Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Reaction score
0
Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Επειδή κάποιες ταινίες Blu Ray δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους...μπορεί το Dune να παίξει υπότιτλους από srt κλπ. την ώρα που βλέπω την ταινία από το δισκάκι, χωρίς να το κάνω rip?

Reaction score
0

Aγαπητοί φίλοι είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum παρόλο που το διαβάζω κάμποσα χρόνια. Ο λόγος είναι αφενός μεν η πίεση του Αντρέα να γράψω :101:, αφετέρου δε η εντύπωση που μου έχει κάνει το dune.

Ασχολούμαι με την πληροφορική από χόμπυ πάνω από 25 χρόνια. Από το 1983 είχα PC (τότε με τους πρώτους σκληρούς SEAGEΑTE της τεράστιας χωρητικότητας των 20ΜΒ!! :111:) και πάντα έψαχνα (και ακόμα ψάχνω) για νέους τομείς χρήσης του. Μπορεί σήμερα αυτό να ακούγεται κάπως περίεργο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η χρήση του PC σε διάφορους τομείς όπως DTP, video editing, HTPC, κλπ. ξεκίνησε σαν πολύ ακριβό παιχνίδι για λίγους για να γίνει κάποια στιγμή mainstream.

O παραπάνω πρόλογος έγινε για να καταλάβετε την σημασία της αποκαθήλωσης του HTPC που με διάφορες αναβαθμίσεις αρνιόμουν να αποχωριστώ τα τελευταία 5 χρόνια για χάρη του DUNE BD Prime.

Θα διαφωνήσω με όσους το θεωρούν ακριβό, όχι γιατί δεν είναι ακριβό αλλά γιατί στην κατηγορία που παίζει αυτή την χρονική στιγμή δεν έχει αντίπαλο. Μου θυμίζει έντονα το πρώτο Dreambox που πήρα. Τρομέρο concept και υποστήριξη (official & unofficial firmware updates) το έκαναν μονόδρομο για τους απαιτητικούς μέχρι την πλήρη κλωνοποίησή του.

Το Dune έχει όλα αυτά που θα ήθελα να έχει ένα all-in-one media center για να αποχωριστώ το HTPC. Για να είμαι ακριβής θα ήθελα να έχει κανα δυο-τρια πραγματάκια ακόμη αλλά νομίζω ότι στο άμεσο μέλλον θα τα δούμε και αυτά (ιδιαίτερα με την σπουδή που έχουν οι Ισραηλινοί? να στηρίξουν το προϊόν τους:126:).

Δεν μου αρέσει που το συγκρίνουν με το WD (όσοι το κάνουν). Είχα δοκιμάσει το WD και το έδωσα. Για ένα full scale HT setup δεν κάνει για πολλούς λόγους αλλά θα μπορούσε να είναι η ιδανική λύση για την HD τηλεόραση χωρίς ενισχυτές και ηχεία λόγω μεγέθους, τιμής και απλότητας. Οι φωστήρες όμως της WD δεν αποκωδικοποιούν το DTS (η πλειοψηφία των mkv) άρα no sound και καληνύχτα στο σημαντικό αυτό μερίδιο αγοράς μέχρι νεωτέρας. Και μην μου πείτε convert dts to ac3 γιατί τότε δύο φορές καληνύχτα και έλεος!

Μετά από τόσα χρόνια και άπειρες χαμένες ώρες για conflicts ή για drivers, codecs & players, ή και OS (ίδε HTPC) έμαθα να εκτιμώ τις λύσεις που μου κερδίζουν χρόνο και φυσικά ικανοποιούν το επίπεδο τεχνολογίας που θέλω. Γιατί ως γνωστόν η ζωή περνάει και χάνεται...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Δημο, ειδα γραπτα δικα σου?:111:
Δεν το πιστευω!!!

Η γνωμη σου εχει ιδιαιτερο βαρος, λογω των ειδικων γνωσεων σου
στον τομεα, και σε ευχαριστω πολυ που επιτελους την εξεφρασες
ανοικτα...:126:

Reaction score
384

Ηρθε σημερα...Το βραδυ θα συνδεθει στον προβολεα να το δω καλυτερα. Με μια γρηγορη συνδεση στην πλασμα ολα δουλευανε ρολοι. Το μονο που δεν καταφερα ειναι να δω τις ταινιες σε κατηγοριες οπως κανει το pc με το mymovies. Βεβαια περιμενα να υπαρχει ενα αρχειακι index στον σκληρο και δεν... Μαλλον αυτος ειναι και ο λογος που δεν βλεπω εξωφυλλα αλλα τα folders.
Nα δω πως θα το φτιαξω αυτο τωρα..

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ηρθε σημερα...Το βραδυ θα συνδεθει στον προβολεα να το δω καλυτερα. Με μια γρηγορη συνδεση στην πλασμα ολα δουλευανε ρολοι. Το μονο που δεν καταφερα ειναι να δω τις ταινιες σε κατηγοριες οπως κανει το pc με το mymovies. Βεβαια περιμενα να υπαρχει ενα αρχειακι index στον σκληρο και δεν... Μαλλον αυτος ειναι και ο λογος που δεν βλεπω εξωφυλλα αλλα τα folders.
Nα δω πως θα το φτιαξω αυτο τωρα..
Καλοριζικο!
Πρωτα απ'ολα πες μας τι fw εχει...

Reaction score
0

Αντρέα, τα καλά πρέπει να λέγονται ή καλύτερα όπως λες και εσύ να γράφονται. By the way μήπως θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί και ένα sticky με τις ρυθμίσεις του Dune με διάφορους προβολείς που περνάνε από τα χέρια σας (εγώ θα ενδιαφερόμουν για τον 80αρη :126:)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Αντρέα, τα καλά πρέπει να λέγονται ή καλύτερα όπως λες και εσύ να γράφονται. By the way μήπως θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί και ένα sticky με τις ρυθμίσεις του Dune με διάφορους προβολείς που περνάνε από τα χέρια σας (εγώ θα ενδιαφερόμουν για τον 80αρη :126:)
Δημο, ειμαι αντιθετος γενικα σε ρυθμισεις της πηγης.
Πιστευω πως ολες οι ρυθμισεις πρεπει να γινονται στον προβολεα
αναλογα με την πηγη που εχει ο καθενας μας παντα.
Παρ'ολα αυτα ομολογω πως στο σπιτι μου εχω χαμηλωσει λιγο
την φωτεινοτητα μεσα απο το Dune:120:

Reaction score
0

ΟΚ τότε τις ρυθμίσεις του προβολέα(ων) για όσους έχουν το dune?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

ΟΚ τότε τις ρυθμίσεις του προβολέα(ων) για όσους έχουν το dune?
Οι δυο που μου ερχονται στο μυαλο που εχουν συγχρονως Dune
και Sony 80αρη ειναι ο Κωστας Πετρουλιας και ο 2fast4u

Reaction score
0

To συνδεεις και απολαμβανεις..ετσι απλα!Εγω δεν εχω πειραξει καθολου τις ρυθμισεις του 80αρη και ολα ειναι απλα τελεια...Η εκπληξη μετα ειναι ο ηχος!Εχω μονιμα συνδεδεμενους 3 σκληρους του ενος ΤΒ ο καθενας και "πυροβολω" κατα βουληση..σκετη απολαυση,για να μην πω τιποτα αλλο....

Reaction score
0

Εξαλλου ο 80αρης ειναι και μηχανηματαρα,δεν ειναι μπρικι για να θελει ειδικες ρυθμισεις...

Reaction score
384

Ηρθε με το 081226_1216_update2, που ειναι και το τελευταιο επισημο firmware. Yπαρχει και ενα beta αλλα το μηχανημα δεν εχει κανενα προβλημα για να βαλω το beta.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

..σκετη απολαυση,για να μην πω τιποτα αλλο....
Γιατι εχω την εντυπωση πως η αλλη λεξη που θες να πεις ξεκιναει
απο "κ"?:121::120::137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ηρθε με το 081226_1216_update2, που ειναι και το τελευταιο επισημο firmware. Yπαρχει και ενα beta αλλα το μηχανημα δεν εχει κανενα προβλημα για να βαλω το beta.
Δημητρη, βαλε την 090424_0218_beta
Ολοι με αυτην "παιζουμε"

Reaction score
384

Aπλα το βαζω σε ενα usb, και μετα ανοιγω το Dune? Ρωταω να μην μου μεινει στο χερι πρωτη μερα!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Aπλα το βαζω σε ενα usb, και μετα ανοιγω το Dune? Ρωταω να μην μου μεινει στο χερι πρωτη μερα!
Μπορεις να το βαλεις και με το Dune ανοικτο, κανενα προβλημα.
Καθως ομως η συσκευη θα σε ρωτησει για system storage καλο
ειναι να βαλεις αλλο ενα φλασακι οπου θα αποθηκευτουν διαφορα
αρχεια που θα χρησιμοποιησεις αρηγοτερα.Αυτο το τελευταιο το αφηνεις
στην θεση του.(εννοω πως δεν το βγαζεις)

Reaction score
384

To δικο μου εχει 2gb εσωτερικα, ειναι η καινουργια φουρνια εαν δεν κανω λαθος.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

To δικο μου εχει 2gb εσωτερικα, ειναι η καινουργια φουρνια εαν δεν κανω λαθος.
οκ, τοτε δεν χρειαζεσαι.
Βαλε απλα το usb στο οποιο εχεις βαλει την αναβαθμιση, απο το μενου
πηγαινε εκει που λει "USB" και πατα οκ, και μετα παλι οκ επανω στην
αναβαθμιση...
Αν αργησει λιγο στο κατεβασμα μην ανησυχησεις.

Reaction score
384

Εγινε και πολυ γρηγορα μαλιστα.
Το μονο που θα ηθελα ειναι μια IR εντολη ωστε να αλλαζω απο 1080/24 σε 576i/50 αυτοματα απο το Pronto. Καλο θα ηταν επισης να ειχαμε επιλογη στην εξοδο εικονας για 4:2:2 και 4:4:4

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Στους υποτιτλους επελεξε Ελληνικα και θα σου δειχνει αυτοματα
Ελληνικα η Αγγλικα διχως να αλλαζεις τιποτα(αν βλεπεις ακομα
υποτιτλους)

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd