Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Reaction score
6
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Έχω απηυδήσει.
Από χτες παιδεύομαι να το δικτυώσω αλλά μάταια…
Πλέον δεν εχω τι άλλο να δοκιμάσω..
Εχω δωσει κανονικά τις ip σε pc και dune αλλα αυτό χαμπαρι…

Reaction score
1.458

Το Gigabit ethernet το έχεις απενεργοποιήσει στο prime?Αν όχι κάντο γιατί προς το παρόν δημιουργεί προβλήματα.

Reaction score
6

Επίσης εχω θεμα με την κίνηση σε υλικό 24π…
Κάνει ανα διαστήματα καποια σπασιματάκια ειτε το δοκιμάσω στην ρύθμιση 23,976 είτε στα 24…
Να υποθεσω πως ειναι κατι που θα διορθωθεί με κάποια αναβάθμιση…
Λεω σαν πρωτο αυτό γιατι μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα θεμα με την κίνηση από htpc και οσον αφορά της ρυθμίσεις από dune δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσα να αλλάξω..

Reaction score
0
Θέλω να καταγγείλω ότι γαύροι σατανιστές που δεν έχουν δώσει προκαταβολή μου έχουν κάνει βουντού και με κρατάν κλινήρη και δεν μπορώ να πάω να παραλάβω το dune μου που με περιμένει!

Και όχι τίποτε άλλο αλλά τώρα είναι που το χρειάζομαι περισσότερο γαμώ τη δισκοπάθεια μου!

Πόσο σας ζηλεύω!

Reaction score
15.548

Το εχει δοκιμαση κανεις με τις αναλογικες εξοδους πως παιζει..?

Και φυσικα δεν μου παιζει καποια δισκακια....ειδωμεν..

Reaction score
1

τελικα βρε συμφορουμιτες τι γινεται με αυτο το μηχανακι?

ο ενας λεει δεν παιζει καποια δισκακια, ο αλλος λεει οτι δεν μπορει να το συνδεσει δικτυακα, ο τριτος λεει να μην ειναι ενεργοποιμενο το gigabit ethernet...και παει λεγοντας....τελικα συνολικα μπορει να πει καποιος αν αξιζουν τα οποια χρηματα απαιτουνται για την αποκτηση του ( δεν ειναι και λιγα νομιζω). Διαβαζοντας τα αρχικα κολακευτικα σχολια περι του μηχανηματος , ειχα αρχισει να το σκεφτομαι ως αγορα. Επειδη ομως την ειχα πατησει στο παρελθον και πληρωσα ακριβα τον ενθουσιασμο μου, εκανα κρατι και δεν μπηκα στον πειρασμο της αγορας του απο την πρωτη φουρνια....τωρα τι λενε τα νεα απο το μετωπο?

αξιζει η αγορα του ή να μεινω με το παλιο μου media player και να περιμενω ποτε θα διορθωθουν οι παιδικες του ασθενειες?

Reaction score
6

Με το δίκτυο όλα καλα ..
Το προβλημα που ανέφερα δεν αφορούσε την συσκευή αλλα μια παράληψη στην εγκατάσταση του λειτουργικού μου…
Οσον αφορα την gigabit ethernet στο Dune την εχω και εχω απενεργοποιημένη εφόσον διάβασα ότι δημιουργεί προβλημα ( ετσι και αλλιως το ρουτερ μου είναι 100αρι).
Σχετικα με το τι παίζει εγω δεν βρηκα τιποτα που να μην παίζει..
Αυτή την στιγμη του εχω βάλει το πρωτο dvd που εχω γραψει ( η καλυτερα ένα από τα πρωτα δεκα ) και το παιζει χαλαρά ( ουτε θυμάμαι ποια χρονιά το έγραψα)…
Τα μονα δισκάκια που δεν έπαιξε είναι τα περιοχής τέσσερα και μου κανει εντύπωση γιατι ειχα διαβάσει πως είναι region free.
Επίσης από βδομαδα που θα παραλάβουν και τα αλλα παιδιά καλο θα ηταν να γραψουν της παρατηρήσεις τους σχετικα με την κίνηση σε υλικο 24p..
Σε αυτό τον τομεα δεν εχω μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος…

Reaction score
1.458

Σε αρχεία και blu ray 24p δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα η κίνηση.Εσένα σου κάνει σπασίματα στην κίνηση?

Reaction score
0

Παίζει τα πάντα. blu ray iso και mkv δικτυακά τα παίζει άψογα χωρίς σπασίματα με windows 7.Εγω είμαι ευχαριστημένος

Reaction score
6

Σε αρχεία και blu ray 24p δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα η κίνηση.Εσένα σου κάνει σπασίματα στην κίνηση?
Ναι…
Κατά διαστήματα εχω έναν λόξυγκα στην κίνηση .
Συνδεμένο στην Samsung Α956 55¨

Reaction score
6

Λεωνίδα γνωρίζεις αν το Movie GUI Builder μπορει να μπει στο Dune;
Εχει ενδιαφέρον Interface όπως και το Μy movies

Reaction score
32

Μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες γαι αυτό το My movies & το Movie GUI Builder?

Edit: Βρήκα για το My movies εδώ:http://www.mymovies.dk/home.aspx
Μπορούμε να το βάλουμε στο Prime? Πως?

Reaction score
0

Reaction score
1.458

Λεωνίδα γνωρίζεις αν το Movie GUI Builder μπορει να μπει στο Dune;
Εχει ενδιαφέρον Interface όπως και το Μy movies

Δυστυχώς δεν δουλεύει αυτό το πρόγραμμα στο dune προς το παρόν τουλάχιστον.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.095
Από χθες είμαι κι εγώ ευτυχής κάτοχος του Prime.
Οι πρώτες εντυπώσεις λοιπόν:
1. Σύνδεση με την Pioneer KRP-500A με HDMI, τον Denon 3801 αναλογικά, και εξωτερικό σκληρό WD my book studio 2TB.
Τα αρχεία .iso (όπως Terminator 4) είχε άψογη εικόνα και πανομοιότυπη συμπεριφορά με το κανονικό bluray. Το κουφό ήταν πως δεν έδινε εικόνα σε κανένα αρχείο mkv, αλλά ο ήχος ερχόταν κανονικά από τον Denon. Τελικά με ρύθμιση 1080p 50Hz σο Dune και αλλαγές ρυθμίσεων στην HDMI της Pioneer, όλα έπαιξαν κανονικά. Εικόνα άψογη, χωρίς κομπιάσματα με μοναδικό μειονέκτημα ότι πρέπει κάθε φορά να επιλέγεις τους υπότιτλους - η default ρύθμιση είναι off.
Tο καλό σε σχέση με το Panasonic BD55 που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα, πέρα από την καλύτερη εικόνα, είναι ότι με το Prime μπορείς να παίρνεις ήχο τόσο από την HDMI, όσο και αναλογικά, ενώ από το Panasonic πρέπει να επιλέξεις, πράγμα που διευκολύνει όταν θέλεις να ακούς μόνο από την τηλεόραση.
Όσο για το BD live δεν το δοκίμασα μιας και δεν με ενδιέφερε ποτέ (στα πάνω από 100 bluray που έχω το έβαλα μία φορά, δεν με ενδιέφερε και δεν το ξαναδοκίμασα).

2. Σύνδεση με τον Sony VPL-VW100, τον Onkyo 876 και HDMI και τον ίδιο εξωτερικό σκληρό.
Εδώ η συνεργασία υπήρξε από την αρχή απροβλημάτιστη, με τις ίδιες παρατηρήσεις στις διαφορές εικόνας ανάμεσα σε Prime και Panasonic. Όσο για την εικόνα που δεν "κλειδώνει" αμέσως, υπεύθυνος είναι ο Onkyo, μιας και είναι το μοναδικό εγγενές μειονέκτημα ενός κατά τα άλλα άψογου μηχανήματος.

3. Στο σπίτι έχω δύο Pc με Windows 7, τα οποία έχω δικτυώσει ώστε να μοιράζομαι τις βιβλιοθήκες τους. Στο δίκτυο εμφανίζεται η Pioneer απ' όπου βλέπω τις φωτογραφίες και τη μουσική, δεν μπορώ όμως να δω τις ταινίες λόγω αδυναμίας της Pioneer.
To Dune δεν εμφανίζεται στο δίκτυο, παρ' ότι έχει πάρει ip. Εδώ θα χρειαστώ τη βοήθειά σας για το τί πρέπει να κάνω (Λεωνίδα έχεις κάποια ιδέα?).

Αυτά προς το παρόν. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε δοκιμή περνάει από το χέρι μου.

ΥΓ. Αντρέα, sorry που σε ανησύχησα χθές με τις ματρόσκες. Τέλος καλό - όλα καλά!
Επανέρχομαι με τις εντυπώσεις μου από το Prime, αν και λίγο καθυστερημένα.
Κατ' αρχάς του τοποθέτησα ένα σκληρό WD 320Gb (ξέρω Αντρέα για την εγγύηση, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω) και διαμόρφωσα το στικάκι σαν system restore, με σκοπό να το δοκιμάσω στο BD-live. Εδώ να αναφέρω και τον λόγο της καθυστέρησης: στην αρχή τοποθέτησα εσωτερικό σκληρό της Samsung 500Gb, που όμως αποδείχτηκε ελλατωματικός. Μέχρι να διαπιστώσω ότι έφταιγε αυτός και να τον αντικαταστήσω με τον Wd άλλαξα όλα τα χρώματα της ίριδας, έχασα δύο μέρες αλλά και κάτι ... χρόνια. Επίσης πέρασα το καινούριο firmware και ιδού οι πρώτες, χθεσινοβραδυνές εντυπώσεις:

1. To Dune εμφανίζεται στο δίκτυο, αλλά και μπορεί να δει το δίκτυο ( με Win 7), ακόμα όμως δεν έχω καταφέρει να το κάνω να δει τους φακέλους που είναι αποθηκευμένοι στον εξωτερικό σκληρό του κυρίως Pc.

2. Υπάρχει πλέον η επιλογή ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης των υπότιτλων ( ενεργοποιημένοι από default), όπως και το αν θα είναι εσωτερικοί ή .srt. Επίσης, όπως είχε αναφέρει και ο Λεωνίδας, προστέθηκαν ακόμα 3 μεγαλύτερα μεγέθη με τη δική μου προτίμηση τους large.

3. Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Πρώτη ταινία το 21 σε .mkv 4.79 Gb 720p, όπου παρατήρησα μικρά κολλήματα στην κίνηση, κυρίως στα οριζόντια παναρίσματα της κάμερας. Μετά δοκιμή κάποιων παιδικών που έπαιξαν "νεράκι", και ύστερα κάποιες "εκπαιδευτικές". Πρόκειται για αρχεία .avi κυρίως, λίγα wmv και ένα .flv (δεν ξερω τί'ν τούτο). Τα αρχεία .avi παίζουν κανονικά, ΟΜΩΣ: όταν προχωράμε στο 10, 20% κλπ της ταινίας, η εικόνα κολλάει για 5-10 δευτερόλεπτα, εμφανίζεται ένα ρολογάκι πάνω αριστερά και μετά ξαναρχίζει. Το ίδιο συμβαίνει και με το fast forward και rewind, αλλά η καθυστέρηση είναι μικρότερη. Δυστυχώς είναι ένα πολύ εκνευριστικό φαινόμενο. Τα αρχεία wmv και .flv δεν τα έπαιξε καθόλου.

4. Είπα να το ζορίσω λίγο παραπάνω και του έβαλα το Terminator Salvation .iso (47GB). Εδώ τα είδε όλα: έκανε πάνω από 30 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει, άρχισε να παίζει 2" και να κολλάει άλλα 2" (σαν να κάνεις pause). Εκεί που παρέδωσε το πνεύμα ήταν όταν πήγα να του κάνω fast forward: το Dune έσβησε εντελώς, δεν δούλευε κανένα πλήκτρο, ούτε καν το κεντρικό μπουτόν on-off του player, και επανήλθε αφού το έβγαλα από την πρίζα για 1 λεπτό!

5. Νέα δοκιμή: αντέγραψα το 21 στον εσωτερικό σκληρό, καθώς και ένα αρχείο .avi (750Mb). Η αναπαραγωγή τους παρουσίασε τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τον εξωτερικό σκηρό.

Πρέπει να συμπεράνω λοιπόν πως το τελευταίο firmware (beta), πρόσθεσε επιλογές, αλλά και προβλήματα. Για να καταλάβετε, το Terminator Salvation .iso με το προηγούμενο firmware έπαιζε άψογα, με συμπεριφορά κανονικού bluray, στο 21 η κίνηση ήταν άψογη και στα αρχεία .avi η μετακίνηση σε 10, 20% όπως και η επαναφορά από fast forward και rewind ακαριαία. Τα αρχεία wmv και .flv δεν έπαιζαν ούτε πριν, ούτε τώρα (μικρό το κακό).
Έτσι, προσπάθησα να επαναφέρω το προηγούμενο firmware, αλλά το Dune δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Ξαναπέρασα και πάλι το τελευταίο, αλλά με τα ίδια αποτελέσματα.

Είχα προγραμματίσει να δοκιμάσω το BD-live του Terminator Salvation, όπως και να βρω μια άκρη με τη δικτύωση, αλλά με πήραν ξημερώματα, οπότε θα τα δοκιμάσω απόψε. Επίσης θα ξανακατεβάσω το τελευταίο firmware και θα το ξαναπεράσω, μήπως το αρχείο δεν κατέβηκε σωστά. Αύριο τα νεώτερα λοιπόν.

Λεωνίδα και Αντρέα, χρειάζομαι τη βοήθειά σας: αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, πώς μπορώ να επαναφέρω το προηγούμενο firmware, μέχρι την έκδοση νέου? Γιατί ο κύριος προορισμός του είναι του media player, που πριν, παρά τις μικροατέλειές του ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟ!

Απόψε θα δοκιμάσω και το Mymovies που απ' ότι διαβάζω συνεργάζεται καλά με τα Windows 7.

Συγνώμη για το μακροσκελές του πράγματος.

Reaction score
210

Παιδια,παρακαλω μια διευκρινηση. Το dune prime 3.0 ετσι οπως ερχεται, με το αρχικο firmware ,παρεχει επιλογη μεγεθους υποτιτλων ? Επισης, παιζει DVD+R και DVD-R ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.095
Έχει επιλογή small και medium. Με το νέο προστέθηκαν large, Xlarge και ΧΧlarge. Το βράδυ θα δοκιμάσω τα dvd + - R

Reaction score
0
Εχω ενα προβλημα με το base ελπιζω να βοηθησει καποιος,οταν εχω ταινια με srt υποτιτλους μου τα βγαζει αλαμπουρνεζικα κατι σαν ρωσικα,τι μπορει να συμβαινει?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.740
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88