Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Reaction score
11
Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Διαβάζοντας τις εντυπώσεις που έγραψε ο φίλος μας παραπάνω συμφωνώ κι εγώ μαζί του.
Είναι ένα μηχάνημα που έβαλε στη σύνταξη το πολύ καλό μου HTPC (σκέφτομαι μέχρι να το βάλω στις αγγελίες).
Είχα βαρεθεί να ασχολούμαι με αναβαθμίσεις προγράμματα και σεταρίσματα.

Πολύ καλό σε εικόνα και ακόμα καλύτερο σε ήχο.

Είδα αρκετές ταινίες σε dvd kai mkv αλλά και blu ray ριπαρισμένα από τα δισκάκια μου.

Ένα blu ray όμως δεν το έπαιξε. Δεν με άφηνε να επιλέξω από το μενού το play ή τους υπότιτλους.
Τίποτα.
Δεν ξέρω αν λύνονταν το πρόβλημα πατώντας το top menu κάπου το διάβασα παραπάνω.
Ο Ανδρέας νομίζω το έλεγε. Θα το δοκιμάσω.

Ήθελα να ρωτήσω τώρα πως θα μπορέσω να το συνδέσω με το internet ασύρματα;

Έβαλα το φλασάκι πίσω και εγκατέστησα τα προγραμματάκια που χρειάζονται.
Μου έβγαλε καινούρια εικονίδια όπως internet radio iptv κάτι τέτοια αλλά όχι το browser web.

Όταν πάω στις ρυθμίσεις για το internet κάπου γράφει conected του έβαλα τον κωδικό (κλειδί) που έχει το μόντεμ αλλά πέρα από εκεί τίποτα.
Πως θα το κάνω να συνδεθεί αυτόματα ή manual;
Ti ρυθμίσεις πρέπει να κάνω;

Reaction score
384

Εχω να βαλω υποτιτλους απο το 2000. Εχω μπει στο κλιμα τωρα, 9 χρονια λειπω απο Ελλαδα! Το βραδυ θα μπει και στον Sim2 να δω καλυτερα, αλλα παντως τα παιζει ολα. Δεν εχω δοκιμασει δισκακι ακομα, αλλα ετσι κι αλλιως ολα τα BR δισκακια τα εχω περασει σε σκληρους. Απ'οτι διαβασα στο ξενο φορουμ, οσοι ειχαν καποα προβληματακια με συγκεκριμενα δισκακια, οταν τα παιζανε απο το σκληρο ηταν αψεγαδιαστα (Anydvd).
Θελω να δω γιατι δεν βλεπω τα εξωφυλλα ομως στο Dune. Εχει ο σκληρος σας μεσα ενα αρχειακι με ονομασια index, το οποιο δημιουργησε το Mymovies?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Θωμα, για πηγαινε στο μηνυμα "188" και δες αν σε βοηθαει καθολου.
Δες απο 6) και μετα...
Βεβαια δεν εχω ασυρματο wifi αλλα υποθετω πως θα ειναι η ιδια διαδικασια...

Στο θεμα με το blu ray δοκιμασε το top menu και μετα το play

Reaction score
11

Καλορίζικο Δημήτρη!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εχω να βαλω υποτιτλους απο το 2000.
Εισαι δικος μου ανθρωπος!:126:

Εχει ο σκληρος σας μεσα ενα αρχειακι με ονομασια index, το οποιο δημιουργησε το Mymovies?
Στον σκληρο που εγκατεστησα το mymovies εχει το αρχειο index

Πολυ καλη δουλεια με το mymovies στο Dune(to ειδα με τα ματια
μου) εχει κανει ο Δημος
Αν ηθελε να μας πει 2-3 πραγματακια...

Reaction score
384

Στον υπολογιστη δεν εχω προβλημα. Στον σκληρο που βαζω μεσα στο Dune υπηρχε ενα index εαν θυμαμαι καλα. (?) Μηπως αυτο χρειαζεται το Dune για να μου δειξει τις πληροφοριες καθε ταινιας?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Σιγουρα σου κατεβαζει και ενα αρχειο που ονομαζεται "index"
Εαν δεν το εχεις κατεβασει μαλλον κατι δεν εκανες σωστα?

Reaction score
11

Διάβασα το ποστ που μου πρότεινες αλλά μάλλον θέλει άλλα πράγματα.
Κατ΄αρχήν όπως είπα δεν υπάρχει καθόλου εικονίδιο web browser τα άλλα υπάρχουν (ip tv, internet radio, torrents κτλ.)

Έχει μια κάρτα που λέει WiFi settings.
εκεί θέλει κάποιες ρυθμίσεις.
συγκεκριμένα έχει SSID..............................................
security..........................δίνει 5,6 επιλογές.
Passward......................................

IP adrres.............................;

Τι βάζω σε αυτά;

Το FW είναι ίδιο με του Δημήτρη 081226_1216.
Το αλλάζουμε;

Με την ευκαιρία από που επιλέγουμε να παίζει αυτόματα τους ελληνικούς υπότιτλους;

Reaction score
0
Παιδια υπαρχει στο τηλεκοντρολ του DUNE επιλογη AUDIO ή κατι παραπλησιο για αλλαγη γλωσας σε πολλα MKV που ειναι ριπαρισμενα με παραπανω απο ενα audio?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Διάβασα το ποστ που μου πρότεινες αλλά μάλλον θέλει άλλα πράγματα.
Κατ΄αρχήν όπως είπα δεν υπάρχει καθόλου εικονίδιο web browser τα άλλα υπάρχουν (ip tv, internet radio, torrents κτλ.)

Έχει μια κάρτα που λέει WiFi settings.
εκεί θέλει κάποιες ρυθμίσεις.
συγκεκριμένα έχει SSID..............................................
security..........................δίνει 5,6 επιλογές.
Passward......................................

IP adrres.............................;

Τι βάζω σε αυτά;
Οπως ειπα, δεν εχω το wi fi μοντελο, οποτε...:203:

Με την ευκαιρία από που επιλέγουμε να παίζει αυτόματα τους ελληνικούς υπότιτλους;
Set up
Miscellaneous
Encodings
Subtitles encodings
Greek

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Παιδια υπαρχει στο τηλεκοντρολ του DUNE επιλογη AUDIO ή κατι παραπλησιο για αλλαγη γλωσας σε πολλα MKV που ειναι ριπαρισμενα με παραπανω απο ενα audio?
Βεβαιως, και ειναι ακριβως οπως το ειπες(κουμπι Audio):126:

Reaction score
384

http://hdi.co.il/firmware/
Στο 66% εμενα μου 'παγωσε' για ενα λεπτακι, αλλα μετα πηγε κατευθειαν στο 100%.
Εαν σου συμβει κατι τετοιο, να εισαι απλα προετοιμασμενος. Αστο και θα προχωρησει.:126:

Reaction score
11

Εαν σου συμβει κατι τετοιο, να εισαι απλα προετοιμασμενος. Αστο και θα προχωρησει.:126:
Πάω να το περάσω.

Reaction score
0

To mymovies μεσω του collection manager διαβάζει κάθε γνωστό τύπο video αρχείου μέσα στα διάφορα folders των σκληρών μας δίσκων και επιχειρεί μέσω του τίτλου του αρχείου να "καταλάβεϊ" τον τίτλο της ταινίας και ακολούθως να μας δώσει τις σχετικές πληροφορίες (περίληψη, ηθοποιούς, κλπ).

'Οσοι από εμάς κατεβάζουν ταινίες ξέρουν ότι οι περισσότεροι τίτλοι είναι ένα μονοκόμματο κείμενο με τελείες ανάμεσα στις λέξεις αντί για spaces. Αυτό κάνει δύσκολη την κατανόηση για αυτό και τα πολλά λάθη. Επίσης η ύπαρξη άλλων φακέλων με samples ταινιών στον ίδιο φάκελο με την ταινία (πολύ συχνό στα διάφορα HD torrents) μας δίνει ακόμα περισσότερα λάθη.

Άρα αν θέλουμε λίγα λάθη σβήνουμε τα sample αρχεία, καθαρίζουμε τον τίτλο από τελείες. Επίσης μετατρέπουμε τα .ts (HDTV) σε MKV αφού το collecton manager δεν αρχειοθετεί αρχεία με extention .ts (π.χ. starwars, gladiator, LOR που δεν έχουν βγει σε bluray και κυκλοφορούν από HDTV recordings). Το dune τα παίζει σαν mkv και μάλιστα κάνει και arrow driven seeking το οποίο δεν είναι δυνατό στα περισσότερα αρχεία ts.

Στο collection manager διαλέγουμε file>import>folder content όπου folder content ο φάκελος με τις ταινίες μας (εγώ τις βάζω όλες σε ένα φάκελο movies και τις ταινίες σε υποφακέλους με τα ονόματά τους όπως έχω περιγράψει παραπάνω). Στο τέλος της διαδικασίας προτείνω να διαλέξετε στο configure>options>folder monitoring>operation type=confirmative, ώστε στο τέλος της διαδικασίας να σε ρωτήσει αν όλα είναι ΟΚ για να προχωρήσει στην αρχειοθέτηση. Εκεί μπορείς να διορθώσεις εύκολα και συγκεντρωτικά τα λάθη με manual on-line αναζήτηση.

Όταν το collection manager βρεί ένα video αρχείο και διαβάσει τον τίτλο του ''κατεβάζει" τις ανάλογες πληροφορίες και δημιουργεί στον φάκελο της ταινίας αρχεία και υποφακέλους με το εξώφυλο και τις διάφορες πληροφορίες. Αν έχουμε ορίσει να δημιουργούνται αρχεία meta-data για dune αυτές οι πληροφορίες σωζονται σε format αρχείων που αντιλαμβάνεται to dune (.aai).

Αν γίνουν όλα τα ανωτέρω έχουμε δημιουργήσει μια ωραία αρχειοθέτηση η οποία όμως δεν είναι πλήρης γιατί μας λείπει η λειτουργία indexing. Προσωπικά πάντως εγώ ζω και χωρίς το indexing.

Για να δημιουργήσουμε INDEX δηλαδή να σορτάρουμε ταινίες ανά έτος, genre, κλπ αλλά και να δούμε πραγματικούς τίτλους κάτω από το εξωφυλο αντί για scrolling του ονόματος αρχείου (δεν με πολυενοχλεί αλλά τρελαίνει την γυναίκα μου) πρέπει να πάμε στο configure>options>meta-datasrtorage>store meta-data for HD dune, click>configure και στο dune content path δινουμε το path που βρίσκονται οι ταινίες μας (π.χ. e:\movies) και το όνομα του folder του index (προφανώς index). Μετά επιλέγουμε το dune content path με κλικ του ποντικιού πάνω σε αυτό (γίνεται μπλε) και πατάμε update.

Εκεί πάτε για καφέ γιατί αν έχετε περί τις 200 ταινίες ανά δίσκο όπως έχω εγώ κάνει πολύ ώρα. Στην ουσία δημιουργέι το folder INDEX που πατώντας το στο dune μας βγάζει όλα τα γνωστά σορταρίσματα. Το κακό είναι ότι ο φάκελος index πρέπει να βρίσκεται μεσα στον φάκελο με τις ταινίες γιατί διαβάζει τα εξώφυλα από τους υποφακέλους των ταινιών για να τα παρουσιάσει σορταρισμένα. Όταν λοιπόν έχεις πολλές ταινίες πρέπει να κάνεις scroll μέχρι το I για να τον βρείς. Προτείνω λοιπόν να ονομάζεται _INDEX ή 1INDEX για να εμφανίζεται στην αρχή και να μπορεί να πατηθεί αμέσως. Θα το ψάξω πάντως αν μπορεί να γίνει και με άλλο πιο σωστό τρόπο, δηλαδή να βγεί εκτός folder ταινιών.

Άντε Αντρέα με έχωσες νυχτιάτικα:140:, ευτυχώς που έχω αυπνίες.

Reaction score
11

Ειδα κι έπαθα μέχρι να αναγνωρίσει το φλασάκι, και όταν το είδε μου είπε unsaported file.
Θα προσπαθήσω πάλι αύριο.

Reaction score
11

Άντε Αντρέα με έχωσες νυχτιάτικα:140:, ευτυχώς που έχω αυπνίες.
Πάλι καλά που έχεις αυπνίες.

Εγώ που έχω τις ταινίες ανά κατηγορία.
Δηλ. φάκελος και μέσα όλες τις αστυνομικές, φάκελος όλες τις πολεμικές κτλπ.
Αυτό είναι πρόβλημα;
Μια φορά που προσπάθησα πάντως μαντάρα τα έκανα.
Έβαλε όμως σε όλους τους φακέλους μέσα κάποια αρχεία αλλά σε λίγα από αυτά εμφανίζονται όπως πρέπει.

Reaction score
384

Ολα ηταν σεταρισμενα οπως τα περιεγραψες. Το μονο που δεν ειχα κανει ηταν να πατησω το κουμπι update!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.942
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm