Εδώ Παρουσιάστε & Βάλτε Φώτο - Βίντεο από το(α) Πικάπ σας!

Reaction score
1.659
Πολυ ομορφο το Thorens σου να το χαιρεσαι φιλε μου. Καθως επισης και το υπολοιπο ηχοσυστημα. Εγω εχω το td 160 b mk2 με Hadcock βαχιονα και Benz ace M κεφαλη.
Σταύρο ευχαριστώ, αλλά το Thorens το έχω ήση αντικαταστήσει με το Ariston RD40.

Reaction score
44
Σταύρο ευχαριστώ, αλλά το Thorens το έχω ήση αντικαταστήσει με το Ariston RD40.

Αριστον φιλε μου αριστον το Ariston!!!! πολυ ωραιο design!! Ενταξει καπου εχω χασει επεισοδια... Παντως και το Thorens θα σου αφησε καλες εντυπωσεις..

Reaction score
27
Χαιρετώ κι εγώ με τη σειρά μου. Είναι καιρός πολύς (πάρα πολύς) που δεν έχω γράψει εδώ μέσα. Πόσω μάλλον να αναρτήσω κάτι σε σχέση με το σύστημά μου το οποίο παραμένει ίδιο κι απαράλλαχτο εδώ και χρόνια... Οχι πως έχω κατακτήσει τη νιρβάνα απλά οι πόροι για το χόμπι έχουν εξατμιστεί. Τα όνειρα βεβαίως συνεχίζουν και η αγάπη για τον ήχο παραμένει δυνατή. Η αγάπη δε για το βινύλιο (η πρώτη και παντοτινή...) και τα πικάπ έχει στοιχειώσει τη ζωή μου κυριολεκτικά (με την καλή έννοια πάντα). Καλώς ή κακώς ένα υπερ-πικαπ δεν μπόρεσα ακόμα να αποκτήσω καθώς οι ανάγκες ανάπτυξης του συστήματος σε άλλα στάδια της αλυσίδας (κι ένα σωρό άστοχες / βιαστικές επιλογές) με κράτησαν μακριά από κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά... σας παρουσιάζω την μικρή μου συλλογή με λειτουργικά (και μη) πικαπ.

Sansui XP-99 Computerized Fully Automatic Turntable (Quartz PLL& Silent Synchrotor System) - Δεκαετίας 80.
IMG_4490.JPG
IMG_4491.JPG
IMG_4492.JPG
IMG_3435.JPG

Δεν έχει χαλάσει ΠΟΤΕ (απ το 1987 που το χω στα χέρια μου). Εχει ανακαλωδιωθεί ο βραχίονας (από μένα) ο οποίος έχει φιλοξενήσει πάνω του πολλές πολλές κεφαλές (Ortofon OM-10, OM-30, SHURE VSTIII, Goldring 1042, Ortofon M2BLUE). Δεν είχα κλείσει τα 18 όταν μου το κανε δώρο ο πατέρας μου για την επιτυχία στις Πανελλαδικές. Το τι τράβηξε δεν λέγεται... Σε πόσα πάρτυ το κουβάλησα μαζί μου... Είναι μακράν το πιο αγαπημένο μου κι από φόβο μη μου χαλάσει πήρα κάποια στιγμή απ το e-bay αυτό που βλέπετε χωρίς βραχίονα... (το οποίο όμως σκέφτομαι κάποια στιγμή να το "τουρμπίσω" με έναν σύγχρονο βραχίονα καθώς ο δικός του ήταν χαλασμένος και μου μεινε ένα δεύτερο headshell που μου δίνει την δυνατότητα να εναλλάσσω εύκολα κεφαλές.

Attachments

Reaction score
27
WALKER CJ61 - REGA RB300 (το πήρα για να έχω ένα δεύτερο να ψευτομιξάρω στο σπίτι και στα πάρτι.) τότε δεν είχε αυτόν τον βραχίονα είχε έναν ΑR o oποίος πέθανε νωρίς. Αλλά και ο REGA δεν μακροημέρευσε... Αν είχα χρήματα να πετάξω κάποια στιγμή θα το τούρμπιζα και αυτό (με νέο μοτερ τροφοδοτικό πλατώ και βραχίονα Οrigin Live- παραπέμπεται στις καλένδες)
IMG_3387.JPG

Attachments

Reaction score
27
Πριν από αυτά τα δυο άκουγα δίσκους με αυτό...
Τechnics SLΒ - 210
το οποίο δουλεύει ακόμα χωρίς πρόβλημα και φοράει και μια ωραία STANTON κεφαλή που έπαιζε καλύτερα από τη μαμά.
IMG_3431.JPG
IMG_3422.JPG
IMG_3423.JPG

Reaction score
1.659
WALKER CJ61 - REGA RB300 (το πήρα για να έχω ένα δεύτερο να ψευτομιξάρω στο σπίτι και στα πάρτι.) τότε δεν είχε αυτόν τον βραχίονα είχε έναν ΑR o oποίος πέθανε νωρίς. Αλλά και ο REGA δεν μακροημέρευσε... Αν είχα χρήματα να πετάξω κάποια στιγμή θα το τούρμπιζα και αυτό (με νέο μοτερ τροφοδοτικό πλατώ και βραχίονα Οrigin Live- παραπέμπεται στις καλένδες) View attachment 30927
Ένα τέτοιο είχα το 1987. Όταν μπήκαν κλέφτες στο σπίτι μου, πήραν τον ενισχυτή, έναν MUSICAL FIDELITY A1 και αυτό δεν του έδωσαν του καημένου καμμιά σημασία...Ωραίο πικαπάκι!!

Reaction score
27
Και τέλος.... το πιο πρόσφατο (σχετικά) απόκτημα PROJECT STUDIE με δυο ανθρακονημάτινους βραχίονες 9 και 12 ιντσών ανακαλωδιωμένους από μένα που παίζει σετακι με το speed box της ίδιας εταιρίας. Η βασική κεφαλή που φοράει ο 12ρης είναι η Dynavector Karat 17DIII. O 9ρης είναι αυτή την περίοδο ορφανός από κεφαλή...
IMG_4514.JPG
IMG_4501.JPG
IMG_4506.JPG
IMG_4515.JPG

Reaction score
27
sorry... κάποιες φωτό χρειάζονται rotate αλλά δεν βλέπω κάποιο τρόπο να τις κάνω edit

βρήκα επίσης και κάπου στα αρχεία μου μια μπροσούρα για το Sansui που εξηγεί τα της επαναστατικής τεχνολογίας της εποχής που φορούσε και η τότε ναυαρχίδα XR-Q7 (ή 9 δεν θυμάμαι)

Attachments

Last edited:

Reaction score
1.187
sorry... κάποιες φωτό χρειάζονται rotate αλλά δεν βλέπω κάποιο τρόπο να τις κάνω edit

βρήκα επίσης και κάπου στα αρχεία μου μια μπροσούρα για το Sansui που εξηγεί τα της επαναστατικής τεχνολογίας της εποχής που φορούσε και η τότε ναυαρχίδα XR-Q7 (ή 9 δεν θυμάμαι)
Αν ανοίξεις την Στερεοφωνία του 1981 στην σελίδα 155 θα δεις ότι η ναυαρχίδα της Sansui στα πικάπ εκείνη την εποχή ήταν το XR-Q 11 άμεσης οδήγησης με Wow & Flutter 0.015% και Rumble -78dB
Τιμή δεν έγραφε (προφανώς!)

Reaction score
27
Αν ανοίξεις την Στερεοφωνία του 1981 στην σελίδα 155 θα δεις ότι η ναυαρχίδα της Sansui στα πικάπ εκείνη την εποχή ήταν το XR-Q 11 άμεσης οδήγησης με Wow & Flutter 0.015% και Rumble -78dB
Τιμή δεν έγραφε (προφανώς!)
Ευχαριστώ για τη διόρθωση δεν ήμουν σίγουρος ούτως ή άλλως... (άσε που το 81 ήμουν 12 και δεν είχα ακόμα επαφή με τον ειδικό τύπο) Θυμάμαι όμως την τιμή του δικού μου (180.000δρχ χωρίς κεφαλή)

Reaction score
27
Ε ήταν λίγο φαρμακείο η ΕΛΙΝΑ τότε.
ευτυχώς δεν έπεσα στα χέρια της, καθώς το "στέρεο-δώρο-για επιτυχία στις πανελλήνιες" αγοράστηκε από το εξωτερικό αδασμολόγητο και φθηνότερο αρκετά σε σχέση με τις εδώ τιμές. (sansui πικαπ/διπλό κασετόφωνο/tuner/ολοκληρωμένος και κάτι ηχεία bose). Eπεσα όμως στα χέρια της όταν πολύ αργότερα θέλησα να κάνω service στον ολοκληρωμένο AUG-77X, ένα service που ενώ κόστισε πανάκριβα έγινε ελλιπές (δεν είχαν ούτε καν τα σωστά led και μου έβαλαν κάτι άσχετα), οπότε τους χάρισα την κατάρα μου και δεν ξαναπέρασα ούτε απ έξω...

Reaction score
1.815
Επειδή ο Μάκης ως «χαμηλών τόνων» μάλλον ντρέπεται θα τα πω εγώ o ντελα..μοστρέ που τα βγάζω και στη …mostra!:D

Λοιπόν!
Το Lenco του πετάει (για να μην το πω αλλιώς και με παρεξηγήσει κανείς):rolleyes:

Το σασί είναι φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από πέτρωμα!

Οι άπειρες μοντιφιές έχουν πάει σε άλλο επίπεδο το πικάπ.

Ο εξαιρετικός βραχίονας ακόμα και με χαμηλής κατηγορίας κεφαλές απλά ...κελαηδάει!

...και βεβαίως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά:

Τα μυστικά του Μάκη είναι πολλά και όποιος έχει όρεξη να «πειράξει» το Lenco του με εξαιρετικά αποτελέσματα, απλά «τσιμπήστε τον» κατ’ ευθείαν!:prankster:

…σε έδωσα τώρα χαλαρά για να γουστάρουμε όλοι αρχηγέ μου!:drinks:

Last edited:

Reaction score
1.659
Εδώ είναι το νέο μου απόκτημα! Για να το πάρω πήγα στην Θήβα στις 10 το βράδυ! Σε ευχαριστώ πολύ Σωκράτη για το ωραίο δώρο!!
Michell Gyro S.E με βραχίονα Technoarm A και κεφαλή Denon DL-160

Τελικά ο βραχίονας δεν είναι MICHELL TECHNOARM αλλά αυτός;

PERFECT AUDIO MATCH LABS (by Vangelis Lazarou)

REGA RB300 βαριά τροποποιημένος απο την Perfect Audio Match labs με : ρουλεμάν τύπου ABEC9 ματσαρισμένα με ακρίβεια 0.1% και τα τέσσερα , τρυπημένο arm tube ( έχει αφαιρεθεί επιλεκτικά μάζα περί τα 2 γρ και έχει αντικατασταθεί απο απόσβεση), ειδική απόσβεση μέσα -έξω, αφαιρεμένο το πιαστράκι, αφαιρεμένο το ρυθμιστήρι βάρους ( με το σπειροειδές ελατήριο) στην δεξιά πλευρά και στη θέση του υπάρχει ειδική ελαστική απόσβεση στον οριζόντιο άξωνα, καλωδίωση εξ'ολοκλήρου με CARDAS και WBT rca. Βαρύδι ρύθμισης βάρους USA (heavy weight), έκκεντρο , αλλαγή του μαγνητικού antiscating με σύστημα νήματος-βαρίδι για μεγαλύτερη ακρίβεια και άλλες μικροβελτιώσεις.

Αυτό το έμαθα απο τον ειδικό doctor των πικάπ Ζαχαρία χτες το βράδυ που μου ρύθμισε το πικάπ. Μόλις μάθω λεπτομέρειες και για τις άλλες αναβαθμίσεις που έχει υποστεί το πικάπ απο τον πρώτο ιδιοκτήτη, θα σας ενημερώσω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.896
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster