Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Reaction score
0
Ακυρο το πιο πανω!
Καινουριο,συνδεεται το dune με τον υπολογιστη για να μεταφερω αρχεια απο τον υπολογιστη στο εσωτερικο σκληρο του dune?
Ποιος ο τροπος? ισως με usb σε usb? και αν οχι πψς μπορω να αντιγραψω αυτα που θελω στον δισκο που εγκαταστησα στο base?
Ευχαριστω!

Reaction score
6
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

3. Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Πρώτη ταινία το 21 σε .mkv 4.79 Gb 720p, όπου παρατήρησα μικρά κολλήματα στην κίνηση, κυρίως στα οριζόντια παναρίσματα της κάμερας. Μετά δοκιμή κάποιων παιδικών που έπαιξαν "νεράκι", και ύστερα κάποιες "εκπαιδευτικές". Πρόκειται για αρχεία .avi κυρίως, λίγα wmv και ένα .flv (δεν ξερω τί'ν τούτο). Τα αρχεία .avi παίζουν κανονικά, ΟΜΩΣ: όταν προχωράμε στο 10, 20% κλπ της ταινίας, η εικόνα κολλάει για 5-10 δευτερόλεπτα, εμφανίζεται ένα ρολογάκι πάνω αριστερά και μετά ξαναρχίζει. Το ίδιο συμβαίνει και με το fast forward και rewind, αλλά η καθυστέρηση είναι μικρότερη. Δυστυχώς είναι ένα πολύ εκνευριστικό φαινόμενο. Τα αρχεία wmv και .flv δεν τα έπαιξε καθόλου.

4. Είπα να το ζορίσω λίγο παραπάνω και του έβαλα το Terminator Salvation .iso (47GB). Εδώ τα είδε όλα: έκανε πάνω από 30 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει, άρχισε να παίζει 2" και να κολλάει άλλα 2" (σαν να κάνεις pause). Εκεί που παρέδωσε το πνεύμα ήταν όταν πήγα να του κάνω fast forward: το Dune έσβησε εντελώς, δεν δούλευε κανένα πλήκτρο, ούτε καν το κεντρικό μπουτόν on-off του player, και επανήλθε αφού το έβγαλα από την πρίζα για 1 λεπτό!

5. Νέα δοκιμή: αντέγραψα το 21 στον εσωτερικό σκληρό, καθώς και ένα αρχείο .avi (750Mb). Η αναπαραγωγή τους παρουσίασε τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τον εξωτερικό σκηρό.

Πρέπει να συμπεράνω λοιπόν πως το τελευταίο firmware (beta), πρόσθεσε επιλογές, αλλά και προβλήματα. Για να καταλάβετε, το Terminator Salvation .iso με το προηγούμενο firmware έπαιζε άψογα, με συμπεριφορά κανονικού bluray, στο 21 η κίνηση ήταν άψογη και στα αρχεία .avi η μετακίνηση σε 10, 20% όπως και η επαναφορά από fast forward και rewind ακαριαία. Τα αρχεία wmv και .flv δεν έπαιζαν ούτε πριν, ούτε τώρα (μικρό το κακό).
Έτσι, προσπάθησα να επαναφέρω το προηγούμενο firmware, αλλά το Dune δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Ξαναπέρασα και πάλι το τελευταίο, αλλά με τα ίδια αποτελέσματα.

Είχα προγραμματίσει να δοκιμάσω το BD-live του Terminator Salvation, όπως και να βρω μια άκρη με τη δικτύωση, αλλά με πήραν ξημερώματα, οπότε θα τα δοκιμάσω απόψε. Επίσης θα ξανακατεβάσω το τελευταίο firmware και θα το ξαναπεράσω, μήπως το αρχείο δεν κατέβηκε σωστά. Αύριο τα νεώτερα λοιπόν.

Η καθυστέρηση και τα κολληματα που αναφερεις μου θυμιζει την δοκιμη που ειχα κανει οταν δικτύωσα το λαπτοπ…
Στο main pc με ενσύρματη συνδεση δυκτυου τρεχω πανω κατω την ταινια που αναφερεις (Terminator Salvation BD) και οτιδηποτε άλλο σε HD ( όπως WMV HD) χωρις κανενα πρόβλημα και φυσικα έχοντας περασει το beta firmware…
DVD-R και DVD+R παιζει αλλα με τα duble layer που εχω γράψει τα βρισκει μπαστουνιά αλλα για αυτό μπορει να ευθύνεται η εγγραφή που ειχα κανει…
Παντως το BD-Rom είναι αρκετα θορυβώδες στην ανάγνωση του δισκου και για να πω την αμαρτία μου δεν μου δινει καλή εντύπωση οσον αφορα την ποιοτητα του..

Εχω ξεκινήσει ηδη τις δόκιμες με το my movies σε xp αλλα εχει πολύ δουλειά το στρώσιμο της βιβλιοθήκης

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Ακυρο το πιο πανω!
Καινουριο,συνδεεται το dune με τον υπολογιστη για να μεταφερω αρχεια απο τον υπολογιστη στο εσωτερικο σκληρο του dune?
Ποιος ο τροπος? ισως με usb σε usb? και αν οχι πψς μπορω να αντιγραψω αυτα που θελω στον δισκο που εγκαταστησα στο base?
Ευχαριστω!
Δικτύωσε το…

Reaction score
6

Μπορείς να τα μεταφέρεις με έναν άλλο εξωτερικό δίσκο.
Copy από το pc
Paste στον εσωτερικό δίσκο του Dune

Reaction score
0

Εχω ενα προβλημα με το base ελπιζω να βοηθησει καποιος,οταν εχω ταινια με srt υποτιτλους μου τα βγαζει αλαμπουρνεζικα κατι σαν ρωσικα,τι μπορει να συμβαινει?
Έχεις αλλάξει την κωδικοσελίδα σε Windows 1253 ????
Πήγαινε στο Setup/ Miscellaneous/ Encodings και checkare ότι το Subtitles Encoding είναι στο Greek (CP-1253).

Hope that helps...

EDIT:

Τώρα είδα την απάντηση. Άκυρο το μήνυμα μου.

Reaction score
0

ΒTW
1) Είναι λίγο εκνευριστικό το γεγονός ότι (τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα) η αναπαραγωγή δεν αρχίζει από το 00:00, αλλά από το 00:01.
2)Όταν έχεις ξαναπαίξει ένα αρχείο ήχουν (π.χ. flac), τότε θυμάται το σημείο που είχες διακόψει την προηγούμενη αναπαραγωγή και συνεχίζει απο εκεί. Ξέρω ότι ήταν στη wishlist των προηγούμενων εκδόσεων, παρόλα αυτά είναι λίγο εκνευριστικό μερικές φορές...
3) Τα αρχεία HD video (1080/ 29 Hz) από την μηχανούλα μου (Canon 5D Mark II) τα παίζει απροβλημάτιστα από άποψη ροής, αλλά XΩΡΙΣ HXO!!! ]
Ότι κι αν έκανα (αλλαγή framerate σε ότι έχει διαθέσιμο το Dune) δεν βοήθησε την κατάσταση
Αυτά έχω να αναφέρω προς το παρόν....

Reaction score
0

μήπως είναι 1080/24;
Επίσης ο ήχος σε τι κωδικοποίηση είναι;
Τώρα θα βγεί firmware που θα δίνει την δυνατότητα στην 5D MII να έχει βίντεο σε 24 και 25 Hz. To περίεργο είναι ότι όταν πατάω το "Audio" κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής μου βγάζει το μήνυμα "No Audio Track".
Στο laptopaki μου παίζει ήχο κανονικά, αλλά έχει θέματα με την ροή του video λόγω επεξεργαστικής ισχύς προφανώς.
Ίσως είναι θέμα codecs.
Το video είναι .MOV αρχείο με Η.264 κωδικοποίηση (απ'οσο γνωρίζω...)

Reaction score
11
Δλδ quicktime αρχείο.Οπότε δύσκολο να παίζει ο ήχος.
Σημερα παρελαβα το dune prime 3.0 με εσωτερικο δισκο 500 Gb.
εχω δυο τρεις ερωτησεις.1.Σε τι χρισημευει ο εσωτερικος δισκος,μου ειπαν οτι εχει περασμενα τα προγραμματα και δεν χρειαζεσαι το usb stick.2.Συνδεσα εναν εξωτερικο δισκο που ειχα μεσα καποιες ταινιες,σε αλλες ταινιες διχνει υποτιτλους και σε αλλες παλι οχι,ενω υπαρχει το αρχειο srt μεσα στο φακελλο που ειναι η ταινιες.Για οπιον γνωριζει κατι ας μου απαντηση.
Thanks

Reaction score
1.458

rose.athens τι μήνυμα σου βγάζει όταν πας να περάσεις το παλιότερο firmware?Στο center πάντως σε παλίοτερη έκδοση firmware που είχα δοκιμάσει να πάω πίσω δεν είχα πρόβλημα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.095
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

rose.athens τι μήνυμα σου βγάζει όταν πας να περάσεις το παλιότερο firmware?Στο center πάντως σε παλίοτερη έκδοση firmware που είχα δοκιμάσει να πάω πίσω δεν είχα πρόβλημα.

Οφείλω να επανορθώσω για την προηγούμενη αναφορά μου στη δοκιμή του Dune με το καινούριο firmware. Και τα δύο - το τελευταίο beta και το αρχικό - ήταν τα αρχεία .dff και όχι τα zip. Το μεν beta ο φόρτωσε κανονικά, αλλά όταν πήγαινα να περάσω το αρχικό μου εμφάνιζε "firmware not valid". Έτσι κατέβασα τα zip που φόρτωσαν κανονικά. Αρχικά επανέφερα το Dune στο αρχικό, δοκίμασα τη συμπεριφορά του, που όπως είχα πει ήταν άψογη, και κατόπιν πέρασα το beta.

Και είδα το ΦΩΣ!!! Η ίδια άψογη συμπεριφορά με αυτήν που είχε με το αρχικό firmware, την ίδια άμεση ανταπόκριση στις εντολές, την ίδια απροβλημάτιστη αναπαραγωγή όλων των αρχείων (.iso, mkv, avi), εκτός των wmv και .flv.

Αναλυτικότερα θα σας αναφέρω λίγο αργότερα για τα όσα δοκίμασα.

Αντρέα, οφείλω μια συγνώμη για το προηγούμενο post. Έπρεπε να ακολουθήσω τις οδηγίες να χρησιμοποιήσω το αρχείο zip.

Τα λέμε σε λίγο

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.095
Λοιπόοοοον...

Αφού (ξανα)περάστηκε το τελευταίο firmware δοκίμασα τα εξής:

1. 21 mkv 720p, 4,7Gb. Άψογα χρώματα, κίνηση, αστραπιαία μετάβαση στο 10, 20% κλπ, χωρίς αποσυγχρονισμούς ή κομπιάσματα.

2. Αρχεία .avi, πάλι με άμεση αναπαραγωγή.

3. Αρχεία wmv και .flv δεν έπαιξαν

4. Terminator Salvation σε original bluray. Εδώ θα το συγκρίνω με το Panasonic ΒD-55. Το μενού εμφανίστηκε σε 19" στο Dune και σε 35" στο Panasonic. O χρόνος για την έναρξη της ταινίας ήταν αντίστοιχα 5" και 20". Τα χρώματα ελαφρώς πιο "γεμάτα" στο Dune, μάλλον πιο σωστά. Κατά τα άλλα η συμπεριφορά σε κίνηση και ανταπόκριση στις εντολές ήταν πανομοιότυπη.
Σε ότι αφορά το BD-live, στο dune άρχισε να φορτώνει , αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ. Μετά από 10 λεπτά στην οθόνη του Dune εμφανίστηκε error και στη συνέχεια restart. Μετά το restart δεν μπορούσε να παίξει κανένα αρχείο ή δίσκο, εμφανίζοντας error στην οθόνη του. Το Dune επανεκκίνησε σωστά από το κουμπί on-off της συσκευής. Το Panasonic επίσης δεν έπαιξε το BD-live με το firmware που είχε, με το πέρασμα όμως του τελευταίου firmware (1.7), δούλεψε. Έκανε περίπου 15 λεπτά να το φορτώσει, και εμφάνισε μια οθόνη με επιλογές, "σημαντικότερη" των οποίων τα prevision ταινιών της Sony, διάρκειας 2 λεπτών περίπου η κάθε μία.
Ειλικρινά με αυτά που τώρα προσφέρει το BD-live, δεν βρίσκω το λόγο να ασχολείται κανείς μαζί του. Αργότερα θα δείξει. Επειδή στο Panasonic το BD-live έπαιξε με firmware upgrade, φαντάζομαι ότι το ίδιο θα γίνει και με fw upgrade του Dune.

5. Terminator Salvation .iso ριπαρισμένο από το δισκάκι μου. Νομίζεις ότι έχεις βάλει το bluray στο drive. ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια συμπεριφορά τόσο χρονικά ή χρωματικά όσο και σε ανταπόκριση. Αφού και η προσπάθεια ενεργοποίησης του BD-live, είχε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα:111::111: Μέχρι που στο τέλος πάτησα το eject για να δω αν έχω αφήσει το δισκάκι μέσα!!!

6. Dvd+R και -R μονής στρώσης δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα. Δυστυχώς δεν είχα διπλής να δοκιμάσω.Έγραψα όμως ένα Dvd με 4Gb φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Σε 5" τις φόρτωσε και άρχισε να τις αναπαράγει σαν παρουσίαση με εναλλαγές στα εφέ!

Εκκρεμούν ακόμα το Mymovies και η συμπεριφορά αναπαραγωγής από το δίκτυο. Λόγω διακοπών όμως θα τα πούμε μετά τις 27/12.

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, χαρά, ευτυχία και λεφτά (απαραίτητα για τις αγορές μας)!!

Καλές θεάσεις σε όλους:126:

Reaction score
32

Έχω ρυθμίσει το Prime σε 1080p 24Hz και χθές σε bluray ταινία (Public Enemy) γυρισε σε 60Ηz. Τι κάνω λάθος?

Reaction score
4.250

Έχω ρυθμίσει το Prime σε 1080p 24Hz και χθές σε bluray ταινία (Public Enemy) γυρισε σε 60Ηz. Τι κάνω λάθος?
Αυτο που κανεις λαθος το μηχανακι στο διορθωνει!:142: Οποτε εισαι μια χαρα

Reaction score
4.250

Σημερα παρελαβα κι εγω το "πραμα".
Και λεω "to beta or not to beta?":140:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.095
Σημερα παρελαβα το dune prime 3.0 με εσωτερικο δισκο 500 Gb.
εχω δυο τρεις ερωτησεις.1.Σε τι χρισημευει ο εσωτερικος δισκος,μου ειπαν οτι εχει περασμενα τα προγραμματα και δεν χρειαζεσαι το usb stick.2.Συνδεσα εναν εξωτερικο δισκο που ειχα μεσα καποιες ταινιες,σε αλλες ταινιες διχνει υποτιτλους και σε αλλες παλι οχι,ενω υπαρχει το αρχειο srt μεσα στο φακελλο που ειναι η ταινιες.Για οπιον γνωριζει κατι ας μου απαντηση.
Thanks
1. ο εσωτερικός σκληρός που, όπως γράφεις, έχει περασμένα τα προγράμματα, κάνει το εξής: είναι χωρισμένος σε 2 partitions. To ένα (2Gb) χρησιμοποιείται από το Dune σαν system storage για λειτoυργίες όπως το IPTV, internet radio, bd-live, που θα ειίναι διαθέσιμες σε επόμενο firmware. Το δεύτερο partition χρησιμεύει για αποθήκευση αρχείων (ταινιών κλπ). Πρόσεξε μόνο αν στο δεύτερο patrition έχει γίνει format. Αν όχι, τότε μπορείς να δώσεις την εντολή format partition (πηγαίνεις από την αρχική οθόνη στο hard disc, πατάς το info στο τηλεκοντρόλ, μετά format partition και επιλέγεις το partition που θέλεις.

2.Οι υπότιτλοι παίζουν στο Pc? Γιατί δεν μου έτυχε σε καμμία ταινία να μην παίζουν οι υπότιτλοι. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το αρχείο της ταινίας και των υπότιτλων δεν έχουν το ίδιο όνομα. Αν η ταινία είναι πχ movie.mkv τότε οι υπότιτλοι πρέπει να είναι movie.srt.

Reaction score
0
Λοιπόν, το παρέλεβα κι εγώ σήμερα. Έκανα δοκιμή με Bluray (Battlestar Galactica) το οποίο έπαιξε άψογα. Έβαλα DVD (Frasier) το οποίο το έπαιξε μεν χωρίς να φαίνεται να κάνει upscale δε. Οι υπότιτλοι είχαν γράμματα ...τετραγωνισμένα!!!

Εντάξει, φυσικά δεν περιμένω το DVD να έχει την ποιότητα του Bluray αλλά όχι κι έτσι !!! Ήταν η μέρα με τη νύχτα. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω με καμιά άλλη σειρά που έχω σε DVD ή ταινία και θα δούμε.

MP3 playback: Αν εξαιρέσεις ότι σου τρώει το πρώτο δευτερόλεπτο κατά τα άλλα μια χαρά ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ "popup menu" ή "information". Τότε αρχίζουν σπασίματα τα οποία παραμένουν ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙΣ (είτε mp3 είτε avi) μέχρι να κάνεις restart. Ειδικά αν πατήσεις popup menu αρχίζουν τα πανηγύρια. Χάνεται στιγμιαία το σήμα, ο ήχος χάνεται για λίγο, μετά παίζει με διακοπές και γενικά συμβαίνει ένα απίστευτο μπάχαλο.

Όλα αυτά με εξωτερικό σκλήρό από USB, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα εσωτερικό σκληρό ή e-sata για να δω αν εκεί υπάρχει καμιά διαφορά.

Για μηχάνημα 400 ευρώ αυτό είναι απίστευτο και φοβερά εκνευριστικό.

Και κάτι τελευταίο: Πως καθαρίζουν τα bookmarks ρε παιδιά; Ούτε με το on/off δε χάνονται -που από τη μια είναι καλό αλλά από την άλλη είναι κακό μιας και δεν είναι προφανές το πως θα τα διαγράψεις!

Έχω ρυθμίσει HDMI audio ON και Display 1080P @ 60Hz. Είναι σωστές οι ρυθμίσεις; Δεν έχω ενισχυτή και έχω συνδέσει το μηχανάκι κατευθείαν με το HDMI:1 της Bravia μου

Και κάτι τελευταίο: Το audio έχει PCM και κάτι άλλο. Τι είναι αυτό το άλλο; Το έβαλα δοκιμαστικά αλλά δεν παρατήρησα διαφορά στον ήχο, ενώ ήμουν ψιλοπροετοιμασμένος ότι με το άλλο δε θα είχα καν ήχο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab