Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Reaction score
777
Σωστός το διόρθωσα!!!!!!!!Είχα κάνει ένα λάθος που χάλαγε το νόημα...

Έχω μία εντύπωση οτι 1.3 βόλτ είναι λίγα. Επίσης έχω μία εντύπωση οτι δέν είναι μόνο το νούμερο εξόδου έτσι σκέτο ονομαστικά, αλλα το πόσο μπορεί να φτάσει μέσα σε ένα εύρος παραμορφώσεων. Π.χ. νομίζω οτι η metric που βάλατε φότο φτάνει στα 5 βόλτ με ελάχιστο THD

Νομίζω οτι απο σένα τα είχα μάθει τότε με τον krell και εναν προ που είχες αυτά τα νούμερα...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

ρωταω γιατι το μεγαλυτερο ποσοστο των προενισχυτων εχουν μεσο ορο 1,3 -1.7 volts ......
Οι λαμπάτοι ?
Γιατι του Κρελλ έχει να φανε και οι κότες

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Μα μια σκέτη συχνοτική απόκριση δε λέει πολλά πράγματα. Είναι απλά a snapshot in time.
Παράγοντες όπως step response, impulse response συγχρονισμός των φάσεων πρέπει επίσης να αναλυθούν για να βγάλεις συμπέρασμα.

Ρε παιδιά τι ψειρίζεται τη μαϊμού μέσα στα σαλόνια? Με προενισχυτές, με καλώδια, με τελικούς που παίζουν ρόλο EQ.

Βασικά όλο το High-End Home Audio είναι ένα multi-band EQ, όπου τα sliders είναι oi συσκευές και τα παρελκόμενα ενώ ρυθμίζονται με ακρίβεια "τύχης" και μετρήσεις από το απόλυτο όργανο που λέγεται - "ΨΥΧΑΥΤΙ"

Υ.Γ. ΨΥΧΑΥΤΙ= Placebo + Πόσα ξόδεψες χ gain προενίσχυσης του ακουστικού τυμπάνου / ΑD Brain Converter * gain τελικού σταδίου εξόδου τάσης στο μεγάφωνο του μυαλού

Το πηλίκο το ορίζω ώς ψυχαυτί.:116:

Έτσι λοιπόν υπάρχουν οι Κωσταυτιάδες και οι Ψυχαυτιάδες......:602:
Mας .....ψυχομπερδεψες τωρα......:143::143:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Έχω πάντως την εντύπωση οτι Ζαπάντης, Κόγιας, Ίαρ τα γνωρίζουν αρκετά καλα ετσι ώστε να τα αναλύσουν σε βάθος. ..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Το βάθος της ψυχής είναι απροσμέτρητο

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Απάντηση: Re: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Σωστός το διόρθωσα!!!!!!!!Είχα κάνει ένα λάθος που χάλαγε το νόημα...

Έχω μία εντύπωση οτι 1.3 βόλτ είναι λίγα. Επίσης έχω μία εντύπωση οτι δέν είναι μόνο το νούμερο εξόδου έτσι σκέτο ονομαστικά, αλλα το πόσο μπορεί να φτάσει μέσα σε ένα εύρος παραμορφώσεων. Π.χ. νομίζω οτι η metric που βάλατε φότο φτάνει στα 5 βόλτ με ελάχιστο THD

Νομίζω οτι απο σένα τα είχα μάθει τότε με τον krell και εναν προ που είχες αυτά τα νούμερα...
Φτανει τα 6.5 Volts αλλα εδω θελω να ρωτησω τον back κατι κουλο με βαση αυτα που εγραψε ποιο πριν ......αν ειτε η μετρικ ειτε καποιος αλλος προενισχυτης ειχαν π.χ 10 volts αυτο θα ηταν καλλιτερο ηχητικα η απλα θα οδηγουσε με μεγαλυτερη ευκολια ο προενισχυτης τον τελικο?

Reaction score
169

Tέτοια threads που πάνε να βγάλουν γενικευμένα συμπεράσματα είναι καταδικασμένα να μη βγάλουν τελικά τίποτα, πολύ απλά γιατί απάντηση είναι....

Εξαρτάται....

Ποιά πηγή?
Ποιός τελικός?
Τι καλωδια?
Τι ηχεία?
Τι εντάσεις?
Τι χώρος?

Πιθανές παράμετροι είναι από αντιστάσεις εισόδου και εξόδου, τάση εξόδου, ευαισθησία τελικού, μήκος και χωρητικότητα καλωδίου, gain τελικού, επιθυμητές στάθμες ακροάσεων, ευαισθησία ηχείων, μέγεθος και διαρρύθμιση χώρου, είδος μουσικής, .... έμεινε κάτι άλλο?

Σε κάθε περίπτωση, ο προενισχυτής είναι ο playmaker του συστήματος... Αν θέλουμε να μην ασχοληθούμε να ματσάρουμε όλα τα παραπάνω και πιθανώς άλλα 100 που ξεχάσαμε, ο προ είναι μια γρήγορη λύση.

Η επιλογή του πάλι είναι μια μικρή Ιθάκη (όχι ότι η επιλογή όλων των άλλων δεν είναι βέβαια...)

Αλλά και πάλι είναι πιο ευχάριστο να προσπαθείς να βρείς κάτι που σου αρέσει στο αυτί, παρά να στηριχτείς στην αναπόφευκτη ημιμάθειά μας ώς χομπύστες ή ακόμα και στην εμπεριστατωμένη άποψη ανθρώπων με πραγματική γνώση και να προσπαθείς να πείσεις το αυτί σου ότι αυτό είναι το σωστό...

Πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να ακούμε τα αυτιά μας... Ό,τι και να μας λένε...
Άλλωστε (τό γραψα και αλλού...) όπως λέει ο Pass, με δυο ποτηράκια κόκκινο κρασί όλα ακούγονται καλύτερα...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Φτανει τα 6.5 Volts αλλα εδω θελω να ρωτησω τον back κατι κουλο με βαση αυτα που εγραψε ποιο πριν ......αν ειτε η μετρικ ειτε καποιος αλλος προενισχυτης ειχαν π.χ 10 volts αυτο θα ηταν καλλιτερο ηχητικα η απλα θα οδηγουσε με μεγαλυτερη ευκολια ο προενισχυτης τον τελικο?
ειναι και ηχητικα καλυτερο βλαση.

βεβαια πανω απο τα 6volt δεν εχει νοημα αφου φτανουν για να οδηγησεις τα παντα.

μερικα επαγγελματικα φτανουν και 10-12volt(+22dbu) αλλα εκει μπορη να παιξουν και 50 μετρα καλωδια.

Y

Yiannis_B

Guest

Ο προενισχυτής είναι και αυτός ενισχυτής τάσης.

Η THD είναι ανάλογη και της τάσης (αν δεν ήταν, τότε οι τελικοί θα εμφάνιζαν περισσότερη παραμόρφωση σε χαμηλότερη από την ονομαστική ισχύ.)

Αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε έναν pre με κέρδος Α db, και έναν δεύτερο με κέρδος 2Α db, και οι 2 pre είχαν την ίδια THD, προφανώς ο 2Α θα έχει μικρότερη παραμόρφωση σε κέρδος Α db (αν χρησιμοποιεί δικτυώματα αντιστάσεων).

Δεύτερη σκέψη:

Ο τελικοί πάλι μέσω xlr έχουν λιγότερη παραμόρφωση και μικρότερο κέρδος.

Θα ήθελα ένα pre με 20 V έξοδο για να έχω μεγάλο headroom.

Μπορεί και λάθος συλλογισμός (μιλούν και κάτι μπύρες), ακούω απόψεις.

Y

Yiannis_B

Guest

Πάλι μόνος τις πίνεις η είσαι στο μαυσωλείο απέναντι...:410:
Έχει έρθει από το σπίτι ο Bill Callahan....:107:

Four hearts in a can
Speeding through the countryside
And they're driving as fast as they can
Four hearts in a can

Trying to outrun
Four thousand problems
Trying to outrun
Four thousand girls

Four hearts in a can

Trying to outrun
Four thousand problems
Trying to outrun
Four thousand girls
And they're headed for
Four thousand and one

They're headed for
Four thousand and one

As fast as they can.

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest

Άλλωστε (τό γραψα και αλλού...) όπως λέει ο Pass, με δυο ποτηράκια κόκκινο κρασί όλα ακούγονται καλύτερα...
Πέστα βρε χρυσόστομε! :123:

Reaction score
8.905

Έχει έρθει από το σπίτι ο Bill Callahan....:107:
Φίλε να περνάς καλά και με καλούς φίλους να "μοιράζεσαι" πράγματα...

Last edited by a moderator:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.501
παντως σ εμενα που δοκιμασαμε το 202 και το βenchmark και τα 2 σαν προ , με τους λαμπατους OTL , μαλλον τους υποοδηγουσαν, δεν ηταν δυνατος σε σταθμη ο ηχος, δεν ηταν ρωμαλεος με σωματα κλπ κλπ, ισως να ταν λογο πιο αχρωματιστος βεβαια, παλι λεω ισως, αλλα με το που μπηκε ο προ τους ξεσκισε τους τελικους σε γκαζια κ ρωμη κλπ , λογικα θεμα ταιριασματος volt κ οδηγησης, δεν ειμαι κ master, παρων ο γιατρος κι ο flash Που τ ακουσαν...

το ιδιο με τα dac και ψηφιακο volume απ το Amarra η το Pure Music.

D

Deleted member 23222

Guest

Τίποτα δεν πειράζει, απλά εξηγείστε μου από ποιον ηλεκτρομηχανικό μετατροπέα ακούτε την ουδετερότητα του dac.
Σχετικό είναι αυτό.
Όντως τα ηχεία εισάγουν χρωματισμό.
Αυτό είναι η δική σου "ουδετερότητα".
Μην το υποτιμάς.
Αν θεωρητικά πάντα,κάθε κρίκος ήταν "ουδέτερος" δεν θα ήσουν κοντά στην "αλήθεια" των ηχείων σου-ουδετερότητα?
Αντιθέτως εάν ο κάθε κρίκος εισήγαγε και κάτι,το τελικό αποτέλεσμα δεν θα ήταν αχταρμάς?
(Γουστόζικος ή όχι είναι υποκειμενικό).

Αλλά τι συζητάμε τελικά?
Εγώ βλέπω ότι και οι κλασσικοί αλλά και οι "αναθεωρητές-νεωτεριστές", περιγράφουν σαφέστατα έναν ικανό προ στην αλυσίδα.
Δεν βλέπω τελικά διαφωνία επί της ουσίας.

D

Deleted member 23222

Guest

.................
Και οι γκόμενες με μισό μπουκάλι...κούκλες φαίνονται το βράδυ!!
Το πρωί όμως...ξύνεις την πέτσα σου ενίοτε!!!:138:

Reaction score
169

Και οι γκόμενες με μισό μπουκάλι...κούκλες φαίνονται το βράδυ!!
Το πρωί όμως...ξύνεις την πέτσα σου ενίοτε!!!:138:
To βράδυ όμως πέρασες μια χαρά.... Τώρα αν πήγες και την παντρεύτηκες κιόλας στο Λας Βέγκας δε σου φταίει κανείς.... :D
Δυο ποτηράκια είπαμε... το νού σας τι παντρεύεστε... :D

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

.......περιγράφουν σαφέστατα έναν ικανό προ στην αλυσίδα.
Κανείς δεν αμφισβητεί οτι ο προ είναι αναγκαίος στο ταξίδι του σήματος προς τα ηχεία .
Όπως όλοι οι Χριστιανοί πιστεύουν στο Θεό ανεξαρτήτως δόγματος .
Οι ιδιότητες που του αποδίδουν διαφέρουν .Και οι ελπίδες για "θαύματα".:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.161

ωραίο θρεντ!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

ωραίο θρεντ!
Aπο τα καλλιτερα λεμεεεεε.....:444::447:

βεβαια εσυ νεε μου το λες αλλοιως.......εεεεε????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.814
Members
38.616
Νεότερο μέλος
tampakg