Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Reaction score
119
Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Ναι, εχεις δικαιο συντεκνε!
Απαραδεκτη τιμη.:136:

Δεν ξερω γιατι, στο μυαλο μου ηρθε το DVD Toshiba 9000 που χρησιμοποιουσα
πριν λιγα χρονια για demo.
Ενταξει, μπορει να κοστιζε 5000 παλιοευρω αλλα ειχες DVD με...τα ολα
του:143:
Συντεκνε Αντρεα το "απαραδεκτο" της τιμης το αναφερω εν συγκρισει με τα 200 περιπου ευρω που ζηταει ο ανταγωνισμος(Ιstar,EGREAT,Popcorn).
Για μενα αυτος ειναι ο ανταγωνισμος του οχι τα BD των χιλιαδων ευρων ουτε τα HTPC.
Kοστιζει λοιπον 2 και 3 φορες παραπανω και πρεπει να μου αποδειξει το γιατι αν θελει να διαδεχθει το ταπεινο μου Istar των 170 ευρω...:116:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Συντεκνε Αντρεα το "απαραδεκτο" της τιμης το αναφερω εν συγκρισει με τα 200 περιπου ευρω που ζηταει ο ανταγωνισμος(Ιstar,EGREAT,Popcorn).
Για μενα αυτος ειναι ο ανταγωνισμος του οχι τα BD των χιλιαδων ευρων ουτε τα HTPC.
Kοστιζει λοιπον 2 και 3 φορες παραπανω και πρεπει να μου αποδειξει το γιατι αν θελει να διαδεχθει το ταπεινο μου Istar των 170 ευρω...:116:
Ναι συντεκνε μου, αλλα ξεχασες να προσθεσεις στην τιμη και ενα
Blu ray player.:126:
Τωρα ειναι ακριβο?

Reaction score
14

Ναι συντεκνε μου, αλλα ξεχασες να προσθεσεις στην τιμη και ενα
Blu ray player.:126:
Τωρα ειναι ακριβο?
παιδιά επιστρατέφτηκε ενα BluRay Player απο τον γείτονα μου... το Pioneer 51... που απο ότι ξέρω εχει 450 ευρώ και είναι απο τα φθηνά της αγοράς...

Ε δεν είδα διαφορά παίδες!!! Καμμιά!!!

Να μην πώ οτι ήταν καλύτερο γιατί θα μου πέιτε τα παραλές!

Η εικόνα σε BR disks είναι εφάμιλη των standalone players.

Reaction score
14

Νομίζω πως δεν απάντησες σε κάτι βασικό.

Σε σχέση με τα άλλα NMT (πχ το E-Great) έχει διαφορά στην ποιότητα εικόνας σε αναπαραγωγή mkv αρχείων υψηλής ανάλυσης?

Το ερώτημα αυτό το έθεσε κι άλλος και σαφή απάντηση δε βρήκα...

Λοιπόν? Έχει διαφορά?

Κώστα ευχαριστώ και πάλι για το hubάκι, φίλε, πήγα να δώσω και τα λεφτά στον Παππού και μου λεει χεσε με... τώρα τι να σου πώ... thanks a million m8... σας χρωστάω ενα κερασμα οταν βρεθείτε Αθήνα!

Στο θέμα τώρα!

Εμπειρία απο άλλα NMT's εχω απο το WD HD της αδελφής μου που το βάλαμε διπλα δίπλα και οφείλω να πώ με ειλικρίνια ότι ήταν κοντά σε εικόνα αλλά όχι σε κίνηση...

Δεν ξέρω γιατί αλλά το κλείδωμα στον προβολέα με το DUNE δίνει πολύ καλή κίνηση ενώ το WD κάπου μου έκανε τσακίσματα. ΙΣως να φταίει ο εξωτερικός δισκος USB σε σχέση με τον εσωτερικό SATA2 στο rack του DUNE.

αλλα μηχανάκια δεν εχω δεί και θα ήταν αδικο να τα κρίνω.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εμπειρία απο άλλα NMT's εχω απο το WD HD της αδελφής μου που το βάλαμε διπλα δίπλα και οφείλω να πώ με ειλικρίνια ότι ήταν κοντά σε εικόνα αλλά όχι σε κίνηση...
Γιαννη, αυτη η συγκριση εγινε σε τηλεοραση η σε βιντεοπροβολεα?

Reaction score
14

Γιαννη, αυτη η συγκριση εγινε σε τηλεοραση η σε βιντεοπροβολεα?
πάντα στον ΟΠΤΟΜΑ. δεν διαβάζεις καλά!!

dream_GR said:
Δεν ξέρω γιατί αλλά το κλείδωμα στον προβολέα με το DUNE δίνει πολύ καλή κίνηση
εκεί είδα οτι εχει διαφορα η κίνηση απο το PC και εδώ στον προβολέα εχω δεί οτι με ευχαριστεί περισότερο να κάνω Playback με το dune... λόγω καλής απροβλημάτιστης κίνησης

ΥΓ πότε το θές πισω?
ΥΓ2 όταν στο φέρω πίσω... δεν στο δίνω αν δεν το κάνουμε δοκιμή με τον 82... ΟΚ? Θέλω να δώ 2-3 αρχεία που τα ξέρω πολύ καλά πώς παίζουν στον 81 να δώ πόσο καλύτερα αποδιδονται στον 82 με το Pure Motion!!

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Δεν στο χάρισε για τον κόπο σου; :114:
μπααααα... και να μου το χαρίσει δεν το θέλω... εχω το Πισάκι μου... και ειμαι ευτυχής... ασε που και να μου το χαρίσει... ποιός μπορεί να πείσει την σύζυγο οτι εδωρίσθει....??? Εδώ σε θέλω εσύ γλίτωσες απο αυτά... εγώ ειμαι ακόμα στο να περάσω και "απο τελωνείο"...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

μπααααα... και να μου το χαρίσει δεν το θέλω... εχω το Πισάκι μου... και ειμαι ευτυχής... ασε που και να μου το χαρίσει... ποιός μπορεί να πείσει την σύζυγο οτι εδωρίσθει....??? Εδώ σε θέλω εσύ γλίτωσες απο αυτά... εγώ ειμαι ακόμα στο να περάσω και "απο τελωνείο"...
Εύκολο...

Μου το δίνεις και στο φέρνω εγώ σε συσκευασία κιόλας! Με φιόγκο!!! :114:

Υ.Γ. ...κάποια στιγμή!

Reaction score
4

Βρε σεις πρωινοί!

Παίζει αρχεία μέσω δικτύου απο file server? και αν ναι, πως τα πάει?

Reaction score
6

παιδιά επιστρατέφτηκε ενα BluRay Player απο τον γείτονα μου... το Pioneer 51... που απο ότι ξέρω εχει 450 ευρώ και είναι απο τα φθηνά της αγοράς...

Ε δεν είδα διαφορά παίδες!!! Καμμιά!!!

Να μην πώ οτι ήταν καλύτερο γιατί θα μου πέιτε τα παραλές!

Η εικόνα σε BR disks είναι εφάμιλη των standalone players.

Σας τα έλεγα εγώ....:107:

Reaction score
0
Θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω που πιθανώς να έχει δοκιμάσει κάποιος από τους κατόχους.

1) Σε σύνδεση HDMI μέσω κάποιου γνωστού AVR ( Denon, Pioneer κλπ ) υπάρχουν προβλήματα με το HDCP ? Κλειδώνει κανονικά ή υπάρχουν προβλήματα όπως σε άλλα Media Player ( PopCorn, DVICO κλπ ).

Να αναφέρω μία περίπτωση που είναι πολύ συχνή στο PopCorn και λιγότερο στο WD TV. Ξυπνά το player από standby mode και δεν συνχρονίζει με τον AVR, αλλάζεις από 1080p50 σε 1080p24 και δεν συνχρονίζει. Διαλέγεις μία άλλη πηγή στον ενισχυτή και μετά γυρνάς πίσω αλλά δεν κλειδώνει.

2) Το ίδιο με το παραπάνω αλλά να είναι συνδεδεμένο σε κάποιο HDMI Switch, κλειδώνει ? και αν ΝΑΙ περνάει Bitstream ήχος ?

3) Αναφέρθηκε ότι αργεί να κάνει boot, να φορτώσει το λειτουργικό. Γιά τί χρόνο μιλάμε ? 1/2/3 λεπτά ?

4) Υπάρχει η δυνατότητα να μπεί σε StandBy Mode ? και αν υπάρχει τι κάνει σε αυτή την περίπτωση με τον εσωτερικό δίσκο, συνεχίζει να δουλεύει ή σταματά και αυτός.

5) Εχει την δυνατότητα ταυτόχρονης εξόδου Video από HDMI και Component καθώς και ταυτόχρονης εξόδου ήχου από HDMI και αναλογικές ? Η αν έχει την μία από τις δύο δυνατότητες.

Ορισμένα από τα ανταγωνιστικά player βγάζουν ήχο από HDMI και αναλογικές εξόδους ( Stereo ) ταυτόχρονα, αλλά αν δεν κάνω λάθος, ΔΕΝ δείχνουν εικόνα ταυτόχρονα από δύο εξόδους.

6) Δεν ξέρω πως γίνονται οι ρυθμίσεις στον ήχο ( DTS / AC3 ) αλλά αρκετά Stand Alone Player ( πχ Pioneer DVD-600, Panasonic DVR ) σε σύνδεση HDMI διαβάζουν τις EDIT πληροφορίες της απέναντι συσκευής και ανάλογα κάνουν τον ήχο downmix σε Stereo ή τον στέλνουν πολυκάναλο χωρίς να χρειάζεται να το αλλάζεις κάθε φορά, εφόσον έχεις επιλέξει AUTO στις ανάλογες ρυθμίσεις. Στο PopCorn δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και είναι βάσανο να το αλλάζεις κάθε φορά.

Γιατί να το αλλάζω ? Αν το player είναι συνδεδεμένο σε ενισχυτή και τηλεόραση μέσω HDMI Switch θέλω κάθε φορά διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ορισμένα από τα παραπάνω μπορεί να δείχνουν περιττά αλλά για μένα είναι ουσιαστικά, ίσως και για άλλους χρήστες. Δεν θέλω να προχωρήσω στην αγορά ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ Media Player, με ότι προβλήματα έχει ένα νέο προϊόν και τα περιθώρια βελτίωσης, χωρίς να είμαι σίγουρος για κάποια βασικά πράγματα.

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα.
==================================

Με ενδιαφέρει αν μπορεί να παίζει μέσω HDMI Switch γιατί με αυτό τον τρόπο στέλνω την μία έξοδο στην TV και την άλλη στον AVR. Οταν κάποιος θέλει να δεί απλά μία ταινία στην TV ( πχ. παιδικό έργο ) δεν είναι αναγκασμένος να ανοίγει τον ενισχυτή.

Αν δεν παίζει το παραπάνω θα μπορούσε να πάει στην TV με Component/Stereo ήχο και στον ενισχυτή με HDMI.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102

Α, ξέχασα, για το παρακάτω:

Κώστα ευχαριστώ και πάλι για το hubάκι, φίλε, πήγα να δώσω και τα λεφτά στον Παππού και μου λεει χεσε με... τώρα τι να σου πώ...
ρε... άι ....χαμπιάσου! :142::142::142:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Θα πρεπει να σας ενημερωσω πως η μητρικη εταιρεια αποφασισε
να αυξησει τις τιμες.
Συνεπως οι παλαιες τιμες δεν ισχυουν και θα πληροφορηθειτε
για τις νεες συντομα.

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω που πιθανώς να έχει δοκιμάσει κάποιος από τους κατόχους.

1) Σε σύνδεση HDMI μέσω κάποιου γνωστού AVR ( Denon, Pioneer κλπ ) υπάρχουν προβλήματα με το HDCP ? Κλειδώνει κανονικά ή υπάρχουν προβλήματα όπως σε άλλα Media Player ( PopCorn, DVICO κλπ ).

Να αναφέρω μία περίπτωση που είναι πολύ συχνή στο PopCorn και λιγότερο στο WD TV. Ξυπνά το player από standby mode και δεν συνχρονίζει με τον AVR, αλλάζεις από 1080p50 σε 1080p24 και δεν συνχρονίζει. Διαλέγεις μία άλλη πηγή στον ενισχυτή και μετά γυρνάς πίσω αλλά δεν κλειδώνει.

2) Το ίδιο με το παραπάνω αλλά να είναι συνδεδεμένο σε κάποιο HDMI Switch, κλειδώνει ? και αν ΝΑΙ περνάει Bitstream ήχος ?

3) Αναφέρθηκε ότι αργεί να κάνει boot, να φορτώσει το λειτουργικό. Γιά τί χρόνο μιλάμε ? 1/2/3 λεπτά ?

4) Υπάρχει η δυνατότητα να μπεί σε StandBy Mode ? και αν υπάρχει τι κάνει σε αυτή την περίπτωση με τον εσωτερικό δίσκο, συνεχίζει να δουλεύει ή σταματά και αυτός.

5) Εχει την δυνατότητα ταυτόχρονης εξόδου Video από HDMI και Component καθώς και ταυτόχρονης εξόδου ήχου από HDMI και αναλογικές ? Η αν έχει την μία από τις δύο δυνατότητες.

Ορισμένα από τα ανταγωνιστικά player βγάζουν ήχο από HDMI και αναλογικές εξόδους ( Stereo ) ταυτόχρονα, αλλά αν δεν κάνω λάθος, ΔΕΝ δείχνουν εικόνα ταυτόχρονα από δύο εξόδους.

6) Δεν ξέρω πως γίνονται οι ρυθμίσεις στον ήχο ( DTS / AC3 ) αλλά αρκετά Stand Alone Player ( πχ Pioneer DVD-600, Panasonic DVR ) σε σύνδεση HDMI διαβάζουν τις EDIT πληροφορίες της απέναντι συσκευής και ανάλογα κάνουν τον ήχο downmix σε Stereo ή τον στέλνουν πολυκάναλο χωρίς να χρειάζεται να το αλλάζεις κάθε φορά, εφόσον έχεις επιλέξει AUTO στις ανάλογες ρυθμίσεις. Στο PopCorn δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και είναι βάσανο να το αλλάζεις κάθε φορά.

Γιατί να το αλλάζω ? Αν το player είναι συνδεδεμένο σε ενισχυτή και τηλεόραση μέσω HDMI Switch θέλω κάθε φορά διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ορισμένα από τα παραπάνω μπορεί να δείχνουν περιττά αλλά για μένα είναι ουσιαστικά, ίσως και για άλλους χρήστες. Δεν θέλω να προχωρήσω στην αγορά ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ Media Player, με ότι προβλήματα έχει ένα νέο προϊόν και τα περιθώρια βελτίωσης, χωρίς να είμαι σίγουρος για κάποια βασικά πράγματα.

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα.
==================================

Με ενδιαφέρει αν μπορεί να παίζει μέσω HDMI Switch γιατί με αυτό τον τρόπο στέλνω την μία έξοδο στην TV και την άλλη στον AVR. Οταν κάποιος θέλει να δεί απλά μία ταινία στην TV ( πχ. παιδικό έργο ) δεν είναι αναγκασμένος να ανοίγει τον ενισχυτή.

Αν δεν παίζει το παραπάνω θα μπορούσε να πάει στην TV με Component/Stereo ήχο και στον ενισχυτή με HDMI.
σε ευχαριστώ πολύ για τα πολύ σημαντικά ερωτήματα που μας θέτεις.

Το βράδυ... ακόμα ειναι νωρίς... θα τα εκτελέσω τα τέστ να μπορέσω να δώ τι παίζει?

Επίσης το βράδυ εχουμε μια ακόμα εκπληξη που θα σας αρέσει...

Το DUNE τώρα είναι στο δωμάτιο του Μακιγιάζ... και το πουδράρει η γυναίκα μου... εχουμε γυρίσματα!!!:140:

Reaction score
173

Θα πρεπει να σας ενημερωσω πως η μητρικη εταιρεια αποφασισε
να αυξησει τις τιμες.
Συνεπως οι παλαιες τιμες δεν ισχυουν και θα πληροφορηθειτε
για τις νεες συντομα.
Στην καρακοσμαρα της η μητρικη εταιρεια :142:

Reaction score
14

Καλά απο οτι είδα σε ευρωπαικά ιντερνετομάγαζα... 120-150 ευρώ είναι η αυξηση?

749 στην Γαλλία...

http://www.hdland.fr/boutique/liste_rayons.cfm?gclid=CJeM69GmsZkCFQYTzAodKQNK7g

Τι λέτε βρε μάστορες? Ειδατε οτι ειναι γαμάτο και το σκίσατε?

Και μετα σου λένε Εβραίος στην τσέπη... (σικ χωρίς ρατσιστική τοποθέτηση...ΟΚ?)

Reaction score
210

499ε στη Γαλλια το Prime Wi-Fi .565ε το πληρωσα εδω. Αραγε οι τιμες Γαλλιας ειναι πριν η μετα την ''αυξηση'' ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster