Είναι η σύγχρονη ποπ όντως χάλια ή είμαστε εμείς γεροπαράξενοι;



Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
πολλοι θυμουνται με νοσταλγία την μουσική που ακούγανε νέοι.Δεν είναι και μεγάλο μυστικό αυτό.Προσωπικα και όταν ημουνα εφηβος,η θεωρητικά πιο διαμορφωτική ηλικία,δεν ακουγα μονο ένα ειδος μουσικης.Προχτες ακουγα τους Καρπεντερς,ένα διδυμο της νιότης μου που εβγαλε τεράστιες επιτυχιες σουπερ σοφτ-ποπ εν μεσω πληρους Χαρντ ροκ εποχης.Την ιδια εποχη ακουγα και Λεντ Ζεππελιν.
Συνεπώς ας κρινουμε τον καθενα στο ειδος του και βλέπουμε ότι απλά δεν υπάρχουν σημερα οι ροκαδες που υπήρχαν τοτε.Οποιος του αρεσει το χιπ-χοπ υποθετω δεν εχει κανενα πρόβλημα σημερα.
 

gid

Μηνύματα
7.414
Reaction score
8.653
Η δικιά μου θεωρία είναι ότι:

1. όσοι είμαστε νέοι ενθουσιαζόμαστε ευκολότερα με ένα νέο άκουσμα και το αγαπάμε
2. ό,τι βίωμα έχουμε ως νέοι εντυπώνεται και μένει για πάντα
3. κάπου μεταξύ 20-30 καταλήγουμε στο τι μας αρέσει και στο εξής ό,τι νέο ακούσουμε συγκρίνεται με αυτό, και, για τους παραπάνω λόγους, συνήθως χάνει
 

D

Deleted member 23222

Guest
Εγώ συμφωνώ απολύτως με το βίντεο, αν και με μια μικρή διαφοροποίηση.
Η ίδια ακριβώς ντόπα στον εγκέφαλο, (η οποία μπορεί να προέρχεται από δυναμισμό, μελωδία με συναίσθημα,ξεσηκωτικό ρυθμό ή αρμονία), παράγεται από διάφορα είδη που ανακαλύψαμε στην πορεία.
Ο τύπος μιλά για τους Linkin Park σαν ανάμνηση από παλιά, ενώ εγώ εκείνη την εποχή έπαψα να ασχολούμαι καν με τις εξελίξεις στη μουσική βιομηχανία, και τους θεωρώ ως ότι πιο φρέσκο μπορεί να ακούσει κανείς...

Χάσμα γενεών, αλλά πως αλλιώς θα μπορέσουμε να συμφιλιωθούμε με την ηλικία μας, εάν δεν την ακολουθούμε??
 

Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
Στην περίοδο που διανύουμε, από το 2000 και μετά, έχουμε την καλύτερη pop από κάθε προηγούμενη εποχή και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Δεν αναφέρομαι στη μουσική συνολικά αλλά σε αυτό το κομμάτι της που απευθύνεται στη μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, την pop μουσική.

Όσον αφορά στο βίντεο και στις μελέτες που παρουσιάζει μάλλον αποτελώ την εξαίρεση καθώς με μεγάλη δυσκολία μπορώ να ακούσω τις μουσικές που άκουγα στα 13-15.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Δεν μπορω να ακουσω σημερινα πραγματα! Οχι γιατι ειμαι ...νεκροφιλος, μα γιατι δεν μου αρεσει αυτος ο "πολτος" της μαζικης μουσικης. Η ποπ οπου ολοι γινονται ...ολες, η χιπ χοπ οπου περα απο βρισιες δεν ακους τιποτα αλλο ( ποσο διαφορετικα ξεκινησε ως μουσικοπολιτικο κινημα!), η rnb "αλλα λογια να ...κουνιομαστε", η συγχρονη ροκ ...εεε...ποια;:).
Απο την αλλη, η ποπ μουσικη της ...εποχης μου ειναι τοσο απλη μουσικα, σχεδον απλοικη, που την ακους ευχαριστα για 5 λεπτα (πολλα ειπα ε; ) κυριως μεσα απο oldies ιντερνετ ραδιο, τα βιντεοκλιπ, μαλλον σινεκλιπ, σε κανουν να αναρωτιεσαι για την "απομυθοποιηση" οσων ακουγαμε (κατι σαν " καλιτερα να τον/την ακους παρα να τον/την βλεπεις"). Τι (μου) μενει ως ακροαση; ολα τα αλλα, γιατι υπηρξαν εκατομμυρια καλες μουσικες ολων των ειδων, και ποπ και ροκ και ολιγον πανκ (λιγο ειπαμε!), και βεβαιως τζαζ κλπ. Δεν αναφερω κλασικη κλπ μιας και ειμαι ακροατης της μεν αλλα περιορισμενου ...βεληνεκους (βλ. ευπεπτα και απλα).
Μαλλον τελικα ειμαι ...νεκροφιλος, ε;:)
 

Μηνύματα
2.125
Reaction score
5.580
Θα συμφωνησω στο οτι μικροτερος μπορει να κολλησεις και να ακους ποιο βαρια θεματα,αλλα τωρα ακουγοντας απο hardcore metal μεχρι taylor swift καποιες φορες μπορω να πω οτι παντα βγαινει κατι το οποιο εχει ενδιαφερων να το ακουσεις σε ολα τα ειδη μουσικης. Αυτο που με ξενερωνε παντα και συνεχιζει και τωρα ειναι οι προχειρες παραγωγες και οι διασκευες του κιλου,ολα με μπιτ(μπλιαξ!!!!!).
 

Μηνύματα
421
Reaction score
737
Ασχετα αν ειναι χάλια η σημερινη ποπ (που ειναι χαλια εδω που τα λεμε), για σκεφτειτε ποσοι απο εμας (οταν ημασταν νεοι), ακουγαμε την ιδια μουσικη που ακουγε ο πατερας μας? Νομιζω κανεις. Αρα το ιδιο σκεφτοταν και ο πατερας μας για την μουσικη που ακουγαμε εμεις. Ετσι ειναι αυτα τα πραγματα...
Καθε πραγμα στον καιρο του και ο κολιος τον Σεπτεμβριο.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Κατ' αρχας ο κολιος ειναι του Αυγουστου:):):)
Η μουσικη που ακουγα εγω (των '60s αρχικα) δεν ειχε βεβαια καμια σχεση με αυτη του πατερα μου ή του ...παππου μου. Αντιθετα αυτη που ακουγαν/ακουν τα παιδια μου ή τα
.. .εγγονια μου, ειναι συνεχεια αυτης που ακουγα - μην σου πω οτι εν πολλοις η ιδια!
 

Μηνύματα
942
Reaction score
265
Εγω που ειμαι πλεον στα 47 εχω ακουσματα απο ολες τις δεκαετιες 70 και μετα δηλαδη.Η μουσικη βιομηχανια σημερα βγαζει σκουπιδια,σε σχεση με το παρελθον,ακομη και ενα τραγουδι μετριοτατο της δεκαετιας 70-80 για την σημερινη εποχη ειναι ασμα.Οι λογοι που εφεραν αυτη την εξελιξη,ειναι πολλοι,Η πτωση πωλησεων δισκων και cd εφεραν περικοπες και στην ποιοτητα.Επισης τωρα ο καθενας βρισκει τα παντα στο You tube και επισης βγαινουν τοσα πολλα τραγουδια συνεχεια και λογο της αυτης της ευκολης προσβασης μεσω ιντερνετ δεν προλαβαινουμε να τα αναλωσουμε,ακομη κατι καλο να ανακαλυψουμε παμε γρηγορα στο επομενο,υπαρχει δηλαδη ενας κορεσμος μουσικης πληροφοριας, με αποτελεσμα να μην βγαινουν δισκοι και παραγωγες επιπεδου αλλων δεκαετιων,γιατι οπως και να το κανουμε οσο καλος να ειναι ενας καλλιτεχνης οσο και καλα τραγουδια αμα δεν εχει γινει καλη παραγωγη δεν θα φτασει εκει που πρεπει για να αναδειχθει ως κατι διαφορετικο η ξεχωριστο.Ενας αλλος παραγοντας ειναι οτι σταματησε η φρεναρε σε μεγαλο βαθμο η εξελιξη της μουσικης.δεν εχουμε νεα ειδη,Απο την εποχη της ροκ,περασαμε στην επανασταση της Disco και της ηλεκτρονικης μουσικης με ολα τα παρακλαδια τους την τοτε εποχη των 70ς, ερχεται το Post punk το ακολουθει η Νew wave σκηνη με μια τεραστια πληθωρα μουσικων συγκροτηματων ,εχουμε το τελος της disco ανεβαινει η synthpop,ανεβαινη η Rap,ακολουθει μεσα προς τελη των 80s η House μουσικη,η οποια μεταεξελιχθηκε και επιβιωσε μεχρι τις μερες μας,Ερχεται η πειραματικη techno,Rave μετα,ακολουθει η Trance me ολα τα παρακλαδια της,στα αντιποδα εχουμε το τελος της Hevy Metal που καθυστερησα να αναφερω μιας και ηταν στο απογειο της στα 80ς,και ακολουθειμ η η Indie Rock,Προχωροντας προς το 2000 εχουμε ενα πιο ηλςκτρονικο ηχο στα μερισσοτερα μουσικα ειδη,Trance, Progressive house, Electro,Darkelectro,Hip Hop (στο τελευταιο ειδος η μουσικη βιομηχανια εφαγε ενα μεγαλο κολλημα),ειναι τα ειδη που εχουμε αυτη τη στιγμη αλλα ειναι και μια κατασταση που επικρατει τα τελευταια 15 ετη.Εχει τελματωσει,και στα μειον ειναι οτι και η Trance εχει γινει προβλεψιμη και το HIP HOP ειναι στα πατωματα,δηλαδη σκουπιδια,αλλα να μην μακρυγορω μια στερεψη ιδεων οχι μονο στα υπαρχοντα ειδη με εξαιρεση την Pogr House αλλα στην εξελιξη της μουσικης,δεν εχουμε κατι καινουργιο,κανενα νεο μουσικο ρευμα.Οποτε η μουσικη βιομηχανια αναλωνεται σε οτι βρισκει φθηνο γρηγορο και ευκολο,και μεσα σε ολα σιγουρα ξεχωριζουν και καποια καλα Pop τραγουδακια μετρημενα στο δαχτυλα μας.Οσο για την χωρα μας δυστυχως η μουσικη παιδεια σε γενικο μεσο ορο ειναι τριτοκοσμικη!
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
πολύ σωστα οσα αναφέρθηκαν.Να προσθέσω και κάτι ακόμα.Η πόπ ως κοινωνικό ρευμα εκπροσωπούσε και μια εποχή.Μια εποχη,με τα κοινωνικα,οικονομικα,πολιτικα χαρακτηριστικα της.Και αυτό μεταφερόταν και στο χωρο της ενδυσης,της τεχνης γενικοτερα,του στυλιστικου προσωπου της εποχης.Αλλιως ηταν τα 60΄ς ,αλλιως τα 70΄ς ,αλλιως από το2000 και μετά.Η αμερικη που μεταπολεμικά κυριάρχησε παντου,ζει εδώ και χρόνια μια πολιτικαλι κορεκτ μεταμόρφωση,στο θεμα της μουσικής με την πλήρη επικράτηση των μαυρων.Τα συμπλέγματα των αμερικανών για τις αδικιες κατα των μαύρων,που δεν αφορούν πραγματικα αλλους λαούς σαν κι εμας,ωστοσο εχουν καβαλήσει τα πάντα. Και Ολο αυτό τοστυλ,εχει μεταφερθεί στο σύγχρονο τροπο ζωής,τατουαζ,απλα σπορ ρουχα,αλυσιδουλες,ολο το σημερινο στυλ της νεολαιας είναι το οργισμένο μαυρικο αμερικάνικο,ενος βαριου κοινωνικοπολιτικού προβλήματος κυρίως όμως αμερικάνικου.Οταν υπήρχαν οι ροκάδες στα 70'ς μιλάγανε για αλλα πράγματα,συνεπώς ειναι επόμενο,αν η μουσική λεει κατι πρεπει να απηχεί τα θέματα της εποχής και σημερα οι αμερικανοί κυρίως είναι διχασμένοι και πλήρως συγκεχυμένοι στην κοινωνία τους και στην κατεύθυνση που θελουν να παρουν.Εμεις οι ελληνες,εχουμε τα δικα μας προβλήματα αλλα η σημερινή νεολαια ανοιγει τα ΜΜΔ και αυτά που βλέπει αυτά αντιγράφει,κατα την δικη μου ταπεινή αποψη λεγεται μαϊμουδισμός αυτό.
 

Μηνύματα
2.353
Reaction score
4.917
Ποια ειναι η pop ( popular) μουσική τελικά (συγχρονη και παλιότερη); Πάντως σε μια καλοπροαίρετη προσπάθεια που έκανα πρόσφατα να ακούσω Αngilera δεν άντεξα πάνω από 4-5 κομάτια!
 

Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
@μουςικοφιλος μπορούμε να κάνουμε ένα πείραμα, θα μου προτείνεις ένα άλμπουμ από το παρελθόν ή ένα γκρουπ από το παρελθόν που θεωρείς αξεπέραστο και θα σου απαντώ με ένα σύγχρονο, αν όχι καλύτερο τουλάχιστο στο ίδιο επίπεδο.

@Δημητρης Α θα συμφωνούσα μόνο στο μισό κομμάτι από όσα περιγράφεις καθώς η δυτική μουσική, η μουσική που εξήγαγαν οι Αμερικάνοι στον υπόλοιπο κόσμο, ήταν πάντα "μαύρη". Το σουίνγκ, η μπλουζ, η τζαζ, το r'n'r κτλ ήταν "μαύρες" μουσικές. Το ροκ προήλθε από τη μπλουζ και ήταν φυσικά "λευκή" εξέλιξη "μαύρης" μουσικής. Οι βρετανοί κιθαρίστες πχ Κλάπτον, Πέιτζ, Ρίτσαρντς κτλ πήραν έτοιμες τις φόρμες από τους μπλουζίστες, μάλιστα αρχικά το μόνο που έκαναν ήταν να διασκευάζουν κομμάτια τους. Αν πάμε στη ντίσκο και στην ποπ των 70-80'ς είναι εξέλιξη της σόουλ και του φανκ. Και να τελειώσω φυσικά λέγοντας πως η "μαύρη" μουσική δεν είναι αμερικάνικη αλλά αφρικανική, οι ρίζες της δηλαδή.
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
@Δημητρης Α θα συμφωνούσα μόνο στο μισό κομμάτι από όσα περιγράφεις καθώς η δυτική μουσική, η μουσική που εξήγαγαν οι Αμερικάνοι στον υπόλοιπο κόσμο, ήταν πάντα "μαύρη". Το σουίνγκ, η μπλουζ, η τζαζ, το r'n'r κτλ ήταν "μαύρες" μουσικές. Το ροκ προήλθε από τη μπλουζ και ήταν φυσικά "λευκή" εξέλιξη "μαύρης" μουσικής. Οι βρετανοί κιθαρίστες πχ Κλάπτον, Πέιτζ, Ρίτσαρντς κτλ πήραν έτοιμες τις φόρμες από τους μπλουζίστες, μάλιστα αρχικά το μόνο που έκαναν ήταν να διασκευάζουν κομμάτια τους. Αν πάμε στη ντίσκο και στην ποπ των 70-80'ς είναι εξέλιξη της σόουλ και του φανκ. Και να τελειώσω φυσικά λέγοντας πως η "μαύρη" μουσική δεν είναι αμερικάνικη αλλά αφρικανική, οι ρίζες της δηλαδή.
σέβομαι και εκτιμώ την μαυρη μουσική ,αυτή που περιγράφεις,οχι την σημερινη όμως που αφορά βασικα έναν ανάποδο ρατσισμό κατά των λευκών.Και φυσικα δεν αναφέρομαι σε καθε έναν μαυρο καλλλιτέχνη ξεχωριστά,δεν ειναι φυσικα ολοι ρατσιστές, ,αλλα στο ρεύμα στην αμερική που θεωρεί ότι για όλα φταινε οι λευκοί και εχει σαφή κοινωνικοπολιτική διασταση.
 


Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
σέβομαι και εκτιμώ την μαυρη μουσική ,αυτή που περιγράφεις,οχι την σημερινη όμως που αφορά βασικα έναν ανάποδο ρατσισμό κατά των λευκών.Και φυσικα δεν αναφέρομαι σε καθε έναν μαυρο καλλλιτέχνη ξεχωριστά,δεν ειναι φυσικα ολοι ρατσιστές, ,αλλα στο ρεύμα στην αμερική που θεωρεί ότι για όλα φταινε οι λευκοί και εχει σαφή κοινωνικοπολιτική διασταση.
Μα κι αυτό που λες πάλι ίσχυε πάντα, πάντα η μουσική είχε σαφή κοινωνικοπολιτική διάσταση (ένα κομμάτι της μουσικής) απλά αυτό είναι κάπως διαφορετικό ανάλογα με την εποχή.


Θυμήθηκα τώρα ένα "αστειάκι" από αυτά που γεμίζουν το FB που θέλοντας να δείξει την υπεροχή της μουσικής του παρελθόντος με τη σύγχρονη έβαζε σε αντιπαραβολή τους στίχους του bohemian rhapsody με αυτούς ενός κομματιού της Beyoncé (δε θυμάμαι ποιο). Η σύγκριση είναι εντελώς άκυρη καθώς θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τους στίχους της Beyoncé με διάφορους άλλους ύμνους του παρελθόντος όπως: You need cooling//Baby I'm not fooling//I'm gonna send ya//Back to schooling κι αν δε σας φτάνει αυτό έχω κι άλλο: What I've got you've got to give it to your mama // What I've got you've got to give it to your papa // What I've got you've got to give it to your daughter // You do a little dance and then you drink a little water // What I've got you've got to get it put it in you // What I've got you've got to get it put it in you // What I've got you've got to get it put it in you // Reeling with the feeling don't stop continue … Στίχοι που κάνουν τον Καβάφη να κοκκινίσει.

Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι αν η μουσική είναι τώρα κακή. Πάντα υπήρχε καλή και κακή μουσική και πάντα θα υπάρχει. Εγώ που προσωπικά (από χόμπι και λόγω δουλειάς) ακούω τουλάχιστο 50 άλμπουμς το μήνα και αγοράζω κάπου 10-20 είμαι πεπεισμένος πως σήμερα η μουσική στο σύνολό της περνά τη καλύτερη φάση της. Υπάρχουν άπειρα πράγματα εκεί έξω για όλους, τρομεροί καλλιτέχνες, τρομερές μουσικές, απίθανες παραγωγές κι όλα αυτά λίγα click ποντικιού μακριά μας. Τώρα όσοι δε θέλουν και προτιμούν να μένουν σε αυτά που γνωρίζουν κι αγαπούν, καλώς πράττουν. Να μην αναθεματίζουν τη σύγχρονη μουσική όμως, δεν υπάρχει "κολοκυθόπιτα" εδώ.
 

Μηνύματα
318
Reaction score
354

https://lyricstranslate.com/el/some-folks-κάποιοι-άνθρωποι.html

Some Folks
Ladies and gentlemen, for your listening pleasure…
Whaz that? I don't know
Going for the big time…
Is that…? Street Boys Street Boys? Street Boys Yeaaah

Some folks, get it at the movies
some folks, get it up a tree
this one, he get it in your blue eyes
come bring, come bring your love to me, mmmmm
come bring, come bring your love to me

uh

Some folks, get it in the future, ay ay ay
some folks, get it in the past
this one, he get it in your presence
ohhh come bring, come bring, your love to me
ohhh come bring, come bring, your love to me

When the cold wind's wailing
when the moon is out
when your heart is failing
like a troubled bird who just can't get its wings up
ohhh

Some folks, get it in the mirror, ay ay ay
some folks, get it in a meal
this one, he get it when he got you
ohhh come bring, come bring, your love to me
ohhh come bring, come bring, ah your love to me

a-chick-a-boom

Come bring, come bring, your love to me
oh oh oh come bring, come bring (what) your love to me

Ohhh and some folks ah get it when it’s burning, ay ay ay
some folks, get it when it’s ...cool
this one, he get it when you touch him
ohhh come bring, come bring, your love to me
ohhh come bring, come bring, your love to me

When the cold wind's wailing
when the moon is out
when your heart is failing
like a troubled bird, who just can't get its wings up
ohhh

Some folks, ay ay ay
some folks
yeah and some ...folks
ohhh come bring, come bring, your love to me
ohhh come bring, come bring, your love to me
yeaaah
come bring, come bring, your love to me
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
Μα κι αυτό που λες πάλι ίσχυε πάντα, πάντα η μουσική είχε σαφή κοινωνικοπολιτική διάσταση (ένα κομμάτι της μουσικής) απλά αυτό είναι κάπως διαφορετικό ανάλογα με την εποχή.


είμαι πεπεισμένος πως σήμερα η μουσική στο σύνολό της περνά τη καλύτερη φάση της. .
μιας και μιλάμε για μεγάλους μαυρους καλλιτέχνες,δες τους παλιούς,δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αραδιάζω ονόματα,ατελειωτη λίστα και μου λες ότι οι σημερινοί είναι καλύτεροι.
ΟΙ απόψεις μας διαφέρουν υπερβολικά.:)
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.094
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top