Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

Reaction score
14
τα 7άρια και τα Μαξι Σινγκλ μετράνε Χαιντεντάδικα? Η Αδικα τα μαζευα τόσα χρόνια?

Τουλάχιστον να πάρω προαγωγή γιατί με 5,500 SLEEVES τουλάχιστον αιτηση μπορώ να συμπληρώσω ετσι? Για πρόεδρος δεν το συζητώ αλλά για απλό μέλος κατι γίνεται?

Reaction score
200
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Να κανω μια ερωτηση κυριοι;
Xρονο που βρισκεται για να ακουτε ολους τους δισκους σας;
Γιατι δεν πρεπει μονο να αγοραζουμε, αλλα και να ακουμε αυτα που αγοραζουμε.
Με τοσες χιλιαδες δισκους θελεις και τον αναλογο χρονο να τους ακους.
Εγω ο καημενος τι να πω που εχω μερικες εκατονταδες.

Γιατι δεν θα ακουσεις εναν δισκο μονο μια φορα και μετα να τον βαλουμε στο ραφι να σκονιζεται.
Να κανω και μια τελευταια ερωτηση τους ακουτε ολους τους δισκους με την ιδια συχνοτητα;

Reaction score
8
οχι Σακη δεν τους ακουμε ολους με την ιδια ευχαριστηση
Και να σας πω και κατι αλλο. Παλια ειχα ταξινομημενους τους δισκους με αλφαβητικη σειρα, και κατα κατηγοριες οπως κανουν μαλλον οι περισσοτεροι. Τελευταια τους εχω ταξινομησει ανα προγραμμα ακροασης. Δηλαδη οι δισκοι επιδειξης μαζι οπως τους ακουω, οι δισκοι παλιας τζαζ αλλο προγραμμα, τα ροκ μπλουζ αλλο και ουτω καθ εξης, Ετσι δεν καταναλωνω χρονο για να βρισκω αλφαβητικα τον καθε δισκο αναμεσα σε εκατονταδες, αλλα αναλογα με το κεφι για το ειδος ακροασης που θελω να κανω, επιλεγω και την ετοιμη ομαδα δισκων.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Όταν ποστάρω μουσική, ποστάρω για την μουσική. Ψάξε και βρες τι.
Τι να ψάξω βρε? Εγώ βλέπω εκει ανθρώπους να ποσταρουν μουσική μέσω YouTube!!!!

Είναι αυτό αγάπη για τη μουσική? Υπάρχει περίπτωση να γεμίσει τις αισθήσεις σου το YouTube???

Δεν το καταλαβαίνω... και... είμαι πράγματι περίεργος... :126:

Reaction score
2
Προεδρε, την καταλληλη στιγμη, με το καταλληλο κομαμτι, τις αισθησεις σου γεμιζει και ενα τρανζιστορακι με τρουπιο μεγαφωνο. Το οτι ειμαστε βλαμμενοι και θελουμε να ακουμε αλλιως, ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Οχι βρε δεν σε γεμίζει...

Αλλο ειναι να ακούσεις μουσική στο ΜΕΓΑΡΟ η σε ένα καλό ηχητικό σύστημα και άλλο από τρανζιστοράκι.

Δεν ευχαριστιέται το ίδιο ο εγκέφαλος. Τα στερεοφωνικα ηχητικής πιστότητας αντικαθιστούν τα LIVE (όσο γίνεται...) και δεν συγκρινονται με το τρανζιστοράκι η το mp3 η το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου.

Θα σας παρακαλούσα να μην τα ισοπεδώνουμε όλα και να μάθετε να σας αρέσει το ωραίο (είτε πρόκειται για μουσική, είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, είτε πρόκειται για κρασι, είτε πρόκειται για γυναίκα, είτε, είτε...) για να ξεφύγουμε από την ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ...

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...

Αυτά που τελευταία λετε ΓΙΑ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡΑΚΙΑ κλπ... συγνώμη αλλά τα θεωρώ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...

ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΜΙΖΕΡΟΙ...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Tελικα ποιος ηπιε ποιο πολλα τσιπουρα? :116:
Εγώ πάντως, σαν καλός πατέρας όπως βλέπεις, του έβαλα όλους για ύπνο, τους φίλησα σταυρωτά και μετά αποσύρθηκα...

Τους βλέπεις όμως??? Ακόμα να ξυπνήσουνε...

Πρέπει να ήπιαν πολύ... :143:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Να αναζητούμε το ΩΡΑΙΟ... Κολοκύθια με τη ρίγανη. :114:

Αν το ωραίο είναι αυτά που βάζουν οι χαϊεντάδες στις εκθέσεις, τότε να βράσω τα μηχανάκια τους. Να κοροϊδεύουμε κανέναν άλλον πάει στο διάολο, αλλά να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας χρήζει ιατρικής παρακολούθησης. Έχουμε καταντήσει να κατηγορούμαστε για τα αυτονόητα. Με το άκουσμα και μόνον κάποιου ότι έχει ακριβές μηχανές, η σκέψη πάει στο ότι σίγουρα δεν είναι μουσικόφιλος. Κι όλα αυτά, επειδή αναζητάμε, κατά την άποψή σου πρόεδρε, το… ΩΡΑΙΟ.

Βρε δεν αφήνετε τις σάλτσες και την αυθυποβολή, να δείτε πως λειτουργούν οι πραγματικά μουσικόφιλοι, που νομίζουμε ότι με 400 έργα μεταξύ 55-85 χριστήκαμε λάτρεις της καλής μουσικής. Εσύ ακούς νέο όνομα στη μουσική σκηνή και βγάζεις σπυριά γιατί ο καλλιτέχνης ηχογραφεί σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός από βινύλιο, ενώ οι μουσικόφιλοι δεν διστάζουν να δοκιμάσουν, να εξελιχθούν μουσικά, να ακούσουν νέα πράγματα. Ένας μουσικόφιλος ποτέ δεν θα ανεχόταν τέτοια κολλήματα να μπούνε εμπόδιο στην επαφή του με την μουσική. Ένας μουσικόφιλος ποτέ δεν θα ανεχόταν το στερεοφωνικό του να κοστίζει 2 φορές την δισκοθήκη του. Οι καλές μηχανές πρέπει να είναι η ανοιχτή πόρτα προς μουσικές που ποτέ δεν βάλαμε στο σπίτι μας και όχι ο τοίχος που αφήνει εκτός οτιδήποτε δεν χαίρει της εγκρίσεως του ακριβοθώρητου λαμπάτου μας ενισχυτή. Η θέα και μόνον ενός εξωφύλλου με μια λυχνία από μπροστά, είναι ενδεικτική του πόση λίγη σημασία δίνετε στο μουσικό περιεχόμενο και σε τι τρυπάκι έχετε μπει κάποιοι. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό το αναπαράγετε. Εδώ χθες άκουσα εικοσάχρονο παιδί, να λέει ότι δεν θέλει να ακούει ηλεκτρονική μουσική γιατί αυτή είναι γραμμένη με πολλά μπασοπρίμα και σε ένα καλό σύστημα αναπαραγωγής high end, δεν θα παίζει σωστά. Από που να αρχίσει κανείς...

Μπορώ να καταλάβω πολλά. Ακόμη και την υπέρμετρη αγάπη προς ένα μέσο αναπαραγωγής. Δεν είναι πρόβλημα αυτό, ίσα ίσα επικροτώ τον ενθουσιασμό και το μεράκι. Όπως επίσης μπορώ να δεχτώ την ταμπέλα "μηχανάκιας" χωρίς ενοχές. Ποτέ δεν κατάλαβα το άγχος του χομπίστα του αντικειμένου μας να χριστεί μουσικόφιλος. Αυτό που δεν μπορώ να ανεχθώ με τίποτα όμως, είναι η αποφυγή οποιουδήποτε ίχνους αυτοκριτικής, οι παρωπίδες και η λογική ότι τα κάνω όλα σωστά, γιατί έχω έμφυτο χάρισμα ή γιατί χθες πάτησα τα 64 (τόσο δεν έγινες πρόεδρε;). :138:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Αν εσύ έχεις έστω και 500 ποιοτικούς δίσκους, τότε είμαι και 74...

Και επειδή είσαι κακόπιστος, γράφε μόνος σου...

Reaction score
59
Νίκο τα ισοπέδωσες όλα!!!
Δεν είναι έτσι. Όχι οτι δεν υπάρχουν και τέτοιοι στο χόμπυ μας. Συνήθως δεν αγοράζουν λαμπάτα μηχανήματα αλλά μεγάλα και βαριά τρανζιστοράτα με *όνομα*, έχουν *5* δίσκους επίδειξης, συνήθως με εντυπωσιακούς ήχους [όχι αυτά που εμείς θεωρούμε audiophile] και αλλάζουν μηχανήματα γιατί έχουν μεγάλη αγωνία για το πώς θα ακουστούν οι 5 δίσκοι τους, πόσο δυνατά θα τους χτυπήσει στο στήθος το νταβούλι, που λέει και κάποιος. Λ.Σ.

Reaction score
10
Nταξει ρε παιδια οι 3000 δισκοι-cd που εχει ο Χρηστος δεν ειναι και λιγοι!

Παρολο την ηλικια του! :136:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Νίκο τα ισοπέδωσες όλα!!!
Εσκεμμένα Λουκά, για να καταδείξω το μέγεθος του προβλήματος. Και που 'σαι, τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί ανάμεσά μας. Δεν τους κρίνω ως χαϊφιντελίστες όμως, τους κρίνω ως μουσικόφιλους. Αλλά με αυτά που βλέπουν γύρω τους, τελικά δεν φταίνε οι ίδιοι.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Nταξει ρε παιδια οι 3000 δισκοι-cd που εχει ο Χρηστος δεν ειναι και λιγοι!
Παρολο την ηλικια του! :136:
Εσύ που είσαι 27 χρονών ρε, παρόλο που αλλάζεις τα μηχανάκια σαν τα πουκάμισα, έχεις περίπου την ίδια συλλογή και τουλάχιστον ακούς καμιά Μαρινέλα ή λίγο Κλαπτονίδη. :126:

...

Reaction score
59
Όσο για τους νέους καλλιτέχνες που αναφέρεις εξαρτάται τί είδους μουσική ακούει κανείς. Γιατί αυτοί σίγουρα είναι ψηφιακής τρανζιστορικής ηχογράφησης. Αλλά πέρα από αυτό, σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν και πολλά αξιόλογα πράγματα στις μέρες μας. Εμείς που μεγαλώσαμε σε άλλες εποχές, πώς να το κάνουμε, ήταν αλλιώς τα πράγματα. Μουσική και μουσικοί με περιεχόμενο. Αυτά τα ελάχιστα της εποχής ή τα ακούς από cd ή τα προσπερνάς. Δεν χάνεις και τίποτα.
Αλλά και πάλι τονίζω εξαρτάται από το τί είδους μουσική ακούει κανείς. Δεν χάνω και τίποτα αν δεν ακούσω ακόμα μια εκτέλεση κάποιου χιλιοηχογραφημένου κλασικού έργου ή κάποιου ρουτινιάρικου άψυχου αναμασήματος κάποιας σύνθεσης Τζαζ. Υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές ηχογραφήσεις από το παρελθόν που μπορεί κάποιος να διαλέξει. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
...Εμείς που μεγαλώσαμε σε άλλες εποχές, πώς να το κάνουμε, ήταν αλλιώς τα πράγματα...
Μια χαρά είναι και σήμερα. Ας αφήσουμε τις επόμενες γενιές να έχουν άποψη. Δεν είναι κακό.

Υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές ηχογραφήσεις από το παρελθόν που μπορεί κάποιος να διαλέξει. Λ.Σ.
Υποθέτω ότι είναι πάνω από 500 ε;

...

Reaction score
10
Εσύ που είσαι 27 χρονών ρε, παρόλο που αλλάζεις τα μηχανάκια σαν τα πουκάμισα, έχεις περίπου την ίδια συλλογή και τουλάχιστον ακούς καμιά Μαρινέλα ή λίγο Κλαπτονίδη. :126:

...
Εχω τα μισα!

Αλλα τα ακουω σχεδον ολα, δεν με πολυνοιαζει το θεμα της ηχογραφησης.

Reaction score
59
Εσκεμμένα Λουκά, για να καταδείξω το μέγεθος του προβλήματος. Και που 'σαι, τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί ανάμεσά μας. Δεν τους κρίνω ως χαϊφιντελίστες όμως, τους κρίνω ως μουσικόφιλους. Αλλά με αυτά που βλέπουν γύρω τους, τελικά δεν φταίνε οι ίδιοι.

...
Υπάρχουν φυσικά και τέτοιοι όπως κάποιοι που αγοράζουν ένα ακριβό πιάνο με ουρά γιατί κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξή του στο σαλόνι της βίλας.
Πόσα σχόλια έχω ακούσει γιατί δεν έχω τζάκι στα 100 τ.μ. σαλόνι στο σπίτι μου........ και γιατί το πιάνο [που το παίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας εκτός από εμένα τον άσχετο] δεν είναι με ουρά!!!
Ένα άλλο πιάνο θα με εμπόδιζε το σύστημα. Όσο για το τζάκι θα μου έκλεβε χώρο από την δισκοθήκη μου. Προτιμώ να πατάω ένα κουμπί για να δροσίζομαι και ένα άλλο για να ζεσταίνομαι.
Προτιμήσεις είναι αυτές όπως βλέπεις και προτεραιότητες. Όλες σεβαστές. Αλλά σίγουρα δεν είναι φιλόμουσος αυτός με τους *5* δίσκους και με πανάκριβα μηχανήματα. Λ.Σ.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.343
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian