Ειδικός (???) τύπος και πράσινα άλογα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Γραφω οσα μπορω να γραψω αυτη την στιγμη...

Φιλος reviewer ,και μαλιστα απο αυτους που τα "ακουσαν" προσφατως εδω μεσα , βρισκεται σε πολυ δυσκολη θεση διοτι συχνα αλλα στελνει στο περιοδικο για το οποιο εργαζεται...και αλλα βγαινουν απο τον δ/ντη συνταξης.
Οι λογοι ειναι προφανεις καθως ενα περιοδικο ζει απο τις διαφημησεις.
Αλλα αλλο να σου αλλαζουν 2-3 προτασεις και αλλο να σου αλλαζουν το 50% της πνευματικης σου περιουσιας.
Οποτε καταλαβαινετε τι τελικα φτανει στα ματια του "πτωχου πλην τιμιου" αναγνωστη.

Αραγε ποια θα ηταν η αντιδραση του Σπυρου Μπλατσιου η του Νικου Τσαρουχα(για παραδειγμα) εαν ο Γενικος τους αλλαζε καθε κειμενο που εγραφαν εδω μεσα?
Και ποια θα ηταν η γνωμη του κοσμου για το AVSite εαν διαβαζαν τα "διορθωμενα"? :roll: 
Ανδρέα, αυτή η δικαιολογία είναι όντως πολύ καλή, καθ’ ότι εύκολα πιστευτή, και δεν είναι απίθανο να είναι απλώς δικαιολογία, αλλά γεγονός. Όμως, νομίζω ότι το πρόβλημα εκτείνεται και πέραν της όποιας άδηλης αρχισυντακτικής γραμμής, που υλοποιείται με την τροποποίησης των γραφομένων. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολα, (o scanner να είναι καλά). Ρίξε μια ματιά στο editorial του τρέχοντος High Fidelity και θα καταλάβεις τί εννοώ.

Γενικότερα, νομίζω πως δεν πρόκειται για λαμογιά. Στο κάτω της γραφής, όταν μια συσκευή τιμάται 285000 ευρώ, ε, σιγά μην είναι και κακή δηλαδή. Ούτε τεμπέληδες είναι. Αυτό που μπορώ να τους προσάψω –και το έχω τεκμηριώσει παλιότερα, άπτεται του γνωστικού τους υποβάθρου. Οι άνθρωποι έχουν γνωστικά κενά που δεν θα έπρεπε, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι απλώς άσχετοι.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ανδρέα, αυτή η δικαιολογία είναι όντως πολύ καλή, καθ’ ότι εύκολα πιστευτή, και δεν είναι απίθανο να είναι απλώς δικαιολογία, αλλά γεγονός
Κωστα , αυτο ειναι ευκολο να αποδειχτει καθως υπαρχουν και τα δυο κειμενα.
Το πριν και το μετα εννοω.
Και γνωριζεις πολυ καλα , τουλαχιστον καλυτερα απο εμενα , πως ακομα και ενα "και" εαν σου αλλαξουν σε ενα κειμενο μπορει να σου αλλαξουν ολη την σημασια αυτων που ηθελες να εκφρασεις.
Δεν προσπαθω να δικαιολογησω κανενα , απλα ριχνω αλλη μια εκδοχη στο κεφαλαιο "Ειδικος τυπος" που ισως θα επρεπε να δουμε και να γνωριζουμε πρωτου τα πυρα μας στιγματισουν σφοδρα εκεινον του οποιου η υπογραφη δεν ειναι παρα ο επιλογος του κειμενου.

Ρίξε μια ματιά στο editorial του τρέχοντος High Fidelity και θα καταλάβεις τί εννοώ
Εδω θα πρεπει να με βοηθησεις.
Αν και λαμβανω ολα τα περιοδικα , δυστυχως η ευτυχως δεν τα διαβαζω και τα δινω σε πελατες που μου τα ζητουν.
Ετσι δεν γνωριζω τι αναφερεται στο συγκεκριμενο editorial :oops:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το 3ο τεύχος του συγκεκριμένου ακόμα δεν έχει φτάσει Κατερίνη (ακόμα πουλάνε το δεύτερο!!!). Οπότε Κώστα φώτισέ μας...

Reaction score
2
παιδια παντως εγω οσες φορες εχω διαβασει το συγκεκριμενο περιοδικο μου εχει φανει απο αστειο ως γελειο....
μαλλον απευθυνεται στο ΤΕΛΕΙΩΣ ασχετο που απλα θελει να παρει μια τηλεοραση η κατι τετοιο....
σιγουρο παντvσ οι ανθρωποι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ιδεα απο audio.....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε Μιχάλη μην τα κάνεις τόσο τραγικά τα πράγματα. Από το ότι μπορεί να γράψει κάποιος μια μ@λ@κία ή την αυστηρή γραμμή του περιοδικού, μέχρι την απόλυτη ασχετοσύνη που λες, έχει τεράστια διαφορά.
- Και ποιός δηλαδή είναι ο απόλυτα σχετικός (για να κρίνει τους ειδικούς) εγώ ή εσύ?...

Το θέμα ειδικός ή μη τύπος, δεν είναι θέμα προσώπων αλλά προϊόντων προς πώληση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Ρίξε μια ματιά στο editorial του τρέχοντος High Fidelity και θα καταλάβεις τί εννοώ
Εδω θα πρεπει να με βοηθησεις.
Αν και λαμβανω ολα τα περιοδικα , δυστυχως η ευτυχως δεν τα διαβαζω και τα δινω σε πελατες που μου τα ζητουν.
Ετσι δεν γνωριζω τι αναφερεται στο συγκεκριμενο editorial :oops:
Αναφέρομαι στο άρθρο του Π. Παναγόπουλου, στη σελίδα 8. Δεν είναι σωστό να το αναδημοσιεύσω, καθώς το τεύχος είναι τρέχον, οπότε, όποιος θέλει, μπορεί να το αγοράσει από το περίπτερο.
Επί τροχάδην, στην 1η παράγραφο, ο αρθρογράφος τα βάζει με την παγκοσμιοποίηση, αναφέροντας ότι η βιομηχανία του τρόμου παράγει άβουλους, κρυμένους στο καβούκι τους πολίτες, κλπ. Επ' αυτών ουδέν σχόλιο. Στην επόμενη παράγραφο, όμως, εστιάζεται στο θέμα του, η σύνοψη του οποίου αναγράφεται και με έντονα στοιχεία, στο κέντρο της σελίδας. Με δυό κουβέντες, σ' αυτό το άρθρο, για άλλη μια φορά, πλασσάρεται η ίδια καραμέλα, ότι δηλαδή, κάποτε υπήρχαν οι “μαύροι δίσκοι”, των οποίων τα εξώφυλλα ήταν έργα τέχνης, ενώ τώρα οι διαστάσεις των μέσων αποθήκευσης είναι πολύ μικρές για να επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες, ότι τότε ο μαύρος δίσκος ήταν ασυμπίεστος, ενώ τώρα “αηδίες” όπως το MP3 είναι συμπιεσμένες, κλπ. Δηλαδή, ο αρθρογράφος καταφανώς αγνοεί το γεγονός, ότι ο φωνογραφικός δίσκος είναι κι αυτός μέσο αποθήκευσης συμπιεσμένης πληροφορίας, ενώ έχει την αξίωση να πιστέψουμε ότι η ποιότητα εικόνας της τεχνολογίας VHS, που είναι ασυμπίεστη, είναι ανώτερη του πρωτοκόλλου MPEG, καταλήγοντας σε διάφορα δακρύβρεχτα, ότι δηλαδή θα μας λοβοτομήσουν με τη φτωχής ποιόητας πληροφορία που μας σερβίρουν, ότι θα συμπιέσουν και τα αισθήματά μας, και άλλα τέτοια -να το πω;- γραφικά.

Εντάξει, να μην πω τί γίνεται με την απόδοση του MP3, όπου όλοι χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια, μη μπορώντας να αναγνωρίσουν, ποιό παίζει πότε. Και καλά για τον φωνογραφικό δίσκο. Ας πούμε ότι ο αρθρογράφος δεν γνωρίζει τα γιατί και τα διότι αυτής της τεχνολογίας, (κοινώς, δεν ξέρει τί του γίνεται), ως ώφειλε -τί διάολο, αρχισυντάκτης είναι. Έχει δει ποτέ την ποιοτική διαφορά της απεικόνισης που δίνει η συμπιεσμένη πληροφορία ενός τυπικού DVD player από αυτήν ενός ασυμπίεστου βίντεο VHS; Θα μου πεις, ότι είναι κι αυτό μια άποψη, την οποία οφείλουμε να σεβασθούμε. Να σεβασθούμε τί; Το λανθασμένο; Το εξώφθαλμα αβάσιμο; Που προκαλεί τον γέλωτα ακόμη και στον ανυποψίαστο; Άντε, να πω κι εγώ την άποψή μου: ο γάιδαρος πετάει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί το κάνουμε θέμα.

Για απλές απόψεις μιλάμε μερικών που έτυχε να γράφουν σε ένα περιοδικό, το οποίο κρέμασε μια μέρα την ταμπέλα του ειδικού. Δεν μιλάμε για επιστημονικά συγγράματα ούτε για καθηγητές πανεπιστημίων. Φυσικά και οι απλές απόψεις πριν δημοσιευτούν πρέπει να φιλτράρονται αλλά μήπως έτσι δεν λειτουργεί όλο το "δημοσιογραφικό" και μη σύστημα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Ναι ρε μάστορα, αλλά να μην κάνουμε το άσπρο μαύρο, και να έχουμε και μια -στοιχειώδη, έστω- επιχειρηματολογία.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπα γιατί? Μην μας την πει ο AVSite? Χεστήκαμαν και η βάρκα θα αρχίσει να μπάζει...

Είναι η γενικότερη νοοτροπία όλων των έντυπων μέσων, ειδικών και μη. Θέλεις μήπως να συζητήσουμε για τις μ@λ@κίες (ανά παράγραφο) που γράφονται στις εφημερίδες ή σε άλλα ενημερωτικά και "σοβαρά" υποτίθεται έντυπα?

- Κάτσε και διαβάζω hi tech τώρα, (ντρουκσπλαςςςςς) ---> καζανάκι

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Aυτο με το VHS και το DVD ηταν πραγματικα πολυ ωραιο! :lol:
Εδω ο κοσμος ειναι μπερδεμενος και δεν ξερει ποια ειναι η διαφορα μεταξυ HD και upconversion και βγαινει ο καθε επιτηδιος και διαφημιζει το μηχανακι του που μπορει να ανεβει ως 1080ι ως...HD!

Αλλα φταιει μονο ο ειδικος τυπος η μηπως και οσοι διαβαζουν?
Οσοι θεοποιουν πραγματα και καταστασεις?

Και μηπως το internet ειναι αμετοχο , οπως πολυ σωστα επεσημανε ο dreamgr?
Διοτι ωραια και καλη και ευκολη η κριτικη αλλα απο προτασεις πως παμε?
Βαζουμε τον εαυτο μας στην θεση του δ/ντη συνταξης να δουμε που θα μας στειλει ο ιδιοκτητης εαν αρχισουμε και χανουμε τις διαφημησεις?

Και εμεις οι ιδιοι?
Ποσο αγνοι ειμαστε?
Πριν 3-4 χρονια "εθαψα" εναν βιντεοπροβολεα , οχι τοσο για τις επιδοσεις του οσο για τον τροπο που αυτος ηταν στημενος σε μια εκθεση.
Πεντε ακριβως λεπτα αφου πατησα το "ποστ" μου τηλεφωνησε ο εισαγωγεας-απο τους καλυτερους φιλους που εχω κανει στον χωρο-και μου ειπε:"Γιατι με καταστρεφεις?"
Ηταν τετοια η στεναχωρια μου που απο τοτε αποφασισα δυο πραγματα:
1.Να μην κανω φιλους απο τον χωρο
2.Να δινω το δικαιωμα στον εκαστοτε εισαγωγεα να βλεπει το κειμενο , οταν προκειται για κακη κριτικη , και να αποφασιζει αυτος εαν θα πρεπει να το δημοσιευσω.
Εως τωρα κανεις δεν εχει αποφασισει θετικα.
Αρα δεν εχετε δει αρκετα κειμενα για βιντεοπροβολεις , που υπο φυσιολογικες συνθηκες θα επρεπε.
Ποσο αντικειμενικος λοιπον ειμαι?

Τελος θα ηθελα να αναφερθω σε αυτο που ειπε ο Νικος :" Μπα γιατί? Μην μας την πει ο AVSite? Χεστήκαμαν και η βάρκα θα αρχίσει να μπάζει...

Δεν ειναι καθολου ετσι , πιστεψε με!
Ολοι διαβαζουν AVSite σε καθημερινη βαση.
Ολοι θελουν να πιασουν τον σφυγμο του κοσμου.
Μπορει να μην εχουν συνηθισει στον διαλογο η τον αντιλογο αλλα παιρνουν αυτο που θελουν να παρουν απο εμας... :wink:
Και οταν λεω ολοι εννοω ολοι.

Reaction score
7
Το κακο ειναι οτι αυτην την "καθε" μ³λ³κια που γραφει ο καθε "ασχετος" -;- κατευθυνομενος ή μη δημοσιογραφος -;- την αποροφουν και επηρεαζονται οι διαφοροι ασχετοι (αλλα με θεληση να μαθουν -γι αυτο και διαβαζουν-), μαθαινουν απο αυτην και ενεργουν/αγοραζουν/σκεφτονται βασιζομενοι σε αυτην.

Καποιος πρεπει να κρινει και τα κακως κειμενα, οχι μονο του hi-** αλλα γενικα.

Και αυτος ειναι ενας λογος που ανθρωποι που ξερουν, ασχολουνται, εχουν σπουδασει κατι δεν καθονται να γραψουν κατι για το αντικειμενο... γιατι δε θελουν να γραφουν αυτα που τους υποχρεωνουν αλλοι και τα συμφεροντα αλλων...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ανδρέα, σαφώς και τους ενδιαφέρει η άποψή μας, αλλά από την άλλη περισσότερο τους ενδιαφέρει πόσα περιοδικά πουλάνε (ή πόσα προϊόντα από αυτά που προωθούν στα περιοδικά). Εξάλλου, με ένα καλό dvd/cd/sacd... καθάρισαν, δεν θέλει και πολύ άγχος...

Reaction score
2
Νίκος Τσαρουχάς said:
Βρε Μιχάλη μην τα κάνεις τόσο τραγικά τα πράγματα. Από το ότι μπορεί να γράψει κάποιος μια μ@λ@κία ή την αυστηρή γραμμή του περιοδικού, μέχρι την απόλυτη ασχετοσύνη που λες, έχει τεράστια διαφορά.
- Και ποιός δηλαδή είναι ο απόλυτα σχετικός (για να κρίνει τους ειδικούς) εγώ ή εσύ?...

Το θέμα ειδικός ή μη τύπος, δεν είναι θέμα προσώπων αλλά προϊόντων προς πώληση.

Μα Νικο δεν νομιζω οτι πανε να προσελκυσουν κοινο του audio....και τους ιδιους  αμα τους  ρωτησεις μαλλον αυτο θασου πουν...ειδικα τvρα με το high fidelity βλεπv να ασχολουνται ολοι με κινητα..ετσι και αλλιως ειναι πολυ λιγα τα audio review
παιδια νομιζω οτι για να εισαι  σχετικος στο hi-end πρεπει να εχεις ακουσει κυριως πολλα αλλα και καλα μηχανηματα ...νομιζω οτι οι τεχνικες γνωσεις δεν ειναι απραιτητες για να πεις αν μια συσκευη ακουγεται καλα..αυτο που μετραει ειναι αυτο που ακους.....βεβαια οι γνωσεις εννοειται οτι βοηθουν σε καλυτερα συμπερασματα....
και ασχολουμαστε τοσο πολυ γιατι εμεις ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα μηχανηματα......

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν διάβασα ακόμη τις απαντήσεις.
Κρίνωντας τον τίτλο του topic, απαντώ πως αυτό το συμπέρασμα ειναι πολύ παλαιό. 8)

Reaction score
0
mixalis kanakakis said:
παιδια παντως εγω οσες φορες εχω διαβασει το συγκεκριμενο περιοδικο μου εχει φανει απο αστειο ως γελειο....
μαλλον απευθυνεται στο ΤΕΛΕΙΩΣ ασχετο που απλα θελει να παρει μια τηλεοραση η κατι τετοιο....
Μιχάλη είναι απόλυτα σεβαστό αυτό που λές. Το αισθάνομαι κάθε φορά που αγγίζω το φυλλάδιο αυτό, ειδικά με το τελευταίο τεύχος (το πήρα μόνο για το SACD) έπεσε γέλιο.

Αλλά...

Δυόμιση στους τρείς φίλους μου, οι οποίοι ασχολούνται επιφανειακά και ευκαιριακά (πριν από κάθε αγορά δηλαδή) με το χώρο, σε πληροφορώ ότι το έχουν σαν Ευαγγέλιο!!!
Αν δε κάποιος πάρει κάτι, οι άλλοι πρώτα ρωτάνε τί βαθμολογία έχει στο HiTech...οπότε κανείς δεν τολμά να κινηθεί έξω από το πλαίσιο αυτό.

Σε εμάς ίσως ακούγεται κάπως αυτή η λογική, οι προσπαθειές μου όμως να τους στρέψω σε άλλη λογική πέφτουν στο κενό. Σημειωτέο πως η ευρύτερη εν λόγω παρέα είναι καμιά δεκαπενταριά άτομα!

Reaction score
14
ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2175 said:
mixalis kanakakis said:
Μιχάλη είναι απόλυτα σεβαστό αυτό που λές. Το αισθάνομαι κάθε φορά που αγγίζω το φυλλάδιο αυτό, ειδικά με το τελευταίο τεύχος (το πήρα μόνο για το SACD) έπεσε γέλιο.

Αλλά...

Δυόμιση στους τρείς φίλους μου, οι οποίοι ασχολούνται επιφανειακά και ευκαιριακά (πριν από κάθε αγορά δηλαδή) με το χώρο, σε πληροφορώ ότι το έχουν σαν Ευαγγέλιο!!!
Αν δε κάποιος πάρει κάτι, οι άλλοι πρώτα ρωτάνε τί βαθμολογία έχει στο HiTech...οπότε κανείς δεν τολμά να κινηθεί έξω από το πλαίσιο αυτό.

Σε εμάς ίσως ακούγεται κάπως αυτή η λογική, οι προσπαθειές μου όμως να τους στρέψω σε άλλη λογική πέφτουν στο κενό. Σημειωτέο πως η ευρύτερη εν λόγω παρέα είναι καμιά δεκαπενταριά άτομα!
Λευτέρη τα είπες όλα. Αυτό ακριβώς είπα στο μακροσκελές μου μύνημα. Οτι πολλοί όπως λες σωστά 2 στους 3 το κρατάνε σαν ευαγγέλιο και με βάση τις κριτικές που γράφει το κάθε ειδικό εντυπο πάνε στα μαγαζιά και αρχίζουν τα ψώνια τους. Ο κουμπάρος μου που εχεις στησει ενα εκπληκτικό very high end audio systhma απο ενα πολυ γνωστό και γνωστικό κατάστημα της Αθήνας, μου λεει πως όσες ώρες είναι εκεί πάντα μπαίνουν άτομα που δεν ξέρουν κάν να αποστηθήσουν την μάρκα που διάβασαν στο περιοδικό, απλά δείχνουν στον πωλητή ... να αυτό με τα πολλά αστέρια.. αυτό θέλω το εχεις???

Δηλαδή εμεις κάνουμε κριτική σωστότατη για περιοδικά που βλέπεις ότι τον σκοπο τους τελικά τον εχουν πετύχει. Δηλαδη ότι πρεπει να λανσαρουν και να σπρώξουν αυτό το λανσάρουν με όμορφη κορδέλλα και ακόμα πιο ομορφο αμπαλαζ.!!!

Αυτό δεν θα αλλάξει ποτε΄... ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Σας ξαναείπα ότι περιοδικά σαν τα WHAT (What Computer, What Hi-Fi, What Video etc) που όποιο review κανουν οφειλουν όταν τους ζητηθέι να το δωσουν στο Consumers association (Ινστιτούτο καταναλωτή) και αν δεν ισχύει κάτι όπως το λένε πρεπει να βγαλουν διρθωτικό στο επόμενο τέυχος ή αν τα λάθη συνεχίζονται τότε αίρεται ή αδεια του περιοδικου... Full-stop!!!

Αχ Ελλαδάρα μας!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ίσως το θέμα αρχίζει να μπαίνει σε σωστή βάση.

1. Δεν σου αρέσει, δεν το διαβάζεις.
2. Το σημαντικότερο όλων δεν είναι απλά να την "πούμε" στους άσχετους ούτε να κοροϊδέψουμε ένα έντυπο. Λίγη σημασία έχει αυτό. Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να πείσουμε επιτέλους γνωστούς και φίλους, να ΜΗΝ δίνουν σημασία στα γραφόμενα τέτοιων εντύπων αν όχι καθόλου, τουλάχιστον όχι τόσο πολύ όση δίνουν αυτήν την στιγμή, όπως φαίνεται από τα πραδείγματά σας. Πρέπει ειδικά εμείς που ασχολούμαστε υποτίθεται με το χόμπι, να βγάλουμε προς τα έξω το γεγονός ότι η μόνη αλήθεια κρύβεται πίσω από την προσωπική εμπειρία. Όταν αυτή δεν είναι εφικτή, το internet και τα φόρα, είναι πολύ καλύτεροι τρόποι ενημέρωσης από ένα όμορφο περιοδικό με ιλουστρασιόν χαρτί και μερικά dvd δώρο. Τα περιοδικά έχουν φυσικά θέση στην αγορά αλλά πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για απλά προϊόντα ελευθέρου χρόνου και όχι απόκρυφοι πάπυροι με ιστορικές αλήθειες ή επιστημονικά βιβλία απύθμενης γνώσης...

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Ίσως το θέμα αρχίζει να μπαίνει σε σωστή βάση.

1. Δεν σου αρέσει, δεν το διαβάζεις.
2. Το σημαντικότερο όλων δεν είναι απλά να την "πούμε" στους άσχετους ούτε να κοροϊδέψουμε ένα έντυπο. Λίγη σημασία έχει αυτό. Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να πείσουμε επιτέλους γνωστούς και φίλους, να ΜΗΝ δίνουν σημασία στα γραφόμενα τέτοιων εντύπων αν όχι καθόλου, τουλάχιστον όχι τόσο πολύ όση δίνουν αυτήν την στιγμή, όπως φαίνεται από τα πραδείγματά σας. Πρέπει ειδικά εμείς που ασχολούμαστε υποτίθεται με το χόμπι, να βγάλουμε προς τα έξω το γεγονός ότι η μόνη αλήθεια κρύβεται πίσω από την προσωπική εμπειρία. Όταν αυτή δεν είναι εφικτή, το internet και τα φόρα, είναι πολύ καλύτεροι τρόποι ενημέρωσης από ένα όμορφο περιοδικό με ιλουστρασιόν χαρτί και μερικά dvd δώρο. Τα περιοδικά έχουν φυσικά θέση στην αγορά αλλά πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για απλά προϊόντα ελευθέρου χρόνου και όχι απόκρυφοι πάπυροι με ιστορικές αλήθειες ή επιστημονικά βιβλία απύθμενης γνώσης...
Νικο, ετσι ειναι. Ομως η προσωπική εμπειρία απαιτεί χρονο που στις μερες μας ειναι περιορισμένος. Πολλές φορές λέω να πάω να ψάξω το τάδε ή το δίνα προϊόν αλλά ο χρόνος δεν το επιτρέπει. Οντως το να διαβάζεις και στην τουαλέττα είναι εξοικονόμηση χρονου δεν λεω :lol: αλλά καπου πρεπει να περνουμε και μια γνωμη ειδικών ετσι δεν ειναι? Απο κάπου πρεπει να ενημερωνόμαστε και τελικά εμείς να αποφασίζουμε τι μας κάνει και τί όχι. Μονο εμείς αλλωστε ξέρουμε τι επιθυμούμε και τι η τσέπη μας αντέχει?

Το θέμα είναι οταν προσλαμβάνεις για κριτική εναν ηλεκτρονικό 22χρονο αποφοιτο απο ενα οποιο ΤΕΙ, και του λες βγαλτου τα μάτια και πες μου κριτική, τι περιμένεις, να σου το αναλύσει όπως ο εμπειρος τεχνικός που εχει δει ολο το evolution της τεχνολογίας απο το χθές μεχρι το σήμερα και να μπρεί να σου πέι αν το VHS με το DVD εχει διαφορά. Το πιθανότερο ο μικρός αν του δώσεις ένα κασετίνι VHS ή μια κασέττα audio να μήν ξέρει τι είναι αυτό?

Σε ένα περιοδικό κάποτε είχα προτείνει να δωσουν με την έγκριση του αντιπροσωπου κάποια κομμάτια για τεστ σε 5-6 χρήστες με προυπόθεση δοκιμής μέχρι θανάτου για 2-3 εβδομάδες. Στο τέλος η κριτική του καθενός θα δημοσιευόταν. Θα περιλάμβανε τα σχόλια απο πλευρά χρήστη και όχι απο πλευρα τεχνικού. Αυτά θα δένανε και με το τεχνικό review, ώστε ο αναγνώστης να έπερνε ολοκληρωμένη κριτική.

Αποτέλεσμα, οι εταιρίες δεν το θέλουν.... αυτο αποφασίσθηκε τότε. Τελικά γιατί δεν το θέλανε, γιατί ότι και να έγραφα εγώ ή ο όποιος άλλος reviewer θα κοβόταν απο την σύνταξη αν τους πήγαινε αλλού...!! Αρα ματαιος ο κόπος μας..!!

Reaction score
2
Χριστός Ανέστη.

Μου κάνει εντύπωση, που σας κάνουν εντύπωση τα γραφόμενα των περιοδικών!
Το είχαμε συζητήσει με τους περισσότερους, παλαιότερα, το συγκεκριμένο θέμα.
Τότε το καλύτερο το είχε γράψει ο κος Παναγιωτίδης όπου είχε αναφέρει ότι τα περιοδικά είναι ένα περιληπτικό εγχειρίδιο χρήσης.
Επίσης το λάθος μας είναι, ότι δεν διαβάζουμε το όλο κείμενο, συνήθως, μόνο το δια ταύτα του μηχανήματος.
Πιστεύω ότι οι έμπειροι δοκιμαστές μηχανημάτων, μέσα στο κυρίως κείμενο, αναφέρουν (με το γάντι) τα τυχόν προβλήματα που διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να «πιάσουμε» αυτό το σημείο που αναφέρει το ή τα προβλήματα και να το αποκρυπτογραφήσουμε.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να το έχουμε έτοιμο από τον αρθογράφο, γιατί είναι η δουλειά του, η οποία περιλαμβάνει και μεγάλη δόση διπλωματίας, ώστε να μην κόψει τις διαφημίσεις, άρα και το ψωμί του περιοδικού!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv