ΕΡΤ ψηφιακή και Mundial 16/9 Πιθανό! Ας βοηθήσουμε!

Reaction score
139
πήρα τηλέφωνο και μου απάντησε μια ευγενέστατη κυρία, η οποία στο αθώο ερώτημά μου, για το εάν βρίσκεται σε πειραματική φάση η εκπομπή του καναλιού σπορ+, με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα "απλά" το κάνουν (λέει) για να μην μειώσουν την τηλεθέαση της ΝΕΤ!!!... την καθησύχασα κι εγώ με τη σειρά μου ότι δεν πρόκειται να μειωθεί πιο κάτω από το 2,5% που βρίσκεται ήδη, μέχρι και το ΤΗΛΕΦΩΣ έχει μεγαλύτερη ακροαματικότητα.... το έκλεισα (ήταν και κυρια συγχωρέστε με) και συνέχισα να παρακολουθώ τον ομολογουμένως καθηλωτικό αγώνα ανάμεσα στα μυθικά τέρατα του μπιλιάρδου Τζακ Ταραμάς και Πιπη Τσικιντρίγκι (πάντα ψηφιακά).

Reaction score
14
Μόλις μίλησα με τον Κύριο ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ Γενικό Διευθυντή Τεχνικού της ΕΡΤ.

1) Μόλις του είπα το όνομα μου, μου λεει εχω μπροστά μου την επιστολή σας κύριε Κ****
2) Μου είπε ότι ναι μεν τα λετε σωστά αλλά αρκετά επιθετικά - και εδώ σωστά, εχει δίκιο, αρα διαβάστηκε η επιστολή (εμαιλ)
3) Ηταν εκει στην υπηρεσία του 18:00 και αφιέρωσε 30 λεπτά κουβέντας πολυ επικοδομητικής.
4) Οι απόψεις του ήταν δεκτές και σεβαστές, ο ίδιος δε γνώστης των θεμάτων του και με καλή επιχειρηματολογία
5) Είναι υπέρ της ΕΡΤ που εχει ανθρώπους σαν τον Κυριο ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ στην θεση αυτη (14 μήνες βρίσκεται στην θεση Τεχν. Διευθ)
6) Επίσης υπερ τηε ΕΡΤ που αντιλαμβάνετε το κέρδος απο τον διάλογο με εναν τυχαίο πολιτη/τηλεθεατή για 30 λεπτά

Λοιπόν οι απόψεις του Κυρίου ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ είναι ότι το το σήμα το επεξεργάζεται η ΕΡΤ και το βγάζει σε 14:9 με letterbox λόγω της στατιστικής που εχουν όπου οι δέκτες 4:3 ακόμα υπερτερούν κατα πολύ των νέων 16:9. Επίσης σύμφωνα με τον Κυριο Π. στην επαρχία η διείσδυση δεκτών 16:9 είναι μικρή ακόμα και αν το σήμα του Παγκ. Κυπέλλου εβγαινε σε 16:9 αυτό θα ήταν μή αποδεκτό απο την μεγάλη πλειοψηφία τηλεθεατών. Δεν εχει αδικο εδώ.

Το σήμα και η ποιότητα εχουν να κάνουν με το ότι το feed είναι σε 16:9 και γίνεται μετατροπή σε 14:9 οπότε και η κατα αυτόν όχι επιτρεπτή αλλά αναπόφευκτη θαμπάδα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει και δεν βλέπει να εχουμε την ευκαιρία να δούμε κάτι καλίτερο απο το Μουντιάλ αυτό.

Μιλήσαμε για την υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση και ήταν αριστος γνώστης όλων όσων εχουμε συζητήσει εδω μέσα και άλλων τόσων!! Δεν είναι ασχετοι στην ΕΡΤ, εχουν κάνει όλα τα σεμινάρια τους και είναι σε θέματα τεχνολογικά ενημερωμένοι τέλεια. Μην βιαζόμαστε να τους χατζαρόσουμε όλους, αυτό είναι το όμορφο συμπέρασμα που έβγαλα απο την συζήτηση μαζί του.

Του τα "έχωσα" με τρόπο αλλά η ευγένεια του και τα πραγματικά επιχειρήματα του ήταν αφοπλιστικά.

Μιλήσαμε για το ΣΠΟΡΤ+ και ότι η μαγνητοσκόπηση των παιχνιδιών απο εκεί είναι ή μόνη πιθανότητα, παράλληλη μεταδοση αποκλειεται λόγω μείωσης τηλεθέασης την ΝΕΤ, και επίσης πήραμε την υπόσχεση οτι η στερεοφωνική μετάδωση σε ΝΕΤ και ΕΤ1 θα αρχίσει απο Σεπτέμβριο. Ο λόγος που δεν εγινε μεχρι τώρα ήταν τεχνικές κολυσιεργίες και αδιαφορία προηγούμενων διοικήσεων.

Μιλόντας με έναν γνώστη όπως ο εν λόγω κύριος δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω για την δορυφορική ανυπαρξία της ΕΡΤ-ΣΑΤ. Και εδώ εχουν γίνει τους τελευταίους 12 μήνες τεράστια βήματα που δεν τα γνωρίζουμε. Η ΕΡΤ ΣΑΤ απο το 1997 μέχρι πέρσυ μεταδίδετο μόνο στην Ευρώπη και στην Αμερική με κόστος περίπου 3 εκ δολλάρια ετησίως. Εγιναν αλλαγές και συμφωνίες με carriers & providers και τώρα η ΕΡΤ εχει σχεδόν (υπολοιπονται 2 χώρες) παγκόσμια λήψη, με τελική μείωση του κόστους εκπομπής. Εκαναν σε μερικές περιπτωσεις πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, ώστε αντι να πληρώνει η ΕΡΤ για την μετάδωση να πληρώνεται απο τους ενδειαφερόμενους. ΕΥΓΕ κύριοι.

Επίσης η ΕΡΤ ΣΑΤ εχει κάνει και timezone shifting σε χώρες με μεγάλη διαφορά ώρας ώστε παιδικά προγράμματα να πάιζονται τις ώρες που πρέπει και όχι στα αγρια μεσάνυχτα!!! ΜΠΡΑΒΟ και πάλι.

Οσοι θέλουν να μιλήσουν/επικοινωνήσουν μαζι του τα στοιχεία είναι αυτα:

Γενικός Διευθυντής

MΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ
Τηλ: 210 6075961, 210 6075962, 210 6075963
Fax: 210 6075560
Email: [email protected]

ΥΓ φυσικά η άδεια του Κυρίου ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ εχει δωθεί για την δημοσιοποιήση της συζήτησης μας, και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για αυτό. Επίσης μας υποσχέθηκε και να απαντήσει ενεργά σε ότι ερωτήσεις θα του θέσουμε επίσημα σαν AVSITE.

Reaction score
802
Mπραβο του!Ξεχασες βεβαια να τον ρωτησεις απο του χρονου σε ποιο καναλι θα βλεπουμε ολυμπιακο και παναθηναικο... :lol:

Reaction score
298
Δεν πείσθηκα καθόλου. Τι εμπόδιζε την ΕΡΤ να δείχνει τα ματς ταυτόχρονα στο Σπορ+ σε 16:9 και HD? Τα μηχανήματα υπάρχουν στο Broadcasting Center του Αθήνα 2004. Εάν οι τηλεοράσεις 16:9 έχουν μικρή διείσδυση στην αγορά, αυτό σημαίνει ότι η τηλεθέαση δεν θα έπασχε. Αντίθετα το θέαμα των τηλεοράσεων στις βιτρίνες να παίζουν Μουντιάλ σε HD με το λογότυπο της ΕΡΤ θα δημιουργούσε τεράστια θετική δημοσιότητα. Πρέπει κάποτε να μάθουμε να απαιτούμε να έχουμε λόγο για το πώς ξοδεύονται τα λεφτά μας.

Reaction score
3
Διαβάζοντας το ποστ του DreamGr, θέλησα κι εγώ με τη σειρά μου να στείλω το παρακάτω e-mail στον κο Πορτοκάλη:
"Κύριε Πορτοκάλη,
Ως μέλος κι εγώ του AVSite, και αφού ενημερώθηκα για τη συζήτηση που είχατε με το μέλος του site "DreamGr", θέλω κι εγώ να επισημάνω την απογοήτευση που νιώθουμε, (όλοι όσοι νωρίζουμε από τεχνικά θέματα), από τη μετάδοση των αγώνων του Mundial όπως γίνεται από την ΝΕΤ.
Παρόλαυτά, και επειδή δεν μου αρέσει να παραπονούμαι, αλλά και να προτείνω λύσεις, θα σας πρότεινα το εξής:
1. Η ψηφιακή ΕΡΤ να μεταδίδει τους αγώνες σε 16:9 (έστω και μαγνητοσκοπημένους).
    Διότι έτσι και θα ικανοποιήσετε τους κατόχους δεκτών 16:9 αλλά και δεν θα δημιουργηθεί
    πρόβλημα σε όσους διαθέτουν δέκτες 4:3.
2. Επι πλέον, κάποιους από αυτούς τους αγώνες, να τους μεταδώσετε, πειραματικά έστω, σε High
    Definition.
    Έτσι και οι κάτοχοι δεκτών ή προβολέων με δυνατότητα HD θα απολαύσουν πραγματικά ποιοτική εικόνα, αλλά και στο κοινό  θα γίνει ευρύτερα γνωστό, μέσω των καταστημάτων που θα προβάλλουν τους αγώνες σε HD.
Άλλωστε η τηλεόραση στην Ελλάδα πειραματικά ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων, που με ελάχιστες γνώσεις και ανύπαρκτη τεχνολογία για την εποχή εκείνη, έστησαν τις βάσεις της σημερινής τηλεόρασης.
Όμως σήμερα, όπου η τεχνολογία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και με προσιτό κόστος, η εκπομπή σε 16:9 & HD, πρέπει να τύχει και της ανάλογης ανγνώρισης από τα κρατικά κανάλια.
Πιστεύω ότι η ΕΡΤ έχει τις δυνατότητες αυτές και είμαι σίγουρος ότι οι παραπάνω προτάσεις μου μπορούν να πραγματοποιηθούν, έστω και πειραματικά._
Ευχαριστώ
Κων/νος Διονυσάτος

Reaction score
1
@ Κωνσταντίνο Διονυσάτο:

Από περιέργεια και μόνο ρωτάω:
Απάντησε;;;;

Reaction score
14
dream_GR said:
Λοιπόν οι απόψεις του Κυρίου ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ είναι ότι το το σήμα το επεξεργάζεται η ΕΡΤ και το βγάζει σε 14:9 με letterbox λόγω της στατιστικής που εχουν όπου οι δέκτες 4:3 ακόμα υπερτερούν κατα πολύ των νέων 16:9. Επίσης σύμφωνα με τον Κυριο Π. στην επαρχία η διείσδυση δεκτών 16:9 είναι μικρή ακόμα και αν το σήμα του Παγκ. Κυπέλλου εβγαινε σε 16:9 αυτό θα ήταν μή αποδεκτό απο την μεγάλη πλειοψηφία τηλεθεατών. Δεν εχει αδικο εδώ.
Μια μικρή παρατήρηση που αφορά το κομμάτι της στατιστικής αποτύπωσης από την ΕΡΤ.

Εξαρτάται πως θα διαβάσει κάποιος το νούμερο της στατιστικής όπως επίσης αυτό εξαρτάται και από το ποιά ερώτηση έγινε για να εκμαιευθεί.

Για να γίνω πιο κατανοητός.
Τα τελευταία 5 χρόνια πωλούνται κατά κόρον 16:9 τηλεοράσεις.
Τα τελευταία 2, Plasma,LCD....flat 16:9 τηλεοράσεις τέλος πάντων.
Ποιός αγοράζει τα τελευταία χρόνια τηλεοράσεις;
Το οικονομικά ενεργό κομμάτι του πλυθησμού της χώρας.
Δηλ. το 24 - 54+....
Μάλιστα. Ο κόσμος που βλέπει μπάλα δηλαδή.
Όχι η γιαγιάδες μας ....οι μανάδες μας....και πάει λέγοντας.
Που πάει πολύς κόσμος να δει μπαλίτσα;
Στα καφενεία...στους συνδέσμους...σε δημόσιους χώρους.
Τι προβολικά μέσα έχουν οι δημόσιοι χώροι....ακόμη και στην Πέρα-δώθε Παναγιά πλέον;

Με πιάνετε;   :wink:

Οφείλω να ομολογήσω την κοινωνική ευαισθησία της ΕΡΤ αλλά νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά
μια πολύ συγκεκριμένη μερίδα κοινού ...διάβασε τις στατιστικές...ανάποδα!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αλλάζω και εγώ τώρα την επιστολή που θα στείλουμε ως avsite.gr μετά τα όσα είπε ο κ. Πορτοκάλης... Θα την δημοσιοποιήσω πρώτα εδώ και μετά θα την στείλω...

Reaction score
3
aragorn said:
@ Κωνσταντίνο Διονυσάτο:

Από περιέργεια και μόνο ρωτάω:
Απάντησε;;;;
Πριν από λίγο το έστειλα, δεν νομίζω ότι προλαβαίνει να το διαβάσει και να απαντήσει σε τόσο λίγο διάστημα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
preve said:
dream_GR said:
Μια μικρή παρατήρηση που αφορά το κομμάτι της στατιστικής αποτύπωσης από την ΕΡΤ.

Εξαρτάται πως θα διαβάσει κάποιος το νούμερο της στατιστικής όπως επίσης αυτό εξαρτάται και από το ποιά ερώτηση έγινε για να εκμαιευθεί.

Για να γίνω πιο κατανοητός.
Τα τελευταία 5 χρόνια πωλούνται κατά κόρον 16:9 τηλεοράσεις.
Τα τελευταία 2, Plasma,LCD....flat 16:9 τηλεοράσεις τέλος πάντων.
Ποιός αγοράζει τα τελευταία χρόνια τηλεοράσεις;
Το οικονομικά ενεργό κομμάτι του πλυθησμού της χώρας.
Δηλ. το 24 - 54+....
Μάλιστα. Ο κόσμος που βλέπει μπάλα δηλαδή.
Όχι η γιαγιάδες μας ....οι μανάδες μας....και πάει λέγοντας.
Που πάει πολύς κόσμος να δει μπαλίτσα;
Στα καφενεία...στους συνδέσμους...σε δημόσιους χώρους.
Τι προβολικά μέσα έχουν οι δημόσιοι χώροι....ακόμη και στην Πέρα-δώθε Παναγιά πλέον;

Με πιάνετε; :wink:

Οφείλω να ομολογήσω την κοινωνική ευαισθησία της ΕΡΤ αλλά νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά
μια πολύ συγκεκριμένη μερίδα κοινού ...διάβασε τις στατιστικές...ανάποδα!
Σωστό αλλά μην ξεχνάμε ότι η ΕΡΤ είναι κρατική... πρέπει να δικαιολογήσουν στους πολιτικούς τους προισταμένους κάθε επένδυση που κάνουν...

Reaction score
14
Α ρε Χρήστο....αυτοί οι πολιτικοί έχουν καταστρέψει αυτή τη χώρα.... :(

Reaction score
1

Το σήμα και η ποιότητα εχουν να κάνουν με το ότι το feed είναι σε 16:9 και γίνεται μετατροπή σε 14:9 οπότε και η κατα αυτόν όχι επιτρεπτή αλλά αναπόφευκτη θαμπάδα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει και δεν βλέπει να εχουμε την ευκαιρία να δούμε κάτι καλίτερο απο το Μουντιάλ αυτό.
Και ως δια μαγειας η ''μουντιαλικη'' εικονα της ερτ ξαναεγινε 4:3. Ενα μεγαλο μπραβο, αυτο θα πει αναπτυξη και τεχνολογικη εξελιξη! :twisted:

Reaction score
14
smooth criminal said:

Και ως δια μαγειας η ''μουντιαλικη'' εικονα της ερτ ξαναεγινε 4:3. Ενα μεγαλο μπραβο, αυτο θα πει αναπτυξη και τεχνολογικη εξελιξη! :twisted:
που είναι το ρολόι και το σκόρ.... οεο ?? πούνε το ρολόι οεο????

Reaction score
1
Σε παρακαλώ πολύ.... αφού υπάρχει ο Θεοφιλόπουλος και ο Βερνίκος να στα λέει βρε ..... τί το θες το ρολόι και το σκόρ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
1
Καλά αυτή η ΕΡΤ από το κακό στο χειρότερο πάει...
Κρίμα που πληρώνουμε τόσα λεφτά, επειδή κάποιοι έτσι το αποφάσισαν, κάθε δίμηνο
Πάντως τέτοι θάψιμο του σπορ + δεν το περίμενα...

ΥΓ
Μήπως, λέω μήπως πρέπει να βάλουν τον Θεοφιλόπουλο και τον Βερνίκο να ακούσουν όλα αυτά που λένε και τα τρώμε εμείς στο δικό μας κεφάλι;;;;

Reaction score
802
Θεωρω πολυ λογικο η Νετ να εχει το μουντιαλ σε 4/3 για τους ιδιους λογους που εξηγησε και ο διευθυντης πιο πισω.
Θεωρω πως αυτοι που εχουν 16/9 τηλεοραση και βλεπουν μουντιαλ ειναι πραγματικα ΛΙΓΟΙ σε σχεση με την υπολοιπη Ελλαδα.Ειναι παραλογο καποιος που εχει μια 20αρα τηλεοραση να "βλεπει" ξαφνικα στις 16 ιντσες λογω μαυρων μπαρων πανω και κατω.Και το 14/9 παλι δεν μου αρεσε...
Νομιζω ζητησαμε πολλα (με βαση κιολας το υπαρχον καδρο) ,τα ζητησαμε την τελευταια στιγμη, και δεν εχουμε ολο το δικιο με το μερος μας.
Επισης Απο την στιγμη που εκανε μια πρωτη "αποπειρα" η Νετ (κατι πρωτοφανες για τα δεδομενα) ,ειναι νομιζω απολιτιστη αντιδραση να τους τα χωνουμε μονομιας.

ΥΓ Δεν δουλευω στην ΕΡΤ/ΝΕΤ :lol:

VG

Reaction score
0
Νομιζω οτι μονο λιγοι δεν ειναι οσοι εχουν 16:9,τα τελευταια 10 χρονια ολοι τετοιες αγοραζουν.
Επισης αν το σημα παραμενει εσαει στα 4:3 και PAL,τοτε απλως διαιωνίζεται η κατασταση,εγω πχ πηρα για το εξοχικο CRT 4:3 γιατι με τα τωρινα δεδομενο κρινω οτι σε νησι η ψηφιακη των 16:9 και της υψηλης αναλυσης θα ειναι πραγματικότητα το 3006.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Θα μπορουσαν καλλιστα να συνδυασουν το 16/9 με το σπορ+ αλλα για δικους τους λογους δεν το εκαναν. Φαινεται οτι εχουν σκοπο να "αξιοποιησουν" αλλιως τια μεγαλες πιστωσεις της Ψηφιακης (ε, εκλογες ερχονται ολο και κανενα διορισμο θα κανουμε ή επιμορφωτικα σεμιναρια στη Ροδο πχ). Παντως θαθελα να ακουσω επισημη δικαιολογια γιατι δεν παιζει ταυροχρονα το μουντιαλ στη ψηφιακη

Reaction score
0
Ρε παιδια, η εικονα γιατι ειναι τοσο χαλια?
Δεν ειναι μονο η αναλυση χαλια, ειναι και τα σπασιματα που κανει στην παραμικρη κινηση, ειναι οι γραμμες του γηπεδου που φαινονται σαν και γω δεν ξερω τι...
Τι μαυρο χαλι ειναι αυτο?

Φταιει η μετατροπη ή κατι αλλο?
μονο 16:9 παιρνουν, δεν παιρνουν και 4:3 ?

Δηλ δεν υπαρχει ελπιδα να δουμε εικονα της προκοπης μεχρι τελους του mundial ?

ΥΓ σχετικα με τα σχολια περι TV φορματ

κι εγω αγορασα TV πριν 1 χρονο, και συνειδητά επελεξα 4:3 CRT γιατι η χρηση της θα ηταν να παιζει τα καναλια της τηλεορασης καθημερινα, και δεν σκοπευα να τα βλεπω παραμορφωμενα μονο και μονο για τις 1-2 ταινιες που θα εβλεπα την βδομαδα (κι αν)

Και συμφωνω με την αποψη οτι τοσα κρατικα καναλια που υπαρχουν, ανετα μπορουσε η ΝΕΤ να παιζει 4:3 και ενα αλλο (ET3, sport+) να παιζει 16:9

Τωρα πως τα καταφερνει η ΕΡΤ να τους εχει ολους δυσαρρεστημενους, ειναι αποριας αξιον.

Reaction score
62
tommygun said:
Τωρα πως τα καταφερνει η ΕΡΤ να τους εχει ολους δυσαρρεστημενους, ειναι αποριας αξιον.
Μήν αγχώνεσαι! Έχει γίνει μανούλα σ' αυτό! :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef