Ενα SANSUI SR 838.....στου Μαρκου.......

Reaction score
1.815
Απάντηση: Ενα SANSUI SR 838.....στου Μαρκου.......

Εξαιρετικό ταίριασμα με την 304!!
Το μόνο αρνητικό είναι οτι είναι με κίνηση Belt Drive και όχι άμεσης οδήγησης!:204:

Reaction score
29.579

Και η γιαγιά μου κεντάει αλλά δεν την βάζουμε να παίζει μουσική..
Εχεις γιαπωνέζα γιαγιά? που κεντάει όταν παίζει βινύλια?
Να την πάτε σε καμιά έκθεση να βγάλετε κανά φράγκο.

Reaction score
8.905

Πάντως πέρα από την πλάκα, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε και να διαβάζουμε τα διάφορα χαρακτηριστικά των κεφαλών, ειδικά οι shure και πολλές άλλες κεφαλές, θέλουν “παιχνίδι” με την χωρητικότητα για να αποδώσουν τα μέγιστα.

Reaction score
29.579

Απο οτι θυμάμαι , κάποιοι λέγανε οτι η 304 δεν έχει σώματα και τα τοιάυτα.
Θα μου πείτε , όταν την ξανακούσετε επάνω στο SANSUI.

Reaction score
1.685

Πάντως πέρα από την πλάκα, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε και να διαβάζουμε τα διάφορα χαρακτηριστικά των κεφαλών, ειδικά οι shure και πολλές άλλες κεφαλές, θέλουν “παιχνίδι” με την χωρητικότητα για να αποδώσουν τα μέγιστα.
Προφανως Βασιλη αναφερεσαι σε MM κεφαλες.
Σ αυτην την περιπτωση το παιγνιδι με την χωρητικοτητα διαμορφωνει τον ηχο στα "γουστα" μας και οχι στο να αποδωσει η κεφαλη τα μεγιστα της.

Η προταση του Χ κατασκευαστη για χωρητικοτητα δειχνει την ιδια του την ταση για τον ηχο που εχει επιλεξει η κεφαλη του να παραγει (marketing) και τιποτα παραπανω.

Η κλιση του φιλτρου που δημιουργηται με τις ρυθμισεις της χωρητικοτητας, λογω της μεγαλης αυτεπαγωγης της κεφαλης, ειναι βασικος ηλεκτρικος παραγοντας αλλα "μη ακουστος".

Στο θεμα που λεει ο Γιαννης για την 304, αν και μου τα ειπε στο τηλεφωνο, δεν εχω προσωπικη αποψη (δεν το εχω ακουσει ακομη) αλλα η υπαρξη και μονο του ξυλινου σασσι θα μπορουσε να δωσει ενα ειδος σωματος στο ηχο.
Αν αυτο το "ελαχιστο" ειναι εκεινο που ελειπε απο το συνολικο ακουσμα του Γιαννη, τοτε για το συστημα του, για τον ηχο που του αρεσει και για τον ιδιο η κεφαλη οντως μπορει να κενταει.

Αυτο δεν σημαινει οτι ως κανονας ισχυει παντου και παντα...
Οποτε ναι καλη η πλακα, αλλα τα γουστα ειναι γουστα....

Reaction score
8.905

Προφανως Βασιλη αναφερεσαι σε MM κεφαλες.
Σ αυτην την περιπτωση το παιγνιδι με την χωρητικοτητα διαμορφωνει τον ηχο στα "γουστα" μας και οχι στο να αποδωσει η κεφαλη τα μεγιστα της.
Η προταση του Χ κατασκευαστη για χωρητικοτητα δειχνει την ιδια του την ταση για τον ηχο που εχει επιλεξει η κεφαλη του να παραγει (marketing) και τιποτα παραπανω.....
Κώστα μου, εάν θεωρείς ότι η SHURE είναι ένας τυχαίος κατασκευαστής και όλα είναι μάρκετινγκ και δεν ακούγονται.... τι να σου απαντήσω τώρα, ότι έχεις 100% λάθος, από την μια σε καταλαβαίνω, δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με MM και από την άλλη είναι κάποιοι (ένας από αυτούς και εγώ) που έχουν δει τεράστιες διαφορές, και εδώ μέσα στο φόρουμ.

Reaction score
1.685

Κώστα μου, εάν θεωρείς ότι η SHURE είναι ένας τυχαίος κατασκευαστής και όλα είναι μάρκετινγκ και δεν ακούγονται.... τι να σου απαντήσω τώρα, ότι έχεις 100% λάθος, από την μια σε καταλαβαίνω, δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με MM και από την άλλη είναι κάποιοι (ένας από αυτούς και εγώ) που έχουν δει τεράστιες διαφορές, και εδώ μέσα στο φόρουμ.
Βασιλη, συμφωνω απολυτα μαζι σου !!!
Εχουν περασει απο τα χερια μονο 35 διαφορετικες ΜΜ κεφαλες και η εμπειρια μου μ αυτες ειναι πολυ μικρη, οποτε ειναι λογικο να κανω λαθος.
Ταυτοχρονα οι σχεδιασεις μου οι αναβαθμισεις και οι κατασκευες μου διαφορων ενισχυτικων μοναδων και phono stages δεν μου εχουν δωσει την εμπειρια που ισως εχεις εσυ στον ηχο που αποφερουν οι ρυθμισεις χωρητικοτητας.

Το θεμα ειναι οτι εγω ξερω πολυ καλα τον λογο που υπαρχουν αυτες οι διαφορες οι οποιες δεν αρκουνται σε ακουστικες η υποκειμενικες εκτιμησεις, αλλα στην γνωση.

Reaction score
1.788

θα παρακαλουσα εναν moderator να αλλαξει τον τιτλο του νηματος σε ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΒΝΕ!!!!

Reaction score
8.905

θα παρακαλουσα εναν moderator να αλλαξει τον τιτλο του νηματος σε ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΒΝΕ!!!!

@kostas Papas
Και όλοι αυτοί που κατασκευάζουν φόνο και βάζουν ρυθμιστικά στις MM... μαμάκες είναι και αυτοί... τώρα εάν η δίκη σου άποψη και γνώση είναι υπεράνω της SHURE, τότε τι να πω... πάω πάσο!
Τώρα τι έχεις ακούσει από MM και αποκόμισες τετοια άποψη, αυτό είναι αλλουνού Παπά ευαγγέλιο...

Reaction score
29.579

@takis6c33

Γιατί? που τον είδες τον πόλεμο?

Ο καθένας εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Reaction score
2.248

Στο θεμα που λεει ο Γιαννης για την 304, αν και μου τα ειπε στο τηλεφωνο, δεν εχω προσωπικη αποψη (δεν το εχω ακουσει ακομη) αλλα η υπαρξη και μονο του ξυλινου σασσι θα μπορουσε να δωσει ενα ειδος σωματος στο ηχο.
Αν αυτο το "ελαχιστο" ειναι εκεινο που ελειπε απο το συνολικο ακουσμα του Γιαννη, τοτε για το συστημα του, για τον ηχο που του αρεσει και για τον ιδιο η κεφαλη οντως μπορει να κενταει.
Καλοάκουστο John!!!

Κώστα έτσι όπως τα λες είναι. Πρίν 2 χρόνια πάλι λέγαμε εδώ για την σημασία του πλατό και πάλι μιλάγαμε για την Ντένον πάνω σε Τεκνικς.

Οχι όχι δεν λέω αυτό. (όχι και ντιπ :102:)
Το πλατό σου και η κεφαλή σου είναι πολύ καλά για την κατηγορία τους.
Ο έλεγχος και το σώμα των χαμηλών σε ένα αναλογικό είναι πιο πολύ ιδίωμα του πλατό.... παρά της κεφαλής.

Αλλιώς θα είχαμε ένα πλατό και θα αλλάζαμε κεφαλές μόνο.....
Αυτό το ελάχιστο που λες μπορεί να το έδωσε το πλατό

Reaction score
1.685

@kostas Papas
Και όλοι αυτοί που κατασκευάζουν φόνο και βάζουν ρυθμιστικά στις MM... μαμάκες είναι και αυτοί... τώρα εάν η δίκη σου άποψη και γνώση είναι υπεράνω της SHURE, τότε τι να πω... πάω πάσο!
Τώρα τι έχεις ακούσει από MM και αποκόμισες τετοια άποψη, αυτό είναι αλλουνού Παπά ευαγγέλιο
Αυτοι που βαζουν τα ρυθμιστικα τα βαζουν για να προσαρμοσεις τον ηχο στα "μετρα σου".
Αν καποιες φορες τα "μετρα σου" αντιστοιχουν και στα μεγιστα της κεφαλης εχει καλως, αλλα .....

Που βλεπεις δικη μου αποψη, η γενικα αποψη σε σχεση με την SHURE ?
Δεν μιλησα Βασιλη πουθενα για καμια συγκεκριμενη εταιρια....

Αν θυμασαι, στην πρωτη συναντηση μας στον Μανο, αναπτυξα πληρως τον λογο που οι ρυθμισεις χωρητικοτητας αλλαζουν τον ηχο.
Ανελυσα το πως και γιατι οποιαδηποτε απο τις τρεις κεφαλες ειχαμε εκει θα παιξει 'ετσι' με χαμηλη χωρητικοτητα και το πως ακριβως θα παιξει με υψηλη. Αυτα αν θυμασαι επαληθευτηκαν ακριβως και στην πραξη αμεσως μετα (ακουσμα).

Το οτι μια κεφαλη ακουγεται Α και μια αλλη Β με την ιδια χωτητικοτητα, δεν ειναι προδιαγραφη, ειναι αποψη του κατασκευαστη της κεφαλης.

Τελος, καμια κεφαλη ΜΜ δεν θα πρεπει να φορτωνεται πανω απο 150 pF, και αυτο προκυπτει κυριως απο την αυτεπαγωγη της.

Reaction score
8.905

@kostas Papas

Επειδή εγω θυμάμαι πάρα πολύ καλά, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα στον Μάνο, Η κάθε κεφαλή θέλει και την χωρητικότητα της, τώρα εάν ο Μάνος είχε υπερφορτώσει την JICO SAS αυτό ας το απαντήσει ο ίδιος.

Η κουβέντα δεν βγάζει πουθενά, το μόνο που έχω να πω, διάβασε κάποιο προσπέκτους από διάφορους κατασκευαστές και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Ότι ίσχυε στο άλλο νήμα ισχύει και εδώ... Μια κουρτίνα τεστ θα μας δείξει τι παίζει καλύτερα (ακόμα και MM Vs. MC) και το πως παίζουν κλπ.. Εάν το αποφασίσετε επιτέλους ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ.

Reaction score
1.788

Αυτοι που βαζουν τα ρυθμιστικα τα βαζουν για να προσρμοσεις τον ηχο στα "μετρα σου".
Αν καποιες φορες τα "μετρα σου" αντιστοιχουν και στα μεγιστα της κεφαλης εχει καλως, αλλα .....

Που βλεπεις δικη μου αποψη, η γενικα αποψη σε σχεση με την SHURE ?
Δεν μιλησα Βασιλη πουθενα για καμια συγκεκριμενη εταιρια....

Αν θυμασαι, στην πρωτη συναντηση μας στον Μανο, αναπτυξα πληρως τον λογο που οι ρυθμισεις χωρητικοτας αλλαζουν τον ηχο.
Ανελυσα το πως και γιατι οποιαδηποτε απο τις τρεις κεφαλες ειχαμε εκει θα παιξει 'ετσι' με χαμηλη χωρητικοτητα και το πως ακριβως θα παιξει με υψηλη. Αυτα αν θυμασαι επαληθευτηκαν ακριβως και στην πραξη αμεσως μετα (ακουσμα).

Το οτι μια κεφαλη ακουγεται Α και μια αλλη Β με την ιδια χωτητικοτητα, δεν ειναι προδιαγραφη, ειναι αποψη του κατασκευαστη της κεφαλης.

Τελος, καμια κεφαλη ΜΜ δεν θα πρεπει να φορτωνεται πανω απο 150 pF, και αυτο προκυπτει κυριως απο την αυτεπαγωγη της.
Κωστα αν ενας κατασκευαστης ειχε φτιαξει ενα phono μονο ια μια συγκεκριμενη κεφαλη δεν θα χρειζονταν να επιλεγεις φορτιο!! δυστυχος ομως για πρακτικους λογους αλλα και πολυχρηστια ειναι απαραιτητο!!!! το καλυτερο ειναι να ειναι κομενο και ραμενο απο την αρχη στα μετρα της κεφαλης!! αλλωστε πολλοι γκουρου τυπου morgan jones ετσι κανουν!!!!

Reaction score
8.905

Και δεν υπάρχει πόλεμος... μια παρέα είμαστε και αλληλοαγαπιόμαστε... :202::205::442: απλά με διαφορετικές απόψεις!

Reaction score
2.248

@Βασίλη
Οι ρυθμίσεις της χωρητικότητας σε μία ΜΜ κεφαλή αλλάζουν τον ήχο. Γιατί διαφωνείς?
Η σχέση της αυτεπαγωγής του πηνίου με την χωρητικότητα σε μία ΜΜ κεφαλή κάνει την ενίσχυση των υψηλών συγχνοτήτων.

http://www.hagtech.com/loading.html

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster