ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

Reaction score
3
Η αγωνία η δικιά μου,χωρίς να έχω κάποιοώφελος ή να περιμένω κάτι,είχε φθάσει στα άκρα... :)

Καλά λέω ,η Ιταλία δίπλα είναι,γιατί αργεί η αποστολή τόσο.
Μήπως να κάνω ένα μακροβούτι να κολυμπήσω και λίγο για να πάω εγώ εκεί?
Ελα όμως που απο αύριο θα είμαι στην Πάτρα και είναι εύκολο να πεταχτώ μέχρι απέναντι... :)

Με όλες αυτές τις σκέψεις,γυρνάω στο σπίτι σήμερα το μεσημέρη και τι βλέπω? Οχι τι βλέπω? Δύο κουτάρες να ,μετα συγχωρήσεως απο την Ιταλία.

Ρε συ ,λέω στον εαυτό μου,λες να είναι αυτά τα παλιο cdr που περιμένουν τόσο καιρό τα παιδιά τα δικά μας?
Και ως εκ θαύματος,ΝΑΙ κυρίες μου και κύριοι,είναι τα μαγικά μηχανάκια του πρώτου μας POWER BUY.

Λοιπον όσοι μπορούν, θέλουν και προλαβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ,γιατί απο αύριο μέχρι και την Κυριακή θα είμαι εκτός Αθηνών,Πάτρα είπαμε,ας έρθουν να παραλάβουν.

g.kar,προλαβαίνεις.
Ν.Τσαρουχά,μην χαίρεσαι,εσύ μάλλον θα περιμένεις... :lol:
Οι υπόλοιποι,ας μου στείλουν pm. :D

Reaction score
3
Kαλά. :)
Ολοι στο πληκτρολόγιο ήσασταν έτοιμοι?
Περιττό να σας πω ,ότι μέσα σε 2 ώρες ήρθαν τα καλά παιδιά και δεν άφησαν τίποτα. :lol: :lol:

Με γειά και περιμένουμε εντυπώσεις και το ανάλογο τεστάκι... :D

Reaction score
3.574
Το Tascam έφτασε στην Αθήνα σε άριστη κατάσταση.
Με καλώδιο ρεύματος Αγγλικού τύπου.   Αρα εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα player που έφυγε από το εργοστάσιο της Tascam με προορισμό την επαγγελματική αγορά της Αγγλίας, της χώρας που έχει αναγάγει τον ήχο σε βιομηχανία παραγωγής μουσικής .

Το μηχάνημα εγκαταστάθηκε στο σπίτι μου και από την πρώτη ώρα λειτουργίας, άρχισε να παίζει.  Οταν λέω να παίζει εννοώ άρχισε να παίζει  σαν ένα CD player.   

Το Tascam κλείδωσε στο mode λειτουργίας AES/EBU συνδεδεμένο στην αντίστοιχη είσοδο του Behringer SRC2496.
To καλώδιο που χρησιμοποίησα ήταν το  ψηφιακό της Klotz με σύνθετη αντίσταση 110Ω (AES/EBU) και μήκος 1μ.

Ακουσα συνολικά 4 ώρες περίποιυ μουσική και η πρώτη εντύπωση είναι ότι παίζει καταπληκτικά.
Η καθαρότητα και η πληροφορία χώρου που εισέπραξα είναι πολύ καλύτερη από αυτή που είχα πριν.

Η αναλογική του έξοδος σε RCA με απογοήτευσε και ήταν χειρότερη από αυτή που είχα πριν με το προηγούμενο player.
Δεν είχα χρόνα να δοκιμάσω και την balanced αναλογική έξοδο.  Μάλλον το Tascam θέλει στρώσιμο στην αναλογική του έξοδο.  Δεν έχει καμία σχέση ο ήχος της αναλογικής του εξόδου με αυτή την ψηφιακής AES/EBU.

Εμεινε αναμμένο όλο το βράδυ σε stop mode.   Το πρωϊ έβαλα το CD του φίλου μας του Νίκου Καννελόπουλου, το γνωστό δωράκι του AVsite, το Autumn in Seatle.

Πρώτη φορά άκουσα το συγκεκριμένο CD τόσο καλά στο χώρο μου. 
Εχω την εντύπωση ότι με αυτό το CD player τα άριστα εξαρτήματα κ.λ.π. που είχαν μπει στο τροποποιημένο μου DAC της  Behringer ακούστηκαν.  Τώρα καταλαβαίνω πολύ πιο εύκολα τις ακουστικές διαφορές στα διάφορα modes λειτουργίας του DAC.

Η διαύγεια και η αμεσότητα στις γυναικείες φωνές μου έκανε πραγματαικά εντύπωση.

Σήμερα Παρασκευή θα μείνω σπίτι γιατί ήδη μου έχει λείψει .

Reaction score
3.574
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
...."Σήμερα Παρασκευή θα μείνω σπίτι γιατί ήδη μου έχει λείψει ."

Ποιό ,το σπίτι?!!! :) :lol: :lol: :lol:
Το σπίτι για μένα αυτές τις μέρες θα είναι μόνο το Tascam.

Reaction score
3.574
Μία ακόμα παρατήρηση.
Το Tascam κατάλαβε αμέσως τη διαφορά με τα καλώδια ρεύματος.
Του κάθισε καλύτερα ένα δικό μου DIY θωρακισμένο καλώδιο της LEONI κι όχι τόσο καλά ένα Kimber PK14 τερματισμένο με Wattgate IEC και Bals σούκο.

Reaction score
1
Ευχαριστώ το Νίκο για την πρωτοβουλία και το σχετικό τρέξιμο που ανέλαβε.
Στάλθηκε και στο Γιώργο, περίπου τώρα πρέπει να το παραλαμβάνει (στην Καλαμάτα).

Ανυπονώ κι εγώ να το συνδέσω.

Καλές ακροάσεις σε όλους.

Ματθαίος.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να είστε καλά ρε παιδιά. :oops:
Χαίρομαι ιδιαίτερα που όλα πήγανε καλά και το πήραμε και φθηνά.

- Στην ελληνική αγορά πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι με το internet, κανείς δεν είναι μονοπώλιο...

Στρώστε το καλά τώρα και ας απολαύσουμε κανα άσμα...  :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ είμαι στη δουλειά και αυτό είναι σπίτι και... γράφει ώρες. :wink:

Reaction score
3.574
Παρακαλώ όποιος έχει το TASCAM CD-01 PRO και μένει Αθήνα να επικοινωνήσει μαζί μου.

Θέλω να δω στον παλμογράφο την κυματομορφή της balanced (XLR) αναλογικής  έξοδου του. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε εάν όντως υπάρχει πρόβλημα .
Η Tascam Αμερικής δεν μου απάντησε ακόμα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ο Δημήτρης ο Παναγιωτίδης διαβάζει?
Μπορούμε να κάνουμε το test που λέει ο Γιώργης εδώ Μήτσο 'μ?

Reaction score
3.574
Θα χρειαστείτε ένα παλμογράφο και ένα test CD.
Θα κάνετε playback το track που περιέχει μία κυματομορφή (ημίτονο) με συχνότητα 1KHz και στάθμη 0dB.
Η στάθμη 0dB είναι η μέγιστη στάθμη που μπορεί να γραφτεί μέσα σε ένα CD.
Αυτή η στάθμη εγγραφής θα μας δώσει στην αναλογική έξοδο του TASCAM την μέγιστη αναλογική στάθμη . Αυτή θα είναι κανονικά γύρω στα 4.5 volts RMS ή 12.8 volts peak-to-peak.

θέλω να παρατηρήσετε το σχήμα του ημιτόνου, να το βγάλετε φωτογραφία και στη συνέχεια να το ανεβάσετε εδώ.

Προσοχή. Το track στο CD να εχει στάθμη 0dB.

Reaction score
498
Tascamάκηδες, ο G.Kar την βρήκε την λύση και θα την ανακοινώσει αύριο γιατί δεν έχει πρόσβαση αυτή την στιγμή σε pc.Από τα πολλά που είπαμε αυτό που κατάλαβα

είναι ότι παίζει κανονικότητα σε pure balanced σύνδεση αναλογική αλλά για να παίξει από balanced σε unbalanced κάτι πρέπει να κάνεις με τα καλώδια στα pinάκια. Για

περισσότερα και για να μην πω καμιά πατάτα αναμονή έως αύριο. Συναγερμός STOP!

-------------------------------------------------------------------------------------------------Le president of ACAMP----------------------------------------------------------------------------

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
That's really good news!! :lol:

Άντε ρε πρόεδρε και θα 'σκαγα... :(

- Πατέρα δώσε λεπτομέρειες ASAP!!

Reaction score
3.574
Λοιπόν τα συμπεράσματα του πειραματισμού μου έχουν ως εξής:

Η αναλογική έξοδος Balanced (XLR) του Tascam δεν μπορεί να μετατραπεί σε unbalanced με τον κλασικό τρόπο. Δεν γίνεται δηλαδη με τον standard αντάπτορα (XLR Female to RCA Male) ή με κάποιο ειδικό για αυτό το σκοπό καλωδιο interconnect.

Με τον κλασικό τρόπο η μετατροπή του σήματος από balanced σε unbalanced γίνεται παίρνοντας το σήμα από το pin 2 του βύσματος XLR και την γείωση σήματος (signal ground) από τα pin 1 . Επίσης το pin 3 βραχ/νεται με το pin 1.
Αυτή τη συνδεσμολογία έχουν και τα περισσότερα έτοιμα καλωδια ή οι αντάπτορες του εμποριου.
Αυτή η συνδεσμολογία προτείνεται απο την Behringer και από πολλούς άλλους κατασκευαστές.

Στην περίπτωση όμως του CD-01 PRO της Tascam,
κόβουμε με ένα κοφτάκι το jumper (βραχ/μα) μεταξύ του pin 1 και του pin 3. Παίρνουμε δηλαδή έξοδο μόνο από το pin 2 & pin 1. (pin 2= signal hot , pin 1= signal ground).

Με αυτή τη μέθοδο το αναλαγικό σήμα φαίνεται τέλειο στον παλμογράφο χωρίς παραμόρφωση και ψαλιδισμούς ακόμα και σε ακραίες στάθμες ψηφιακής ηχογράφησης (κοντά στα 0dB).

Από χθες ακούω μουσική απευιθείας από την αναλογική XLR έξοδο του Τascam με άριστα αποτελέσματα.
Εφυγε τελείως το στοιχείο αυτό που με ενοχλούσε πριν γίνει η μετατροπή που πρότεινα.

Μόνο σε μακροχρόνια ακρόαση και με πολύ προσεκτική ακρόαση θα μπορούσε κάποιος να αντιληφτεί το πρόβλημα που υπήρχε.

Το ηχείο είναι το καλύτερο εργαλείο. Πρέπει να εμφανίζει τα ηλεκτρονικά προβλήματα όταν αυτά υπάρχουν.

Ο παλμογράφος στη συνέχεια επαληθεύει τις ακουστικές μας παρατηρήσεις με ηλεκτρονικό τρόπο.

Reaction score
73
μωρέ εδώ είμαι και διαβάζω, αλλά για τέτοια τεστ πρέπει να απευθυνθείτε αλλού.

Εγώ διαθέτω γιά τεστ μόνο τα αυτάκια μου. :shock:

πάντως πριν από λίγο έριξα ένα τελ στον Νίκο, αλλά με προώθησε.

Γιατί έχω κανά δυό ώρες.....φρή

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.958
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988