Εκλεισε ο Λημναιος στη στοα Φεξη.

Reaction score
1.831
Απάντηση: Εκλεισε ο Λημναιος στη στοα Φεξη.

Αλήθεια είναι ότι άργησαν οι έλληνες μαγαζάτορες να δουν τον αντίπαλο που λέγεται internet.

Προσωπικά πάντα ήθελα να ψωνίζω από τη χώρα μου.

Παλιότερα όμως οι διαφορές στην τιμή ήταν πολύ μεγάλες.

Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Αγόρασα από ελληνικό ιντερνετικό μαγαζί τα behringer 3030A φτηνότερα από τον...θείο Τόμαν (σημείο αναφοράς παλιότερα) και το χάρηκα ιδιαίτερα.

Πλέον αν θέλω να αγοράσω κάτι κάνω έρευνα στην τοπική αγορά, στο skroutz.gr και μετά συγκρίνω με καταστήματα του εξωτερικού.

Αυτό που ανέφερε ο chrishat παραπάνω παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα, η γραφειοκρατία και οι μεγάλες τιμές πχ μεταφορικών για αποστολή δέματος στο εξωτερικό.

Παλιότερα διατηρούσα μαγαζί στο ebay όπου πουλούσα παγκοσμίως τα προϊόντα μου. Μπορούσα να έχω τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, αλλά τα μεταφορικά που έπρεπε να χρεώνω με έκαναν να μη "βγαίνω".
Δεν είναι τραγικό να συναγωνίζομαι με τον μεγαλοκινέζο powerseller στις τιμές και να έρχονται τα ΕΛΤΑ και να μου ζητάνε τον πατέρα τους και τη μάνα τους και να με αφήνουν απέξω?

Reaction score
777
Πάντως βρε παιδιά θυμάμαι οτι το στενάκι φιγουράριζε στο σκρούτζ. Είχε χαμηλές τιμές... Δέν ήταν εκτός αγοράς..

Θυμάμαι ένα άλλο εκεί κοντά που πουλούσε φωτογραφικές μηχανές και έπαιζε με παραεισαγωγές.Έδινε δική του εγγύηση.Όχι της αντιπροσωπείας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986

...
Η αγορά πέθανε γιατί ο Έλληνας ‘’πελάτης’’ έμαθε το internet και ο Έλληνας μαγαζάτορας έμεινε πίσω να πουλαει όπως ακριβός πουλαγε το 1980, αλλοι λιγότερο αλλοι περισσότερο. Επίσης όπως ειπε και ο Ανδρεας Κ. λιγο πιο πανω είναι πολύ σημαντικός και παράλληλος παράγοντας και η διαχείριση του κάθε μαγαζιού. Οσο υπήρχε κίνηση ολοι άντεχαν. Όταν τα πράγματα στενεύουν θα αντέξει δυστυχώς ο αρτιότερος.
...
Ν' αγιάσει το στόμα σου.

Reaction score
8

Κανείς δε θέλει ν αγοράζει απ έξω, κανείς δε θέλει να μπλέξει με μεταφορικές, εγγυήσεις κ.λ.π. και
όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική αγορά.

Αλλά όταν αγόρασα έναν onkyo π.χ. στα 2/3 της ελληνικής τιμής, μαζί με μεταφορικά πόσο πατριώτης μπορούσα να είμαι?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Όχι.Ο κόσμος θέλει επιπέδου Rolls Royce ποιότητα και εξυπηρέτηση σε τιμή Seicento.Δεν γίνεται αυτό.
Δεν γίνεται ρε φίλε να σκοτώνω το προϊόν και να θες και τσάμπα εγκατάσταση/ρύθμιση.
Ας πάνε στο πλαίσιο/μίντια κτλ.. να δουνε πόσο τσάμπα είναι και τι δουλειά θα του κάνουν.
Αλλιώς βάλτα μόνος σου αν μπορείς.
Και αν μπορείς να το κάνεις σωστά κάντο επάγγελμα(νόμιμο) να κονομας.
Για να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

ο κοσμος ? ποιος κοσμος ?
ο πειναω ? = παει σε καταστημα τυπου κοσμα= η πεινα δεν επιτρεπει σκεψεις για ποσα εγκαταταστασεων-συμβουλων= τα μαθαινουν απο τα φιλαρακια ή δυκτιο
Οποτε ολoι οι πιο πανω δεν ενηκουν στο target group rolls royce.
H λιγκα των πλουσιων που αδιαφορουν για το τι θα πληρωσουν , (γιατι υπαρχουν και πλουσιοι καβουρ τσπε)
πανε λοιπον σε ενα μαγαζι = μαγαζαρι = βιτρινα=πρωτη μουρη στο καβουρι , και σκανε 1500 ευρω για το Ps3 ,
τα λεφτα δεν ειναι το θεμα για αυτους,
Πανε σε μαγαζατορες που αποκαλουν λεχριτες τα μελη της εδω κοινοτητας ....και καποτε τρωγαν (εστω λιγο) ψωμακι απο δω.
Η υπογραφη μου καποτε ηταν
το δυκτιο βλαπτει την οικονομικη κατασταση των ανυποψιαστων εισαγωγεων-καταστηματαρχων.
Πανε χρονια που ο καθενας ξερει τι να βρει και στην σχεδον καλυτερη τιμη.
Οσο για την τσαμπα εγκατασταση την παρεχουν ακομα οι <ακριβοι> (καποιοι , οχι ολοι)
ερχονται σου βαζουν τη συσκευη στην μπριζα - δουλευει και φευγουν..........

οσο αφορα την συμπεριφορα του πουλαω φτηνοτερα = το ονειρο σχεδον του καθε πελατη ,
την ειχαν , πολλα μαγαζια,
η αποθηκη δεν υπαρχει πια, πολλα καταστημα δεν ειχαν την νοοτροπια , σου χρεωνω πολλα κατοσταρικα παραπανω απλα για να ερθω σπιτι σου και να σου κανω μια συσκευη να παιξει.
ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ , που χρεωναν 500 ευρω για να σου βαλουν ενα καναλακι στο τοιχο , υπηγρχαν και υπαρχουν, το πελατιακο γκρουπ τους το θελουν να μην ψαχνει ποσο κανει κατι, αλλα να ψωνιζουν απο τον καλυτερο,
παραδειγματα παμπολα , απο το hitech ..........
Ο πειναω (στο μυαλο ) εισαγωγεις ή μαγαζατορες , δεν θελουν πελατες που να τους λενε ο κοσμας ή η αποθηκη πουλα φτηνοτερα απο σενα.
Θελουν να μπαινει μεσα να τον ξεπετσιαζουν και να αισθανεται υπερηφανος που μπορει να ξεπετσιαζεται....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986

Μερικές δικές μου εμπειρίες.

Πρώτο και βασικό: Κανάλι διανομής. Παρήγγειλα ένα motherboard από το Πλαίσιο. Επειδή ήταν σχετικά φθηνή αγορά, μου είπαν πως θα το στείλουν στο κατάστημά τους στη Λάρισα, οπότε έπρεπε να το πάρω από εκεί, (αλλιώς θα πλήρωνα μεταφορικά με ελληνικό courier). To έστειλαν στη Λάρισα, ΔΕΝ το βρήκα εκεί, διότι δεν ήταν κρατημένο. Κάποιος τοπικός πελάτης το είδε και το τσίμπησε. Τους ειδοποίησα και μου έστειλαν άλλο κατ' οίκον, χωρίς μεταφορικά. Πάλι καλά, αλλά αυτή η διαδικασία ΚΟΥΡΑΖΕΙ.

Παραμένοντας στο Πλαίσιο, το site τους είναι περιποιημένο, αλλά όταν ζητώ listing με αύξουσα τιμή πώλησης, θέλω να είναι αύξουσα και όχι ανακατεμένη. Δεν λέω πως το κάνουν επίτηδες, αλλά τέτοιες δυσλειτουργίες είναι του 1998, όχι του 2012.

Άλλο παράδειγμα το Getitnow. Ας πούμε πως κάποιο παιδί θέλει να αγοράσει μνήμες, ασφαλώς συγκεκριμένου τύπου, και όχι ό,τι νά 'ναι. Δεν είναι πατάτες, μνήμες είναι. Δείτε το interface του Getitnow και συγκρίνετέ το με αυτό του eshop, το οποίον είναι μακράν ανώτερο, ενώ το ίδιο μελετημένο είναι και το interface του Multirama. Ούτε "σύνθετη αναζήτηση", ούτε "τουλάχιστον μια λέξη", ούτε "όλες τις λέξεις" και άλλα τέτοια. Πρώτιστον είναι, να είναι σίγουρος ο πελάτης πως έχει στη λίστα όλα τα υποψήφια προϊόντα, χωρίς να έχει την αμφιβολία, μήπως του ξέφυγε κανένα φθηνότερο ή ακριβότερο ή καλύτερο - και αυτό να το κάνει ΕΥΚΟΛΑ. Η επιλογή, οι τιμές, η εξυπηρέτηση έπονται.

Άλλη εμπειρία μου - όλο εμπειρίες είμαι σήμερα, μπα σε καλό μου! Τις προάλλες, ένα παιδί άνοιξε εδώ ένα θέμα, ψάχνοντας για φθηνά ηχεία PA, με ανώτατη τιμή 400€ - δύσκολο θέμα! Όχι μόνον επειδή γνωρίζω προσωπικά τον Chrishat, και ξέρω τί είδους άτομο είναι, αλλά και για λόγους γενικώτερους, το πρώτο μέρος που έψαξα είναι το athensproaudio, αλλά ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ σ΄αυτήν την τιμή. Τί έκανε το παιδί; Πήγε εδώ παραδίπλα, μόλις ένα κλικ μακριά, στου Thomann και αμέσως είχε μεγάλη ποικιλία στο πιάτο του - ό,τι ήθελε. Βρήκε εκεί ηχείο 80 ευρώ το κομμάτι, και του πρότεινα να πάρει δύο ζεύγη, πράγμα σχεδόν απαραίτητο για την αποτελεσματική κάλυψη ενός χώρου PA, ειδικά υπαιθρίου. Θα μου πείτε, χειρότερα ηχεία, εντάξει. Αλλά βρήκε κάτι, όχι τίποτα. Σάμπως και τί θα κόστιζε; Θα μπορούσε το athensproaudio να έχει τους κωδικούς της καταχωρημένους με μερικές φωτό, χωρίς καθόλου στοκ, και όποτε υπάρχει παραγγελία, να ξεκινά να εκτελείται η διακίνηση νομίμως από την αποθήκη του εισαγωγέα, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίζει το athensproaudio ως συνάδελφο και όχι ως ανταγωνιστή. Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί να έχω άδικο, ένα παράδειγμα λέω.

Τώρα, θα μου πείτε, γιατί το athensproaudio δεν έχει Behringer? Με το λίγο μυαλό που έχω, διότι προτιμά να προωθεί μάρκες που εισάγει το ίδιο, αισθανόμενο τον εδώ εισαγωγέα της Behringer ως ανταγωνιστή, ενώ αυτή η αντιμετώπιση είναι αμοιβαία. Αποτέλεσμα; Καθένας πουλάει "τα δικά του", έχοντας εμπορευματικό κατάλογο ελλειπή για τον πελάτη, ο οποίος θα πάει σ' αυτόν που δουλεύει με όλα. Μπίνγκο!

Όλα ξεκινούν από τη νοοτροπία του έλληνα μαγαζάτορα, που ΔΕΝ είναι αυτή που πρέπει να είναι. Γενικά, ο έλληνας ο έμπορας έχει ακόμα τη νοοτροπία της δεκαετίας του '50, καθώς είναι με τον πελάτη "πάνω απ' όλα φίλος" και άλλες τέτοιες μαλ..., και ο πελάτης τσιμπάει, προφανώς διότι είναι κι αυτός μαλ... Κι αυτός, κι αυτός... Ίσως αυτό να συμβαίνει διότι ο έλληνας είναι άνθρωπος ανασφαλής. Άμα γεννηθείς σε χώρα ανασφαλή, πώς να μην είσαι ανασφαλής. Κι όταν είσαι ανασφαλής, θέλεις πολλούς φίλους, ενώ αυτό που χρειάζεσαι στις συναλλαγές σου είναι επαγγελματίες.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Αλλά όταν αγόρασα έναν onkyo π.χ. στα 2/3 της ελληνικής τιμής, μαζί με μεταφορικά πόσο πατριώτης μπορούσα να είμαι?
Και εγώ θα το αγόραζα απο το εξωτερικό.

Όμως μπορείς να μου εξηγήσεις την κουλτούρα κάποιου που αφού αγόρασε απο το Athens Pro Audio ένα σοβαρό πακέτο περίπου 600-700 € λιγότερο απο τον Thomann , την άλλη μέρα αγόρασε ένα software απο το εξωτερικό γιατί το είχαμε 20 € ακριβώτερα. Μπορείς να μου το εξηγήσεις ?

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί οι άνθρωποι που έχουν συνείδηση είναι ένας (1) στούς (5) ?

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί πρέπει να κάνουμε ταρζανιές για να πληρωθούμε όταν αγοράζοντας απο το εξωτερικό όλοι πληρώνουν μετρητά άμεσα και ωραία ?

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί αφού του έχουμε εξηγήσει τι πρέπει να πάρει και γιατί, έχουν λυθεί όλες οι απορίες, έχουμε "χάσει" 30 λεπτά για να καταλάβει μέσα στην άγνοια του τι του ταιριάζει τελικά το αγοράζει απο το εξωτερικό για 20 € λιγότερα ?
(και δεν ρωτάει καν αν μπορεί να έχει καλύτερη τιμή )

Μπορείς να εξηγήσεις γιατί ?

Δεν μπορείς να μου εξηγήσεις, γιατί είναι ο λόγος που φτάσαμε εδώ , παρόλο που φαίνεται άσχετο. Είναι η νοοτροπία ας κάνω εγώ την δουλίτσα μου και ας πάνε όλοι και όλα να κουρευτούνε.

Η τραγωδία της χώρας ...

Reaction score
8

Οχι....:108:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Μερικές δικές μου εμπειρίες.

Άλλη εμπειρία μου - όλο εμπειρίες είμαι σήμερα, μπα σε καλό μου! Τις προάλλες, ένα παιδί άνοιξε εδώ ένα θέμα, ψάχνοντας για φθηνά ηχεία PA, με ανώτατη τιμή 400€ - δύσκολο θέμα! Όχι μόνον επειδή γνωρίζω προσωπικά τον Chrishat, και ξέρω τί είδους άτομο είναι, αλλά και για λόγους γενικώτερους, το πρώτο μέρος που έψαξα είναι το athensproaudio, αλλά ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ σ΄αυτήν την τιμή. Τί έκανε το παιδί; Πήγε εδώ παραδίπλα, μόλις ένα κλικ μακριά, στου Thomann και αμέσως είχε μεγάλη ποικιλία στο πιάτο του - ό,τι ήθελε. Βρήκε εκεί ηχείο 80 ευρώ το κομμάτι, και του πρότεινα να πάρει δύο ζεύγη, πράγμα σχεδόν απαραίτητο για την αποτελεσματική κάλυψη ενός χώρου PA, ειδικά υπαιθρίου. Θα μου πείτε, χειρότερα ηχεία, εντάξει. Αλλά βρήκε κάτι, όχι τίποτα. Σάμπως και τί θα κόστιζε; Θα μπορούσε το athensproaudio να έχει τους κωδικούς της καταχωρημένους με μερικές φωτό, χωρίς καθόλου στοκ, και όποτε υπάρχει παραγγελία, να ξεκινά να εκτελείται η διακίνηση νομίμως από την αποθήκη του εισαγωγέα, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίζει το athensproaudio ως συνάδελφο και όχι ως ανταγωνιστή. Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί να έχω άδικο, ένα παράδειγμα λέω.

Τώρα, θα μου πείτε, γιατί το athensproaudio δεν έχει Behringer? Με το λίγο μυαλό που έχω, διότι προτιμά να προωθεί μάρκες που εισάγει το ίδιο, αισθανόμενο τον εδώ εισαγωγέα της Behringer ως ανταγωνιστή, ενώ αυτή η αντιμετώπιση είναι αμοιβαία. Αποτέλεσμα; Καθένας πουλάει "τα δικά του", έχοντας εμπορευματικό κατάλογο ελλειπή για τον πελάτη, ο οποίος θα πάει σ' αυτόν που δουλεύει με όλα. Μπίνγκο!

Όλα ξεκινούν από τη νοοτροπία του έλληνα μαγαζάτορα, που ΔΕΝ είναι αυτή που πρέπει να είναι. Γενικά, ο έλληνας ο έμπορας έχει ακόμα τη νοοτροπία της δεκαετίας του '50, καθώς είναι με τον πελάτη "πάνω απ' όλα φίλος" και άλλες τέτοιες μαλ..., και ο πελάτης τσιμπάει, προφανώς διότι είναι κι αυτός μαλ... Κι αυτός, κι αυτός... Ίσως αυτό να συμβαίνει διότι ο έλληνας είναι άνθρωπος ανασφαλής. Άμα γεννηθείς σε χώρα ανασφαλή, πώς να μην είσαι ανασφαλής. Κι όταν είσαι ανασφαλής, θέλεις πολλούς φίλους, ενώ αυτό που χρειάζεσαι στις συναλλαγές σου είναι επαγγελματίες.
Είσαι μέσα στο θέμα και έπιασες στόχο σε μερικά σημεία.

Όμως :

1) ο Έλληνας αντιπρόσωπος εκτός απο την κρίση, τα τεράστια φέσια, την έλλειψη τραπεζών για 3 χρόνια, έχει να αντιμετωπίσει και το παιγνίδι που κάνουν οι Γερμανοί για να μας διαλύσουν. (Δεν πιστεύω πως γίνεται συνειδητά , απλά επειδή είναι οργανωμένοι).

Η Behringer έδωσε την αντιπροσωπεία για όλη την Ευρώπη στον Thomann !!!! Δεν θέλω να πως τίποτα για τα περιθώρια κέρδους .... εγώ αν ήμουν αντιπρόσωπος δεν θα ξαναέφερνα ποτέ Behringer και ας τα αγοράζουν όλοι απο την Γερμανία , σιγά την εταιρεία , για όλα σχεδόν τα προιόντα της υπάρχουν καλύτερες ενναλακτικές

(εδώ έχουμε ένα άλλο κόλλημα του Έλληνα, Behringer έμαθε για τα επόμενα 20 χρόνια Behringer θα ψάχνει. Είναι απίστευτη η ιστορία του Avalon 737 ενός επεξεργαστή που άρχισε να πουλιέτε σε studio , λαιβάδικα και σκυλάδικα πρίν 15 χρόνια και ακόμα σήμερα ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!!! Υπάρχουν δεκάδες καλύτερα μηχανάκια ο ¨Ελληνας αυτό έμαθε και είναι και "χρυσό" κάπως απέξω)

2) Ο Thomman επίσης παράγει δικά του καυσόξυλα στην Κίνα και τα πουλάει 80 €
Όποιος είναι σε αυτό το budget ας τα αγοράσει , αυτά τα έχει η αγορά

3) Οι Γερμανοί προμηθευτές παίζουν παιγνίδια με την σιωπηλή ανοχή των εταιρειών , οι οποίες εταιρείες τώρα που κατάλαβαν πως έφτιαξαν ένα τέρας δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Πρίν 1 εβδομάδα έτσι ξαφνικά άρχισε να πουλάει Focal Ελλάδα - Αγγλία 20 % κάτω.

Προφανώς δεν πουλάνε ιδιαίτερα Ελλάδα , Αγγλία και αυτό δεν τους άρεσε. Βρήκαν το Γερμανό προμηθευτή και θα του είπαν " ξέρεις Ελλάδα δεν κινούμαστε κατεβάζουμε τις τιμές και ότι πουλάμε Ελλάδα θα σου στέλνουμε report κάθε μήνα και θα μας κάνεις 10-15 % παραπάνω έκπτωση" (έτσι παίζεται το παιγνίδι αν έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι που τους δώσαμε)

Βέβαια η Focal δεν καταλαβαίνει απο τέτοια και σε 3 μέρες οι τιμές επέστρεψαν στις street prices.

Και ο λόγος που δεν καταλαβαίνει είναι πως θέλει να μείνει Focal σαν εταιρεία , και όχι να γίνει Behringer

Ούτε τζάμπα δεν θα έπρεπε να αγοράζει ο κόσμος απο το εξωτερικό , ειδικά αυτή την περίοδο αλλά είπαμε αν υπήρχε στοιχειώδες ένστικο επιβίωσης και συνείδησης δεν θα είμασταν εδώ ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

απλα πραματα, φιλος στουντιας πηγε πριν κανα 10ρι χρονια να αναβαθμισει τον εξοπλισμο του
η τιμε εξωτερικου ητανη 1/4 της ελληνικης (νοτια προαστια - πελατης χρονια)
οταν ο μαγαζατωρας εμαθε απο που αγορασε ο φιλος, τσαντιστηκε,
οταν εμαθε ποσο αγορασε ....δωπασε
Εδω και χρονια πουλαγε προιον auralex ακριβοτερα απο το τομαν,
εν καιρο κρισηςε εγινε ξαφνικα φτηνοτερος ?
Τυχαιο ?
Τυχαιο οτι ο αντιπροσωπος μου πουλαγε ακριβοτερα απο το τομαν,
Tυχαιο που καποοιοι αντιπροσωποι μου γινουν τιμη υψηλοτερη απο καποια μαγαζια εξω....και με ξερουν πανω απο 22 χρονια....
Η φτωχια και ο πλουτος ειναι διαχρονικα φαινομενα.......

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

απλα πραματα, φιλος στουντιας πηγε πριν κανα 10ρι χρονια να αναβαθμισει τον εξοπλισμο του
η τιμε εξωτερικου ητανη 1/4 της ελληνικης (νοτια προαστια - πελατης χρονια)
οταν ο μαγαζατωρας εμαθε απο που αγορασε ο φιλος, τσαντιστηκε,
οταν εμαθε ποσο αγορασε ....δωπασε
Εδω και χρονια πουλαγε προιον auralex ακριβοτερα απο το τομαν,
εν καιρο κρισηςε εγινε ξαφνικα φτηνοτερος ?
Τυχαιο ?
Τυχαιο οτι ο αντιπροσωπος μου πουλαγε ακριβοτερα απο το τομαν,
Tυχαιο που καποοιοι αντιπροσωποι μου γινουν τιμη υψηλοτερη απο καποια μαγαζια εξω....και με ξερουν πανω απο 22 χρονια....
Η φτωχια και ο πλουτος ειναι διαχρονικα φαινομενα.......
Το τι γινόταν παλιά δεν έχει σχέση με το σήμερα

Επίσης ο αντιπρόσωπος πάντα θα δώσει πιο ψηλή τιμή γιατί τότε δεν θα είχε δίκτυο μεταπώλησης

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986

...
Δεν είναι τραγικό να συναγωνίζομαι με τον μεγαλοκινέζο powerseller στις τιμές και να έρχονται τα ΕΛΤΑ και να μου ζητάνε τον πατέρα τους και τη μάνα τους και να με αφήνουν απέξω?
Λοιπόν, άκου! Ο thomann, τέσσερα τέτοια, συνολικού βάρους 150kg, τα στέλνει Ελλάδα με δωρεάν μεταφορικά. Παίρνω τηλέφωνο σ' αυτούς, για για να μάθω το κόστος Αθήνα - Βόλο, Παρασκευή μεσημέρι, και δεν απαντάει κανένας. Άι σιχτήρ ρε, Καναδά και πάλι Καναδά, κι ας κάνει 8 μήνες ψοφόκρυο... :114:

Reaction score
11

Eαν οι καλές προθέσεις μπορούσαν να ανατρέψουν τις σκληρές αλήθειες, δεν θα άλλαζε ποτέ σελίδα η ιστορία!

:)

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.448

Και εγώ θα το αγόραζα απο το εξωτερικό.

Όμως μπορείς να μου εξηγήσεις την κουλτούρα κάποιου που αφού αγόρασε απο το Athens Pro Audio ένα σοβαρό πακέτο περίπου 600-700 € λιγότερο απο τον Thomann , την άλλη μέρα αγόρασε ένα software απο το εξωτερικό γιατί το είχαμε 20 € ακριβώτερα. Μπορείς να μου το εξηγήσεις ?

χωρις να γνωριζω την τιμη του software αν κοστιζε 100 ευρο εχουμε 20% διαφορα,αρα λογικη η στροφη του στον παραδιπλα
αν κοστιζε 1000ε αμελητεα η διαφορα.
και ρωταω γιατι αφου ειδες οτι ο πελατης μπηκε διαβασμενος για το προιον δεν του εκοβες εσυ τα 20 ευρο να εισασταν και οι δυο ευχαριστημενοι
θα *εχανες*(θα εβγαζες θελω να πω 20ε λιγοτερα ) θα κερδιζες εναν ικανοποιημενο πελατη.(ισως και στο μελλον)

αν δεν εισαι διατεθημενος οκ.αλλα μην χαρακτηριζεις ασυνειδητους οσους προσπαθουν
για την χαμηλοτερη τιμη στο ιδιο προιον.
με την ιδια λογικη και ο πελατης θα μπορουσε να χαρακτηρισει τον εαυτο του κοροιδο αν το αγοραζε ακριβοτερα

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί οι άνθρωποι που έχουν συνείδηση είναι ένας (1) στούς (5) ?

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί πρέπει να κάνουμε ταρζανιές για να πληρωθούμε όταν αγοράζοντας απο το εξωτερικό όλοι πληρώνουν μετρητά άμεσα και ωραία ?

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί αφού του έχουμε εξηγήσει τι πρέπει να πάρει και γιατί, έχουν λυθεί όλες οι απορίες, έχουμε "χάσει" 30 λεπτά για να καταλάβει μέσα στην άγνοια του τι του ταιριάζει τελικά το αγοράζει απο το εξωτερικό για 20 € λιγότερα ?
(και δεν ρωτάει καν αν μπορεί να έχει καλύτερη τιμή )

γιατι καλος η κακος αυτη ειναι η δουλεια σας στις μερες μας.οπως ειπες σε αλλο μηνυμα αλλο τι γινοταν παλια και αλλο σημερα
το μονο αρνητικο που εχουν τα internetικα μαγαζια ειναι οτι δεν μπορεις να δεις live
το προιον.
πας βλεπεις στο φυσικο καταστημα 2,3 μοντελα που σε ενδιαφερουν προχωρας σε ερευνα καλυτερης τιμης και το παραγγελνεις.(με το qr code μπορεις να το κανεις και εκεινη τη στιγμη)

Μπορείς να εξηγήσεις γιατί ?

Δεν μπορείς να μου εξηγήσεις, γιατί είναι ο λόγος που φτάσαμε εδώ , παρόλο που φαίνεται άσχετο. Είναι η νοοτροπία ας κάνω εγώ την δουλίτσα μου και ας πάνε όλοι και όλα να κουρευτούνε.

Η τραγωδία της χώρας ...
μην το παρεις προσωπικα το μηνυμα.γενικα μιλαω:619:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986

Γκλιν στα 212€ γκλον στα 369€. 74% πάνω. Τί να σου κάνει ο άλλος...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

απλα γκλινγκλονιαζεται......
και τσακ το κουκετο......................
Η σημερινη ζοφερη εικονα της ελληνικης αγορας δεν εχει σε τιποτα να ζηλεψει απο αυτη της βαρνας....

Reaction score
7.089

ειχα περασει τυχαια πριν 2 μηνες και ηταν κλειστο αλλα ειχε στη βιτρινα συσκευες.Δεν ειχαν αλλη επιλογη απο το να μεινουν εκει και οσο αντεξουν,η υποβαθμιση της περιοχης προφανως ειχε ριξει και τα ενοικια αλλα απο την αλλη η περιοχη εχει γινει απροσπελαστη.Οχι τοσο λογω κινδυνου απλα δεν σε τραβαει να πας εκει......μιζεριαζεις,ψυχοπλακωνεσαι,ειδικα αν θυμασαι τις εποχες πριν 10-15 χρονια.

Δεν ειναι ομως μονο αυτο,αλλαξε και ο χωρος της τεχνολογιας και οι συσκευες.Παλιοτερα ηθελες και το cd player και το tuner,καποιον εγγραφεα ισως,πολλοι εστηναν πολυνακαλα συστηματα (που σαφως εχουν μειωθει πολυ....),ενω σημερα με ενα laptop και ενα dac κανεις τη δουλεια 4 συσκευων.

Φυσικα εχουμε μαζευτει ολοι στις αγορες μας,θυμαμαι τις αγορες που εχω κανει απο τη στοα και......απορω.

Ελπιζω το τελευταιο μαγαζι να αντεξει,διαφορετικα θα μεινουν μονο οι καλτσες,τα ζαχαρωτα και οι ξηροι καρποι στη στοα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

+ τα ρολογια με το κουριερ (και αυτο στην 80s 90s ηταν μαγαζακι με στεροφωνικα), οπως και αλλος ενας (δεν θυμαμαι ονομα)
που εχει παει δαφνη..............

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Εκεί που είναι το courier , ήταν ο Μανώλης ο Μανιός.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef