Δυστυχια ενισχυτη...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.705
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δυστυχια ενισχυτη...

α είσαι επικίνδυνος εσύ!!!!πήρες mercedes και τη σέρνεις με άλογο!!!:142:
πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της...:137:

έχει λάμπες και λάμπες, μη τα τσουβαλιάζουμε όλα έτσι χαλαρά. :126:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Δυστυχια ενισχυτη...

Σειρά μου.
Πάμε λοιπόν:

Όλοι "παθαίνουν" αυτά που τους αξίζουν.

Άντε, καλή συνέχεια.
εισαι ρε φ@υστη μου ο μονος που καταλαβαινει το νοημα το υπονοουμενο και το παρασκηνιο/ιντριγκες των ποστ μου.
κανονικα το μονο φαουλ ειναι πως σας μιλησα για μετρησεις και κανεις σας δεν τις εχει δει ακομα (δεν νομιζω να ειστε συνδρομητες στο στερειφαιλ!!).
Παρολα αυτα η αξια της υποκειμενικης αξιολογησης και η συσχετιση της με την αντικειμενικοτητα τωνς μετρησεων θα μπορουσαν να αναλυθουν με βαση το νημα που ανοιξα. τελικα καταληγουμε παντα σε αντιπαραθεσεις ιδιων ατομων με τα ιδια επιχειρηματα και τις ιδιες "κατευθυνσεις". και το σαιτ νομιζω ετσι αποδυναμωνετε... ετσι εχω την αισθηση...
τεσπα... το νημα θα παρει αλλο δρομο οταν ανεβει στο σαιτ του περιοδικου και ξαναανοιξω νεο θεμα, "εαρ μαγκα σκισε την παραγκα, πες που κανουν λαθως στις μετρησεις...."
μεχρι τοτες με βλεπω αποχη.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.705
Απάντηση: Δυστυχια ενισχυτη...

ξέρω πως είσαι "γάτα με πέταλα", το έχω χωνέψει ρε παιδί μου, ειλικρινά σου λέω, δεν είχα καμιά αμφιβολία...:126:

το σάιτ πάντως, δεν αποδυναμώνεται βρε, απλά ωριμάζει. δηλαδή ωριμάζουν τα μέλη του. βέβαια αυτό αντισταθμίζεται από νέα κουρούμπελα (ξύλα απελέκητα - με την καλή έννοια) που έρχονται, και καλώς τα δηλαδή.... χαρά μας!:136::137::135:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δυστυχια ενισχυτη...

(...) τελικα καταληγουμε παντα σε αντιπαραθεσεις ιδιων ατομων με τα ιδια επιχειρηματα και τις ιδιες "κατευθυνσεις". και το σαιτ νομιζω ετσι αποδυναμωνετε... ετσι εχω την αισθηση... (...)
Προτιμώ να "αποδυναμώνω" το σάιτ όντας αυτόφωτος, παρά να κρέμομαι από το τί θα πει ο πάσα ένας άσχετος στερεοφιλοπαπάρας, που δεν ξέρει ούτε καν τί είναι ο ήχος.

Που μου ανακάλυψε ότι η μουσική δεν έχει πολλά πρίμα, για να νιώσουμε όλοι τις παπαριές που ξεστομίζει. Ενώ όταν τον συμφέρει, η μουσική έχει τα απαραίτητα πρίμα για να κρίνει πως οι λάμπες του κάθε βλακόγερου και οι ελέφαντες των 60 κιλών και των πολλών τρανζίστορ της κάθε ψυλομύτας γεροντοκόρης παίζουν καλά, και θα έπρεπε να διαβάζουμε όλοι τα χαζογραπτά του με τα μάτια γουρλωμένα από το θαυμασμό.

Ρε ουστ!

(Καφάτε, ετοιμάσου να σε αποζημιώσω για την "αποδυνάμωση").

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.705

αλήθεια, βάση ηλικίας, τι πρίμα να ακούει αυτός? να πω από τους 12 χιλιόκυκλους θα είναι υπερ του, ε?:142::137::138::143:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απορία:
Όλοι οι ενισχυτές με ICE τοπολογία παίζουν το ίδιο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.705
Απάντηση: Re: Δυστυχια ενισχυτη...

Απορία:
Όλοι οι ενισχυτές με ICE τοπολογία παίζουν το ίδιο;
σαν ενισχυτές ναι, υπό την έννοια της οδήγησης και της ισχύος, αλλά και της γενικής συμπεριφοράς. σαν τελικό άκουσμα, όχι, καθώς μικροδιαφορές στην είσοδο μπορούν να κάνουν μεγάλες διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα.

αυτά τα τζεφ ρόλαντ με άις παίζουν, ε? τι είπα τώρα....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
σαν τελικό άκουσμα, όχι, καθώς μικροδιαφορές στην είσοδο μπορούν να κάνουν μεγάλες διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα.
A γειά σου.
Οπότε επειδή ενδεχομένως οι της Bell Canto μπορεί να έχουν κάνει τα δικά τους στο στάδιο εισόδου τα ICE τσιρίζουν..
Ε,καλά μας κάνουν αμα τσουβαλιάζουμε..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.705

κοίτα, δε ξέρω τι κάναν στο στάδιο εισόδου οι μπελκαντίδηδες, αν και νομίζω (απ'ότι βλέπω από τις φωτό των σωθικών δηλαδή) πως δε κάναν τίποτα απολύτως (το οποίο είναι και το σφάλμα τους) - απλά κολλήσαν τα βύσματα της έτοιμης πλακέτας-, αλλά οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε πως οι μπελκαντοτέτχιοι έχουν μεγάλη πραγματικά τεχνογνωσία σε ενισχυτές, ιδίως λαμπάτους, από όπου και αποκτήσαν τη φήμη που έχουν, άλλο αν τα τελευταία 3-4 χρόνια το παλεύουν με ντε-τε και τα συναφή.

Για μένα είναι απλά περίεργο που δε χρησιμοποιούν μια λαμπίτσα στην είσοδο. Έχω τις υποψίες μου, αλλά αυτό δε λέει και πολλά.

Πάντως στην είσοδο του παλιού τριπαθάτου τους, του 200.2 αν δε με απατά η μνήμη μου, είχαν φτιάξει ένα πολύ ωραίο κύκλωμα και βγάλαν από τη μέση τον πυκνωτή σύζευξης, που είναι απαραίτητος λόγω της εφαρμοζόμενης τάσης στο σήμα εισόδου. Ακόμα δε κατάλαβα τι κάναν τότε, αλλά δε προβλέπεται κιόλας να καταλάβω αυτά που ξέρει μια εταιρία τέτοιου μεγέθους. Ξέρω, είμαι άσχετος.

σίγουρα πάντως δεν ασχολιόντουσαν καθόλου ούτε καν με τον αριθμό σπειρών του L από το LC εξόδου, πιθανά και προφανώς δηλαδή για λόγους κόστους πιστοποίησης, με αποτέλεσμα να μπορεί να δουλέψει σωστά μόνο συγκεκριμένης αντίστασης φορτία, όπως ήταν φτιαγμένο ουσιαστικά το evaluation board της μαμάς τρίπαθ. Φυσικά ο ινδός έδινε άφθονες κατευθύνσεις - παύλα - οδηγίες για τα περαιτέρω, ας είν' καλά τα πι-ντι-εφ του, κάτι που εφάρμοζε αργότερα ο 41 HZ και άλλοι. Τι θυμάμαι τώρα θα μου πεις...

Reaction score
11

Ξέρω, είμαι άσχετος.
Άσχετος εσύ, άσχετος ο Atkinson, επιτέλους ελεύθερος ο δρόμος για τους, (demi & veritable), ημίθεους!

:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.705

γι αυτό το μικρό παιχνίδι φάσεων του άις όσο πάει στα ψηλά δε μιλάει κανένας βέβια. κι αφού δε μιλάει κανένας, ποσώς υπάρχει ενδιαφέρον για διόρθωση αυτού του θέματος, καθώς αν δεν αναγνωρίζεται, δεν υφίσταται καν θέμα. θυμάμαι μόνο ο παλιοντόχερτης που'χε πει κάτι για το μαγείρεμα των μετασχηματιστών εισόδου σε σχέση με αυτό το θέμα δηλαδή, αλλά το απαραίτητο βάθος αυτών των γνώσεων καθιστά ανώφελες τέτχιες κουβέντες σχεδόν σε όλους μας.

πιο εύκολο τελικά να βλέπεις μπάλα. για όλα φταίει ο νυν πρόεδρος της νου-δου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...ο μονος που καταλαβαινει το νοημα το υπονοουμενο και το παρασκηνιο/ιντριγκες των ποστ μου.
κανονικα το μονο φαουλ ειναι πως σας μιλησα για μετρησεις και κανεις σας δεν τις εχει δει ακομα (δεν νομιζω να ειστε συνδρομητες στο στερειφαιλ!!).
Παρολα αυτα η αξια της υποκειμενικης αξιολογησης και η συσχετιση της με την αντικειμενικοτητα τωνς μετρησεων θα μπορουσαν να αναλυθουν με βαση το νημα που ανοιξα. τελικα καταληγουμε παντα σε αντιπαραθεσεις ιδιων ατομων με τα ιδια επιχειρηματα και τις ιδιες "κατευθυνσεις". και το σαιτ νομιζω ετσι αποδυναμωνετε... ετσι εχω την αισθηση...
τεσπα... το νημα θα παρει αλλο δρομο οταν ανεβει στο σαιτ του περιοδικου και ξαναανοιξω νεο θεμα, "εαρ μαγκα σκισε την παραγκα, πες που κανουν λαθως στις μετρησεις...."
μεχρι τοτες με βλεπω αποχη.....
Ένα site αποδυναμώνεται όταν δεν βρίσκεται κανένας έξυπνος να το ενδυναμώσει.Επομένωs τούτο δεν ισχύει εδώ,αφού υπάρχει ένας αναγνωρισμένος και όλοι οι υπόλοιποι που πιστεύουν ότι είναι το ίδιο έξυπνοι μ'αυτόν...:126:

Reaction score
11

Ένα site αποδυναμώνεται όταν δεν βρίσκεται κανένας έξυπνος να το ενδυναμώσει.Επομένωs τούτο δεν ισχύει εδώ,αφού υπάρχει ένας αναγνωρισμένος και όλοι οι υπόλοιποι που πιστεύουν ότι είναι το ίδιο έξυπνοι μ'αυτόν...:126:
Πανέξυπνο!

Ωστόσο η εν λόγω δήλωση αγνοεί μία βασική, νομίζω, κατηγορία: αυτούς που, μια και δεν τους προίκισε η φύση, απλώς κάνουν τους έξυπνους! Και αυτοί καλά παιδιά είναι προσπαθούν και βοηθάνε νάμε!

:107:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Bel Canto...General

γι αυτό το μικρό παιχνίδι φάσεων του άις όσο πάει στα ψηλά δε μιλάει κανένας βέβια. κι αφού δε μιλάει κανένας, ποσώς υπάρχει ενδιαφέρον για διόρθωση αυτού του θέματος, καθώς αν δεν αναγνωρίζεται, δεν υφίσταται καν θέμα. θυμάμαι μόνο ο παλιοντόχερτης που'χε πει κάτι για το μαγείρεμα των μετασχηματιστών εισόδου σε σχέση με αυτό το θέμα δηλαδή, αλλά το απαραίτητο βάθος αυτών των γνώσεων καθιστά ανώφελες τέτχιες κουβέντες σχεδόν σε όλους μας.
πιο εύκολο τελικά να βλέπεις μπάλα. για όλα φταίει ο νυν πρόεδρος της νου-δου.
Με τόση ΄΄ίντριγκα΄΄ που kυριαρχεί σε τούτο το θέμα,θ'άξιζε να μεταφερθεί στο φόρουμ του...home theater:126:
Όταν ανατρέχουμε σε παρελθούσες κουβέντες του μέντορα,μοιάζει σα να μας τρώει ο...Martin Colloms μας...:142:
(Κατά παράφραση του γνωστού λατινικού ρητού,μία μόνο πηγή μετρήσεων ισούται με μία μόνο μαρτυρία...:612:)

Πανέξυπνο!
Ωστόσο η εν λόγω δήλωση αγνοεί μία βασική, νομίζω, κατηγορία: αυτούς που, μια και δεν τους προίκισε η φύση, απλώς κάνουν τους έξυπνους! Και αυτοί καλά παιδιά είναι προσπαθούν και βοηθάνε νάμε!
Aγαπητέ Σκαραβαίε,
Στην προσπάθειά σου γιά διάλογο δεν αφομοιώνεις σωστά τις λέξεις (΄΄πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι΄΄ δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας).Παραδείγματος χάρη,επειδή όλοι αγαπάμε τον εαυτό μας και βρισκόμαστε σ'ένα ισόβιο ρομάντσο μαζί του δεν είμαστε σε θέση να παραδεχθούμε πρώτα απ'όλα σ'αυτόν ότι υπολειπόμαστε εξυπνάδας.
Εξυπνάδα πραγματική είναι μόνο μία.Υπάρχουν όμως εκατομμύρια αντίγραφά της...

Reaction score
20

Ο John Atkinson του (αμερικανικού) Stereophile δεν είναι Αμερικάνος, αλλά Εγγλέζος και φροντίζει να θορυβείται (και να το εκ-δηλώνει) κάθε φορά που κάποιο (όχι εγγλέζικο) μηχανάκι δέχεται καλύτερες κριτικές έναντι κάποιου εγγλέζικου.

Τελευταίο, χαρακτηριστικό, παράδειγμα το (αμερικάνικο) Playback Systems MPS-5 έναντι του (εγγλέζικου) dCS Scarlatti:

Γράφει ο Michael Fremer:
- -Unlike the far more complex, more expensive, multi-component dCS Scarlatti SACD player I reviewed in August 2009, the MPS-5 was so simple even a turntable geek can do it without consulting the manual.
- -the Playback's playback of SACDs was, if not identical to the dCS Scarlatti's, easily in the same league for roughly one-fifth the price. A side-by-side comparison would have been instructive, but that wasn't possible, unfortunately.
- -While it's impossible to know for sure, I think the MPS-5's SACD playback is even more transparent and spacious than the Scarlatti's.
- -The dCS Scarlatti ($79,999) is in a class by itself as an ambitious stack of components, but the Playback Designs MPS-5 ($15,000) plays on the same sonic field for less than half as much, even if its sound was somewhat cooler and more analytical.
- -I'm not suggesting that a $15,000 SACD player is inexpensive, but compared to some far more costly products that have passed this way, including the $80,000 dCS Scarlatti and the $28,150 Naim CD555, the compact, well-constructed Playback Designs MPS-5 offers impressive sound and build quality...
- -I found the Playback DAC's high-frequency cleanness, silent backdrops, and organizational skills impressive, and its overall sound rock-solid and very well controlled -and for sure better than the dCS Scarlatti's upconversion of PCM to DSD.

Και απαντά ο Atkinson στο τέλος των μετρήσεων:
- -The relatively high level of background noise limits the MPS-5's resolution with SACD and external 24-bit data to not much better than 16-bit CD. I am puzzled, therefore, why Michael Fremer liked the sound of this player so much. Perhaps his description of its sound being "analog-like" is a clue, for reasons that are not fully understood, a signal with very-low-level random noise added is sometimes preferred, on that it is more intelligible, to the same signal without such noise. But I feel that the MPS-5's measured performance precludes an unreserved recommendation.

Πλήρης review: http://www.stereophile.com/hirezplayers/playback_designs_mps-5_sacdcd_player/

Δεν έχω διαβάσει τις μετρήσεις και τα σχόλια του Atkinson για τον (αμερικανικό) Belcanto, αλλά μετά από τόσα χρόνια «ύπαρξής» του ο John μόλις... τώρα «κατάφερε» να βρει χρόνο να τον μετρήσει, 3 μήνες μετά το review (του) για τον ομόσταβλης τεχνολογίας ολοκληρωμένο (και εγγλέζικο) NAD (http://stereophile.com/solidpoweramps/nad_m2_direct_digital_integrated_amplifier/), τον οποίο, surprise!!!, βρήκε υπέροχο all the way…

Και κανείς δε μπορεί να τον κατηγορήσει για οτιδήποτε σκόπιμο... Σε γενικές γραμμές, και από αρκετές άλλες review, τα Belcanto, αν και πρωτοπόρα στην εφαρμογή ICE, δεν έχουν πάρει κάποια «αδιαμφισβήτητα» καλή review (για όσους μπορούν να «δουν» πέρα από τα ωραία μεν-γενικόλογα δε γραπτά των διαφόρων reviewers -πάντα, κάπου προς το τέλος, υπάρχει κάτι... αρνητικούλι...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.705
Απάντηση: Bel Canto...General

Όταν ανατρέχουμε σε παρελθούσες κουβέντες του μέντορα,μοιάζει σα να μας τρώει ο...Martin Colloms μας...:142:
(Κατά παράφραση του γνωστού λατινικού ρητού,μία μόνο πηγή μετρήσεων ισούται με μία μόνο μαρτυρία...:612:)

δηλαδή περίμενες τόσο καιρό για να καταλάβεις ότι μας τρώει ο κ@λος μας? Ότι τριβόμαστε στη γκλίτσα? ότι κλπ κλπ κλπ? .... :142:

μια μόνο μαρτυρία αρκεί στο δικαστήριο για να βγεί πόρισμα. εξ ου και η ανεκτίμητη αξία του γνωστού "ψευδομάρτυρα". Κι αν αρκεί στο δικαστήριο, πόσο μάλλον στην καθημερινότητά μας. Μια άλλη έκφραση του ίδιου θέματος είναι το γνωστό "ό,τι δηλώσεις είσαι", όπου δηλαδή ο κατηγορούμενος είναι ταυτόχρονα και ψευδομάρτυρας.:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.705

μεσιέ niklaus, επέτρεψέ μου να παραφράσω λιγάκι την τελευταία σου παράγραφο:

Σε γενικές γραμμές, και από αρκετές άλλες review, τα οποιαδήποτε μηχανήματα, όσο πρωτοπόρα κι αν είναι, δεν έχουν πάρει κάποια «αδιαμφισβήτητα» καλή review (για όσους μπορούν να «δουν» πέρα από τα ωραία μεν-γενικόλογα δε γραπτά των διαφόρων reviewers -πάντα, κάπου προς το τέλος, υπάρχει κάτι... αρνητικούλι...)
και να προσθέσω:

διότι:

1) δε κοστίζουν πάνω από $100.000, άρα πολλοί μπορούν να το αποκτήσουν και να μας κάνουν ρόμπα

2) σε πρωτοπόρες τεχνολογίες οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένοι μη τυχόν εκτεθούμε αργότερα, καλύτερα είναι να βαδίζουμε στην πεπατημένη

και

3) αν οποιαδήποτε μηχανήματα πάρουν αυστηρά μόνο θετικά review αποδεικνύεται αυτομάτως ότι ο reviewer έχει όρια στις ανάγκες-απαιτήσεις-ικανότητές του, τα οποία όρια το εν λόγω μηχάνημα έφτασε ή/και ξεπέρασε, πράγμα μη αποδεκτό, καθώς ο reviewer οφείλει να δείχνει πάντα ότι ζητάει κάτι περισσότερο, ότι ξέρει κάτι περισσότερο, ότι είναι υπεράνω των οποιονδήποτε μηχανημάτων, γι'αυτό πάντα πρέπει να βάζει ένα οποιοδήποτε μικρό "αρνητικούλι", να δείχνει την υπεροχή του
καλό, ε? :136:

Reaction score
11
Απάντηση: Bel Canto...General

Aγαπητέ Σκαραβαίε,
Στην προσπάθειά σου γιά διάλογο δεν αφομοιώνεις σωστά τις λέξεις (΄΄πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι΄΄ δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας).Παραδείγματος χάρη,επειδή όλοι αγαπάμε τον εαυτό μας και βρισκόμαστε σ'ένα ισόβιο ρομάντσο μαζί του δεν είμαστε σε θέση να παραδεχθούμε πρώτα απ'όλα σ'αυτόν ότι υπολειπόμαστε εξυπνάδας.
Εξυπνάδα πραγματική είναι μόνο μία.Υπάρχουν όμως εκατομμύρια αντίγραφά της...
1)Σκαραβαίος=scarab
2)caravelle=(σε ελεύθερο υπονοούμενο) ταξιδευτής
(Και επειδή μάλλον έχεις ταυτίσει τον σκαραβαίο με τα VW, ε, λοιπόν TO VW είναι το caravelle syncro t3. Πληροφορίες ενταύθα).

Στην ανάγκη ο caravelle καταναλώνει και σκαραβαίους. Το αντίθετο δεν συνιστάται. (Στους σκαραβαίους).

Είναι φανερό πως αυτοί που "πιστεύουν πως είναι έξυπνοι" ανήκουν στην κατηγορία των έξυπνων μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

Αντίθετα αυτοί που "κάνουν τους έξυπνους" ανήκουν σε άλλη κατηγορία, στην παρεξηγημένη κατηγορία των βλακών, που έχοντας μια ενδόμυχη αντίληψη της βλακείας τους κάνουν ότι μπορούν. Αποτέλεσμα: κάποιες φορές καταφέρνουν να ξεγελάσουν την κοινωνία που τους παρεξηγεί ως... έξυπνους, όχι όμως και τους πανέξυπνους που τους παρεξηγούν ως ρέποντες απλώς προς ιδιοτελές ρομάντσο, ενώ όσοι πράγματι ανήκουν στην κατηγορία αυτή και είναι αληθινοί, γνήσιοι βλάκες, αντιπαθούν τα ρομάντσα γιατί τα θεωρούν ακαταλαβίστικες δήθεν κωμωδίες!

(Πω! πω! ίντριγκα το νήμα!).

Reaction score
140
Και οι 2 απόψεις που γράφτηκαν έχουν βάση
Πχ για αυτόν που έχω εγώ ( ROTEL RB-1092 ) ο ken Kessler είχε γράψει στο review του

Buying the Rotel will, unless you trust your ears over your eyes, require a leap of faith. A little voice will tell you that you simply cannot drag that much power out of so small a unit. And that prejudiced little voice will tell you that only gigantic amps from the USA, Germany or Italy can aspire to such authoritative performance. And that cynical little voice will tell you that a zero has dropped off the price sticker. Screw 'em: If you can live without the final, teensy-weensiest bits of subtlety, and you have speakers that aren't exaggerated up at top, the Rotel RB-1092 will rock your world.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Δυστυχια ενισχυτη...

γι αυτό το μικρό παιχνίδι φάσεων του άις όσο πάει στα ψηλά δε μιλάει κανένας βέβια.
για λιεγ, για λιεγ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp