Δεκτή η πρόκληση

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Η διαδικασία δεν αλλάζει. Θα είναι η ίδια με αυτή που έγινε στην Τηλεοπτική Θεσ/νίκης .

Οταν το αποτέλεσμα του blind test είναι 50%, αυτό για σένα πως ερμηνεύεται ?

Η ερμηνεία που δίνω εγώ είναι ότι τα καλώδια ακούγονται ίδια. Επομένως όταν το αποτέλεσμα έρθει 50%, κερδίζει ο Κόγιας, διαφορετικά χάνει.
Τουλάχιστον 80%. Ας μη γελοιοποιούμε το θέμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Δεκτή η πρόκληση, αλλ’ υπό τους κάτωθι όρους:
  • Το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί, θα αποτελείται μόνον από μια πηγή, συνδεδεμένη σε δύο τελικούς μονομπλοκ, καθένας από τους οποίους θα οδηγεί το αντίστοιχο ηχείο. Το σύστημα θα πρέπει να έχει συνολική τιμή καταλόγου όχι μικρότερη των 40 χιλιάδων ευρώ.
  • Οι επιμέρους συσκευές του συστήματος είναι της απολύτου επιλογής σας, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενισχυτής μπορεί να δεχθεί γυμνό, ικανής διατομής καλώδιο ηχείου, και όχι να έχει υποδοχές της πλάκας.
  • Το καλώδιό σας θα συνδέει τον ενισχυτή με το ηχείο με τον τρόπο που θέλετε, και το δικό μου καλώδιο θα κάνει την αντίστοιχη σύνδεση με τρόπο της απολύτου επιλογής μου.
  • Το καλώδιό μου θα είναι της απολύτου επιλογής μου, θα αγορασθεί από κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού, και η τιμή του δεν θα είναι υψηλότερη από 20-30€. (Λιγότερο θα κοστίζει, αλλά, λέμε τώρα)...
  • Για να δεχθούμε ότι ακούτε διαφορές, θα πρέπει όλοι οι ακροατές της δοκιμής να έχουν ποσοστό επιτυχίας όχι μικρότερο του 8/10.
  • Το κομμάτι που θα χρησιμοποιηθεί είναι της απολύτου επιλογής σας.
  • Αν αποδειχθεί ότι ακούτε διαφορές, δεν χάνω τίποτα.
  • Αν αποδειχθεί ότι δεν ακούτε διαφορές, δεν χάνετε τίποτα.
Λοιπόν, ακούω.
Ο κύριος Ντόκος τί λέει; Δέχεται να συγκρίνει τυφλά κάποιο Ultralink / XLO με το σούπερ φθηνό, τίμιο και γεμάτο high end αρετές ηλεκτρολογικό καλώδιό μου, ή κατάπιε τη γλώσσα του;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.821
Για ακρόαση ψηφιακού καλωδίου βάζω το σύστημά μου.
Από Σεπτέμβρη θα μπορώ.

Άλλα καλώδια δεν έχω, sorry....
Εσείς που τα έχετε, να τα χαίρεστε πάντως!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
[BΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΧΕΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΜΑ....ΚΙΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ Η ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕς ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.....ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ!
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?
ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΑΛΛΟ Ο ΧΑΛΚΟΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΑΝΤΑΛΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΤΖΟ? Ε ΑΣ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ.............!!!!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΕ ΤΟ (ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ-ΒΡΩΜΙΚΟ)ΧΑΛΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΑΤΙΦ ΤΟΥ ΣΥΛΒΕΣΤΡΙΔΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΛΗ (θεωρειται οτι ειναι ο πιο καθαρος αποδεδειγμενα κατα cadent κατηγορια μετρησης )?
ειναι δυνατον οταν ο χαλκος εχει επαργυρωθει η εχει γινει επιφανειακα καποιας μορφης επιμεταλλωση να εχει τον ιδιο ηχητικο χαρακτηρα?
ΗΜΑΡΤΟΝ ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΚΑΛΩΔΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΨΩΝΙΟ-ΚΑΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ? ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΗΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ.
ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΡΥΟΓΕΝΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ Η ΜΙΑ ΕΠΑΡΓΥΡΩΣΗ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΥΡΙΟ Η ΣΤΟ ΤΑΝΤΑΛΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΡΑΝΤΟΥΠΕΡ ΚΑΛΩΔΙΑΚΗ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ποσοι κατασκευαστες δεν δουλευουν φασον απο μεγαλες εταιρειες και τα μοσχοπουλανε τρεις και 4ρεις φορες επανω κοροιδευοντας τον καταναλωτη????????????????????????????????????????????????????????????
Π.Χ Η MOGAMI πασιγνωστη για τα καλωδια της δινει σε αρκετες αλλες εταιρειες καλωδια και αναλογα αυτες προσθετοντας μια γαματη εμφανησιακα καλτσα με σουπερ χρωματιστα θερμοσυστελομενα και ενα δαχτυλο παχος διηλεκτρικο τεφλον μας το πλασαρουν με τιμες που σε πιανει ριγος οταν τις ακους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟς ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΓΑΜΑΤΟ ΚΟΤΕΤΣΟΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΛΤΣΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΛΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΥΤΖΟ Ε ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΤΟ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΙQ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ NORDOST-JPW-NIRVANA-AUDIOQUEST-STRAIGT WIRE ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ!!!!!!!!!!!
Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ....ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ κουφαλες KAI MAΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ .ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΟΜΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΚΟΥΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΡΙΨΟΥΜΕ Η ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ........
ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΖΕΜΠΥΛΗ Η Ο ΧΑΛΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ CD ΜΟΥ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΝΑΝ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ Ε ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΑΓΚΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕΝΤΟΥΚΙ.........................................................

Attachments

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ τις κότες τις έχω ελευθέρας βοσκής οπότε δεν χρειάστηκα ποτέ ούτε κοτέτσι, ούτε σύρματα... :cool_11:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Εγώ τις κότες τις έχω ελευθέρας βοσκής οπότε δεν χρειάστηκα ποτέ ούτε κοτέτσι, ούτε σύρματα... :cool_11:
μπαγασα και αυγουλακι φρεσκο αλανιαρικο??????????????????Ποιος τη χαρη σου κυριε συντονιστη μου..........

Reaction score
3.581
Όχι βρε συ, δεν ερμηνεύεται έτσι το ποσοστό...
Σε μια τυφλή διερεύνηση που θα μας αποδείξει αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο καλωδίων, οτιδήποτε κάτω από 75-80% δείχνει ότι τα καλώδια ακούγονται το ίδιο, ή αλλιώς, ότι κανείς δεν μπορεί μετά βεβαιότητος να τα ξεχωρίσει. Με άλλα λόγια δεν χρειάζεται ο ακροατής να κάνει λάθος στο 50% των επιλογών του αλλά αρκεί και το 20%. Αυτό διότι από το σημείο αυτό και κάτω, σύμφωνα με την στατιστική το αποτέλεσμα είναι τυχαίο.

Αν λοιπόν οι ακροατές δεν φέρουν 75-80% επιτυχία στις επιλογές τους (η επιλογή του αγνώστου "Χ"), τότε δεν θα περάσουμε στο σκέλος αξιολόγηση, αφού δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε δύο καλώδια τα οποία κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει ηχητικά.

Με πιανς? :cool_4:
Δε σε πιάν

Θες να πεις ότι στη Θεσ/νίκη ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα, ή σχεδόν τυχαίο, τότε που έγινε το blind test ABX μεταξύ Tascam και Classe ?
Μήπως ήταν σχεδόν ίδια ?

θύμισέ μας πόσο ήταν το ποσοστό για να μη το ψάχνω, αν κι απ΄'ότι θυμάμαι ήταν κάπου στο 60% .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό θέλω να πω ναι.
Το ποσοστό τότε ήταν από ότι θυμάμαι περίπου 65% και συνεπώς κανονικά δεν θα έπρεπε να περάσουμε στο στάδιο της αξιολόγησης. Αν ξαναδιαβάσεις τα τότε αποτελέσματα, θα δεις ότι το αναφέρουμε ρητά και ότι κρίναμε σκόπιμο να περάσουμε και στην αξιολόγηση, περισσότερο για να μην στερήσουμε την χαρά της σύγκρισης από τους ακροατές.

Άλλωστε έπρεπε να είμαστε επιεικείς σε ένα κοινό που πρώτη φορά έμπαινε σε μια τόσο επίπονη διαδικασία.

Reaction score
3.581
Τελικά νομίζω ότι κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο προκάλεσα τον Κόγια.

Σας θυμίζω ότι αφορά μόνο το R,L.C δύο καλωδίων και τίποτα άλλο.

Ο Κόγιας ισχυρίζεται ότι όταν έχουμε δύο καλώδια a και b ,

IF [ Ra=Rb .AND. La=Lb .AND. Ca=Cb] THEN Cable(A) sounds the same as Cable(B)

Aυτό πάμε να εξετάσουμε .

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Δεκτή η πρόκληση

Βλάση, γενικώς για τα περί ενότητας συμφωνούμε. Το hobby μας είναι κοινό και προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη.

Sorry κιόλας, αλλά αν εγώ μετά απο τόσο καιρό στο forum έχω καταλήξει ότι "πηγαίνω" το Βλάση, τον Ανδρέα, το Βασίλη και δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλο και αλλάξω γνώμη επειδή θα διαφωνούμε στο θέμα καλώδια, μάλλον έχω χοντρό πρόβλημα.

Τώρα, αν μου επιτρέπεις να πω τι γνώμη μου στις παρατηρήσεις σου, με τα λίγα που έχω διαβάσει σχετικά...

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕς ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.....ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ!
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?
Κι εγώ έχω ακούσει διαφορές απο καλώδιο ηχείου σε καλώδιο ηχείου αλλά ξέρω πως σε ένα blind test όπου οι παράγοντες που επηρεάζουν την υποκειμενική αντίληψη του ήχου περιορίζονται, μάλλον δεν θα τις άκουγα γιατί στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερες απο αυτό που νομίζουμε. Και μιλάμε απλά για διαφορές - δε φτάνουμε καν στο ποιο παίζει καλύτερα και ποιο χειρότερα.

Το 2x2 μέτρα DIY καλώδιο που έχω φτιάξει χρησιμοποιώντας 3 ζεύγη πλεγμένο Cat5 (6 Cat5 καλώδια σύνολο δηλαδη, συνολικη διατομή περίπου σαν ένα χάλκινο 10AWG καλώδιο) παίζει διαφορετικά απο το Kimber 4PR το οποίο είναι-δεν είναι 14AWG και έχει εντελώς διαφορετική γεωμετρία.
Είναι λογικό. Δεν είναι μαύρη μαγεία.

Το θέμα είναι να ξέρεις γιατί παίζει διαφορετικά, που παύουν να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές και, χονδρικά έστω, τι ισχύει και τι δεν ισχύει στο θέμα. Δίνουμε που δίνουμε ένα σκασμό λεφτά, τουλάχιστον να τα δίνουμε εκεί που θα πιάσουν τόπο.

Εγώ γιατί το ψάχνω? Έχω φετίχ με τα καλώδια? [Όχι, ευχαριστώ, προτιμώ τα μαστίγια. :happy_9: ] Απλά δε γουστάρω να με παραμυθιάζει ο κάθε απατεώνας (και όχι δε λέω ότι είναι όλοι απατεώνες) με τις ιστορίες για αγρίους που γράφει στο website του και προσπαθεί να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στηριζόμενος στην άγνοιά μου.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΑΛΛΟ Ο ΧΑΛΚΟΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΑΝΤΑΛΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΤΖΟ? Ε ΑΣ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ.............!!!!!!!
Μα, θεωρητικά έστω, οι διαφορές που μπορεί να έχει ένα καλώδιο με ένα άλλο οφείλονται κυρίως σε διαφορές στη γεωμετρία τους και όχι στο υλικό κατασκευής τους.
Δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα μία λογική εξήγηση για το πως ένα καλώδιο απο ασήμι θα δώσει καλύτερες χροιές απο ένα αντίστοιχο φτιαγμένο απο χαλκό, παρόλο που θα έχουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΕ ΤΟ (ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ-ΒΡΩΜΙΚΟ)ΧΑΛΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΑΤΙΦ ΤΟΥ ΣΥΛΒΕΣΤΡΙΔΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΛΗ (θεωρειται οτι ειναι ο πιο καθαρος αποδεδειγμενα κατα cadent κατηγορια μετρησης )?.
Όχι. Δε θα παίζουν το ίδιο. Μήπως όμως, το ακατέργαστο απο το Συλβεστρίδη, στο ίδιο μήκος καλωδίου και με την ίδια διατομή, θα έχει υψηλότερη αντίσταση απο το αντίστοιχο χιλιανό λόγω προσμίξεων? Το ερώτημα που θα έθετα εγώ είναι: Απο ποιό σημείο και πέρα αδυνατεί το αυτί μας να συλλάβει διαφορές? Αξίζει να πληρώσεις χρυσό τον χιλιανό χαλκό που έχει 95% καθαρότητα (τυχαίο νούμερο) ή μήπως με 90% καθαρότητας χαλκό θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα αφου οι διαφορές αυτές στην αντίσταση και άρα και στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι αμελητέες ουσιαστικά (βγάζεις έξω το παραμυθιασμα απο τον εγκέφαλο - aka τους ψυχοακουστικούς παράγοντες)??

Reaction score
3.581
Αυτό θέλω να πω ναι.
Το ποσοστό τότε ήταν από ότι θυμάμαι περίπου 65% και συνεπώς κανονικά δεν θα έπρεπε να περάσουμε στο στάδιο της αξιολόγησης. Αν ξαναδιαβάσεις τα τότε αποτελέσματα, θα δεις ότι το αναφέρουμε ρητά και ότι κρίναμε σκόπιμο να περάσουμε και στην αξιολόγηση, περισσότερο για να μην στερήσουμε την χαρά της σύγκρισης από τους ακροατές.

Άλλωστε έπρεπε να είμαστε επιεικείς σε ένα κοινό που πρώτη φορά έμπαινε σε μια τόσο επίπονη διαδικασία.
Συνεπώς όταν το αποτέλεσμα είναι κάπου κοντά στο 50% αυτό σημαίνει ότι οι ακροατές δεν ακούνε διαφορές μεταξύ των δύο, ή είναι κουφοί, ή επιλέγουν τυχαία.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Αυτό θέλω να πω ναι.

... και στο τεστ αυτό επρώτευσε μετά βαΐων και κλάδων ο Ear, ή αυτιάς, ή τελαράς, ή πύραυλος, ή τρελομπασάκιας, ή ντιτζιταλοφρίκουλας. (Δεύτερος ήρθα εγώ, που αντέγραφα απ' τον Παναγιωτίδη)...

Reaction score
3.581
Ερώτηση :

Αν υποθέσουμε ότι κάνουμε ένα blind test ABX μεταξύ δύο ίδιων καλωδίων. Ποιό πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα (%) για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι τα καλώδια όντως ήταν ίδια ;;;

Σημείωση: Συμμετέχουν τα 3 χρυσά αυτιά: Ο KostasEar , o Κόγιας και ο Παναγιωτίδης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι εννοείς "πιστεύουμε"?
Η ερμηνεία των ποσοστών και συνεπώς των αποτελεσμάτων δεν είναι κάτι που αλλάζει κατά βούληση κάθε φορά...

Reaction score
3.581
... και στο τεστ αυτό επρώτευσε μετά βαΐων και κλάδων ο Ear, ή αυτιάς, ή τελαράς, ή πύραυλος, ή τρελομπασάκιας, ή ντιτζιταλοφρίκουλας. (Δεύτερος ήρθα εγώ, που αντέγραφα απ' τον Παναγιωτίδη)...
Οταν έρθουμε Βόλο θα κάνουμε Blind test με δύο διαφορετικά τσίπουρα.
Αν φέρεις σκορ κάτω από 85%, δεν ξέρεις από τσίπουρο :cool_4:

Υ.Γ Θα τα καταπίνουμε όμως για να μην πάνε χαμένα.
Θα καταπιούμε 15 σφινάκια. Θα επιλέξεις εσύ το μαγαζί.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ο κύριος Ντόκος τί λέει; Δέχεται να συγκρίνει τυφλά κάποιο Ultralink / XLO με το σούπερ φθηνό, τίμιο και γεμάτο high end αρετές ηλεκτρολογικό καλώδιό μου, ή κατάπιε τη γλώσσα του;
Φυσικα και δεχομαι . Ομως με την προυποθεση οτι αν χασεις δεν θα ξαναγραψεις τιποτα και πουθενα . Δεχεσαι φανταστικε σιγουρε ;;;;

Οσο για την γλωσσα μου το Σαββατοκυριακο συναναστρεφοταν με ομορφες δεσποινιδες .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μαρίνε, θα μου δανείσεις για το blind test το πιο ακριβό καλώδιο ηχείων που έχεις στο μαγαζί?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος