- Μηνύματα
- 8.820
- Reaction score
- 12.011
274/100;Εκεί ακριβώς είμαι και εγώ.![]()
274/100;Εκεί ακριβώς είμαι και εγώ.![]()
.
Μάκη, την οθόνη θα την αλλάξω μόνο με... τηλεόρασης. Και θυμίζω: πολυχρηστικό χώρο φτιάχνω, όχι bat-cave!![]()
Προφανώς δεν έχετε υπόψιν τις οθόνες xyΙσχύει αλλά από ότι βλέπω ο φίλος μας έχει θέσει σχετικά χαμηλό budget για τα ηχεία, οπότε αν του πούμε ένα 5χιλιαρο για οθόνη θα φάμε λάσπη![]()
Τις ξέρουμε τις XY Screens.Προφανώς δεν έχετε υπόψιν τις οθόνες xy
Υπάρχουν με frame και χωρίς
Σου συνιστώ woven πανί
Υπάρχει σε 4k και 8k
Νομίζω κόστος γύρω στα 1300 ευρώ
Που είδες το 5000αρο ;;
Εγώ θα πήγαινα στις 50. Η σύζυγος όχι.Ναι, αλλά μέχρι τις 55 μοίρες είναι μεγάλη απόσταση. Νιώθεις ότι οι 44 είναι τόσο λίγες και θα πήγαινες τόσο κοντύτερα;
Αυτό είναι επίσης κάτι που δε μου βγαίνει πολύ καλά στο σχέδιο με τις πολύ ευρείες γωνίες θέασης. Το κεντρικό είναι γενικότερο ζήτημα, βέβαια.Επιπλέον λάβε υπόψιν σου πως όσο ανεβαίνουν οι μοίρες θέασης τόσο πλησιάζεις και το ισόπλευρο τρίγωνο για ήχο.
Αντιθέτως. Στις 60 μοίρες είναι ακριβώς ισόπλευροΑυτό είναι επίσης κάτι που δε μου βγαίνει πολύ καλά στο σχέδιο με τις πολύ ευρείες γωνίες θέασης.
Ναι, αλλά τα ηχεία έχουν έναν κάποιο όγκο και οι 30 μοίρες είναι το άκρο της επιτρεπτής περιοχής των 22-30, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα πρέπει να πάνε λίγο παραέξω. Η παρουσία τους έστω και στις παρυφές της εικόνας δημιουργεί οπτική περίσπαση από την κινηματογραφική αίσθηση, ακόμα και λόγω ανακλάσεων φωτός πάνω στα πλευρικά τους τοιχώματα.Αντιθέτως. Στις 60 μοίρες είναι ακριβώς ισόπλευρο
ΛογικόΤις ξέρουμε τις XY Screens.
Η ποιότητα τους βεβαίως δεν είναι εφάμιλη ας πούμε των Screen Research και Stewart Filmscreen.
Αν είναι ηχοπερατή όπως αναφέρουν οι φίλοι, δεν έχεις τέτοια θέματα.Ναι, αλλά τα ηχεία έχουν έναν κάποιο όγκο και οι 30 μοίρες είναι το άκρο της επιτρεπτής περιοχής των 22-30, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα πρέπει να πάνε λίγο παραέξω. Η παρουσία τους έστω και στις παρυφές της εικόνας δημιουργεί οπτική περίσπαση από την κινηματογραφική αίσθηση, ακόμα και λόγω ανακλάσεων φωτός πάνω στα πλευρικά τους τοιχώματα.
Ε ναι, στις 45 και με τις προϋποθέσεις που αναφέρεις για τα ηχεία, προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ μιλάω για τις 55+ μοίρες και τυχαία ηχεία.Αν είναι ηχοπερατή όπως αναφέρουν οι φίλοι, δεν έχεις τέτοια θέματα.
Αλλιώς, στις 45 περίπου είναι όλα ΟΚ.
Υπόψιν πως τα δικά μου ηχεία είχαν επιλεχθεί να είναι με μαύρη κάλτσα και πολύ λεπτά, ειδικά για να ξεπερνούν τα δύο προβλήματα που ανέφερες.
Ελαφρώς off topic, αλλά 1.170€ μου κόστισε εμένα πριν 1 χρόνο η tab-tensioned 150άρα, με πανί "Max4K" (είχε και φθηνότερες επιλογές και μάλιστα με αρκετή διαφορά), συμπεριλαμβανομένων customizations που ζήτησα (στις μαύρες φάσες, στο χρώμα της κάτω ράβδου κλπ.), ενός HDMI καλωδίου 12 μέτρων και ενός ασύρματου USB trigger (για κατέβασμα/ανέβασμα της οθόνης).Προφανώς δεν έχετε υπόψιν τις οθόνες xy
Υπάρχουν με frame και χωρίς
Σου συνιστώ woven πανί
Υπάρχει σε 4k και 8k
Νομίζω κόστος γύρω στα 1300 ευρώ
Που είδες το 5000αρο ;;
Ακριβώς, δε βγαίνει γεωμετρικά αφού 2Χ30° που είναι το μέγιστο για τα L,R κάνει 60°.~55° που είναι σε μένα, τα main ηχεία είναι πολύ κοντά στα όρια της οθόνης. Σε μένα δεν μπορεί να γίνει 60° η θέαση, και να μη μπουν τα ηχεία μέσα στα όρια της οθόνης.
Για 4k προβολή, νομίζω πως οι 55° είναι σούπερ.