άλλο σχετικό! :605:

Reaction score
0

Kαλησπερα και απο εμενα. Νεος κατοχος και εγω, μενω στην Λαρισα. Εχω τον CDVB-HD συβδεδεμενο με hdmi με την τηλεοραση. Το προβλημα μου ειναι στην αναπαραγωγη των mkv αρχειων. Βλεπετε και εσεις pixel ή ειναι η ιδεα μου; Πιθανοτατα να κανω καποιο λαθος αλλα δεν νομιζω. Τα αρχεια που δοκιμασα να παιξω ειναι 720p web-dl που ειναι οτι αρτιοτερο μετα την εικονα απο blue-ray. Παρόλα αυτα βλεπω πιξελ. Μεχρι προσφατα συνεδεα το λαπτοπ με καλωδιο avg και επερνα μονο εικονα οποτε μπορω να καταλαβω την διαφορα. Αν κανω κατι λαθος να μου το πειτε, αν υπαρχει καποιο προβλημα και χρειαζεται καποιο firmware update παρακαλω ενημερωστε με.

Reaction score
0

Kαλησπερα και απο εμενα. Νεος κατοχος και εγω, μενω στην Λαρισα. Εχω τον CDVB-HD συβδεδεμενο με hdmi με την τηλεοραση. Το προβλημα μου ειναι στην αναπαραγωγη των mkv αρχειων. Βλεπετε και εσεις pixel ή ειναι η ιδεα μου; Πιθανοτατα να κανω καποιο λαθος αλλα δεν νομιζω. Τα αρχεια που δοκιμασα να παιξω ειναι 720p web-dl που ειναι οτι αρτιοτερο μετα την εικονα απο blue-ray. Παρόλα αυτα βλεπω πιξελ. Μεχρι προσφατα συνεδεα το λαπτοπ με καλωδιο avg και επερνα μονο εικονα οποτε μπορω να καταλαβω την διαφορα. Αν κανω κατι λαθος να μου το πειτε, αν υπαρχει καποιο προβλημα και χρειαζεται καποιο firmware update παρακαλω ενημερωστε με.
Καλησπέρα kiousis!

Χμμμ... Για να δούμε τι μπορεί να φταίει! :121:

Για αρχή και για να είμαστε σαφείς, τα pixel είναι τα εικονοστοιχεία από τα οποία συντίθεται οποιαδήποτε εικόνα προβάλλεται σε κάποια οθόνη συμβατικής τεχνολογίας. Αναφέρονται άμεσα στην ίδια την οθόνη και δεν έχουν να κάνουν π.χ. με το αρχείο βίντεο που προβάλλεται σε αυτή. Χάρη δηλαδή στα pixel, μπορούμε και βλέπουμε εικόνα στην οθόνη.

Φυσικά καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις (πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο για να περιγράψουν παρόμοια προβλήματα), αλλά λέγοντας "pixel" ενδέχεται να εννοείς ένα πρόβλημα από μια ομάδα προβλημάτων που συνήθως προέρχονται από διάφορες παραμέτρους.

Επίσης, θα πρέπει να έχουμε ως δεδομένο πως τα αρχεία .MKV είναι ουσιαστικά παράγωγα της συμπίεσης MPEG. Αυτό σημαίνει πως το σύνηθες πρόβλημα που παρουσιάζει η εν λόγω συμπίεση, μοιάζει λίγο με την υπερβολική μεγέθυνση ενός αρχείου εικόνας τύπου JPG. Μικρά, διακριτά «τετράγωνα» (block) με χρωματικές «ανωμαλίες». Τυπικά - και με άκομψο ίσως όνομα για την κοινή ελληνική - όλα αυτά ονομάζονται τεχνουργήματα (artifacts). Όσο πιο αποδοτικός είναι ο αλγόριθμος βέβαια, τόσο λιγότερα τα τεχνουργήματα. Και το MPEG4 είναι σίγουρα εξαιρετικό.

Άρα λοιπόν με βάση τα παραπάνω, ενδέχεται να αντιμετωπίζεις το παρακάτω σενάριο.

Λόγω του ότι κάθε συσκευή εικόνας έχει διαφορετικές ρυθμίσεις εξόδου και από κάθε είσοδο της τηλεόρασης παίρνεις διαφορετική ποιότητα εικόνας. Από την εμπειρία μου θα σου πω πως από το laptop (με VGA) βλέπεις μια εικόνα αρκετά πιο «μαλακή» από αυτήν που παίρνεις από τον αποκωδικοποιητή με HDMI. Επίσης, ιδιαίτερο ρόλο παίζει και το software με το οποίο παίζεις τις ταινίες.

Σημείωσε και τα παρακάτω:

Συνήθως, κάθε είσοδος της τηλεόρασης έχει και δικές τις ρυθμίσεις!
Προσωπικά έστησα έναν CDVB-HD σε σπίτι φίλων και η με προβλημάτισε άμεσα μιας και ανακάλυψα πως τελικά η τηλεόραση είχε αυθαίρετα θέσει την προρύθμιση «Ζωντανό» στο HDMI 3. Το πρόβλημα με αυτό το preset, είναι πως βάζει την Αντίθεση στο φουλ, τη Φωτεινότητα πολύ ψηλά και επίσης πολύ ψηλά και την Οξύτητα (Sharpness).

Επίσης, ήταν ενεργά και όλα τα συστήματα βελτίωσης της εικόνας, τα οποία ναι μεν κάνουν πολύ καλή δουλειά με υλικό Standard Definition, αλλά σε HD, περισσότερα προβλήματα βγάζουν παρά καλό κάνουν (ή αλλιώς, μια εικόνα που είναι ήδη "τέλεια" γιατί να την βελτιώσεις άλλο με συστήματα βελτίωσης μιας απλής τηλεόρασης;)

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μια «επιθετική», "πιξελιασμένη" εικόνα όπως λέγεται απλά.

Έλεγξε λοιπόν μήπως ισχύει κάτι από αυτά και στη δική σου περίπτωση. Ειδικά οι ρυθμίσεις της αντίθεσης και της οξύτητας είναι οι πλέον ένοχες. Και μαζί και τα συστήματα αυτόματης βελτίωσης!

Ελπίζω να σε κάλυψα! Μην διστάσεις να ρωτήσεις για οτι άλλο σχετικό! :605:

Reaction score
0

Eιχες δικαιο. Αυτο που εφταιγε ηταν οι ρυθμισεις της τηλεορασης και ΟΧΙ του αποκωδικοποιητη. Πραγματι ηταν ρυθμισμενο στο "ζωντανη" εικονα. Με το που το γυρισα στο "κανονικο" ολα μια χαρα. Επαιξα και λιγο με την αντιθεση και την φωτεινοτητα και απολαμβανω την εικονα οπως και πριν. Ευχαριστω για την βοηθεια:105::105::105:

Reaction score
0

Να είσαι καλά kiousis! Χαίρομαι πολύ που βοήθησα! :107:

Καλή απόλαυση λοιπόν! :615:

Reaction score
173

Απο την Τεταρτη που τον εχω και μετα απο πολυ μαστιγωμα που του εχω κανει, δε μου εχει πει ακομη οχι σε τιποτα!

Reaction score
41

Ο νεος δεκτης ειναι πιο γρηγορος στο ζαπινγκ απο τον παλιο κι εχει το ιδιο γλυκα χρωματα με τον παλιο. Παιζει τα παντα γρηγορα και χωρις κολληματα. Ειναι ομως αρκετα πιο κουφος απο τον παλιο αφου το 100% σημα του παλιου ο νεος το εκανε 77%.
Μεγεια μου λοιπον :119:
φίλε διαβάζοντας το ποστ του προβληματήστηκα, διότι θεωρούσα από τις κριτικές οτι το μηχάνημα διαθέτει από τους καλύτερους δέκτες σε ευαισθησία.
Όταν όμως το σήμα πάει από το 100 στο 77 με την ίδια κεραία, μιλάμε για τρελή υποβάθμιση και για κάποιον που έχει σήμα στο 60+ φανταστείτε τα αποτελέσματα με αυτό το δέκτη...

Reaction score
51

Θα ηθελα να ρωτησω για το εξης κι εγω με τη σειρα μου.
Χτες,συνδεσα και δοκιμασα τον συγκεκριμενο αποκωδ/τη.
Μου εμφανισε το εξης προβλημα.Στο κατω κατω της εικονας που βλεπω,σε ολα τα καναλια,ενιοτε,οχι συνεχεια,μου εμφανιζει μια γραμμη κατα μηκος της οθονης artifacts.(πιξελακια)
Αλλα αυτο ομως στη συγκεκριμενη περιπτωση,ειναι ΜΟΝΟ μια γραμμη περα περα στο κατω μερος της εικονας μου.Το οποιο κραταει περιπου 3-4 '' και μετα επανερχεται.
Το πλατος της γραμμης αυτης,ειναι περιπου σε μια 40αρα tv ας πουμε το 1/5 της οθονης.Kατα μηκος λεω παντα.
Γνωριζει κανεις να μου πει που ωφειλεται αυτο και πως διορθωνεται?
Να αναφερω πως συμβαινει σε ολα τα καναλια.
ευχαριστω

Να αναφερω επισης πως η tv ειναι samsung hd και η συνδεση που εχω κανει ειναι με hdmi.Εξακολουθω και βλεπω τα αναλογικα καναλια,χωρις κανενα απολυτως οπτικο προβλημα.Οπως επισης,στις δοκιμες που εκανα με αναπαραγωγη ματροσκας αρχειου,ολα ηταν μια χαρα.

Reaction score
51

Μια διορθωση.
Το φαινομενο αυτο τελικα,δεν συμβαινει σε ολα τα καναλια.Μολις το ειδα.
Στα ''παλια'' Ψηφιακα της ΕΡΤ (ρικ,σινε πλας κλπ) δεν συμβαινει.
ΜΟΝΟ στο mega antena alter alpha συμβαινει.και σκεφτομαι,αν ειναι θεμα σηματος,θα πρεπει αν στρεψω την κεραια.Αν αυτο ομως συμβει,θα χασω τα υπολοιπα αναλογικα καναλια.
Οποτε τι γινεται?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

φίλε διαβάζοντας το ποστ του προβληματήστηκα, διότι θεωρούσα από τις κριτικές οτι το μηχάνημα διαθέτει από τους καλύτερους δέκτες σε ευαισθησία.
Όταν όμως το σήμα πάει από το 100 στο 77 με την ίδια κεραία, μιλάμε για τρελή υποβάθμιση και για κάποιον που έχει σήμα στο 60+ φανταστείτε τα αποτελέσματα με αυτό το δέκτη...
Κι αν ειναι απλως κακος ο "μετρητης" χωρις να μειωνει ("κοβει") ο δεκτης το σημα;;

Reaction score
51

Στη Θεσσαλια παντως,και στη Λαρισα που βλεπω εγω τα χουν κανει μπαχαλο!
Υπαρχουν ο σταθμοι.Το Πηλιο και το Ντοβρουτσι.
Το Πηλιο εξακολουθει και εκπεμπει αναλογικα.Το Ντοβρουστι πλεον μονο ψηφιακα.
Για να δεις τα ψηφιακα θα στρεψεις την κεραια σου προς το Ντοβρουτσι.Που σημαινει πως χανεις τα υπολοιπα αναλογικα.Αλλοι βλεπουνε,αλλοι οχι.Αλλοι τα μισα καναλια,αλλοι κανα 2-3.
Μπαχαλο.Παμε για 2 κεραιες μου φαινεται.Μας εφαγε το ψηφιακο! Ουτε καν 16:9 δεν βαλανε.
Τελεια! θα χρεωκοπησουμε τουλαχιστον ''ψηφιακα''...:138::138:
Αυτα ειναι..

Reaction score
173

Κι αν ειναι απλως κακος ο "μετρητης" χωρις να μειωνει ("κοβει") ο δεκτης το σημα;;

Κακος δεν ξερω αν ειναι αλλα οτι δεν μας τα λεει καλα ειναι σιγουρο. Το θετικο ειναι οτι δεν εχει κανενα προβλημα στη θεαση καναλιων και γι'αυτο δεν το εψαξα παραπανω. Ευκαιρια για συμπερασματα ηταν η χτεσινη καταιγιδα που δεν παρουσιασε κανενα προβλημα ληψης την ωρα εκεινη.

Τα ποσοστα δν ειναι παντα ιδια οποτε τα ξεχναμε.

Reaction score
1

Βλέπω ότι ο νέος τα πάει μια χαρά. Μπράβο του. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως σε άλλους δέκτες που γεμίσαμε σελίδες ολόκληρες με προβληματισμούς και λύσεις. Και η εταιρία έχει κάνει σοβαρή δουλειά σε όλους τους τομείς, από την παραγωγή του δέκτη, μέχρι την υποστήριξη και το site.
Είδα και τον νέο SD που φαίνεται καλός αν και εμφανισιακά μου θυμήζει το.....ραδιορολόι που είχαν οι γονείς μου στην κρεβατοκάμαρά τους. :)) Φυσικά αστειεύομαι, ελπίζω να μην παρεξηγηθω.
Εγώ είμαι με το προηγούμενο μοντέλο και το μόνο που με χαλάει είναι το μεγάλο κατάμαυρο πλαίσιο του info που καλύπτει τους υπότιτλους και μεγάλο μέρος της οθόνης και δεν υπάρχει και δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου εμφάνισης.
Κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στη λήψη ή στην αναπαραγωγή αρχείων.

Μια ερώτηση όμως λίγο noobικη: Τι σημαίνουν τα LCN, ONID, & Service ID;

Reaction score
0

Βλέπω ότι ο νέος τα πάει μια χαρά. Μπράβο του. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως σε άλλους δέκτες που γεμίσαμε σελίδες ολόκληρες με προβληματισμούς και λύσεις. Και η εταιρία έχει κάνει σοβαρή δουλειά σε όλους τους τομείς, από την παραγωγή του δέκτη, μέχρι την υποστήριξη και το site.
Είδα και τον νέο SD που φαίνεται καλός αν και εμφανισιακά μου θυμήζει το.....ραδιορολόι που είχαν οι γονείς μου στην κρεβατοκάμαρά τους. :)) Φυσικά αστειεύομαι, ελπίζω να μην παρεξηγηθω.
Εγώ είμαι με το προηγούμενο μοντέλο και το μόνο που με χαλάει είναι το μεγάλο κατάμαυρο πλαίσιο του info που καλύπτει τους υπότιτλους και μεγάλο μέρος της οθόνης και δεν υπάρχει και δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου εμφάνισης.
Κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στη λήψη ή στην αναπαραγωγή αρχείων.

Μια ερώτηση όμως λίγο noobικη: Τι σημαίνουν τα LCN, ONID, & Service ID;
Ώστε ραδιορολόι ε; Τώρα θα δεις τι θα πάθ... εεεε.. αγαπητέ nikkosnet, ήθελα να πω πως σε ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια και παραδεχόμεθα τα σχεδιαστικά + / - της συσκευής... :116: ...είμαι κι εγώ σε καλή διάθεση σήμερα... Ψηφιοποιήθηκε και η τηλεόραση στη Θεσσαλία και είναι τουλάχιστον χαρά μας να μαθαίνουμε τις εντυπώσεις σας για τον Micro-SD!

Λοιπόν... LCN είναι το London Center for Nanotechnology, όπου και αναπτύσσουμε τα πλέον προηγμένα μας prototypes. ONID είναι φυσικά το Oregon Noncognitive Inventory for Dementia και φυσικά service ID είναι η ταυτότητα της καμαριέρας.

... ... καλά εντάξει, θα τα πω. :143:

LCN (Logic Channel Number) – ταξινόμηση των καναλιών με αύξουσα αριθμητική σειρά.

ONID (Operator Number IDentification) - ταξινόμηση των καναλιών με βάση τον αριθμό αναγνώρισης του καναλιού.

Service ID – ταξινόμηση των καναλιών με βάση τον αριθμό υπηρεσίας.

Λίγο εξεζητημένα πράματα... Άσε το default στο LCN που είναι και το σύνηθες λέω 'γω...

Ελπίζω να σε καλύπτουν τα παραπάνω. Μην διστάσεις να ρωτήσεις ότι άλλο σχετικό! :123:

Reaction score
1

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έτσι και αλλιώς σε default ρύθμιση τον έχω τον CD-HDR γιατί τα έχω ταξινομήσει χειροκίνητα όπως με βολεύουν, απλά καλό είναι να μαθαίνουμε και 5 πράγματα παραπάνω.

Σκέφτομαι σύντομα να αγοράσω και ένα από τα Radios που έχω δει στο site για να μπει στο μπάνιο. Νομίζω είναι ότι καλύτερο στα λεφτά του.

Reaction score
1

Επίσης άλλη μια ερώτηση :120: Δοκίμασα να γράψω με timeshift ή Rec. Όλα λειτουργούν ΟΚ απλά απορώ με το τελικό αρχείο που έχει κατάληξη .pvr
Τι είδους αρχείο είναι αυτό; Επειδή έγραψα δοκιμαστικά 5' από ΑΝΤ1, πήρα αρχείο στα 576i. Αν είχα δυνατότητα εγγραφής 1080 και με πολυκάναλο ήχο, θα το υποστήριζε το αρχείο .pvr;

Reaction score
51

Επίσης άλλη μια ερώτηση :120: Δοκίμασα να γράψω με timeshift ή Rec. Όλα λειτουργούν ΟΚ απλά απορώ με το τελικό αρχείο που έχει κατάληξη .pvr
Τι είδους αρχείο είναι αυτό; Επειδή έγραψα δοκιμαστικά 5' από ΑΝΤ1, πήρα αρχείο στα 576i. Αν είχα δυνατότητα εγγραφής 1080 και με πολυκάναλο ήχο, θα το υποστήριζε το αρχείο .pvr;
Δεν ειναι pvr.
Οταν γραψει δημιουργει τον φακελο με την ονομασια PVRRECORD μεσα στο στικ η τον σκληρο σου.
Μεσα στον PVRRECORD θα δεις σε φακελους ξεχωριστα ο,τι εχεις γραψει.Π.χ
ALPHA-05282011-0037.pvr
ALTER-05282011-0032.pvr
STAR-05282011-0026.pvr
Αυτα ειναι φακελοι που μαε δειχνουν τι γραψαμε και απο ποιο καναλι καθως επισης και την ημερ/νια (28/5/11)
Μεσα σ αυτους τους φακελους λοιπον,θα δεις και τα αρχεια σου.Τα οποια εχουν ολα την ονομασια data0001.Γι αυτο και ξεχωριζονται αλλωστε.
Τα αρχειακια λοιπον data0001 ειναι και τα βιντεο μας.Τα οποια αναπαραγωνται κανονικα.
Γιατι ειναι τυπου MPEG-TS Video File (.ts)

Video: MPEG4 Video (H264) 720x576 (15:11) 25.00fps [Video]
Audio: MPEG Audio 48000Hz stereo [Audio]

Reaction score
1

Έχεις απόλυτο δίκιο! Έπρεπε να κουμπώσω τον σκληρό στο Mac πριν ρωτήσω. Είναι ακριβώς όπως τα λες. ΟΚ το .ts το γνωρίζουμε όλοι πιστεύω. :) Απλά μπερδεύτηκα γιατί στο PVR εμφανίζεται ως αρχείο. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Reaction score
41

έχει βγει καμιά αναβάθμιση για τον SD που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας;
Τον αγόρασα χθες για 30αργύρια, καλός και γρήγορος φαίνεται, σήμα βέβαια γύρω στο 60% +- καθώς από Πάρνηθα δεν ...
Θα τον δοκιμάσω και σε περιοχή με καλό σήμα.

Με εσωτερική κεραία από τις παλιές υπάρχει περίπτωση να πιάσω τίποτα;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.516

Γιατί να κάνεις αναβάθμιση? Το σήμα θα παραμείνει το ίδιο. Και 60% είναι μια χαρά, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες λήψης.

Τώρα βέβαια το να πιάσει με εσωτερική κεραία, μόνο δοκιμάζοντάς το θα δεις, μια και η θέση της εσωτερικής, και το κατά πόσο έχει οπτική επαφή με τους πομπούς, παίζει καθοριστικό ρόλο.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef