Είναι δυνατόν; (Το ένα κανάλι παίζει πιο δυνατά στο πικάπ)

Reaction score
100
Εδώ και 3 μέρες σε όποια θέση από τις 3 και να βάλω το antiscating (βαρίδι με νήμα σε project xpression) το αριστερό κανάλι παίζει πιο δυνατά. Μόνο αν βγάλω τελείως το βαρίδι, δηλ. χωρίς καθόλου antiscating η μουσική σκηνή έρχεται στη μέση. Δοκιμασμένο με μονοφωνικό δίσκο (Beatles - Help) και με test record. Φαντάζομαι ότι χωρίς καθόλου aniscating θα κάνω ζημιά στους δίσκους, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη θέση η όλη σκηνή μεταφέρεται αριστερά...τι να κάνω;;;
Κεφαλή έχω την Benz MC20E, δεδομένου ότι περιμένω από βδομάδα την καινούργια μου, Grado Gold 1, λέω να δω και στη καινούργια αν κάνει τα ίδια.
Λέτε να φταίει η κεφαλή;

Reaction score
2.248
Καλησπέρα.
1. Δες πρώτα εάν το πλατό σου είναι εντελώς ευθυγραμμισμένο. Υπάρχει περίπτωση να γέρνει λίγο αριστερά.
2. Δες εάν έχεις ολίσθηση. 3. Δες το αζιμούθιο. 4. Βάλε σε balance τον βραχίωνα (χωρίς εφαρμογή αντιολίσθησης) και δες εάν τραβά προς τα έσω. 5. Βγάλε λίγο βάρος από την θέση balance (χωρίς εφαρμογή αντιολίσθησης) και δες εάν τραβά προς τα έξω.

Reaction score
2.248
Ελπίζω να μην έχεις βάλει το αριστερό στο δεξί και το δεξί στο αριστερό.......

Reaction score
100
1. Τελείως ευθυγραμμισμένο πλατό ( τσεκάρεται κάθε μέρα σαδομαζοχιστικά :) )
2. Στο τέλος του δίσκου, σε σημείο που δεν έχει αυλάκι, χωρίς antiscate, ο βραχίωνας ολισθαίνει προς το εσωτερικό του δίσκου και μάλιστα με μεγάλη ροπή. Όταν βάζω το aniscating, σε όποια από τις 3 θέσεις, παραμένει στη θέση του.
3. Τσεκ και το αζιμούθιο με καθρέπτη. Όταν το ρυθμίζω με το test record, με ακουστικά, όπως και να ρυθμίσω την κεφαλή πάλι ακούω τον τόνο από το κανάλι που υποτίθεται ότι δεν πρέπει να ακούγεται, οπότε το ρυθμίζω με καθρέπτη να είναι τελείως κάθετη η ακίδα (όσο με βοηθάνε τα μάτια μου...)
4 + 5. Δεν τραβά ούτε προς τα έξω ούτε προς τα μέσα.
Γενικώς δείχνει ότι το antiscating δουλεύει μια χαρά, απλά όταν το βάζω, όλη σκηνή μεταφέρεται αριστερά σε σχέση με το καθόλου antiscating, που βγαίνει ισορροπημένη και από τα δύο κανάλια.
Το βάρος της κεφαλής είναι 2,5 γρ. και σύμφωνα με το manual σε αυτό το βάρος το antiskatining πρέπει να ρυθμιστεί στην τρίτη, από της 3 θέσεις με την μεγαλύτερη δύναμη antiskating, εκεί όλη η μουσική ακούγεται σχεδόν μόνο από το αριστερό ηχείο. Στην πρώτη θέση, με τη λιγότερη δύναμη, κάτι γίνετε αλλά και πάλι όχι όσο χωρίς καθόλου antiskating. τώρα το έχω στην πρώτη θέση για να μη καταστρέψω τους δίσκους.
Τέλος αλλάζοντας τα RCA (αριστερό - δεξί) η μουσική πάει στο δεξί κανάλι, όταν τα βάζω ανάποδα...

Reaction score
2.248
1 Όταν βάζω το aniscating, σε όποια από τις 3 θέσεις, παραμένει στη θέση του.
.
.
Γενικώς δείχνει ότι το antiscating δουλεύει μια χαρά,

Πως δουλεύει μια χαρά? Απλά δεν δουλεύει η κάτι άλλο το εμποδίζει από το να δουλέψει μια χαρά.
Εχεις αλλάξει βαριδάκι? Εχεις κάνει ανακαλωδίοση βραχίωνα?

Εάν παραλείψουμε αυτό που έγραψες (που δεν μπορούμε), τότε πάμε στο internal impendance της κεφαλής (που θα το δεις μετά την τοποθέτηση της νέας εάν φτιάξει) η στον προενισχυτή της φωνογραφικής (που πάλι θα το δεις με την τοποθέτηση της νέας που δεν θα φτιάξει)

Δες τα καλωδιάκια, connections πάλι έως τον ενισχυτή σου.

Reaction score
100
Όταν λέω ότι δουλεύει μια χαρά, εννοώ μηχανικά, δηλ. με antiscating δεν ολισθαίνει και χωρίς antiscating ολισθαίνει προς την εσωτερική μεριά του δίσκου. Τώρα ηχητικά, εκεί που πρέπει να ακούγετε σωστά, σύμφωνα με τη μηχανική άποψη του θέματος, δεν ακούγετε. Και όταν βγάζω τελείως το antiscating, δηλ. εκέι που μηχανικά φαίνεται λάθος, ηχητικά παίζει καλά :(
Δεν έχω κάνει ανακαλωδίωση, ούτε έχω αλλάξει βαριδάκι.

Reaction score
2.248
Το antiscating σε δίσκο χωρίς διαμόρφωση (αυλάκι) και δεδομένου ότι έχεις εφαρμογή βάρους 2.5 γρ, πρέπει στην θέση 1 να έχεις ολίσθηση, στην 2 λιγότερη ολίσθηση και στην 3 ίσως ισορροπία.

Το ότι έχεις ισορροπία σε οποιαδήποτε τιμή την έχεις (1,2,3) φωνάζει πρόβλημα. :)

Reaction score
100
Τώρα που το παρατήρησα πιο προσεχτικά: χωρίς antiscating μεγάλη και απότομη ολίσθηση, στη θέση 1, λίγη ολίσθηση, στη 2 καθόλου και στην 3 τραβάει μία αριστερά, μια δεξιά...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Έλεγξε τη τοποθέτηση του βραχίωνα επάνω στο πλατό σου.
Ενδέχεται με το σφίξιμο να μην είναι εντελώς κάθετα στο νοητό επίπεδο του πλατό.

Reaction score
100
Το έλεγξα και αυτό, είχε μια μικρή απόκλιση από το πλατό, της τάξης μισή μοίρα ας πούμε, το έφερα στα ίσια...Μηχανικά κάπως έστρωσε, δηλ. στην θέση 1 πολύ ολίσθηση, στη θέση 2 λιγότερη και στην 3 καθόλου...αλλά ηχητικά τα ίδια, το αριστερό κανάλι πιο δυνατά από το δεξί!!!

Reaction score
1.019
το phono σου ειναι ενταξει??εχει παραμετρους αλλαγης για κεφαλες?,μηπως εχεις κανει τιποτα???λεω εγω τωρα....

Reaction score
100
Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς από βδομάδα θα μπει καινούργια κεφαλή πάνω και αφού θα ρυθμιστεί εκ νέου, τότε θα δω τι γίνετε, μήπως έχει να κάνει με την ανάρτηση της benz όπως έγραψε και ο GeoVaz, πιο πάνω...

Reaction score
100
Έχω το project tube phono II δεν έχει παραμέτρους αλλαγής, παρά μόνο θέση για ΜΜ - MC, εννοείτε ότι το έχω στην MC. To phono ήταν το πρώτο που έλεγξα, δηλ. έκανα τράμπα τις λάμπες, αλλά τα ίδια...

Reaction score
100
Να πω ότι σε συγκεκριμένα κομμάτια έκανα τεστ ΑΒ με το spotify, και ξεκάθαρα από το Spotify δεν τραβάει καθόλου αριστερά, οπότε δεν είναι ιδέα μου.

Reaction score
100
Αν και έχω πάψει να βάζω υγρά στη κεφαλή, μόνο με zerodust την καθαρίζω μετά από κάθε πλευρά, το έκανα και αυτό, έτσι κι αλλιώς πάει για αλλαγή η κεφαλή :) αλλά...τα ίδια...

Reaction score
100
Εντάξει, το μυστήριο λύθηκε!!!
Κατέβασα το soundcard scope και μπόρεσα να το ρυθμίσω με το test record, γιατί με το αυτί το είχα ρυθμίσει αλλ'αντ'άλλων...Βασικά το αζιμούθιο ήταν όπως νάναι, το ρύθμισα τώρα ακριβώς. Είχα και ένα θεματάκι με τις στροφές και μετακινώντας το μοτέρ λίγο μέσα - έξω, λύθηκε και αυτό. Το antiscating αφού δεν έχει μικρορυθμίσεις, μόνο 3 θέσεις, το έβαλα στην 3, σύμφωνα με το βάρος ανάγνωσης και έπαιξα ελάχιστα με το βάρος, προσθέτοντας και μετά αφού ξαναζύγισα την κεφαλή με ζυγαριά ακριβείας ήταν ακριβώς 2,5 γρ.
Επιτέλους η σκηνή στη μέση!!!:dance2:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv