Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Reaction score
1.458
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Είναι bug γιατί μου το κάνει κι εμένα στην τηλεόραση,όχι πάντα όμως μερικές φορές επανέρχεται αμέσως.

Reaction score
0
Θα μπορουσε απευθυνομενοι στη HDI να μαθουμε με ποιους ενισχυτες καθως και με ποιους σκληρους ΔΕΝ ειναι συμβατο το μηχανακι?

Reaction score
32

Και όχι μόνο συνεργάζεται με τον Οnkyo 876, αλλά όταν πατάω power on ανοίγει και ο ενισχυτής μου!!!
Με έστειλε :609:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.114
Από χθες είμαι κι εγώ ευτυχής κάτοχος του Prime.
Οι πρώτες εντυπώσεις λοιπόν:
1. Σύνδεση με την Pioneer KRP-500A με HDMI, τον Denon 3801 αναλογικά, και εξωτερικό σκληρό WD my book studio 2TB.
Τα αρχεία .iso (όπως Terminator 4) είχε άψογη εικόνα και πανομοιότυπη συμπεριφορά με το κανονικό bluray. Το κουφό ήταν πως δεν έδινε εικόνα σε κανένα αρχείο mkv, αλλά ο ήχος ερχόταν κανονικά από τον Denon. Τελικά με ρύθμιση 1080p 50Hz σο Dune και αλλαγές ρυθμίσεων στην HDMI της Pioneer, όλα έπαιξαν κανονικά. Εικόνα άψογη, χωρίς κομπιάσματα με μοναδικό μειονέκτημα ότι πρέπει κάθε φορά να επιλέγεις τους υπότιτλους - η default ρύθμιση είναι off.
Tο καλό σε σχέση με το Panasonic BD55 που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα, πέρα από την καλύτερη εικόνα, είναι ότι με το Prime μπορείς να παίρνεις ήχο τόσο από την HDMI, όσο και αναλογικά, ενώ από το Panasonic πρέπει να επιλέξεις, πράγμα που διευκολύνει όταν θέλεις να ακούς μόνο από την τηλεόραση.
Όσο για το BD live δεν το δοκίμασα μιας και δεν με ενδιέφερε ποτέ (στα πάνω από 100 bluray που έχω το έβαλα μία φορά, δεν με ενδιέφερε και δεν το ξαναδοκίμασα).

2. Σύνδεση με τον Sony VPL-VW100, τον Onkyo 876 και HDMI και τον ίδιο εξωτερικό σκληρό.
Εδώ η συνεργασία υπήρξε από την αρχή απροβλημάτιστη, με τις ίδιες παρατηρήσεις στις διαφορές εικόνας ανάμεσα σε Prime και Panasonic. Όσο για την εικόνα που δεν "κλειδώνει" αμέσως, υπεύθυνος είναι ο Onkyo, μιας και είναι το μοναδικό εγγενές μειονέκτημα ενός κατά τα άλλα άψογου μηχανήματος.

3. Στο σπίτι έχω δύο Pc με Windows 7, τα οποία έχω δικτυώσει ώστε να μοιράζομαι τις βιβλιοθήκες τους. Στο δίκτυο εμφανίζεται η Pioneer απ' όπου βλέπω τις φωτογραφίες και τη μουσική, δεν μπορώ όμως να δω τις ταινίες λόγω αδυναμίας της Pioneer.
To Dune δεν εμφανίζεται στο δίκτυο, παρ' ότι έχει πάρει ip. Εδώ θα χρειαστώ τη βοήθειά σας για το τί πρέπει να κάνω (Λεωνίδα έχεις κάποια ιδέα?).

Αυτά προς το παρόν. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε δοκιμή περνάει από το χέρι μου.

ΥΓ. Αντρέα, sorry που σε ανησύχησα χθές με τις ματρόσκες. Τέλος καλό - όλα καλά!

Reaction score
2

Eπειδη πολλους ενδιαφερει το bdlive , καλο θα ηταν να το τσεκαρεις με μερικα bluray (terminator salvation klp) για να ξερουν αυτοι που ενδιαφερονται.
Εχει τροπο να αλλαζει απο μονο του την εξοδο σε 24-50-60 Ηz αναλογα με το αρχειο ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.114
Eπειδη πολλους ενδιαφερει το bdlive , καλο θα ηταν να το τσεκαρεις με μερικα bluray (terminator salvation klp) για να ξερουν αυτοι που ενδιαφερονται.

Θα το δοκιμάσω απόψε και θα σου πω αύριο.

Εχει τροπο να αλλαζει απο μονο του την εξοδο σε 24-50-60 Ηz αναλογα με το αρχειο ?

Έχει τρεις επιλογές: 1. Disabled 2. 50/60 Hz 3. 24/50/60 Hz με την τελευταία επιλογή να υποστηρίζει όλες τις μορφές.

Reaction score
1.458

rose.athens έχεις εγκαταστήσει σκληρό στο prime?Αν όχι δεν θα το βλέπεις στο δίκτυο,έτσι νομίζω.Ωστόσο από το prime θα μπορείς να συνδέεσαι στο δίκτυο σου.Αυτό γίνεται?Δοκίμασε επίσης να συνδέσεις ένα σκληρό δίσκο ή ένα usb stick φορμαρισμένο σε ext2 στην usb του prime και μετά τσέκαρε αν φαίνεται στο δίκτυο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.114
Όχι, όντως δεν έχω εγκαταστήσει σκληρό - ας όψεται ο Βαγγλελης που έλειπε. Το δίκτυο όντως το βλέπω, όμως φαίνονται μόνο τα αρχεία που είναι περασμένα στα Pc και όχι αυτά των εξωτερικών σκληρών. Θα δοκιμάσω τη λύση του usb stick και θα επανέλθω. Σ' ευχαριστώ Λεωνίδα!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.114
Να προσθέσω ένα μικρό μειονέκτημα που θυμήθηκα ξαναδιαβάζοντας από την αρχή το τεστ του Λεωνίδα: οι επιλογές στο μέγεθος των υπότιτλων είναι small και medium. Η επιλογή medium είναι οριακά αποδεκτή για την 50" Pioneer και OK για τον προβολέα στις σχεδόν 100", αλλά αμφιβάλλω αν σε μικρότερη οθόνη και απόσταση πάνω από 4 μέτρα είναι εύκολο να διακρίνει κανείς κάτι.
Θα έπρεπε, νομίζω, να υπάρχει και η επιλογή large.

Reaction score
1.458

Κατέβασες την τελευταία beta?Εχει επιπλέον επιλογές για υπότιτλους large,xlarge και xxlarge.Μη τη φοβάσαι που είναι beta έκδοση μια χαρά δουλεύει,διορθώνει πολλά προβλήματα και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά.Δες 3-4 σελίδες πίσω που τα έχω γράψει.

Reaction score
6

Παρέλαβα και εγω χθες και τα πρωτα μηνύματα οσον αφορα την συμβατότητα με ολους τους τύπους αρχείων είναι θετικότατα αφου ότι και να το τάισα τα έπαιξε ανετα..
Γρήγορη ανταπόκριση και πλοήγηση με εξαίρεση όταν χρησιμοποιώ το stop που κάνει λιγα δευτερα παραπανω μεχρι να επιστρέψει στο main menu …
Φυσικα εχω ένα κουβά ερωτησεις και απορίες για την συνεχεια αλλα σιγα σιγα…
Σημερα θα αγορασω σκληρο για το dune και θα ηθελα να ξερω αν το φορμαρισμα σε ext2 πρεπει να το κανω στο pc μου η μπορει να το κανει το dune ;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Παρέλαβα και εγω χθες και τα πρωτα μηνύματα οσον αφορα την συμβατότητα με ολους τους τύπους αρχείων είναι θετικότατα αφου ότι και να το τάισα τα έπαιξε ανετα..
Γρήγορη ανταπόκριση και πλοήγηση με εξαίρεση όταν χρησιμοποιώ το stop που κάνει λιγα δευτερα παραπανω μεχρι να επιστρέψει στο main menu …
Φυσικα εχω ένα κουβά ερωτησεις και απορίες για την συνεχεια αλλα σιγα σιγα…
Σημερα θα αγορασω σκληρο για το dune και θα ηθελα να ξερω αν το φορμαρισμα σε ext2 πρεπει να το κανω στο pc μου η μπορει να το κανει το dune ;
Απο οσο ξερω το κανει το ιδιο και ειναι προτιμοτερο να επιλεξεις αυτον τον τροπο για το φορματ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Απ'ότι έχω δοκιμάσει εγώ μόνο σε bd-live υπάρχει πρόβλημα.Αυτή τη στιγμή βλέπω το salvation στο center χωρίς κανένα πρόβλημα απλά δε χρησιμοποιώ τα έξτρα του bd-live,που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα,χάριν του τεστ τα δοκίμασα.Ασφαλώς θα πρέπει να το φτιάξουν βέβαια!
Για οσους θελουν να παιζουν bd live, η HDI μας εστειλε κατι στικακια-
απαραιτητα για το live.
Δυστυχως τα ελαβα μετα την εναρξη της διανομης οποτε οποιος
θελει του δινω ενα-δωρεαν εννοειται παντα.:126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.114
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Για οσους θελουν να παιζουν bd live, η HDI μας εστειλε κατι στικακια-
απαραιτητα για το live.
Δυστυχως τα ελαβα μετα την εναρξη της διανομης οποτε οποιος
θελει του δινω ενα-δωρεαν εννοειται παντα.:126:

Βρε Αντρέα, βρε Αντρέα, γι αυτό ήταν το στικάκι που μου έδωσες?
Πάντως με το δικό μου στικάκι 8Gb και μισογεμάτο στο terminator 4 μου έδειχνε μήνυμα πως δεν 'εχω επαρκή αποθηκευτικό χώρο. Το αποδίδω μάλλον στην απουσία του εσωτερικού σκληρού.

Reaction score
6

Αποριών συνέχεια…
Α) Προσπαθώ να το δικτυώσω με το pc μου ( xp λειτουργικό) αλλα δεν τα καταφερνω…
Στα connection settings επιλεγω automatic ( dhcp) αλλα και σε manual δεν τα εχω καταφέρει…
Θα ηθελα να το συνδέσω μεσω του ρουτερ και όχι κατευθείαν με το pc ώστε να εχω συγχρόνως και συνδεση Internet στο Dune…
Το router μου είναι της hol ( netfaster)
Καμια ιδεα;;

Β) Αν κατάλαβα σωστα το dune δεν συνεργάζεται με το My movies και προς το παρον η δοκιμή που εχει κάνει ο Λεωνιδας ηταν επιτυχείς μονο με το iDune.
Συγκριτικά πιο από τα δυο θεωρείται καλυτερο ( Λεωνίδα μάλλον εσυ εισαι πιο αρμόδιος να απαντήσεις σε αυτο )

Και τέλος οι λειτουργίες iptv , torrent και radio μπορούν να ενεργοποιηθούν η είναι μονο για την αμερικανική αγορα;;

Reaction score
1.458

Σχετικά με το B:Εγώ έχω mac computer φίλε Ανδρέα και τρέχω με emulator τα windows.Δεν λειτουργούν όλες οι windows εφαρμογές σε μένα.Πάντως το MyMovies που μου φαίνεται πιο καλό τρέχει μόνο σε windows 7 ή vista.Δεν εγκαθίσταται σε windows xp.Κι εγώ xp έχω στο bootcamp.Βέβαια σε ξένο φόρουμ διάβασα ότι σε windows xp αν εγκαταστήσεις το Microsoft SQL πρώτα, μετά μπορείς να βάλεις το MyMovies Collection Manager,θα δουλεύει.
Σχετικά με το Α,κάποιες ρυθμίσεις στο firewall θα πρέπει να κάνεις.Για απενεργοποίησε το firewall να δεις αν συνδέεται το prime με τον υπολογιστή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88