Ενα SANSUI SR 838.....στου Μαρκου.......

Reaction score
1.685
Απάντηση: Ενα SANSUI SR 838.....στου Μαρκου.......

@kostas Papas

Επειδή εγω θυμάμαι πάρα πολύ καλά, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα στον Μάνο, Η κάθε κεφαλή θέλει και την χωρητικότητα της, τώρα εάν ο Μάνος είχε υπερφορτώσει την JICO SAS αυτό ας το απαντήσει ο ίδιος.
Εγιναν ακριβως οπως λεω τα πραγματα.
Ξεραμε εκ των προτερων το ποια αλλαγη θα παρουμε συμφωνα με τις "υποδειξεις" μου.

Καθε κεφαλη θελει την χωρητικοτητα της? Λαθος.
Καθε κεφαλη παιζει διαφορετικα αναλογα την χωρητικοτητα που της προσθετουμε.
Καθε κατασκευαστης προτεινει την χωρητικοτητα που εκεινος επιθυμει για να παιξει η κεφαλη του συμφωνα με αυτο που εκεινος εχει επιλεξει ως "ηχο" της.

Ας το καταλαβουμε επιτελους...

Reaction score
8.905

@Geovaz
Είπα εγώ δεν αλλάζουν τον ήχο και οτι διαφωνώ, Ποτέ. Εγώ λέω ότι κάθε κεφαλή MM για να παίξει σωστά ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ η ακόμα και την Αντίσταση της!

Το σχέδιο που έβαλες είναι γενικό και τίποτε άλλο, κάθε κεφαλή έχει διαφορετική απόκριση και δεν ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΜ ΙΔΙΕΣ!

Reaction score
1.685

Το σχεδιο του Γιωργου δεν αναφερεται σε αποκριση κεφαλης.
Ειναι ομως χρησιμο οταν γνωριζουμε ακριβως την αυτεπαγωγη της.
Ενας σοβαρος κατασκευαστης ΜΜ πρεπει να δινει μονον αυτη και οχι την προτεινομενη χωρητικοτητα.

Επισης προκυπτει ακριβως αυτο που ειπα και προηγουμενα, οχι παραπανω απο 150 pF.

Καθε κεφαλη οποιασδηποτε μαρκας με ιδια αυτεπαγωγη θα παιξει ακριβως το ιδιο με ιδια χωρητικοτητα, ανεξαρτητα της αποκρισης της η της κατασκευης της.
Ειναι ηλεκτρικο το φαινομενο.

Reaction score
1.788

Σ αυτην την περιπτωση το παιγνιδι με την χωρητικοτητα διαμορφωνει τον ηχο στα "γουστα" μας και οχι στο να αποδωσει η κεφαλη τα μεγιστα της.

Οχι Κωστα!
Ειναι για να προσαρμωσει οσο το δυνατο καλυτερα τα χαραχτριστικα την κεφαλη με το φονο, οχι για τα προσωπικα μας γουστα, αλλα μετα ηλεκτρικα χαραχτηριηστικα και να παρουμε το τελειο ματσινκ!!
κατι αναλογο γινεται και στις mc με την προσαρμογη της αντιστασης!!!!

Reaction score
8.905

Καθε κατασκευαστης προτεινει την χωρητικοτητα που εκεινος επιθυμει για να παιξει η κεφαλη του συμφωνα με αυτο που εκεινος εχει επιλεξει ως "ηχο" της. Ας το καταλαβουμε επιτελους...
Δηλαδή τι θες να πεις τώρα... γιατί αρχίζεις και έρχεσαι στα λόγια μου. Εάν προτείνει 300pf και εσύ την φορτώνεις 100-150pf, αυτός είναι ηλίθιος?
Αυτό που προτείνει αυτός, είναι η φυσική της ταυτότητα!

Reaction score
1.685

Σ αυτην την περιπτωση το παιγνιδι με την χωρητικοτητα διαμορφωνει τον ηχο στα "γουστα" μας και οχι στο να αποδωσει η κεφαλη τα μεγιστα της.

Οχι Κωστα!
Ειναι για να προσαρμωσει οσο το δυνατο καλυτερα τα χαραχτριστικα την κεφαλη με το φονο, οχι για τα προσωπικα μας γουστα, αλλα μετα ηλεκτρικα χαραχτηριηστικα και να παρουμε το τελειο ματσινκ!!
κατι αναλογο γινεται και στις mc με την προσαρμογη της αντιστασης!!!!
Εχεις αλλον τροπο εκτος απο τον ακουστικο για να ξερεις αν εχεις πετυχει το ταιριασμα?
Μαλλον οχι, απλα οταν φτασεις να σου αρεσει περισσοτερο καποια ρυθμιση, πιστευεις οτι εχεις πετυχει την σωστοτερη προσαρμογη.

Τις περισσοτερες φορες (αν οχι ολες) αυτο δεν συμβαινει, οταν κατι μας αρεσει στο συνολο του συστηματος, ειμαστε αρκετα μακρια απο αυτο που ο κατασκευαστης θεωρει σωστο.

Reaction score
1.685

Δηλαδή τι θες να πεις τώρα... γιατί αρχίζεις και έρχεσαι στα λόγια μου. Εάν προτείνει 300pf και εσύ την φορτώνεις 100-150pf, αυτός είναι ηλίθιος?
Αυτό που προτείνει αυτός, είναι η φυσική της ταυτότητα!
Αυτο που προτεινει αυτος ειναι ο η ηχητικη ταυτοτητα που θελει να της δωσει.
Αν το συστημα σου τσιριζει υπερβολικα Π.χ θα κατεβασεις χωρητικοτητα αλλιως δεν θα παιξει....
Τοτε εισαι εκτος προδιαγραφων? - ΟΧΙ.....

Τι μας λες τώρα... όλες οι MM μετράνε το ίδιο με τα ίδια pf!
Ολες οι κεφαλες μετρανε ηλεκτρικα το ιδιο με ιδια χωρητικοτητα οταν εχουν την ιδια αυτεπαγωγη.

Reaction score
8.905

Βλέπω αρχίζεις και αλλάζεις σιγά σιγά από τις αρχικές σου δηλώσεις... τώρα αρχίζουμε να πηγαίνουμε σε σωστό δρόμο. Με μόνη διαφορά αυτό που προτείνει αυτός +/- είναι κόπου εκεί η φυσική της ταυτότητα και όχι εμείς βάζουμε 150 και τέλος. Θέλει δοκιμές το πράμα!

Reaction score
1.815

...Επισης προκυπτει ακριβως αυτο που ειπα και προηγουμενα, οχι παραπανω απο 150 pF.
Κώστα, εγώ πάντως δεν κατάλαβα γιατί λες οτι η ιδανικότερη ρύθμιση στις κεφαλές είναι μέχρι τα 150pf??
Αφού έχουμε ακούσει πάμπολλες κεφαλές που απλά ΔΕΝ παίζουν με τέτοια ρύθμιση.
Παράδειγμα η Shure V15 ή η Μ-91.
Η συγκεκριμένη κεφαλή δεν παίζει στα 150pf και θέλει τουλάχιστον 330 για να βγάλει το υψηλό φάσμα συχνοτήτων σωστά και απρόσκοπτα... Σε 4 προενισχυτές που την άκουσα απέτυχε με ρύθμιση στα 150pf... Αντιθέτως έπαιξε εξαιρετικά με περισσότερα πίκο..

Γιατί λοιπόν θεωρείς οτι πρέπει απαραίτητα να είναι ρυθμισμένα τα phono μέχρι τα 150pf by default?

Reaction score
1.685

Κώστα, εγώ πάντως δεν κατάλαβα γιατί λες οτι η ιδανικότερη ρύθμιση στις κεφαλές είναι μέχρι τα 150pf??
Αφού έχουμε ακούσει πάμπολλες κεφαλές που απλά ΔΕΝ παίζουν με τέτοια ρύθμιση.
Παράδειγμα η Shure V15 ή η Μ-91.
Η συγκεκριμένη κεφαλή δεν παίζει στα 150pf και θέλει τουλάχιστον 330 για να βγάλει το υψηλό φάσμα συχνοτήτων σωστά και απρόσκοπτα... Σε 4 προενισχυτές που την άκουσα απέτυχε με ρύθμιση στα 150pf... Αντιθέτως έπαιξε εξαιρετικά με περισσότερα πίκο..

Γιατί λοιπόν θεωρείς οτι πρέπει απαραίτητα να είναι ρυθμισμένα τα phono μέχρι τα 150pf by default?
Το 'απετυχε' μπορει να σημαινει δεν "μου" αρεσε Σταματη, εκει παιζει ρολο και το συστημα που την ακους....

Αυξανοντας χωρητικοτητα ο ηχος γινεται πιο λαμπρος, και σε καποιους μπορει να αρεσει ετσι.

Τα 150 pF ειναι το τυπικα ιδανικο φορτιο για τις περισσοτερες σοβαρες κεφαλες.

Την έχουν ίδια λες... ολες?
Ηλεκτρικα, ακριβως την ιδια.

Σκεψου το πιο ευκολα.... Ενας ενισχυτης πρεπει να βγαλει ακριβως την ιδια ταση στο ιδιο φορτιο στην ιδια συχνοτητα (εφ οσον η ισχυ του το επιτρεπει).

Βλέπω αρχίζεις και αλλάζεις σιγά σιγά από τις αρχικές σου δηλώσεις... τώρα αρχίζουμε να πηγαίνουμε σε σωστό δρόμο. Με μόνη διαφορά αυτό που προτείνει αυτός +/- είναι κόπου εκεί η φυσική της ταυτότητα και όχι εμείς βάζουμε 150 και τέλος. Θέλει δοκιμές το πράμα!
Αντιθετως.
Το θελει δοκιμες που λες, ειναι αυτο που λεω εγω "γουστο".
Εσυ ομως μιλας για κατασκευαστικη προδιαγραφη.

Οι κατασκευαστες μιλουν για προτεινομενα μεγεθη..... αυτο ξαναδες το.

Reaction score
1.815

Το 'απετυχε' μπορει να σημαινει δεν "μου" αρεσε Σταματη, εκει παιζει ρολο και το συστημα που την ακους....

Αυξανοντας χωρητικοτητα ο ηχος γινεται πιο λαμπρος, και σε καποιους μπορει να αρεσει ετσι.

Τα 150 pF ειναι το τυπικα ιδανικο φορτιο για τις περισσοτερες σοβαρες κεφαλες....

Η Shure V-15 είναι από τις πλεον σοβαρότατες κεφαλές, αλλά στα 150 πίκο απλά ΔΕΝ παίζει!
Ο ίδιος ο κατασκευαστής προτίνει ιδανική ρύθμιση πάνω από 300 (τα διπλά plus...).

Θεωρώ λοιπόν οτι τα αυτιά μου είναι μια χαρά τιουναρισμένα ωστε να ακούν τα δέοντα, τα πρέποντα αλλά και τα αρεστά.:119:

(καλά... δε θέλω να περιαυτολογήσω και για το σύστημά μου έτσι??):613::204:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Στα πόσα πικο φορτώνουμε τα dac για να ξεσκίσουν τις κεφαλές είπαμε :414:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Θεωρώ λοιπόν οτι τα αυτιά μου είναι μια χαρά τιουναρισμένα ωστε να ακούν τα δέοντα, τα πρέποντα αλλά και τα αρεστά.
Ο Καστρουνής στα έχει καλιμπράρει ?

Reaction score
8.905

Τα 150 pF ειναι το τυπικα ιδανικο φορτιο για τις περισσοτερες σοβαρες κεφαλες.
To 150 είναι το τυπικό για να συναντάει μέσο όρο όλα τα φόνο, όχι απαραίτητα και το σωστό.
Σήμερα μάθαμε ότι η SHURE είναι μη σοβαρή. Γιατί προτείνει μέχρι και 500pf σε κάποιες κεφάλες.

Αντιθετως. Το θελει δοκιμες που λες, ειναι αυτο που λεω εγω "γουστο".
Εσυ ομως μιλας για κατασκευαστικη προδιαγραφη. Οι κατασκευαστες μιλουν για προτεινομενα μεγεθη..... αυτο ξαναδες το.
Παίζεις με τις λέξεις.... μου αρέσει αυτό!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

ΔΙΟΡΘΩΘΕΙΤΕ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ:410::410::410:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo