Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1,Duo

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Επανερχομενος στο θεμα περι της ποιοτητας του ΜΑΧ, θα αναφερω το εξης:
Σε θεαση αρχειων 720ρ, παρατηρω οτι τα προσωπα φαινονται σαν "λερωμενα'. "λεκιασμενα" με καμενα χρωματα. Κατι τετοιο ειτε με το WD live ειτε με το Egreat 31b, δεν φαινοταν τοσο εντονα. Ασφαλως φταιει η ποιοτητα κωδικοποιησης του αρχειου (ή και ο προβολεας - δε νομιζω!), αλλα γιατι με το Dune να φαινεται πολυ πιο εντονα; (και να ασχημαινει η Μεγκαν; :135:)

Reaction score
0
Σαν NAS εχω το DROBO απο το οποίο είμαι υπερ ευχαριστημένος. Εχει δυνατότητα να καούν 2 σκληροί ταυτόχρονα και πάλι να μη χαθούν δεδομένα. Κλείνει και ανοίγει αυτόματα , παίρνει ότι σκληρό του βάλεις ανεξάρτητα απο χωρητικότητα κλπ. Και το γεμίζεις ένα-ένα σκληρό αν θές , την ώρα που παίζει , χωρίς να το κλείσεις.
Το ότι έχω 17 TB συνολικά δεν σημαίνει ότι είναι γεμάτα όλα , αλλά κάποια στιγμη... :)
(έχω ένα laptop για κατεβαστήρι , που έχει να κλείσει σχεδόν 2 χρόνια. κάνει non stop downloading , 2 x 365/7/24!!!)

Πάντως ανακάλυψα , ότι το DUNE έχει επιλογή να κλείνει μεν αλλά να παραμένει προσβάσιμο στο δίκτυο. Με αυτό το τρόπο όμως μένει ο σκληρός ανοικτός και έτσι επέλεξα το να κλείνει ολοκληρωτικά. Αυτό είναι καλύτερο για τη ζωή του σκληρού του δίσκου ή κάνω λάθος?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Πάντως ανακάλυψα , ότι το DUNE έχει επιλογή να κλείνει μεν αλλά να παραμένει προσβάσιμο στο δίκτυο. Με αυτό το τρόπο όμως μένει ο σκληρός ανοικτός και έτσι επέλεξα το να κλείνει ολοκληρωτικά. Αυτό είναι καλύτερο για τη ζωή του σκληρού του δίσκου ή κάνω λάθος?
Καλα του κανεις - και καλο για ολα ειναι να απομονωνεται εντελως η τροφοδοσια.

Reaction score
453

γεια σας!απο σημερα ειμαι και εγω κατοχος του Dune HD Max (ευχαριστω αντρεα)!καταρχην το μηχανημα με μαγεψε καθως επαιζε τα παντα απο ηχο και εικονα,αφου το εσβησα κσι το ανοιξα μετα απο μια ωρα δεν αναγνωριζε κανενα αρχειο απο τον εξωτερικο σκληρο!μετα απο ρεμπουτ παλι τα διαβαζε αλλα για λιγο καθως παλι κολλαγε!ειναι θεμα firmware η μηπως φταιει ο σκληρος ο οποιος ειναι καινουριος και επαιζε μια χαρα στον egreat(seagate 2tb) θελω ομως λιγο και τα φωτα σας σε οτι εχει να κανει με δικτυο για να βλεπω τα αρχεια απο το κομπιουτερ !

Reaction score
0

Γεια σας κι απο μενα! Εδω και καποιες μερες σας παρακολουθω και ποροσπαθω να μπω κι εγω στο "κλιμα" των media players.... κι αυτο γιατι εδω και λιγους μηνες ειμαι κατοχος μιας πλασμα g20 που ως συνηθως δεν φημιζονται για τον media player τους.... Με λιγα λογια ειμαι στο ψαξιμο για ΕΝΑ που να τα κανει ΟΛΑ. Εχω επισης κι ενα (ολα σε ενα )home cinema της Philips (δυο χρονια τωρα) που παιζει dvds σε 1080p και δεχεται ηχο με οπτικη και ομοαξονικη (αν τα λεω καλα). Δηλαδη μου λειπει ενας bd player που να παιζει και τα υπολοιπα φορματ που κυκλοφορουν. Η σκεψη μου καταληγει σε εναν τυπου Dune Smart B1. Που κολαω? 1.)Να περιμενω να κυκλοφορησει με το νεο chipset Sigma? Iσως και με 1000ρα ethernet? 2.)Υπαρχει δυνατοτητα για αναπαραγωγη 3Δ η θα υπαρξει στο μελλον?
3.)Ο ηχος μεσω οπτικης και ομοαξονικης ειναι ικανοποιητικος οσο αφορα το 5.1 homcinema μου η ψαχνω για ψυλους στα αχυρα?
Παρακαλω τα φωτα σας...

Reaction score
0

Και 4ον η ποιότητα εικόνας του σε σχέση με τα μπλου ρει της αγοράς πχ σαμσουνγκ 6900 ?

Reaction score
0
Να αναφέρω την εμπειρία μου , σχετικά με διάφορα θέματα που τέθησαν =

Σε σχέση με τον εξωτερικό σκληρό δίσκο : είναι παράξενο που υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση χρησιμοποιώ έναν Lacie 2 TB και ένα Drobo (μέσω δικτύου) και δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό θέμα. Όχι μόνο παίζει άνετα τα πάντα απο το σκληρό , αλλά και μέσω του DUNE διαμοιράζει στο υπόλοιπο δίκτυο τα αρχεία του , (και του εσωτερικού και του εξωτερικού δίσκου εννοώ) , με αποτέλεσμα να παίζουν αυτά σε άλλους χώρους του σπιτιού (αν έχει κάποιος τον ανάλογο εξοπλισμό).
Σε σχέση με την αναμονή για το 1000 ethernet , θα έλεγα ότι δεν καταλαβαίνω το λόγο και αυτό επειδή πραγματικά με έχει αφήσει άφωνο η δυνατότητα του DUNE μέσω προφανώς κάποιου buffer που διαθέτει , να παίζει κυριολεκτικά τα πάντα με την υπάρχουσα δικτυακή του ταχύτητα. Όταν λέω τα πάντα εννοώ κάθε μορφής αρχείο απο απλή ματρόσκα μέχρι BluRay Rip κλπ. Yπόψιν το δίκτυο μου είναι Gigabit , και έχω ενεργοποιήσει απο τα μενού του Dune την επιλογή Gigabit (παρά το ότι οι οδηγίες λένε ότι αυτό είναι υπο εξέλιξη και μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Τουλάχιστον σε μένα δεν έχει υπάρξει κανένα)
Δύο εντυπωσιακά παραδείγματα =
1. Απο ένα παλιό laptop που εχω σαν κατεβαστήρι και δεν παίζει 1080p ταινίες ούτε απο το σκληρό του (κολάει δηλαδή το ίδιο) αλλά φυσικά ούτε απο το υπόλοιπο δίκτυο μπορεί να τραβήξει κάτι HD να παίξει , εντούτοις το DUNE τραβάει απο αυτό το παλιό laptop και παίζει κανονικά ακόμα και 1080p αρχεία. Ανεξήγητο?

2. Επίσης εντυπωσιακό : έκανα test (βλέποντας ταινία μέσω οικιακού δικτύου) και αφαίρεσα το καλώδιο ethernet απο το Dune για 2-3 δευτερόλεπτα. Πάλι η ταινία δεν διακόπτηκε αλλά συνεχίστηκε κανονικότατα σαν να μην υπήρξε αυτή η αποσύνδεση. (αυτό μόνο με buffer εξηγείται έτσι δεν είναι?)

---

Τέλος σχετικά με το δίκτυο να αναφέρω ότι = είχα παρόμοιο πρόβλημα και με το WD-Live δηλαδή να βλέπει το δίκτυο και τα αρχεία του αλλά μετά απο λίγο να μην τα βλέπει , να αποσυνδέεται κλπ. Η λύση που έδωσα τότε ήταν να μην έχω ενεργοποιημένη την αυτόματη επιλογη IP απο το μηχάνημα αλλά να βάλω μια σταθερή μόνος μου. Απο τότε δεν είχα κανένα πρόβλημα με το WD-Live.
Με το Dune δεν έκανα καθόλου δοκιμή γι' αυτό και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο : Απο την πρώτη μέρα που το πήρα , άνοιξα όλες τις συσκευές του δικτύου μου (8 συνολικά) και ΜΕΤΑ έδωσα στο Dune μια ελεύθερη σταθερή IP και όλα καλά. Εννοείται ότι οι φάκελοι με τα αρχεία (πχ φάκελοι ταινιών , μουσικής κλπ) απο τα laptop και το HTPC είναι κοινόχρηστα (είτε σε XP είτε σε VISTA , Seven δεν έχω άρα δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι). Τα είδε αμέσως , μπορεί να μεταφέρει απο το ένα στο άλλο , να γράψει να σβήσει και φυσικά να παίξει οτιδήποτε απο αυτά. Άρα νομίζω ότι είναι απλά θέμα ρύθμισης του δικτύου και μόνο για να παίξει ομαλά το Dune. Δεν εμπλέκεται κάπου αλλού. Είναι δεκτικότατο.
..... Καλημέρα απο Κρήτη.:109:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δύο εντυπωσιακά παραδείγματα =
1. Απο ένα παλιό laptop που εχω σαν κατεβαστήρι και δεν παίζει 1080p ταινίες ούτε απο το σκληρό του (κολάει δηλαδή το ίδιο) αλλά φυσικά ούτε απο το υπόλοιπο δίκτυο μπορεί να τραβήξει κάτι HD να παίξει , εντούτοις το DUNE τραβάει απο αυτό το παλιό laptop και παίζει κανονικά ακόμα και 1080p αρχεία. Ανεξήγητο?

2. Επίσης εντυπωσιακό : έκανα test (βλέποντας ταινία μέσω οικιακού δικτύου) και αφαίρεσα το καλώδιο ethernet απο το Dune για 2-3 δευτερόλεπτα. Πάλι η ταινία δεν διακόπτηκε αλλά συνεχίστηκε κανονικότατα σαν να μην υπήρξε αυτή η αποσύνδεση. (αυτό μόνο με buffer εξηγείται έτσι δεν είναι?)

---
Το laptop προφανώς δεν μπορεί να αναπαράγει 1080p λόγω επεξεργαστή και κάρτας γραφικών.
Ένα σωστά στημένο δίκτυο Ethernet 100ΜΒ φτάνει για αναπαραγωγή 2 ή 3 Blu-Ray ταυτόχρονα και έως 10 mkv ανάλογα με το bitrate.
Τα υπόλοιπα είναι βασικά χαρακτηριστικά των προδιαγραφών των ενσύρματων δικτύων, οπότε μην σε παραξενεύουν.:126:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Το laptop προφανώς δεν μπορεί να αναπαράγει 1080p λόγω επεξεργαστή και κάρτας γραφικών.
Ένα σωστά στημένο δίκτυο Ethernet 100ΜΒ φτάνει για αναπαραγωγή 2 ή 3 Blu-Ray ταυτόχρονα και έως 10 mkv ανάλογα με το bitrate.
Τα υπόλοιπα είναι βασικά χαρακτηριστικά των προδιαγραφών των ενσύρματων δικτύων, οπότε μην σε παραξενεύουν.:126:
Δεκτόν , απλά η εμπειρία μου με το WD-Live και πόσο μάλλον με το συνδυασμό PS3 - PMS , ήταν τελείως διαφορετική. Στο πρώτο , που είναι καθαρό media player και μπορεί να γίνει καλύτερα η σύγκριση , μέχρι 720p (και αυτό με το ζόρι) μέσω δικτύου. Στο δεύτερο ανάλογα τα κέφια του. Σε (πολύ) ζόρικες ματρόσκες κόλλαγε στιγμιαία.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ερωτηση που απευθυνεται οχι μονο σε χρηστες του Dune ΜΑΧ αλλα γενικα σε οσους κανουν συνδεση "7.1", γιατι ο ολιγον παλαιος ενισχυτης τους δεν εχει τα νεα ηχητικα "κολπα".
Συνδεοντας λοιπον, ετσι το ΜΑΧ με τον ενισχυτη μου, παρατηρησα οτι:
α) βγαινει η επιλογη "multichannel" στον ενισχυτη και δεν σου επιτρεπει να επιλεξεις διαμορφωση ηχου (ντιρεκτ και ετοιμες ισισταθμισεις) αλλα και αλλη πηγη πχ dvd, οπου
b) εχω συνδεσει με οπτικη το ΜΑΧ, προκειμενου να ακουω μεσω αυτης τα "5.1"
με αποτελεσμα, ουσιαστικα τα σαραουντ ηχεια (εχω 5.1) να αχρηστευθουν ή να ακουγονται πολυ ελαχιστα, καμια σχεση με την ακροαση ΜΟΝΟ μεσω οπτικης, και να δουλευουν σχεδον αποκλειστικα τα εμπρος.
Δηλ η συνδεση "7.1" αχρηστευσε το κυκλωμα της "5.1" και δεν δουλευει (ακουγεται), και υπαρχει περιπτωση ο ηχος της πισω δυαδας (σαραουντ της "5.1") να εχει μεταφερθει στα εντελως πισω της "7.1" (που δεν υπαρχουν) οποτε...μηδεν ηχος; Επαναλαμβανω οτι τωρα τα σαραουντ ακουγονται αχνα και σπανια, ενω πριν με την οπτικη ...μπουμπουνιζαν κανονικα.
Εκτος κι αν θελει αλλη ρυθμιση το ΜΑΧ, αλλα το εψαξα και δεν...
Υπαρχει αποψη;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.099
Ποιόν ενισχυτή έχεις?

Και εγώ έχω συνδέσει το Prime με 7.1 αναλογικές στον Denon 3801.
Δεν μπορείς από τα μενού του ενισχυτή να ρυθμίσεις την ένταση, αλλά και τις αποστάσεις των ηχείων σου (για το delay)?
Στον Denon αυτό γίνεται.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ποιόν ενισχυτή έχεις?

Και εγώ έχω συνδέσει το Prime με 7.1 αναλογικές στον Denon 3801.
Δεν μπορείς από τα μενού του ενισχυτή να ρυθμίσεις την ένταση, αλλά και τις αποστάσεις των ηχείων σου (για το delay)?
Στον Denon αυτό γίνεται.
Αυτον: http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/VSX-AX2AV-S/index.html
τα εκανα ολα χθες, αλλα... φτου κι απο την αρχη (εως καταργησεως της 7.1 προσωρινα! )

Μολις διαβασα οτι με την 7.1 ΔΕΝ μπορεις να επεμβεις στον ηχο μεσω ενισχυτη, αρα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.099
Είναι δυνατόν αυτός ο ενισχυτής, με τέτοιο σύστημα ισοστάθμισης, να μην δίνει σωστά κατανεμημένο ήχο στα surround?:111:

Χειροκίνητες (manual) ρυθμίσεις δεν έχει, ώστε να βάζεις εσύ τις εντάσεις?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Είναι δυνατόν αυτός ο ενισχυτής, με τέτοιο σύστημα ισοστάθμισης, να μην δίνει σωστά κατανεμημένο ήχο στα surround?:111:

Χειροκίνητες (manual) ρυθμίσεις δεν έχει, ώστε να βάζεις εσύ τις εντάσεις?
Ο ενισχυταρας αυτος τα εχει ολα - και τα κανω. Αλλα οπως γραφω με edit παρακατω, το 7.1 δεν σου επιτρεπει να επεμβεις στον ηχο (μονο μεσω πηγης)

Reaction score
0

Γεια και χαρα σας παλι καποιος να με φωτισει και μενα τον αοματο με τις αποριες μου...Εδω και καποιες μερες σας παρακολουθω και ποροσπαθω να μπω κι εγω στο "κλιμα" των media players.... κι αυτο γιατι εδω και λιγους μηνες ειμαι κατοχος μιας πλασμα g20 που ως συνηθως δεν φημιζονται για τον media player τους.... Με λιγα λογια ειμαι στο ψαξιμο για ΕΝΑ που να τα κανει ΟΛΑ. Εχω επισης κι ενα (ολα σε ενα )home cinema της Philips (δυο χρονια τωρα) που παιζει dvds σε 1080p και δεχεται ηχο με οπτικη και ομοαξονικη (αν τα λεω καλα). Δηλαδη μου λειπει ενας bd player που να παιζει και τα υπολοιπα φορματ που κυκλοφορουν. Η σκεψη μου καταληγει σε εναν τυπου Dune Smart B1. Που κολαω? 1.)Να περιμενω να κυκλοφορησει με το νεο chipset Sigma? Iσως και με 1000ρα ethernet? 2.)Υπαρχει δυνατοτητα για αναπαραγωγη 3Δ η θα υπαρξει στο μελλον?
3.)Ο ηχος μεσω οπτικης και ομοαξονικης ειναι ικανοποιητικος οσο αφορα το 5.1 homcinema μου η ψαχνω για ψυλους στα αχυρα?
Και 4ον η ποιότητα εικόνας του σε σχέση με τα μπλου ρει της αγοράς πχ σαμσουνγκ 6900 ?Παρακαλω τα φωτα σας... η θα περιμενω μεχρι των Φωτων ??? :135:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe